konec
Velká cena Belgie

Vítěz: N. Rosberg (Mercedes)

Neděle 28.08.2016, 14:00 • Okruh: Spa-Francorchamps, Spa, Belgie • Formule 1
     
    Konec závodu.
     
    44
    NICO ROSBERG jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Belgie. Druhý dojel Daniel Ricciardo a třetí Lewis Hamilton.
     
    44
    Jezdci najeli do posledního kola a Nico Rosberg si jede pro vítězství ve Velké ceně Belgie.
     
    40
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Ricciardo, 3. Hamilton, 4. Hülkenberg, 5. Pérez, 6. Vettel, 7. Alonso, 8. Massa, 9. Bottas, 10. Räikkönen.
     
    35
    Průběžné pořadí: 1. Rosberg, 2. Ricciardo, 3. Hamilton, 4. Hülkenberg, 5. Pérez, 6. Alonso, 7. Vettel, 8. Massa, 9. Bottas, 10. Räikkönen.
     
    9
    Velká cena Belgie bude restartována ve 14:41!
     
    9
    Vzhledem k tomu, že traťoví maršálové stále odklízí úlomky z Magnussenova vozu a chystají se alespoň trochu srovnat poničenou bariéru z pneumatik, což si vyžádá ještě nějaký čas, je Velká cena Belgie zastavena!
     
    9
    Dalším pilotem, který neuvidí šachovnicový praporek, je Pascal Wehrlein.
     
    6
    Po Magnussenově nehodě vyjel na trať safety car! Této situace využije několik jezdců k zastávkám v boxech, například nováček Esteban Ocon.
     
    6
    Kevin Magnussen nezvládl výjezd ze zatáčky Eau Rouge, dostal hodiny a narazil do bariéry z pneumatik. Magnussen sice odešel po svých, ale pro jistotu mu pomáhali traťoví maršálové.
     
    5
    Dalším předčasně odstoupivším jezdcem je Marcus Ericsson, jenž se už dal do debaty se zástupci týmů.
     
    4
    Carlos Sainz nakonec odstavil svůj vůz vedle trati a Velká cena Belgie pro něj předčasně skončila. Sainz není sám, kdo byl nucen odstoupit. GP Belgie nedokončí ani Jenson Button.
     
    1
    Nico Rosberg tentokrát zvládl start, ale vzápětí došlo ke kolizi mezi Sebastianem Vettelem a Kimim Räikkönenem. Vettel zůstal stát v první zatáčce La Source a Räikkönen má nějaké problémy se svým monopostem a propadá se pořadím dolů.
     
    Závod právě odstartoval.

    Michal Šandor

    bahis siteleri