Nizozemsko – Řecko 1:2 (kon.) | Belgie – Španělsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Gibraltar 5:0 (kon.)
Itálie – Francie 1:3 (kon.)
konec
Belgie
0:2 (0:1)
Španělsko
Čtvrtek 01.09.2016, 20:45 • Stade Roi Baudouin, Brusel (kapacita: 50 093) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer! Již za pár dní se rozjede kvalifikační cyklus na fotbalové MS 2018 a v plném proudu jsou tedy přípravné zápasy. Nás dnes čeká velmi zajímavé střetnutí, neboť se utká Belgie se Španělskem. Přeji příjemný fotbalový zážitek.
     
    BELGIE

    Domácí Rudí ďáblové mají za sebou velmi solidní EURO 2016, nicméně vypadnutí ve čtvrtfinále nakonec musí být bráno jako neúspěch a to byl konec například pro trenéra Marca Wilmotse, kterého nahradil Roberto Martínez. Pro Martíneze je to dnes první utkání na lavičce belgické reprezentace. Favoritem bude Belgie i ve kvalifikaci na ME 2018. Ve skupině H totiž narazí na Řecko, Bosnu a Hercegovinu, Kypr, Estonsko a slabý Gibraltar.

    Nominace belgické reprezentace

    Brankáři: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Matz Sels (Newcastle)

    Obránci: Toby Alderweireld (Tottenham), Christian Kabasele (Watford), Nicolas Lombaerts (Petrohrad), Jordan Lukaku (Lazio), Thomas Meunier (PSG), Thomas Vermaelen (AS Řím), Jan Verthongen (Tottenham)

    Záložníci: Kevin De Bruyne (Man. City), Steven Defour (Burnley), Mousa Dembélé (Tottenham), Marouane Fellaini (Man. Unitad), Radja Nainggolan (AS Řím), Axel Witsel (Petrohrad), Leander Dendoncker (Anderlecht)

    Útočníci: Michy Batshuayi (Chelsea), Christian Benteke (Crystal Palace), Yannick Carrasco (Atlético), Eden Hazard (Chelsea), Thorgan Hazard (Mönchengladbach), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Neapol), Kevin Mirallas (Everton), Divock Origi (Liverpool)
    V belgické nominaci nalezneme i dvě bratrské dvojice - bratry Hazardovy a bratry Lukakuovy

     
    ŠPANĚLSKO

    Obhájcům z roku 2012 letošní EURO opravdu moc nevyšlo. Španělé sice porazili Česko i Turecko, ale poté podlehli Chorvatsku a v osmifinále skončili na Itálii. Právě po vypadnutí v osmifinále z funkce hlavního trenéra odstoupil Vicente del Bosque a do další kvalifikace tedy Španělsko povede Julen Lopetegui. Ve kvalifikaci na MS 2018 Španělé narazí na Itálii, Izrael, Makedonii, Albánii a Lichtenštejnsko.

    Nominace španělské reprezentace

    Brankáři David de Gea (Man. United), Pepe Reina (Neapol), Adrián (West Ham)

    Obránci: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Marc Bartra (Dortmund), Sergi Roberto (Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Javí Martínez (Bayern), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea)

    Záložníci: Saúl Ñíguez (Atlético), Marco Asensio (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Thiago Alcántara (Bayern), Koke (Atlético), David Silva (Man. City), Juan Mata (Man. United), Lucas Vázquez (Real Madrid)

    Útočníci: Paco Alcácer (Barcelona), Nolito (Man. City), Álvaro Morata (Real Madrid), Diego Costa (Chelsea), Vitolo (Sevilla)
    Piqué, Bartra a Sergi Roberto na cestě do Bruselu

     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Courtois – Meunier, Alderweireld, J. Lukaku, Verthongen – Nainggolan, Witsel – De Bruyne, E. Hazard (C), Carrasco – Origi
    Náhradníci: Mignolet, Sels – Dendoncker, R. Lukaku, Mirallas, Mertens, Defour, T. Hazard, Dembélé, Benteke, Batshuayi, Kabasele

    Španělsko: De Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Thiago, Busquets, Koke – Vitolo, Morata, Silva
    Náhradníci: Adrián, Reina – Azpilicueta, Martínez, Roberto, Alcácer, Mata, Bartra, Asensio, Vázquez, Costa, Nolito, Ñíguez
     
    Dobrý večer! Hráči u jsou přítomni na trávníku a momentálně celý stadión naslouchá španělské státní hymně. Po ní bude následovat hyna belgická.
     
    Dohrála už i belgická hymna a vše je tedy připraveno k zahájení tohoto velmi atraktivního přátelského utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu sice obstarali Belgičané, ale k míči se velmi rychle dostává hostující reprezentace. Belgie se pokouší o aktivní napadání.
     
    1
    Dvě krátké přihrávky sice Španělům vyšly, ale ta třetí už zamířila do zámezí. K radosti domácích fanoušků bude vhazovat Belgie.
     
    2
    Belgičané okamžitě po ztrátě začínají napadat a způsobují Španělsku nemalé potíže. Opět tento aktivní přístup vedl k zisku míče.
     
    3
    Naingollan sice na kolmici nedosáhl, avšak Piqué zvolil pouze obranný odkop, kterým znovu daroval míč soupeři.
     
    4
    Velmi dobře to myslel Carrasco, který oslovil Divocka Origiho. Útočník Liverpoolu si však nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    5
    Výborná práce Jordana Lukakua, přes kterého se nedokázal prodrat Dani Carvajal. Španělsko se však posunulo hodně hluboko na útočnou polovinu a bude vhazovat.
     
    6
    Rychlý brejk Belgie vedl Eden Hazard, jenž z levé strany dokázal odcentrovat. De Gea míč nevyboxoval moc razantně a nakonec musel čelit střele Witsela, která šla těsně vedle.
     
    7
    Další rychlejší akce domácího týmu šla tentokrát po pravé straně a táhl ji Carrasco. Sergio Ramos odkop učinil této akci rázný konec.
     
    8
    Španělé sou zatím možná až překvapivě moc zatažení a hrají převážně na své polovině hřiště. Aktivita Belgie jim pořád činí potíže.
     
    9
    Koke dokázal prostrčit míč až na hranici malého vápna, nicméně Morata byl těsně bráněn a Courtois nemusel zasahovat. Španělsko zůstane u míče.
     
    9
    Moc nechybělo a rychlonohý Naingollan by rychlým výpadem narušil kombinaci soupeře. Naštěstí pro hosty byl u půlící čáry ještě Piqué, který zasáhl.
     
    10
    Belgie se konečně dostala k míči a může rozjet pozvolnou kombinaci. Courtois našel Jordana Lukakua, ale ten musel přihrávat zpátky.
     
    11
    Příliš rychlá a navíc trochu nepřesná přihrávka na Naingollana. Belgický záložník sice míč zasáhl špičkou kopačky, ale nasměroval ho pouze do rukavic Davida De Gey.
     
    11
    Vitolo si zaběhl za obranu Belgie a nakonec získal standardní situaci, kterou zavinil faulující Jordan Lukaku. Zajímavá příležitost.
     
    12
    Exekuci volného kopu obstaral David Silva, avšak jeho nadýchaný míč nenašel nikoho ze Španělů. Poté navíc Eden Hazard uhlídal Silvu a Courtois bude odkopávat.
     
    13
    Po delší době se k míči dostával Divock Origi a výsledkem je standardní situace pro Belgii.
     
    14
    Solidní centr Kevina De Bruyne dolétl na hlavu bránícího beka Španělska a poté zamířil za brankovou čáru. Rohový kop.
     
    15
    Z další standardní situace už vůbec nic nebylo a míč se dostává na kopačky španělských borců. Ti však zatím hrají pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    16
    Álvaro Morata byl na levé straně důrazně odstaven, nicméně sudí byl blízko a nedovolený zákrok nepíská. Kombinovat tak může Belgie.
     
    17
    Také Španělé vysunuli napadání až k šestnáctce soupeře, avšak v jejich případě to bylo poněkud strnulé. I přesto se Belgie nedostala moc daleko.
     
    18
    Nesledujeme příliš záživnou pasáž. Španělé hrají poblíž půlící čáry a jsou tak trochu na jejich typické vyčkávané.
     
    18
    David Silva se krásnou kličkou zbavil hned dvou soupeřů, ale ten třetí už mu přeci jenom vystavil stopku. Na druhé straně prohnal Origi Ramose a donutil ho k zakopnutí míče do autu.
     
    19
    Již podruhé v tomto utkání si Origi nedokázal pohlídat své postavení a byl mu odmáván ofsajd. Zatím to ze strany belgického útočníka není ideální utkání.
     
    20
    Španělsko rychle rozehrálo volný kop a Vitolo si to už už mířil do pokutového území. Razantní stopku mu skluzem vystavil Meunier.
     
    20
    Rohový kop Španělska byl rozehrán na krátko, ale Silva se přeci jenom rychle dostal k centru do šestnáctky. Míč byl odvrácen a těžká rána Thiaga letěla mimo.
     
    21
    Hosté jsou v posledních minutách o něco aktivnější a Belgičané se dopouštějí většího počtu nepřesností. Courtois chtěl oslovit Jordana Lukakua, nicméně míč poslal jen do autu.
     
    22
    Po delší době se Belgie dostala k rychlému výpadu. Eden Hazard měl nalevo Lukakua, ale místo toho zvolil přihrávku do středu a Carrasco následně zahrál nepřesně.
     
    23
    Rozhodčí teď pustili několik důraznějších zákroků a po jednom takovém zůstává na trávníku Álvaro Morata. Přítomní lékaři okamžitě ukázali, že bude potřeba střídat.
     
    24
    Španělé chtěli počkat na to až se připraví střídající hráč, ale sudí jim důrazně ukázal, že mají hrát. Jordi Alba tak pouze odevzdal míč soupeři.
     
    25
    Jordan Lukaku s Naingollanem skvěle zapracovali na levé straně hřiště a u půlící čáry získali míč pro své barvy. Španělsko hraje stále o deseti.
     
    26
    Belgie obléhá šestnáctku soupeře, avšak finální přihrávka směrem dopředu pořád nepřichází. Všech deset Španělů je teď hluboko v defenzívě.
     
    27
    Tak konečně se hosté dočkali střídání. Místo zdravotně indisponovaného Álvara Moraty na hřiště vbíhá bouřlivák Diego Costa.
     
    28
    Zdálo se že Jordan Lukaku si s Vitolem neporadí, ale belgický obránce nakonec v pokutovém území předvedl skvělý skluz, kterým obral soupeře o míč.
     
    29
    Španělsko se poměrně záhy dostalo k míči, avšak ani tentokrát akce nedošla až k zakončení. Balónu se v pohod chopil Thibaut Courtois.
     
    30
    Teď už to vypadalo zajímavěji. David Silva obdržel kolmici do šestnáctky a dokázal kombinovat s Costou, nicméně ten už si poté nerozuměl se španělským kapitánem.
     
    31
    Jordan Lukaku př Piquého přihrávce okamžitě zvedal ruku a sudí mu dal zapravdu. Vitolo byl usvědčen z ofsajdu.
     
    32
    Belgičané se ale stále častěji a častěji musejí stahovat do obrany. Nyní Costovi nechybělo mnoho a řítil by se sám na Courtoise.
     
    33
    Hosté drží míč na svých kopačkách a v poklidu hrají na vlastní polovině hřiště.
     
    34
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Pasivita belgické reprezentace potrestána! Vitolo si naběhl na dobrou kolmici Carvajala, obešel Courtoise a následně přes Costu dostal míč až k DAVIDU SILVOVI. Proti němu stáli dva obránci a skákající Courtois, avšak i přesto si záložník Manchesteru City poradil!
    34. David SILVA - 0:1
     
    35
    Registrujeme další střelecký pokus hostujícího týmu. Tentokrát však rána Thiaga Alcantary vylétla poměrně dost vysoko.
     
    36
    Ani po inkasované brance se Belgie nedostává do nějaké zajímavější kombinace a příliš se ji nedaří. Úvodní převaha je definitivně pryč.
     
    37
    Až nyní zase Belgie zvýšila napadání a donutila soupeře k chybné přihrávce. Stejně aktivně ale k domácí přistupují Španělé.
     
    38
    Dobrou přihrávku doběhu dostal Diego Costa, nicméně španělský útočník celou akci zabrzdil a nakonec proti Verthongenovi ztratil míč.
     
    39
    Další velmi dobrá akce Španělska. Dani Carvajal si na levé straně zaběhl za obranu a pokusil se obejít jednoho ze soupeřů. Neuspěl, ale získal rohový kop.
     
    40
    Centr z nohy Kokeho sice dolétl k Vitolovi a ten vypálil do brány, avšak již dávno předtím bylo pískáno a téměř nikdo už prakticky nehrál.
     
    41
    Znovu byl v akci Dani Carvajal a opět to vypadalo hodně nebezpečně. Po zaváhání Edena Hazarda se Carvajal zjevil před Courtoisem, avšak právě Hazard dokázal napravit chybu a čistě obral soupeře.
     
    42
    Belgičané předvádějí neskutečné chyby. Další taková mohla znamenat branku na 0:2, nicméně to by proti Costovi nesměli vystoupit hned dva beci a Courtois k tomu.
     
    43
    Španělsko v pohodě kombinuje na útočné polovině. Belgie už je dobrých dvacet minut naprosto bezzubá.
     
    44
    Aktivní Koke se pokusil prostrčit míč do šestnáctky na volného Vitola, nicméně tentokrát byla defenzíva Belgie připravena na správném místě.
     
    45
    Hlavní rozhodčí usoudil, že nad rámec řádných pětačtyřiceti minut se bude hrát ještě o jednu minutu více.
     
    45+1
    Po dlouhé době to pro Belgii vypadalo velmi nadějně, ale Eden Hazard přihrávku na Naingollana poněkud přetáhl.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a Španělsko jde do kabin o poznání spokojenější. Díky gólu Davida Silvy ze 34. minuty totiž hostující reprezentace vede a Belgičané navíc nezaregistrovali ani jednu nadějnější šanci. Domácí mají o čem přemýšlet, neboť fanoušci je vyprovodili pískotem.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zdá se, že ani jeden celek nestřídal. Dopředu se okamžitě po výkopu derou Španělé.
     
    46
    Nakonec je tady přeci jenom jedna změna v sestavě. Radja Naingollan už skončil v šatně a na trávníku je Mousa Dembélé.
     
    47
    Diego Costa se dostal ke střele zpoza vápna, nicméně přízemním pokusem trefil pouze jednoho z belgických obránců.
     
    48
    Španělé zahrávali volný kop a byla z toho velká šance! Piqué si našel centr Silvy, ale na hranici ofsajdu hlavičkoval jen doprostřed brány, kde byl připravený Courtois.
    48. Šance Gerarda Piquého
     
    50
    Carrasco mohl rozjet hodně rychlý a jedovatý brejk, nicméně při roztažení hry na levou stranu našel jen Sergia Ramose.
     
    51
    Tak ani toto se nepovedlo. Rychlý brejk Belgie zakončil Jordan Lukaku hodně nepovedeným centrem, jenž si to namířil daleko za bránu.
     
    52
    Na druhé straně se Španělé opět dostali až na hranici šestnáctky, ale Vitolova finální přihrávka nenašla nikoho v červeném dresu.
     
    54
    Belgičané jsou i v druhé části naprosto bezbranní a vůbec nic se jim nedaří. Španělsko v pohodě kombinuje na útočné polovině.
     
    55
    Standardní situace ve prospěch hostující reprezentace. Míč už si staví Sergio Ramos a zdá se, že právě on bude rozehrávat.
     
    57
    Bylo tomu tak! Ramos to myslel velmi dobře, avšak obstřelem trefil jen hlavu jednoho z hráčů ve zdi.
     
    58
    Rohový kop byl sice odvrácen, ale Diego Costa v následné akci obdržel skvělou přihrávku do běhu a zjevil se ve velké šanci. Na Courtoise však nevyzrál!
    58. Tutovka Diega Costy
     
    59
    Španělsko střídá hned polovinu své defenzívy. Gerard Piqué s Jordim Albou dohráli, Marc Bartra s Césarem Azpilicuetou jdou na plac.
     
    60
    Znovu to pro Španělsko vypadalo velmi nadějně, nicméně Costa ve finální fázi znovu selhal. Na druhou stranu se řítili Belgičané, kteří získali rohový kop.
     
    61
    Standardní situace zahrávána od rohového praporku byla zahrána velmi nešťastně a výsledkem byl jen centr, který stáhl De Gea.
     
    62
    Pokutový kop ve prospěch Španělska! Thiago Alcantara se uvolnil na pravé straně šestnáctky a Jordan Lukaku ho nedokázal ubránit jinak než za cenu faulu.
    62. Penaltový faul Jordana Lukaka
     
    62
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Míč na značku pokutového kopu si postavil DAVID SILVA a Courtois byl naprosto bez šance. Silva se trefil přesně k tyči.
    62. David SILVA - 0:2
     
    63
    Belgie může rychle odpovědět. Meunier si to namířil přímo k bráně a Sergio Ramos mu vystavil stopku. Volný kop!
     
    65
    Domácí reprezentanti se sice snaží, ale na útočné polovině to dnes opravdu není ono. Kevin De Bruyne zvolil centr místo střely a španělská obrana si věděla rady.
     
    66
    Na druhé straně hřiště si vůbec nerozuměl Alderweireld s Courtoisem a výsledkem byl roh pro hosty. Ten nic zajímavého nepřinesl.
     
    67
    Přichází očekávané střídání. Nevýrazný Divock Origi míří na lavičku, ze které se naopak zvedá Romelu Lukaku.
     
    69
    Blíží se posledních dvacet minut utkání a Belgii se ani po druhé obdržené brance příliš nepodařilo změnit obraz hry. Španělémají stále navrch.
     
    70
    Znovu se hosté dostali až do pokutového území, ale ve finále akce to trochu překombinovali a Courtois mohl být naprosto v klidu.
     
    71
    Další ofenzivní snaha Španělska se nesetkala s úspěchem.Míč si to namířil za brankovou čáru.
     
    73
    Vitolo se sice diví, ale přeci jenom musí uznat, že míč šel za brankovou čáru od jeho kopačky a následovat bude samozřejmě odkop od brány.
     
    74
    Chystají se další změně v sestavě Španělska, ale zatím hráči nejsou zcela připraveni a Jordan Lukaku tak vhazuje.
     
    75
    Nyní už se ale střídá. Vitola nahrazuje Saúl Ñíguez, Davida Silvu pak Lucas Vázquez.
     
    76
    Romelu Lukaku je v útoku o poznání aktivnější než Origi a Belgičanům to prospívá. Ani tentokrát se ale domácí nedostali až ke střele.
     
    77
    Další změnu přichystali i Belgičané. Hodně nepovedený zápas má za sebou Yannick Carrasco, místo kterého jde na hřiště Kevin Mirallas.
     
    78
    Španělé při postupném útoku chtěli roztáhnout hru na Daniho Carvajala, který si opět zabíhal na levé straně, ale v tomto případě byla přihrávka na rychlonohého obránce příliš dlouhá.
     
    79
    Do šestnáctky Belgie přiletěly dva dobré centry a nakonec to byl Koke, kdo napálil míč na bránu. Kulatý výtvor letěl těsně vedle.
     
    80
    Moussa Dembélé zastavil rozběhnutého Bartru nedovoleným způsobem, ale hosté po rozehrání volného kopu velmi rychle ztrácí míč.
     
    82
    Již poněkolikáté v tomto utkání se z hlediště ozývá pískot. Fanoušci dnes opravdu nejsou spokojeni s vystoupením "Rudých ďáblů".
     
    83
    Zničehonic ale mohlo přijít snížení. Kevin De Bruyne vyslal velmi dobrou střelu placírkou a De Gea se musel předvést v tom nejlepším světle!
     
    84
    Ani jeden ze dvou rohových kopů sice nepřinesl zakončení, ale Belgičané se stále drželi na útočné polovině. Další pokus De Bruyneho letěl nad.
     
    85
    Možná poslední střídání španělského týmu. Dnes výborně hrajícího Daniho Carvajala nahradil Sergi Roberto.
     
    86
    Belgičané táhli akci na pravé straně, ale Sergio Ramos se zjevil přesně tam, kde měl a navíc si vykoledoval faul.
     
    87
    Kevin De Bruyne byl před chvílí blízko gólu a nyní střídá. Na jeho místo vbíhá Steven Defour.
     
    89
    Zdá se, že dneska už se další branky nedočkáme. Ani jedna z reprezentací už se nikam netlačí a hraje se ve středu hřiště.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Poměrně hodně podrážděně vypadá Mousa Dembélé, jenž se od příchodu na hřiště prezentoval několika fauly. Další takový zastavil postup Španělska.
     
    90+2
    Nedovoleným zákrokem se pro změnu prezentoval i Saúl Ñíguez, který stáhl unikajícího Edena Hazarda.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a Belgie dnes rozhodně nemůže být spokojena. Po prohraném poločase totiž David Silva v 62. minutě přidal i druhou branku z pokutového kopu a to byla pro domácí konečná. Opravdu dnes "Rudí ďáblové" téměř nic nepředvedli a Španělé mohou být naopak velmi spokojeni. Úspěšná premiéra Julena Lopeteguie!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (22:40:19)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 34. Silva, 62. Silva (pen.)


    Belgie: Courtois – Meunier, Alderweireld, J. Lukaku, Verthongen – Nainggolan, Witsel – De Bruyne, E. Hazard (C), Carrasco – Origi
    Náhradníci: Mignolet, Sels – Dendoncker, R. Lukaku, Mirallas, Mertens, Defour, T. Hazard, Dembélé, Benteke, Batshuayi, Kabasele

    Španělsko: De Gea – Carvajal, Piqué, Ramos (C), Alba – Thiago, Busquets, Koke – Vitolo, Morata, Silva
    Náhradníci: Adrián, Reina – Azpilicueta, Martínez, Roberto, Alcácer, Mata, Bartra, Asensio, Vázquez, Costa, Nolito, Ñíguez
    bahis siteleri