Třinec – Litvínov 2:1 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (kon.) | Chomutov – Plzeň 6:4 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:0 (kon.) | Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Úterý 13.09.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Hosté jsou v plném počtu, ale zřejmě už se zápasem nestihnou nic udělat. Kane objel Gulu, ale Janus jeho střelu vytěsnil mimo branku!
     
    57:30
    Trávníček nedokázal protlačit puk přes Hrubcův beton a Litvínovští poté v útočné třetině zbytečně faulovali. Konkrétně to byl třinecký odchovanec Filip Pavlík (LIT), který je po faulu na Petružálka vyloučen na dvě minuty za hákování. Třinecká přesilovka začne po komerční pauze.
     
    53:03
    A teď je tady komplikace pro Oceláře. Vladimír Dravecký (TRI) byl před brankou až příliš důrazný a odpyká si dvouminutový trest za hrubost.
     
    52:46
    Tak nakonec už se hraje v pěti na obou stranách a Verva mohla okamžitě srovnat. Gula nastřelil ranou od modré čáry tyčku!
    52:27 Rastislav ŠPIRKO - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otáčejí průběh zápasu a jdou ve třetí třetině do vedení. Třinec nádhernou kombinací rozebral litvínovskou trojici a po přihrávkách Martina Růžičky s Petružálkem zakončoval RASTISLAV ŠPIRKO z prvního doteku do odkryté klece! Druhý zásah slovenského útočníka v dnešním utkání – 2:1! Asistence: Jakub Petružálek, Martin Růžička.
     
    51:19
    Nepříjemná situace pro Litvínov. Tomáš Pavelka (LIT) fauloval při napadání rozehrávky Hrabala a odsedí si dvě minuty za držení protihráče. Jakub Černý (LIT) obdržel navrch desetiminutový trest za nepřístojné řeči.
     
    50:27
    Janus zaváhal při rozehrávce a měl štěstí, že se puk nedostal na třinecké hole. Karel Kubát (LIT) ale o něco později fauloval Draveckého a odsedí si dvě minuty za sekání.
    48:41 Rastislav ŠPIRKO - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři po dvou minutách vyrovnávají stav! Janus neudržel Noskovu střelu od modré čáry a Petružálek pak trochu šťastně přistrčil puk RASTISLAVU ŠPIRKOVI. Slovenský útočník objel padajícího Januse a zakončil do odkryté branky. Špirko se za Oceláře trefil poprvé – 1:1! Asistence: Jakub Petružálek, David Nosek.
    46:15 Kristian REICHEL - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    46:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov bleskově využívá první část přesilovky a jde v Třinci do vedení! Kotouč se z levého křídla dostal na vrchol kruhu, odkud vypálil Kubát. Jeho rána trefila do brusle KRISTIANA REICHELA, od něhož se puk odrazil přesně mezi betony Hrubce! Čtvrtá extraligová branka pro litvínovského mladíka – 0:1! Asistence: Karel Kubát, František Lukeš.
     
    46:09
    David Nosek (TRI) zaváhal v souboji s Nejezchlebem a musel hrát puk vleže. Při vstávání pak zasáhl protivníka do obličeje vysokou holí a obdržel trest dvě plus dvě minuty. Litvínovská přesilovka začne po komerční přestávce. První trest odpyká Rostislav Marosz.
     
    44:53
    Hrubec musel vytáhnout pohotový zákrok proti R. Hanzlovi, který se zjevil před jeho bránou zcela osamocen, ale puk za záda třineckého gólmana neprocpal!
     
    42:48
    Obrovská šance pro Oceláře! Martin Růžička vedl přečíslení dvou proti jednomu a přihrál Petružálkovi. Ten si puk zpracoval, ale svůj bývalý tým nepotopil, neboť mířil vedle! Litvínov následně vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    39:48
    Čtyřicet sekund budou hrát hosté v pěti proti třem. Třinecké mužstvo oslabuje svým faulem Cory Kane (TRI), jenž je potrestán dvěma minutami za krosček.
     
    38:29
    Litvínovští si poradili s ošemetným nahozením od Polanského a o něco později byl Janus za svou brankou faulován Rostislavem Maroszem (TRI). Třinecký útočník vyfasoval dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Dvě minuty odpyká Jiří Polanský.
     
    31:14
    Přesilovka Ocelářů končí, sami jsou totiž vyloučeni. Dvouminutový trest hráčské lavice za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Erik Hrňa (TRI).
     
    27:39
    Třinec si po komerční přestávce zahraje další přesilovou hru. Tomáš Doležal (LIT) je za svůj zákrok rukama do obličeje Polanského potrestán nejen pěti minutami, ale také osobním trestem do konce zápasu. Pět minut za hrubost odpyká Kristian Reichel.
     
    24:55
    Oceláři si zahrají přesilovou hru. Michal Trávníček (LIT) se v útočném pásmu provinil faulem na Kanea a odsedí si dvě minuty za napadení.
     
    19:42
    Nádhernou individuální akcí se prezentoval Kane, který si prohodil puk pod Trávníčkovou holí, ujel po pravém křídle, ale Janus jeho bekhendovou střelu s pomocí brankové konstrukce vyrazil!
     
    16:18
    Nebyla to úplně přesilovková akce, ale Oceláři přesto mohli početní výhodu zhodnotit. Martin Růžička ujel po pravém křídle a přihrál před odkrytou bránu Špirkovi. Po jeho zakončení však puk zůstal kdesi pod přesunujícím se Janusem!
     
    12:50
    Jakub Černý (LIT) se nejprve provinil nedovoleným bráněním a ve výhodě Třince poté ještě podrazil M. Douderu. Posila z Minsku si tedy odsedí dvě minuty za nedovolené bránění a dvě minuty za podražení. Litvínov se bude čtyři minuty bránit ve čtyřech.
     
    05:30
    Zbyněk Irgl (TRI) tvrdě odnesl souboj s Pavlíkem u mantinelu a ztěžka se dobelhal na střídačku. Jenže to byl Irgl, kdo fauloval a je potrestán dvěma minutami za držení protihráče. Kvůli ošetřování Irgla odsedí trest Jiří Polanský.
     
    01:02
    A velmi zajímavá situace také na druhé straně! Martin Růžička si sjel na pravé křídlo a tečoval Hrabalovu nabídku od modré čáry do tyčky!
     
    00:27
    Litvínovští si poradili s nahozeními Martina Růžičky a Janka a sami ujeli do přečíslení. Lukešovu přihrávku na V. Hübla ovšem srazil Roth k brankáři Hrubcovi, který si už poradil.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 49. Špirko (Petružálek, Nosek), 53. Špirko (Petružálek, Martin Růžička) – 47. Reichel (Kubát, Lukeš)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Jank, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC VERVA Litvínov: Janus (J. Hübl) – Kubát, Gula, Sklenička, Pavlík, Sörvik, Pavelka, Kokeš – Lukeš, V. Hübl (A), Reichel – Nejezchleb, R. Hanzl (A), Hořava – Trávníček (C), J. Černý, Martynek – T. Doležal, M. Hanzl, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 3 955 (76 % celkové kapacity)
    bahis siteleri