Panama – Portugalsko 0:9 (kon.) | Egypt – Rusko 1:6 (kon.) | Kolumbie – Uzbekistán 3:3 (kon.)
Thajsko – Kuba 8:5 (kon.)
konec
Kolumbie
3:3 (1:2)
Uzbekistán
Středa 14.09.2016, 03:00 • Coliseo el Pueblo, Cali (COL) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky: střely celkem: 53-35, střely na bránu: 24-14, střely mimo: 15-14, zablokované střely: 14-7, rohové kopy: 17-7, zákroky: 11-22. (18:53:17)
     
    Uzbekistán vykročil do zápasu skvěle a během deseti minut se ujal dvoubrankového vedení, když se prosadili Javlon Aronov a Dilshod Irsaliev, na jehož gól dokázal necelé tři minuty před koncem poločasu odpovědět Jorge Abril. Uzbeci spoléhali na rychlé protiútoky a po brance Nodira Elibaeva si vzali ztracené vedení zpět. Nicméně, závěr zápasu patřil Kolumbii a jmenovitě Angellottovi Carovi, který vstřelil během posledních čtyř minut tři góly, přičemž toho vyrovnávacího dosáhl 13 sekund před koncem. Konečný výsledek. Kolumbie 3 Uzbekistán 3.
     
    Konec zápasu.
    39:47 Angellott CARO - 3:3
     
    39:47
    Kolumbie právě vstřelila branku! ANGELLOTT CARO (2) třináct sekund před koncem rozradostnil celé Coliseo el Pueblo a vyrovnal na 3:3! Jorge Abril krásnou diagonální přihrávkou z pravého křídla našel na vzdálenější levé tyči Angellotta Cara, který míč z blízkosti dorazil do prázdné brány. Asistence: Jorge Abril (1).
     
    39:00
    Do konce utkání zbývá pouhých 60 sekund a Uzbekistán drží jednobrankové vedení. Drama vrcholí!
     
    38:04
    Andres Reyes napřáhl na levém křídle v blízkosti postranní čáry z úhlu k prudké střele, která zamířila vedle vzdálenějšího pravého rohu brány.
     
    37:37
    V blízkosti brány Uzbekistánu stáli dva hráči, z nichž jeden orazítkoval tvrdou střelou bez přípravy horní tyč!
    36:07 Angellott CARO - 2:3
     
    36:07
    Kolumbie právě vstřelila branku! ANGELLOTT CARO (1) se dostal na levém křídle a hranici pokutového území ke střele a míč se od jednoho z obránců Uzbekistánu odrazil do levého horního rohu brány. Kolumbie prohrává podruhé v zápase o jeden gól.
     
    35:48
    Uzbekistán skvěle vyplňuje volné prostory a hráči v žlutých dresech se nemohou dostat do zakončení.
     
    35:13
    Místo brankáře Ñañeze naskočil do hry pátá hráč a Kolumbie to zkouší při powerplay!
     
    34:37
    Kolumbie prohrává ve svém druhém zápase základní skupiny A s Uzbekistánem 1:3 a trenér Arney Fonnegra si vyžádal oddechový čas.
     
    33:19
    Umarov předvedl dva famózní zákroky, když nejprve zneškodnil samostatný únik Jhonatana Tora a poté si poradil i s jeho následnou dorážkou po rohovém kopu!
     
    33:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát sedm minut a Uzbekistán stále vede nad Kolumbií o dvě branky 3:1.
     
    31:31
    Uzbekistán po přízemní střele pouze do brankáře Ñañeze kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    31:08
    Na obou stranách je nyní vidět hodně nepřesností a oba týmy se marně snaží prodrat do zakončení.
     
    29:47
    Uzbekistán vede znovu o dvě branky a na řadě je znovu Kolumbie. Podaří se ji podruhé dostat na dostřel a poté zápas otočit na svou stranu
     
    28:56
    Jeden z hráčů Kolumbie se na levém křídle dostal k přízemní střele, ta ovšem neměla potřebnou razanci ani přesnost a Umarov si s ní věděl rady.
    27:43 Nodir ELIBAEV - 1:3
     
    27:43
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    NODIR ELIBAEV (1) se bleskově zorientoval před bránou po rozehrání rohového kopu a pravačkou zamířil nad pravým ramenem Ñañeze k levé tyči. Asistence: Shukhrat Tojiboev (1).
     
    26:04
    Hráči Kolumbie jsou pořádně frustrovaní a začínají čím dál více faulovat. Jorge Abril dostal žlutou kartu poté, co u postranní čáry zezadu sestřelil některého z hráčů Uzbekistánu.
     
    25:49
    Žlutou kartu dostává Jorge Abril (Kolumbie).
     
    25:17
    Žlutou kartu dostává Javier Ortiz (Kolumbie).
     
    25:01
    Uzbekistán nyní drží míč na svých kopačkách a nikam nespěchá, což se nelíbí fanouškům, kteří hlasitě pískají.
     
    24:29
    Jorge Abril převedl na pravém křídle pěknou zasekávačku a po oklamání soupeře napřáhl ke tvrdé přízemní střele, která byla jedním z hráčů Uzbekistánu ve skluzu sražena na roh.
     
    23:14
    Jorge Abril se pokusil druhé a celkově potřetí propálit Umarova, následná střela se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    22:48
    Angellot Caro vletěl v hlavičkovém souboji a do stojícího hráče Uzbekistánu a správně mu byl odpískán faul.
     
    22:08
    Možná už jste si toho všimli, ale dnešní utkání má českou stopu. Hlavním rozhodčím je Ondřej Černý a delegátem utkání Petr Fousek.
     
    21:35
    Andres Reyes napřáhl z pravého křídla k nádherné a velmi nebezpečné diagonální střele, Umarov na ni ale reflexivně zareagoval a nataženou pravou rukou vyrazil na roh!
     
    20:37
    Žlutou kartu dostává Yefri Duque (Kolumbie).
     
    20:15
    Kolumbie rozehrála druhý poločas, do kterého vstupuje s jednobrankovým mankem. Dokáží domácí hráči po přestávce vyrovnat nebo zápas dokonce otočit?
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 3:55.
     
    Uzbekistán vstoupil do zápasu proti hostiteli mistrovství světa ve futsalu bez respektu a po necelých pěti minutách se ujal vedení. Úvodnímu gólu předcházela obrovská chyba Ñañeze, který nedokázal zachytit míč letící po zemi z pravého křídla a Javlon Aronov ho z blízkosti dorazil do prázdné brány. Kolumbie si vytvořila několik šancí a orazítkovala tyč, skórovat je jí ale podařilo až poté, co Dilshod Irsaliev zvýšil po krásně a hlavně rychle sehraném protiútoku na 2:0. Střelecké trápení Kolombie vzápětí protrhl Jorge Abril. Skóre po prvním poločase. Kolumbie 1 Uzbekistán 2.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:47
    Angellot Caro si vzal vzápětí slovo a střelou z pravého křídla orazítkoval tyč! Hra se přelévá ze strany na stranu a Uzbekistán už si přeje, aby byl konec prvního poločasu.
     
    18:56
    Uzbekistán šel v závěru prvního poločasu do přečíslení 3 na 1, jenže kromě nepřesné střely vedle pravé tyče z něj jeho hráči nic nevytěžili! To byla obrovská šance a možnost ujmout se opět dvoubrankového vedení pro Uzbeky.
    17:43 Jorge ABRIL - 1:2
     
    17:43
    Kolumbie právě vstřelila branku! Angellot Caro ze středu úočného poloviny vypálil a jeho střelu tečoval jeden z hráčů Uzbekistánu, což Kolumbii paradoxně pomohlo, když JORGE ABRIL (1) střelou na dlouhou nohu poslal míč z blízkosti mezi nohama Umarova do brány.
     
    16:59
    Dilshod Rakhmatov vybojoval ve středovém kruhu míč a poté napřáhl k prudké přízemní střele, ta ovšem neměla gólové parametry a zamířila vedle pravé tyče.
     
    16:31
    Do konce prvního poločasu zbývají odehrát celé čtyři minuty a Uzbekistán překvapivě vede nad Kolumbií 2:0.
     
    14:45
    Uzbekistán reaguje a vyžádal si oddechový čas.
     
    14:45
    Angellot Caro mohl rychle odpovědět střelou z volného přímého kopu, jenže jeho následná jedovatá střela olízla břevno a od něj se odrazila vysoko nad!
    14:25 Dilshod IRSALIEV - 0:2
     
    14:25
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    Nodir Elibaev krásnou diagonální přihrávkou z pravého křídla našel před bránou DILSHODA IRSALIEVA (1), kterému po bleskově sehraném protiútoku Uzbekistánu nezbývalo nic jiného, než míč dorazit z blízkosti do odkryté sítě. Uzbeci přečkali velké tlak Kolumbie a vzápětí ji po rychle sehrané akci podruhé v zápase šokovali. Asistence: Nodir Elibaev (1).
     
    13:34
    Po rozehrání autu přišla na řadu další střela, tentokrát pořádně nebezpečná a směřující k pravé tyči, jenže Umarov předvedl tygří skok a míč vyrazil mimo!
     
    13:21
    Christian Otero se na pravé straně prodíral do zakončení, jenže se ocitl v tísni a Umarov jeho následnou střelu zneškodnil za pomocí jednoho z obránců.
     
    12:29
    Sledujeme velice vyrovnané utkání, ačkoliv na góly Uzbekistán vede 1:0. Střely na bránu: COL 5 UZB 5.
     
    11:54
    Kapitán Angellot Caro mohl zvednout zdvižený ručník a v tváří v tvář vybíhajícímu brankářovi Umarovi vyrovnat na 1:1, jenže uzbecký brankář se blýskl skvělým zákrokem a jeho pokus vyrazil vedle své pravé tyče brány!
     
    11:25
    Fanoušci dávají najevo nespokojenost s vývoje utkání hlasitým pískotem. No, není to bůh ví jaký koncert ze strany Kolumbie.
     
    10:52
    Kolumbie to nerozehrála špatně, jenže její následná střela byla zablokována.
     
    10:29
    Davron Choriev stáhl zezadu za ruku Jorgeho Abrila a Kolumbie bude moci udeřit po rozehrání trestného kopu.
     
    09:46
    Kolumbijci se vzápětí dostali na levém křídle k přízemní střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji v pohodě zastavil a sebral míč ze země Umarov.
     
    09:33
    Trenér Kolumbie Arney Fonnegra už to nevydržel a vzal si oddechový čas, aby vštípil svým svěřencům své myšlenkové pochody a nápady.
     
    09:33
    Od zápasu mezi Kolumbií a Uzbekistánem nelze čekat nějaký brankostroj, jako tomu bylo v zápase mezi Portugalskem a Panamou, ale utkání je to neméně zajímavé.
     
    09:18
    Je za námi téměř polovina prvního poločasu a Uzbekistán vede překvapivě nad domácí Kolumbií 1:0. Oba týmy od sebe rozlišuje chyba brankáře Ñañez a gól Javlona Aronova.
     
    07:54
    Dilshod Rakhmatov pálil z blízkosti doprostřed brány a jeho pokus zablokoval kapitán Kolumbie Angellot Caro. Uzbeci se poté dožadovali odpískání penalty kvůli ruce. Marně.
     
    06:51
    Ñañez dnes vstal zřejmě levou nohou, protože to co předvádí, to je něco neuvěřitelného. Místo toho, aby si na míč počkal a stáhl ho ze vzduchu rukama, tak do něj šel nepochopitelně nohama a navíc kolenem. Pro Kolumbii to tentokrát dobře dopadlo.
     
    06:04
    Daniel Bolivar si na levé straně hřiště málem zlomil nohy, ale levačkou se mu podařilo před pádem na zem krásně vypálit! Umarov byl ovšem pozorný a střelu mířící pod břevno volejbalovým zákrokem vyrazil nad.
     
    05:32
    Konstantin Sviridov se po dobře rozehraném rohovém kopu dostal uprostřed hřiště ke třetí střele v zápase, jeho poslední přízemní pokus ale zamířil vedle pravé tyče.
    04:39 Javlon ARONOV - 0:1
     
    04:39
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    JAVLON ARONOV (1) potrestal obrovskou chybu brankáře Ñañeze, který nedokázal udržet poměrně lehkou přízemní střelu z pravého křídla! Javlon Aronov měl hodně lehkou pozici a z blízkosti míč dorazil do prázdné brány. Asistence: Dilshod Irsaliev (1).
     
    03:32
    Nodir Elibaev si srovnal míč na pravačku a ze středu útočné poloviny napřáhl ke tvrdé střele, která skončila vysoko nad.
     
    02:48
    Angellot Caro po špatně rozehraném rohu Uzbekistánu vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku. Následovali pěkné zasekávačky a diagonální přihrávka za obranu, jeho spoluhráč na ní ale ve skluzu na vzdálenější tyči nedosáhl.
     
    02:40
    Konstantin Sviridov dal o sobě poprvé výrazně vědět a střelou ze středu útočné poloviny mířil do levého horního rohu brány, jenže Ñañez předvedl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil na roh!
     
    02:12
    Andres Reyes si srovnal míč na pravačku a ze středu útočné poloviny napřáhl k přízemní střele, ta ovšem nabrala opačnou faleš a zamířila vedle levé tyče.
     
    01:14
    Jorge Abril přízemní střelou prověřil pozornost brankáře Umarova, který jeho pokus vyrazil pravou nohou a následnou dorážkou poté rukama nad břevno! Uzbecký brankář předvedl úžasný dvojitý zákrok.
     
    00:24
    Ñañez rychle vyhodil míč z ruky, jenže našel pouze jednoho z hráčů Uzbekistánu, který se ještě snažil pozici vylepšit pro svého spoluhráče, jeho následná přízemní střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde míč lapil na zemi k kolumbijský brankář, a nabral tak svou chybu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Futsalisté domácí Kolumbie a Uzbekistánu jsou již na hrací ploše a po zaznění hymen zúčastněných zemí bude moci druhý dnešní zápas skupiny A začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Kolumbie: Ñañez (Mejía) – Sierra, Abril, Angellot (C), A. Reyes – Ortíz, Zuñiga, Yeisson, Yefri, Jhonatan, Yulian, Bolivar, Otero. Trenér: Arney Fonnegra (COL).

    Uzbekistán: Umarov (Khazratkulov) – Rakhmatov, Abdumavlyanov, Junusov (C), Sviridov – Irsaliev, Elibaev, Tojiboev, Choriev, Adilov, Hamroev, Anorov, Fakhriddinov. Trenér: Pulpis (ESP).

    Rozhodčí: Ondřej Černý (CZE). Druhý rozhodčí: Alessandro Malfer (ITA). Třetí rozhodčí: Pascal Lemal (BEL). Časoměřič: Tomohiro Kozaki (JAP).
     
    Uzbekistán:

    Uzbekistán se poprvé v historii kvalifikoval na mistrovství světa a v prvním zápase podlehl 1:3 Panamě. Těžko předpokládat, že by se Uzbekistán pral o první nebo druhé postupové místo, na druhou stranu ve svých řadách má spoustu zkušených hráčů a jedním z nich je brankář Rustam Umarov. Ačkoliv Uzbeci v prvním vstoupení na šampionátu podlehli Panamě, byli ji vyrovnaným soupeřem. Na střely na bránu to bylo 14:17. Uzbekistán bude proti Kolumbii zřejmě vycházet z pevné obrany. Kolotoč čekat nelze.
     
    Kolumbie

    Kolumbie prožila ostrý start, když na úvod domácího mistrovství světa ve futsalu vyzvala Portugalsko. Hostující země ovšem favorita dokázala zaskočit, a to když se po pouhých 29 sekundách prosadil kapitán Angellot. Další průběh zápasu ale patřil Portugalcům, kteří začali potvrzovat roli favorita a domácího brankáře Ñañeze zasypali celkem 54 střelami, z nichž ta poslední byla klíčová. Kolumbie už se pomalu radovala z fantastického vstupu do šampionátu, jenže v poslední sekundě zápasu se prosadil Cardinal, který zachránil Portugalsko od porážky. Tři body byly hodně blízko.
     
    O mistrovství světa ve futsalu se ucházelo také Česko, hostující zemí ale byla vyhlášena 28. května 2013 Kolumbie, jejíž futsalisté ve druhém zápase základní skupiny vyzvou Uzbekistán. Domácí budou vstupovat do zápasu v roli favoritů, dokáží ji ovšem potvrdit?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 18. Abril, 37. Caro, 40. Caro (Abril) – 5. Aronov (Irsaliev), 15. Irsaliev (Elibaev), 28. Elibaev (Tojiboev)

    Karty:   21. Duque (COL), 26. Ortiz (COL), 26. Abril (COL)


    Kolumbie: Ñañez (Mejía) – Sierra, Abril, Angellott (C), A. Reyes – Ortíz, Zuñiga, Yeisson, Yefri, Jhonatan, Yulian, Bolivar, Otero. Trenér: Arney Fonnegra (COL).
    Uzbekistán: Umarov (Khazratkulov) – Rakhmatov, Abdumavlyanov, Junusov (C), Sviridov – Irsaliev, Elibaev, Tojiboev, Choriev, Adilov, Hamroev, Anorov, Fakhriddinov. Trenér: Pulpis (ESP).

    Rozhodčí: Ondřej Černý (CZE). Druhý rozhodčí: Alessandro Malfer (ITA). Třetí rozhodčí: Pascal Lemal (BEL). Časoměřič: Tomohiro Kozaki (JAP)

    Diváci: 6610