Setkání s oštěpařkou Barborou Špotákovou (kon.)
konec
Setkání s oštěpařkou Barborou Špotákovou

Pondělí 19.09.2016, 12:00Tiskové konference
     
    Ode mne je to všechno, já se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek dne. (15:56:58)
     
    12:33
    Po zmínění, že ji ještě čeká dovolená přišel i dotaz, jestli už si s manželem naplánovala kam zamíří, nebo budou teprve vybírat. „Už mám jasno. Jezdíme vždy do Maďarska do termálů, je tam klid a příjemný odpočinek. Kromě toho jsme si ověřili, že nám dělá dobře teplá voda. Funguje to, tak proč nejet zase – jsme takoví tradicionalisti,“ zakončuje setkání dvojnásobná olympijská vítězka a bronzová účastnice Letních Olympijských Her v Riu.
     
    12:30
    Špotáková neopomněla ani zmínit, jak to má během přípravy: „Většinou se trénuje na horách, nemusím nic řešit ani na nic myslet, protože sezóna je ještě daleko, což je velmi příjemné. Už se nemůžu dočkat, nicméně mě ještě čeká dovolená.“
     
    12:30
    „Na přípravu na nový ročník se opravdu hodně těším,“ předešla spekulacím, že by ji suchá příprava nebavila. „Je to vždy velmi příjemné, protože společenské povinnosti jsou po konci sezóny až únavné, takže se člověk těší na určitý režim. „Navíc, reklamní povinnosti na konci sezóny jsou pak vyčerpávající a člověk se těší na určitý řád.“
     
    12:28
    „Doplňkové sporty budu dělat i nadále, ale nepůjdu do nich po hlavě. Psala jsem Lukášovi: jdu na zápas roku. Hodinu po začátku jsem mu hned volala, že to byl opravdu zápas roku,“ směje se při vzpomínkách na to, jak si přivodila zranění. Přesto dodala, že těsně před olympiádou byla dvakrát hrát plážový volejbal.
     
    12:26
    „Rozhodla jsem se ale pokračovat. Nemám žádný důvod, proč bych končila – stále se mě na to totiž ptáte.“ A jak dodává, příští rok na ni čeká motivace v podobě Mistrovství světa v Londýně. Pozitivem taky je, že se Špotáková necítí vůbec unaveně.
     
    12:26
    Hned první dotaz od médií míří na kapsy od zástěry, a jestli budou všechny zaplněny. Popřípadě, jestli bude zaplněna aspoň jedna další kapsa, a to nejlépe ta z Tokia. „Získat medaili je čím dál tím těžší. Navíc je těžké teď o tom mluvit, protože jsem opravdu moc unavená a jediné, co si přeji, je dovolená.“
     
    12:24
    Nyní už opravdu budou následovat otázky médií.
     
    12:23
    Nakonec ještě došlo na menší ceremoniál – ředitel restaurace, kde se toto setkání koná, předává věrnému hostovi, zároveň bronzové olympioničce z Ria, malý dárek. Tím je bílá zástěra do kuchyně s kapsami, pod kterými jsou napsané roky a místa soutěží. První kapsa nese nápis Rio 2016, ta poslední Tokio 2020.
     
    12:21
    Medaile ukázána, nyní je prostor pro otázky novinářů.
     
    12:18
    Ještě před tím, než bude prostor pro otázky novinářů jak na Libora Varhaníka, tak hlavně na samotnou oštěpařku, pózuje bronzová olympionička z Ria přítomným novinářům s medailí na krku.
     
    12:15
    Jak ještě dodává, vstup do loňské sezóny pro ni nebyl z těch nejjednodušších, jelikož se připravovala sama. Později pak ale opět navázala spolupráci s trenérem Rudolfem Černým, ten se nachází i na dnešní tiskovce, se kterým již kdysi trénovala.
     
    12:14
    Radost Špotákové nezkazil ani fakt, že se jedná "pouze" o bronzovou medaili, a to z toho důvodu, že se v letošní sezóně potýkala se zraněním.
     
    12:12
    „Získat olympijskou medaili je to nejvíc, čeho může sportovec dosáhnout a jsem velmi ráda, že se mi to podařilo již potřetí. “
     
    12:10
    Zisk, i když bronzové, medaile hodnotí Špotáková jako velmi pozitivní, bez ní by se totiž setkání se zástupci médií nekonalo.
     
    12:10
    Barbora Špotáková: „Dobrý den, děkuji za slovo. Taky mockrát děkuji, že jste všichni na tuto akci přišli,“ začíná svoji úvodní řeč.
     
    12:08
    Libor Varhaník končí svoji úvodní řeč a slovo předává hlavní aktérce setkání, Barboře Špotákové s otázkou, co pro ni bronzová olympijská medaile znamená.
     
    12:06
    Po dvoutýdenních aktivitách pro partnery ji čeká zasloužená dovolená, následně už příprava na ročník 2017.
     
    12:06
    Jak dále Varhaník doplnil, nyní Barboru Špotákovou čekají aktivity plynoucí ze závazků vůči partnerům. Ty potrvají zhruba dva týdny.

    Tomáš Matoušek

    bahis siteleri