Opava – Nový Jičín 3:0 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 6:2 (kon.) | Šumperk – Poruba 2011 4:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Kolín 2:3 (kon.) | Nymburk – Jindř. Hradec 8:2 (kon.) | Mor. Budějovice – Písek 4:2 (kon.)
Řisuty – Klášterec nO 11:2 (kon.) | Vsetín – Technika Brno 4:0 (kon.) | Žďár n/S – Pelhřimov 2:5 (kon.)
Klatovy – Bílina 4:2 (kon.) | Kobra – Vrchlabí 6:0 (kon.) | Jablonec n/N – Děčín 6:3 (kon.)
Trutnov – Sokolov 2:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
SC Marimex Kolín
Sobota 24.09.2016, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • 2. liga skupina Střed (ČR) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hezký den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká v rámci 3. kola 2. ligy zápas BK Havlíčkův Brod – SC Kolín. Utkání začíná v 17:00.
     
    Havlíčkův Brod se v prvním kole představil na svém ledě a v derby Vysočiny porazil Pelhřimov těsně 2:1 po samostatných nájezdech. Druhé kolo Bruslaři nehráli, protože Jindřichův Hradec nehrál úvodní dvě kola.
     
    Kolín v úvodním kole přivítal v domácím prostředí nováčka, David Servis České Budějovice,a překvapivě prohrál 1:4. Ve druhém kole si Kozlové spravili chuť, když před svými fanoušky nelítostně rozstříleli Tábor 7:0.
     
    Vzájemné zápasy v přípravě:

    Havlíčkův Brod – Kolín 6:1
    Kolín – Havlíčkův Brod 4:4
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík

    SC Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý "C", Semirád, Kadlec "A" – Morkes "A", Zumr, Jankovský – Pipek, Krajňák, Panna – Jelínek, Černý

    Rozhodčí: Tomáš Veselý – Michal Tasch, Jan Pechánek.
     
    Hráči Kolína právě naskočili na led za jásotu svého fanklubu, který je přijel do Kotliny podpořit.
     
    A na hrací plochu už za potlesku havlíčkobrodských fanoušků naskočili i domácí Bruslaři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Kolín vyhrál úvodní vhazování ve středovém kruhu a žene se hned kupředu.
     
    00:12
    Obrana Bruslařů byla dobře zformovaná a první útok soupeře odrazila. Nyní už kombinují domácí hokejisté v útočném pásmu.
     
    00:32
    Kozlové vybojovali kotouč u své brány a založili rychlý protiútok. Při něm se sice akce zpomalila, ale nahrávku mezi kruhy dostal Jiří Kadlec a z voleje protáhl Novákův beton.
     
    00:56
    Havlíčkův Brod už se usadil v útočném pásmu a hledá si prostor ke střele. Atmsféra je zatím parádní,. fanoušci Kolína jsou hodně hlasití.
     
    01:15
    Havlíčkobrodští hokejisté mají puk na svých holích a hledají si cestu ze středního pásma až do blízkosti gólmana Koutského. Zatím neúspěšně.
     
    01:40
    Havlíčkův Brod je stále více u puku, ale zatím jeho snaha nevedla k ohrožení gólmana Koutského. jehož spoluhráči v poli zatím pracují spolehlivě.
     
    02:05
    Děj hry se teď odvíjí ve středním pásmu, kde oba týmy bojují urputně o puk.
     
    02:39
    brankář Novák si připsal na konto jeden z lehčích zákroků. Nahozený puk od modré čáry dobře viděl a kotouč podržel v náruči.
     
    02:59
    Domácí získali kotouč a zavezli ho do útočného pásma.
     
    03:12
    Kozlové podnikli postupný útok a usadili se v útočném pásmu.
     
    03:48
    Slibná šance Bruslařů. Parádní nahrávku na levé křídlo obdržel volný Petr Kuchta, jehož hezká rána zápěstím skončila ne levém betonu gólmana Koutského.
     
    04:05
    Kupředu se probili i hosté od řeky Labe, které zatím neúnavně podporují jejich fanoušci, kteří do Kotliny dorazili v hojném počtu.
     
    04:34
    Havlíčkův Brod odrazil útok svého soupeře, získal puk a nyní zakládá novou útočnou akci až od svého gólmana Čeňka Nováka.
     
    04:56
    Hraje se zatím v dobrém tempu. Hra je plynulá, sudí do ní musejí zasahovat jen minimálně. Obě mužstva se snaží hrát útočně, dobrá zpráva.
     
    05:09
    Středočeši se probili s kotoučem přes útočnou modrou čáru a nyní si hledají cestu, kudy by mohli nejrychleji ohrozit gólmana Nováka.
     
    05:29
    Nahození z pravé strany bylo tečováno a odražený puk si našel brankář Novák, který si povyjel ven ze svého území a přerušil hru.
     
    05:49
    Bruslaři se vydali kupředu v hojném počtu, ale než stihli zakončit, aktivní Kozlové je o kus černé gumy připravili. Poprvé se výrazněji ozývají i domácí fanoušci.
     
    06:04
    Kolín opět vybojoval kotouč u své brány a může se vydat do útoku. Bruslaři posílají na led ze střídačky čerstvé síly.
     
    06:40
    Petr Kuchta obdržel hezký pas do pravého kruhu a vypálil po ledě, ale nastřelil jen beton pozorného gólmana Koutského.
     
    07:05
    Dominik Zumr byl při samostatném úniku faulován a pojede trestné střílení!
     
    07:05
    Dominik Zumr se pokusil o blafák do forhendu, ale brankář Novák byl pozorný a betonem přízemní střelu vyrazil!
     
    07:16
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Hosté sice nevyužili trestné střílení, ale mrzet je to nemusí, protože hned po vhazování jdou do vedení! Hezkou nahrávku od Ondřeje Panny dostal před bránu MARTIN KRAJŇÁK a i když byl poměrně v těžkém úhlu, krásnou zápěstní střelou zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Tomáš Pipek, Ondřej Panna.
     
    07:30
    A mohlo být bleskově vyrovnáno! Do samostatného úniku se probil rychlonohý Tomáš Chlubna, který si sjel až před bránu, ale zblízka vyprášil jen beton gólmana Koutského!
     
    07:59
    První vyloučení zápasu. Za podražení usedl na lavici hanby ke dvěma minutám Jiří Kadlec (KOL).
     
    08:05
    Hosté rychle získali puk a vyhodili.
     
    08:30
    Havlíčkobrodští hokejisté už se probili do útočného pásma, kde si nahrávají a hledají si prostor ke střele. Obrana Kolína je zatím pozorná.
     
    08:54
    Brusalři se snažili využít zmatku před kolínským brankovištěm. Od modré čáry vypálil Tomáš Semrád, ale jeho rána přes skrumáž těl mezi kruhy neprošla a kozlové vyhodili.
     
    09:14
    A další vyhození hostů přes celou délku hřiště. Přesilovka se domácím moc nedaří.
     
    09:38
    Bruslaři sice drží útočné pásmo, ale nedaří se jim překonat čtyřčlenný obranný val soupeře, který se dobře pohybuje a blokuje střely.
     
    09:59
    Kolín je v plném počtu, hraje se 5 na 5. Havlíčkův Brod přesilovku nesehrál vůbec dobře a hosté stále v kotlině vedou.
     
    10:14
    Havlíčkův Brod drží puk častěji ve své moci, ale s pozornou obranou Kozlů si zatím neví moc rady. Brankář Koutský už také předvedl několik dobrých zákroků.
     
    10:45
    Hosté odrazili další útok soupeře a posunuli kotouč do středního pásma.
     
    11:11
    Domácí hráči se zabydleli v útočném pásmu a sevřeli svého soka pod chvilkový tlak, ale ohrožení brankáře Koutského z něj nakonec nevzešlo.
     
    11:36
    Hosté vybojovali hrací předmět v blízkosti své brány a už se ženou vpřed.
     
    12:06
    Nakonec se po chvilce snažení probili ke střele, ale brankář Novák zasahovat nemusel. Rána z levého křídla byla sražena jedním z hráčů Bruslařů do ochranné sítě.
    Kdo nakonec jednotlivé skupin 2. ligy vyhraje?

     
    12:23
    Havlíčkův Brod dobyl útočné pásmo a několikrát si v blízkosti gólmana Koutského přihrál. Následná rána od modré čáry byla hosty vytlačena do ochranné sítě.
     
    12:31
    Tomáš Chlubna přebral puk v levém kruhu a dobře to zkoušel svižnou ranou k bližší tyčce. Tam však brankář Koutský místo nenechal a přerušil hru.
     
    12:50
    David Bušek vypálil z levé strany, ale jeho projektil dobře viděl brankář Koutský, který ho vyrazil betony. Domácí se k dorážce neprobili.
     
    13:10
    Na druhé straně nabral rychlost na pravém křídle Tomáš Pipek a z mírného úhlu vypálil, ale jeho projektil proletěl vedle vzdálenější tyčky.
     
    13:37
    Hra je přerušena, buly v pásmu Kolína.
     
    13:45
    Havlíčkobrodský mladík David Michálek se pokusil překvapit brankáře Koutského střelou bekhendem z levé strany, ale maskovaná opora Kozlů měla bližší tyč dobře pokrytou. Hra je přerušena.
     
    14:00
    Obsluha časomíry zapomněla po vhazování pustit čas, třetina se nám asi trochu natáhne. bruslaři jsou stále u puku a dobývají útočné pásmo.
     
    14:05
    Oba týmy bojují o puk ve středním pásmu u hrazení v blízkosti trestných lavic.
     
    14:20
    Filip Beneš předvedl hezkou individuální akci, když se z pravé strany protáhl až za soupeřovu obranu, ale zblízka neprostřelil gólmana Koutského!
     
    14:29
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Havlíčkobrodská obrana dnes rozhodně nepracuje tak, jak by měla, a je z toho druhý gól v síti domácích! Petr Morkes poslal kupředu VÁCLAVA JANKOVSKÉHO, který se natlačil za brodské zadáky a zblízka vypálil do výstroje brankáře Nováka. Brodský gólman se ale už s pukem dostal za brankovou čáru! Asistence: Petr Morkes, Dominik Zumr.
     
    15:00
    Havlíčkův Brod se snaží odpovědět, ale zatím se mu směrem dopředu moc nedaří. A když už si vytvoří slibnou šanci, vyznamená se gólman Koutský.
     
    15:14
    Skrytá a o to nebezpečnější rána! Kapitán Kozlů Josef Malý vypálil až od hrazení, ale brankář Novák předvedl dobrý zákrok, když puk vyrazil ramenem.
     
    15:40
    Havlíčkobrodská družina se usídlila i s pukem na holi v útočném pásmu, ale zatím se jí nepovedlo obranu Kolína přelstít žádnou akcí.
     
    16:00
    Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění. Buly proběhne v kruhu po pravé ruce brankáře Nováka.
     
    16:15
    Kolín směrem dopředu teď nevymyslel nic nebezpečného, ale to samý platí i o Bruslařích, kteří s protiútokem nenaložili dobře.
     
    16:48
    Bruslaři mají puk na svých holích a hledají si cestu do útočného území. Zatím bez úspěšného výsledku. Kozlové brání opravdu hodně pečlivě.
     
    17:11
    Domácí hráči si neporozuměli při přechodu do útočného fáze, je z toho jen odpískané zakázané uvolnění.
     
    17:17
    Hra je znovu přerušena kvůli hře vysokou holí. Buly v neutrální zóně.
     
    17:32
    V pásmu Kolína zůstal ležet jeden z hostů, ale i když se fanoušci hostů zlobí, píšťalka sudího zůstala němá.
     
    17:54
    Lukáš Endál se probil ke kotouči, rozjel se na pravé straně hrací plochy a vystřelil z mírného úhlu na pravé straně. Jeho střelecký pokus byl hosty sražen do ochranné sítě.
     
    18:09
    Josef Zajíc si hezky narazil puk s Josefem Malým a tlačil se před brankoviště. Nahrávka ho trefila do brusle, ale brankář Novák byl připravený k zásahu a přerušil hru.
     
    18:30
    David Vala se pokusil odrazem o boční mantinel vysunout do trháku svého spoluhráče, ale kotouč zachytili hosté, kteří ve středním pásmu hlídkovali.
     
    18:44
    Josef Malý si připsal další střelecký pokus, když zkusil štěstí z pravého kruhu. Jeho střela byla však nepřesná. Hrát mohou domácí Bruslaři.
     
    18:53
    Hosté sprintovali za nahozeným pukem až za bránu soupeře, ale sprinterský souboj s brodskou obranou prohráli. Píská se tak zakázané uvolnění.
     
    19:09
    Havlíčkův Brod se snažil rychle přejít přes útočnou modrou čáru, ale jeho postup směrem vpřed zastavil čárový rozhodčí kvůli postavení mimo hru.
     
    19:18
    Domácí drží útočné pásmo, kde si přihrávají.
     
    19:26
    Václav Jankovský už si rovnal puk na holi ke střele z kruhu, ale jeho snažení je zbytečné. Píská se postavení mimo hru Kozlů.
     
    19:49
    Dominik Zumr pelášil s pukem kupředu, ale na levé straně ho dobře dostoupil zkušený brodský obránce Miroslav Duben, který získal puk pro svůj tým.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Oba týmy si vytvořily několik slibných šancí, ale góly padaly jen do branky Čeňka Nováka. Hostům zajistil vedení Martin Krajňák a do dvougólového trháku je poslal Václav Jankovský. Hosté jsou zatím nebezpečnější a zaslouženě vedou 2:0. Prostřední část začne zhruba v 17:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hra je přerušena, bul proběhne ve středním pásmu.
     
    20:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři naskočili do prostřední části jako utržení ze řetězu a v Kotlině je sníženo! Patrik Přidal narýsoval parádní nahrávku na okraj kruhů na MIROSLAVA TETINU, který z osy hřiště vypustil smrtící ránu, jež zapadla za brankáře Koutského! Asistence: Patrik Přidal.
     
    21:04
    Bruslaři jsou na koni a dál tlačí na pilu. Kolín je trochu v útlumu a snaží se z obdržené branky co nejrychleji vzpamatovat.
     
    21:36
    David Kozlík dostal hezkou nahrávku zpoza brány a zblízka vypálil jen do betonu brankáře Koutského, jenž znovu podržel svůj tým!
     
    21:55
    Hodně zbytečný faul předvedl David Kozlík (HBR). který při napadání protihráče za bránou soupeře podrazil soupeře a obdržel trest na 2 minuty.
     
    22:14
    Velká šance Bruslařů při oslabení! Brankář Koutský vyrazil dalekonosnou střelu jen před sebe svými betony a Tomáš Chlubna z dorážky, když se natlačil před protihráče, těsně minul bránu!
     
    22:36
    Poměr sil na hrací ploše se vyrovná, potrestán je i Kolín (KOL).
     
    23:00
    Marek Voženílek odvedl pořádný kus dobré práce, když získal puk a podél hrazení ho vyvezl až do útočného pásma, kde se mu povedlo zdržet hru.
     
    23:21
    Velká nepříjemnost pro Bruslaře, hosté si zahrají přesilovku 4 na 3, o níž se říká, že je ze všech nejvýhodnější. Na lavici hanby usedl jeden z Bruslařů za hákování a navíc vyfasoval trest na 10 minut za nesportovní chování. Bohužel, ve skvělé atmosféře není vůbec slyšet hlasatele.
     
    24:00
    Kozlové při útočné kombinaci ztratili puk a domácí bleskurychle vyhodili kotouč pryč ze svého pásma.
     
    24:16
    už se hraje 4 na 4, Bruslaři zatím svého soupeře k ohrožení gólmana Nováka nepustili.
     
    24:38
    Kolínu už začala zkrácená přesilovka 5 na 4, hosté rozehrávají ze zákrytu své brány.
     
    24:57
    S vyloučeními se nám teď doslova roztrhl pytel. Tomáš Ludvík se hezky tlačil za záda Lukáše Skokana (KOL), který nemohl udělat nic jiného, než protihráče podrazit.
     
    25:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A pozor, v Kotlině máme vyrovnáno! MIROSLAV TŘETINA vyhrál vhazování v útočném pásmu na Tomáše Semráda, který vypálil od modré čáry a kapitán Bruslařů a miláček brodských fanoušků krásně tečoval kotouč přesně k levé tyčce brankáře Koutského, který neměl vůbec žádnou šanci! Asistence: Tomáš Semrád.
     
    25:07
    A Kotlinou se rozléhá pokřik "Superstar!". Tazo přezdívka vznikla díky účasti Miroslava Třetiny v populárním pěveckém pořadu.
     
    25:40
    Havlíčkův Brod znovu sevřel Kozly do pevného objetí a teď se jeho hráči hodně zlobí, protože sudí Tomáš Veselý přerušil hru za hru vysokou holí.
     
    26:00
    Lukáš Endál přihrál na modrou čáru Tomáši Semrádovi, který od modré čáry rozhodně vypálit umí. Tvrdou ránu brankář Koutský moc neviděl, ale vyrazil ji na poslední chvíli betony!
     
    26:15
    A znovu pálil Tomáš Semrád, ale jeho rána byla tentokrát sražena.
     
    26:40
    Kolín je pod obrovským tlakem a brodští fanoušci přejí spokojeně pokřik "Tohle je náš Rebel!". Filip Navrátil vypálil z pravého kruhu, ale jen do Koutského betonu.
     
    26:59
    A znovu Filip Navrátil, který pálil z takřka stejného místa v kruhu jako před chvílí. Brankář Koutský puk udržel pod lapačkou, i když se k dorážce hnal Tomáš Ludvík.
     
    27:15
    Havlíčkobrodští hokejisté jsou jako pokropeni živou vodou a po vyrovnání je jich doslova plný led. Zblízka pálil zápěstím v dobré pozici David Kozlík, ale gólman Koutský dál chytá skvěle!
     
    28:05
    Tomáš Semrád (HBR) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    28:24
    Kolín se drží v útočném pásmu a kombinuje. Atmosféra je elektrizující, na druhou ligu rozhodně hodně nadprůměrná.
     
    28:40
    Bruslaři získali puk a vyhodili ho přes celou délku hrací plochy. Kozlové už kotouč mají ve své moci a rozehrávají od svého gólmana Koutského.
     
    29:10
    A další vyhození Bruslařů, kteří přečetli kombinaci Středočechů. Kolínu se zatím v přesilovce vůbec nedaří.
     
    29:34
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Tak jako kdybych to zakřikl, Kozlové přesilovku využívají a v Kotlině znovu vedou! Josef Horyna vypálil od modré čáry, brankář Novák letící puk, který ještě tečoval Tomáš Pipek, zřejmě moc neviděl a vyrazil ho betony jen před sebe, kde už číhal MARTIN KRAJŇÁK a zblízka doklepl kotouč do odkryté brány! Asistence: Tomáš Pipek, Josef Horyna.
     
    30:00
    Domácí získali puk po vhazování a snaží se od svého brankáře Nováka rozvinout novou útočnou akci.
     
    30:34
    Filip Navrátil je zatím hodně aktivní a vyslal ze své hole další střelu. Letní posila Bruslařů vypálila z levé strany a brankář Koutský podržel puk v náruči.
     
    30:34
    Hosté z Kolína si vyžádali oddechový čas.
     
    30:53
    První lajna hezky kombinovala v útočném pásmu, ale nakonec ztratila puk a hosté přesunuli děj hry alespoň na chvíli daleko od své brány.
     
    31:19
    Hraje se hokej jako řemen, akce střídá akci, a to na obou stranách ledového kolbiště. Nyní zasahoval brankář Novák proti střele ze strany, jíž zlikvidoval. Miroslav Třetina (HBR) je po přerušení hry vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    31:38
    Hosté kombinují v útočném pásmu, ale zatím se jim nepovedlo zakončit.
     
    31:45
    To už teď neplatí, brankář Novák musel nakonec zasahovat, ale ránu z levého kruhu dobře viděl a kotouč podržel na své hrudi do hvizdu sudího.
     
    31:57
    Útočné snažení hostů, kteří hrají přesilovku, dál pokračuje. Havlíčkův Brod čelí nepříjemnému a trvalému tlaku.
     
    32:10
    Domácí hráči po chvilce snažení vybojovali kus černé gumy a okamžitě ho vysokým obloučkem odpálili do bezpečí.
     
    32:25
    Hosté si hledají cestu přes střední pásmo, ale Bruslaři zde velmi dobře zahušťují prostor a Kozly k brankáři Novákovi vůbec nepouštějí.
     
    32:50
    A další vyhození Havlíčkova Brodu, který se zatím brání na jedničku podtrženou.
     
    33:34
    Marek Voženílek (KOL) teď neměl na výběr, musel sáhnout po nedovoleném bránění. Miroslav Třetina vykouzlil úchvatné sólo když se až od mantinelu prokličkoval až před brankáře Koutského a zakončil těsně vedle. Zlobí se, že mělo být nařízeno trestné střílení.
     
    33:43
    Tomáš Semrád po několika nahrávkách přebral puk v blízkosti modré čáry a vypálil. Jeho ránu vyrazil brankář Koutský ramenem do ochranné sítě.
     
    33:53
    Kozlové za svou bránou ukořistili hrací předmět a odstřelili ho až k brankáři Novákovi.
     
    34:14
    Václav Jankovský zachytil nepřesnou nahrávku hostů a vyhodil.
     
    34:26
    Havlíčkův Brod už je znovu v útočném pásmu.
     
    34:46
    Lukáš Endál se natlačil před bránu a jeho ránu vyrazil brankář Koutský betony před sebe. Bruslaři se tlačili k dorážkám, ale puk do sítě nepropasírovali!
     
    35:00
    Kozlové čelí obrovskému tlaku a fanoušci Brodu si žádají gól. Hosté mohou děkovat brankáři Koutskému, že stále drží nejtěsnější vedení, protože domácí jsou teď neskutečně střelecky aktivní.
     
    35:16
    Hosté opět získali kotouč a vyhodili ho až do pásma svého soupeře z Havlíčkova Brodu.
     
    35:37
    Krásný hokejový moment, kterému ochozy nadšeně tleskají! Václav Jankovský již při hře 5 na 5 vypálil zápěstím z levého kruhu a brankář Novák předvedl svou lapačkou ukázkový semafor!
     
    35:54
    David Kozlík hledal spoluhráče, kterému by mohl nahrát zpoza brány. Nakonec se mu nepovedlo nalézt nikoho ze svých kamarádů, puk poslal přesně mezi brodské beky.
     
    36:15
    Děj hry se teď odvíjí převážně ve středním pásmu.
     
    36:40
    Útok domácích, který byl veden po levém křídle, nakonec na úrodnou půdu nedopadl. Hosté získali puk a řítí se směrem vpřed.
     
    37:16
    Josef Malý (KOL) sice protestuje, ale sudí ho vykazují na lavici hanby za vysokou hůl.
     
    37:30
    Kryštof Kulhánek zaváhal na modré čáře a puk získal Dominik Zumr, který vyhodil. Vzápětí byl ostře dohrán, ale sudí vylučovat nebude.
     
    37:40
    Hosté získali puk a vyhodili.
     
    38:09
    Patrik Přidal zavezl puk za bránu, potáhl si ho na holi a počkal na najíždějícího spoluhráče. Hledal napřaženého Tomáše Semráda mezi kruhy, ale ten při pokusu o ránu z voleje promáchl.
     
    38:25
    Domácí se neprobili podél hrazení do útočného pásma, Kozlové opět vybojovali puk a osvobodili se vyhozením.
     
    38:40
    Gólman Novák se musel vydat ze svého brankoviště na výlet, aby před rozjetým Václavem Jankovským odpálil puk do bezpečí. Situaci zvládl velmi dobře.
     
    39:10
    Patrik Přidal hledal ve středním pásmu mazanou nahrávkou za sebe svého spoluhráče, ale ten byl zablokován. Hrát tak mohou Středočeši.
     
    39:39
    Tomáš Chlubna (HBR) vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    39:45
    Josef Zajíc neudržel puk v útočném pásmu a Kozlové musejí vyklidit území kolem brankáře Nováka, protože jim hrozilo postavení mimo hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část nabídla krásný hokej plný zajímavých situací na obou stranách hrací plochy. Bruslaři smazali dvoubrankové manko zásluhou dvou přesných tref Miroslava Třetiny, ale hostům vrátil vedení pohotovou dorážkou Martin Krajňák. Třetí perioda začne zhruba v 18:39.
     
    Ještě připomínám, že Kozlové mají k dispozici přesilovku minutu a 39 sekund.
     
    Hráči obou mužstev i trio delegovaných sudí jsou na ledě, můžeme pokračovat v napínavé bitvě!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Kolín získal puk po vhazování a zakládá postupný útok od své brány.
     
    40:20
    Josef Malý nabral rychlost a natlačil se až před bránu, ale jeho tvrdá rána skončila vysoko nad horní tyčkou Novákovy brány.
     
    40:42
    Lukáš Endál získal odražený puk a vyvezl ho až za bránu soupeře, kde šetří čas.
     
    41:10
    Hosté si pomohli do útočného pásma dlouhým nahozením a nahrávají si kolem gólmana Nováka.
     
    41:39
    Havlíčkův Brod je kompletní, oslabení ustál bez úhony a dál tak dohání nejtěsnější ztrátu. Nyní má puk a žene se s ním směrem dopředu až od své brány.
     
    41:55
    Hra je přerušena, gólman Vladislav Koutský má nějaký problém s výstrojí, kterou si teď upravuje.
     
    41:55
    Stále se nehraje a ochozy, tedy alespoň havlíčkobrodská část fanoušků, pískají.
     
    41:55
    Klobouk dolů před fanoušky Kozlů, opravdu povzbuzují svůj tým, co jim síly stačí.
     
    41:55
    Sluší se podotknout, že možnosti výjezdů na venkovní zápasy nahrává i příznivý herní systém druhé ligy, která se vrátila ke třem skupinám. Fanoušci tak nemusejí cestovat tak daleko.
     
    41:55
    Stále čekáme, než se bude moci pokračovat ve hře.
     
    41:55
    Už je vše v pořádku, pokračujeme.
     
    42:07
    Přesilovka pro Bruslaře. Martin Barták (KOL) usedá na lavici hanby se krosček.
     
    42:13
    Kozlové vyhráli buly a podél hrazení vyhodili až za brankáře Nováka.
     
    42:32
    Havlíčkobrodští hokejisté už se rozestavili do přesilovkového postavení v útočném pásmu a kombinují.
     
    42:56
    Hosté po chvilce snažení přeci jen vyšťouchali puk po souboji u mantinelu a odpálili ho do středního pásma.
     
    43:15
    A teď je puk po dalším vyhození Středočechů za brankářem Novákem, Bruslaři rozehrávají.
     
    43:36
    Kryštof Kulhánek (HBR) ve středním pásmu sestřelil protihráče, poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    43:42
    David Vala se ujal po buly puky a nahodil ho do útočného pásma.
     
    43:55
    Hráči bojují o puk v rohu kolínského pásma.
     
    44:12
    Kozlové jsou kompletní a začala jim zkrácená přesilovka. Už si hledají prostor ke střele v pásmu svého soupeře.
     
    44:33
    Domácí zachytili kotouč mezi kruhy svého pásma a vyhodili.
     
    44:50
    Jakub Lacina dojel jako první puk za bránou gólmana Nováka a chtěl podél mantinelu vyhodit, ale to se mu nepovedlo.
     
    45:05
    Úspěšný vyl v tomto ohledu až Tomáš Chlubna.
     
    45:38
    Už se hraje 5 na 5, Bruslaři soupeři v přesilovce nic nedovolili.
     
    46:05
    Brankář Koutský prokázal dobrou práci s holí, když si povyjel z brankoviště a před napadajícím Lukášem Endálem odpálil puk do bezpečí.
     
    46:22
    Kotouč opustil hrací plochu, vhazovat se bude v pásmu Kozlů po pravé ruce brankáře Vladislava Koutského.
     
    46:37
    Havlíčkův Brod drží puk v soupeřově pásmu, ale k ohrožení gólmana Nováka má teď daleko. Kombinuje hlavně za soupeřovou bránou.
     
    46:50
    Dominik Zumr při přečíslení hezky nahrál před bránu Václavu Jankovskému, jehož tvrdá rána z voleje prosvištěla kolem Novákovy pravé tyčky!
     
    47:16
    Hra je přerušena kvůli postavení mimo hru, buly proběhne ve středním pásmu blíže modré čáře Havlíčkova Brodu.
     
    47:47
    Tomáš Chlubna měl před sebou volný prostor na pravém křídle a prohnal se až do koncovky, ale jeho dělovka golfákem z pravého kruhu vyprášila Koutského betony.
     
    48:11
    Domácí jsou teď aktivnější a ženou se za vyrovnáním. Kozlové se ale zatím účinně brání.
     
    48:38
    Hosté poslali kotouč do pásma soupeře tak, aby nešlo o zakázané uvolnění. Mohou tak poslat na led ze střídačky čerstvé síly.
     
    49:24
    Bude se hrát 4 na 4, na lavici hanby současně usedají k dvouminutovému trestu Patrik Přidal (HBR) a Josef Zajíc (KOL).
     
    49:40
    Nahození Kolína od modré čáry až na brankáře Nováka neprošlo, protože ho zachytil mezi kruh Kryštof Kulhánek, který může rozehrát.
     
    49:58
    Další tvrdší zákrok na hranici hokejových regulí, hostující fanoušci se zlobí, ale hlavní sudí vylučovat nebude.
     
    50:16
    Tomáš Chlubna znovu ukázal, že má rychlé nohy. Ve středním pásmu nabral rychlost a chtěl si obhodit protihráče, čímž by se dostal do úniku, ale to se mu nepovedlo.
     
    50:36
    Kozlové se vydali vpřed v hojném počtu a hledali si cestu do útočného pásma, ale Bruslaři, kteří byli dobře postavení, jim na své modré čáře zatarasili cestu.
     
    50:58
    Po dalším přerušení hry se bude vhazovat v pásmu Kolína.
     
    51:06
    Kolín má puk a rozehrává ze zákrytu své brány.
     
    51:28
    Miroslav Třetina se snažil rychle dobruslit odražený puk u hrazení a protečovat ho do útočného pásma. Kus černé gumy však skončil mimo hrací plochu.
     
    51:38
    Domácí už drží pásmo a snaží se zakončit.
     
    51:49
    Kolín dobře střeží předbrankový prostor, odkud hrozí gólmanu Koutskému největší nebezpečí. Bruslaři tak kombinují hlavně u hrazení.
     
    52:09
    Hosté zavezli puk do útočného pásma, ale jejich kombinace za bránou soupeře k ničemu nebezpečnému nevedla. Domácí získali puk a zkoušejí založit rychlý kontr.
     
    52:30
    Je z toho však jen ofsajd.
     
    53:00
    Hraje se v pásmu Středočechů, Bruslaři se marně snaží probít dso střelecké pozice.
     
    53:15
    Tomáš Pipek se hnal v neutrální zóně za prudkou nahrávkou, ale cestu mu zkřížili včas dobruslující beci Tomáš Semrád a Kryštof Kulhánek.
     
    53:38
    Úmyslný ofsajd Havlíčkova Brodu. Buly proběhne po pravé ruce gólmana Čeňka Nováka.
     
    53:44
    Přihrávka rukou. Vhazování sudí provedou ve středním pásmu blíže modré čáře hostů.
     
    54:00
    Čeněk Novák se vydal za svou bránu pro nahozený puk a trefil před sebou stojícího protihráče, ale kotouč se naštěstí pro něj odrazil jen zezadu do brankové konstrukce.
     
    54:13
    Havlíčkův Brod má puk a žene se do dalšího protiútoku.
     
    54:35
    Fanoušci se teď zlobí, ale není jim to nic platné. Sudí odpískal Havlíčkovu Brodu při útočném snažení postavení mimo hru.
     
    54:50
    David Kozlík nedosáhl ve středním pásmu na nepřesnou nahrávku svého spoluhráče a Kozlové posunuli děj hry k brankáři Novákovi.
     
    55:18
    Tomáš Chlubna se hnal za prudkou a dlouhou nahrávkou Kryštofa Kulhánka. Ve sprinterském souboji se soupeřovým hráčem byl nastejno, ale sudí odpískali postavení mimo hru.
     
    55:35
    Tomáš Pipek nahrál při přečíslení 2 na 1 na křídlo Ondřeji Pannovi, ale jeho rána z první minula pravou Novákovu tyčku. Hrát mohou domácí.
     
    56:00
    Domácí se nedá upřít snaha, ale tlak, který by si nutně potřebovali v cestě za vyrovnáním vytvořit, zatím nepřichází. A čas ubíhá dál a dál.
     
    56:30
    Bruslaři zavezli puk do útočného pásma a znovu se pokoušejí o ohrožení gólmana Koutského, který má teď minimum práce. Oba fankluby se dál činí a atmosféra je parádní.
     
    56:50
    Domácí dobyli útočné pásmo a znovu se pokusí rozhýbat kompaktní obranný blok Kozlů. Středočeši dál hlídají své těsné vedení hodně svědomitě.
     
    57:13
    Na ledě zůstal ležet u hrazení brodského pásma otřesený rychlík Tomáš Chlubna, ale nakonec po svých odjel na střídačku a zřejmě bude v pořádku.
     
    57:19
    Patrik Přidal sprintoval za nahozeným pukem do útočného pásma, ale marně. Nestihl to a píská se další icing Bruslařů.
     
    57:19
    Po přerušení hry se strhla menší strkanice, ale nic vážnějšího, co by stálo za vylučování.
     
    57:20
    Václav Jankovský tvrdě vypálil po vyhraném vhazování Kozlů z prostoru na okraji kruhů, ale netrefil zařízení. Vpřed uhánějí Bruslaři.
     
    57:44
    Hraje se teď převážně ve středním pásmu a obrázek hry se nemění. Bruslaři se snaží dotáhnout svou ztrátu, zatímco Kozlové ze všech sil střeží svůj náskok a čekají na možnosti k brejkům.
     
    58:14
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Tomáš Pipek si zkoušel obhodit Kryštofa Kulhánka, ale ten mu kotouč vypíchl.
     
    58:37
    Hraje se za bránou Broďáků, to domácím za tohoto stavu rozhodně nesvědčí.
     
    58:58
    Tomáš Semrád poslal přes střední pásmo vysoký oblouček až na útočnou modrou čáru na Davida Michálka, jenž nahrál Petru Kuchtovi, ale je z toho jen ofsajd.
     
    58:58
    Havlíčkův Brod si vyžádá oddechový čas.
     
    58:58
    Čeněk Novák ještě zůstává v brodském brankovišti. Zřejmě počká, jak dopadne vhazování.
     
    58:58
    Tak ne, nakonec míří na střídačku a Bruslaři to zkoušejí se šesti hráči v poli!
     
    58:58
    Čas stojí, puk je za bránou hostů.
     
    59:10
    Teď se rozeběhl a zastavil se na čísle 49,9.
     
    59:10
    Čas se bude zřejmě ještě upravovat.
     
    59:08
    A vrátil se o tři sekund zpět. Do třetí sirény zbývá 52 sekund.
     
    59:08
    Bruslaři získali po buly puk.
     
    59:23
    Havlíčkův Brod rozehrává od své brány.
     
    59:40
    Domácí drží pásmo a hrají v šesti!
     
    59:48
    hra je přerušena, vylučuje se na straně hostů.
     
    59:48
    Václav Jankovský (KOL) je potrestaným hříšníkem.
     
    59:58
    Hra je přerušena, je tady bitka.
     
    59:58
    Miroslav Třetina se pustil do pěstního souboje s jedním z hostů a svého soka povalil za jásotu brodských fanoušků na led.
     
    59:58
    Tohle už nicméně Bruslaři zřejmě nestihnou, tři bod tak poputují za výhru 3:2 do Kolína.
     
    59:58
    Potrestaný je Miroslav Třetina (HBR) a Marek Voženílek (KOL). Oba 2+2 minuty za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Kozlové v Kotlině vyhráli 3:2, ve třetí periodě jsme branku neviděli. Kolín si nejtěsnější náskok pohlídal a odváží si domů všechny tři bod. Fanoušci hostů ještě rozjeli ve svém sektoru světelnou show.
     
    Na ledě probíhají děkovačky obou soupeřů. Viděli jsme pohledný a napínavý hokej. Ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek večera a víkendu. U onlajnů z Kotliny zase někdy na počtenou! (19:21:20)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 21. Třetina (Přidal), 26. Třetina (Semrád) – 8. Krajňák (Pipek, Panna), 15. Jankovský (Morkes, Zumr), 30. Krajňák (Pipek, Horyna)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, Kulhánek, Duben "A", Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík
    SC Marimex Kolín: Koutský (Sejpal) – Hanzl, Zajíc, Voženílek, Skokan, Barták, Horyna – Malý "C", Semirád, Kadlec "A" – Morkes "A", Zumr, Jankovský – Pipek, Krajňák, Panna – Jelínek, Černý

    Rozhodčí: Tomáš Veselý – Michal Tasch, Jan Pechánek
    bahis siteleri