Poprad – Zvolen 3:4 (kon.) | Nitra – Martin 5:2 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Banská Bystrica – Trenčín 2:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 3:2 (kon.)
konec
HK Nitra
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
HK VITAR Martin
sk Neděle 25.09.2016, 17:00 • Zimný štadión Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Nitra príjemne prekvapila výsledkami v Champions Hockey League, kde v konkurencii Plzne a nórskeho Stavangeru vyhrala svoju základnú skupinu a postúpila do vyraďovacej fáze. V úvode nového ligového ročníka sa však obhajcovi titulu darí iba na vlastnom klzisku. Corgoni vyhrali všetky tri domáce duely, keď postupne zdolali Banskú Bystricu 4:3, Nové Zámky 3:1 a Zvolen 6:2. Vonku to naopak zverencom Andreja Kmeča nejde podľa predstáv. V Liptovskom Mikuláši prehrali 3:4 po nájazdoch, v Trenčíne 1:2 po nájazdoch a naposledy podľahli Žiline 2:3 po predĺžení. Uspeli len vo vloženom zápase proti reprezentačnej dvadsiatke, ktorú zdolali na jej ľade 4:0. Aj menej presvedčivé výsledky z klzísk súperov stačia Nitre na priebežnú druhú priečku.

    Martin nemal vôbec ideálny vstup do aktuálnej sezóny. Z prvých štyroch zápasov prehral až trikrát, keď nestačil na Trenčín, Banskú Bystricu a Zvolen. Naplno bodoval len v druhom kole v domácom stretnutí proti Popradu. Posledné dva ligové štarty však vyšli mužstvu vedenému trénerom Paukovčekom na výbornú. Martinčania uspeli presne pred týždňom v Žiline pomerom 4:2 a predvčerom zdolali doma Liptovský Mikuláš 1:0. Po šiestich kolách patrí hokejistom z Turca piata pozícia so ziskom deviatich bodov a skóre 13:14.

    V minulej sezóne na seba narazili Nitra a Martin šesťkrát, pričom až v piatich prípadoch bol úspešnejší úradujúci šampión. Hokejisti Nitry vyhrali všetky tri domáce stretnutia (4:1, 3:1, 2:1) a dvakrát triumfovali aj vonku (5:3, 2:1). Martin vyhral len raz, doma v októbri minulého roka 4:3.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Valent – Milam, Odrzovenský, Pupák, Mezei, P. König, Versteeg, Kuzma – Macík, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Bajtek, Paukovček, Štefanka – D. König, Piačka, Chalupa.

    MHC Martin: Corbeil – Fabian, Tabaček, Rantanen, Pacalaj, Pulli, Leško – Koyš, Heizer, Surovka – Rzavský, Galamboš, Pokrivčák – Dírer, Dokšin, Ambroz – Poliaček, Jurášek, Rusina.

    Rozhodca: Kubuš – Vyšný, Stanzel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:32
    Nitrania mali hneď v prvom striedaní šancu na skórovanie. Macík našiel rozbehnutého Mareka Slováka, ktorého strelu zastavil Corbeil.
     
    01:14
    Aj hostia už dokázali pohroziť. Po buly v útočnom pásme strieľal nebezpečne od modrej čiary obranca Pacalaj.
     
    01:36
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (H. Ručkay – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    02:24
    Tabačkov príklep od modrej čiary sa zastavil pri Surovkovi, ktorý zblízka preveril pozornosť Michala Valenta.
     
    03:36
    Martinčania nevyužili viacero príležitostí na otvorenie skóre a vylúčený Ručkay je späť na ľade. Michal Valent musel zasahovať pri koncovke Pacalaja či dvoch strelách Pokrivčáka.
     
    04:40
    Zatiaľ je to veľmi svižný a ofenzívny hokej. Hra však prerušuje po zakázanom uvoľnení martinských hráčov.
     
    05:20
    Hosťujúca obrana ponúkla Nitranov veľa priestoru. Najskôr prenikol cez defenzívu Martina Kutálek a potom zblízka strieľal Krištof po prihrávke Ručkaya.
     
    06:30
    Branislav Mezei výborne telom odstavil Františka Poliačka a znemožnil mu zakončenie. Puk napokon prikryl lapačkou Michal Valent.
     
    07:20
    Martin pohrozil z rýchleho protiútoku. Po strele od modrej čiary dorážal Pokrivčák, ale Valent dobre zasiahol.
     
    07:56
    Martin dal gól! Hostia sú v úvode zápasu aktívni a svoju snahu pretavili do presného zásahu. TOMÁŠ POKRIVČÁK prešiel cez dvoch brániacich hokejistov a bekhendom namieril presne pod brvno.
    07:56 POKRIVČÁK - 0:1
     
    09:00
    Martinčania dobre prehusťujú stredné pásmo a domáci hokejisti majú problém s rozohrávkou, resp. prechodom do útočnej tretiny.
     
    09:45
    Hokejisti Martina sa dostali pod tlak a situáciu vyriešili najjednoduchším možným spôsobom, vystrelením puku cez všetky čiary.
     
    10:20
    Po viacerých neprehľadných súbojoch si puk našiel obrancu Petra Königa, ktorý vypálil od modrej čiary a namieril presne do lapačky Corbeila.
     
    10:54
    Judd Blackwater hľadal krížnou prihrávkou pred odkrytou bránou Macíka, no martinská defenzíva dobre zasiahla.
     
    11:30
    Martin hrá najmä pozorne v defenzíve, ale zároveň využíva každú možnú šancu na útočenie. Michal Valent sa nemôže sťažovať na nedostatok práce.
     
    12:15
    Andrej Jurášek prešiel do útočného pásma a ihneď nahodil puk na Valenta. Nitriansky gólman ho schoval v lapačke a hostia poľahky získali vhadzovanie pred bránou súpera.
     
    12:52
    Filip Bajtek prepadol cez martinské hokejky a domáci fanúšikovia si pýtali presilovku. Hlavný rozhodca Kubuš nevidel nedovolený zákrok.
     
    13:20
    Nitrania mohli vyrovnať. V prečíslení dvoch proti jednému však Slovák nezvolil prihrávku Macíkovi, ale vystrelil do pripraveného Corbeila.
     
    13:41
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Koyš – 2 min., hákovanie).
     
    14:00
    Mezeiovu bombu od modrej čiary vyrazil Corbeil len na hokejku Kutálka, ktorý z dobrej pozície netrafil odkrytú sieť.
     
    14:53
    Nitra dala gól! Michal Krištof našiel na modrej čiare osamoteného Branislava Mezeia, ktorý síce netrafil bránu, no odrazený puk od zadného mantinelu zachytil TIBOR KUTÁLEK a poslal ho za chrbát Corbeila. Asistencie: Branislav Mezei, Michal Krištof.
    14:53 KUTÁLEK - 1:1
     
    16:00
    V rovnovážnom počte hráčov na ľade ploche sa Martin dokáže dobre brániť, ale počas oslabenia bol pod veľkým tlakom a napokon inkasoval.
     
    16:57
    Fínsky legionár Pulli dvakrát po sebe prihral len na súperovu hokejku. Nitrania z toho vyťažili strelu Milama od modrej čiary.
     
    17:34
    Macík vybojoval puk za bránou, prihral ho pred ňu voľnému Slovákovi, ale ten trafil iba gólmana Corbeila.
    17:34
     
    18:22
    Hokejisti Martina sa momentálne hľadajú a po sympatickom úvode zápasu majú problém preniknúť pred Michala Valenta.
     
    19:05
    Dírer oslobodil Martin spod tlaku, keď vyviezol puk z obranného pásma až za bránu Michala Valenta.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Martinčania prekvapili Nitru aktívnym štartom do zápasu, za čo boli odmenení aj gólom, keď v 8. minúte otvoril skóre presným bekhendom Pokrivčák. Druhá polovica prvej tretiny však patrila domácim, ktorí využili vylúčenie Koyša a vďaka dorážke Kutálka vyrovnali na prestávkových 1:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:26
    Tabaček stratil puk pri rozohrávku, Blackwater našiel voľného Macíka a jeho príklep zneškodnila lapačka Corbeila.
     
    20:29
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Rantanen – 2 min., podrazenie).
     
    21:30
    Branislav Mezei stratil puk na modrej čiary a pustil do samostatného úniku Tomáša Pokrivčáka, ktorý v nájazde proti Valentovi neuspel.
    21:30
     
    22:29
    Domácim hokejistom nevyšla presilovka. Počas početnej výhody zasahoval Corbeil iba raz po strele Mezeia od modrej čiary.
     
    23:20
    František Poliaček narazil do Filipa Kuzmu, ktorý mal ruky dosť vysoko. Rozhodcovia posúdili hit domáceho obrancu ako čistý.
     
    24:40
    Galamboš mohol vysunúť do brejku Pokrivčáka, ale jeho prihrávka bola veľmi nepresná.
     
    25:14
    Tibor Kutálek prešiel okolo troch brániacich hráčov, prihral na pravé krídlo Ručkayovi, no jeho krížna strela nemierila medzi tri žrde.
     
    25:58
    Mladý Ambroz zozadu tvrdo narazil na mantinel Versteega. Domáci fanúšikovia si pýtali vylúčenie, ale podľa hlavného rozhodcu nešlo o neférový zákrok.
     
    26:30
    Surovka využil nedorozumenie v nitrianskej rozohrávke, získal puk tesne pred bránou a bekhendom nebezpečne ohrozil Valenta.
     
    26:47
    Nitra dala gól! Surovka pred Valentom nepochodil, hra pokračovala ďalej, Macík prihral do jazdy JAMESONOVI MILAMOVI, ktorý potiahol puk po ľavej strane a vystrelil presne do horného rohu brány. Asistencie: Radoslav Macík, Peter Ordzovenský.
    26:47 MILAM - 2:1
     
    28:00
    Nitranom druhý gól pomohol a naďalej pokračujú v ofenzívnej hre. Martičania sa museli ubrániť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    28:45
    Michal Krištof bol vo výhodnej streleckej pozícii, ale možno zbytočne hľadal ešte lepšie postaveného spoluhráča, ktorého napokon nenašiel.
     
    29:20
    Martin je momentálne pod tlakom. Po tvrdej strele Pupáka z pravého kruhu vyrazil Corbeil puk pred seba.
     
    30:00
    Juraj Štefanka mohol ísť do samostatného nájazdu, no nedokázal spracovať puk na modrej čiare a nezakončil.
     
    30:33
    Martin dal gól! Domáci hokejisti útočili a zabudli na zadné vrátka. Pred bránou ostal úplne osamotený PATRIK KOYŠ, ktorý sa pohral s Valentom a zasunul puk do odkrytej siete. Asistencie: Filip Surovka, Radomír Heizer.
    30:33 KOYŠ - 2:2
     
    31:45
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú. Preto je škoda, že práve teraz prišla reklamná prestávka.
     
    32:10
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Rzavský – 2 min., podrazenie).
     
    32:44
    Domáci si najprv pýtali vylúčenie martinského hráča, ktorý fauloval Krištofa pri mantineli a potom mali obrovskú šancu na tretí gól. Krištof našiel medzi kruhmi úplne voľného Pupáka, no ten namieril iba do lapačky Corbeila.
     
    33:15
    Kutálek videl, že Corbeil nepokryl priestor pod hornou žŕdkou, a tak sa tam snažil poslať puk. Kanadský brankár na poslednú chvíľu zasiahol.
     
    34:10
    V závere presilovej hry pálil od modrej čiary Milam, ktorého tečovaná strela skončila na betóne Corbeila alebo možno aj žŕdke.
     
    34:33
    Nitra dala gól! Valent najskôr vychytal v nájazde Jerreho Pulliho a potom domáci udreli. RADOSLAV MACÍK zvolil strelu z pravého kruhu, ktorá prenikla do siete. Asistencie: Judd Blackwater, Jameson Milam.
    34:33 MACÍK - 3:2
     
    35:14
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Ambroz – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    36:00
    Versteeg nedokázal dostať puk z obranného pásma a ponúkol ho Heizerovi. Martinský útočník ohrozil Valenta len propagačnou strelou.
     
    36:32
    Nitra dala gól! Domáci hokejisti využili presilovku. Mezei priťukol puk voľnému HENRICHOVI RUČKAYOVI, ktorý prekonal Corbeila strelou z pravého kruhu podobne ako pred dvoma minútami Macík. Asistencia: Branislav Mezei.
    36:32 H. RUČKAY - 4:2
     
    37:00
    Nitra zaslúžene zúročila svoju prevahu v druhej tretine a vypracovala si dvojgólový náskok. Hostia už nie sú takí nebezpeční ako v prvom dejstve.
     
    37:45
    Blackwater nahodil z uhla puk na Corbeila, ktorý nepredviedol istý zákrok. Kanaďan nepôsobí po štyroch inkasovaných góloch nijak suverénne.
     
    38:24
    Hra bola prerušená, pretože na ľade ostal ležať hosťujúci útočník Ambroz, ku ktorému musel prísť aj lekár. Po chvíli sa však postavil na vlastné nohy.
     
    38:33
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (H. Ručkay – 2 min., hákovanie).
     
    38:50
    Domáci si vytvorili protiútok dvoch na jedného. Ordzovenský s Kutálkom však nevyužili ponúknutú šancu.
     
    39:20
    Hostia robia veľké chyby v presilovej hre. Do samostatných únikov sa dostali Kutálek a Macík, no obaja stroskotali na Corbeilovi.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Nitrania boli v druhej tretine jasne lepší, ale dlho to nebolo viditeľné na skóre. Domácich síce poslal do vedenia Milam, no potom prišlo rýchle vyrovnanie Koyša z brejku. Záverečné minúty prostredného dejstva však priniesli dva presné zásahy Nitry, keď sa z podobných pozícii trafili Macík a Ručkay.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:33
    Hostia dohrávali v úvode tretiny presilovku a predviedli v nej lepšiu kombináciu ako počas väčšej časti v druhej časti hry. Nebezpečný bol najmä teč Heizera.
     
    41:43
    Rzavský šikovnou zadovkou našiel na modrej čiare voľného Fína Rantanena, ktorého príklep vyrazil Valent pred seba. Následná dorážka Rzavského taktiež nebola gólová.
     
    42:03
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    42:55
    Tabaček bol v ideálnej streleckej pozícii na osi klziska, ale chcel to hrať na teč, čo nebolo najlepšie riešenie.
     
    43:49
    Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pulli – 2 min., držanie).
     
    44:03
    Martinčania nehrali druhú polovicu presilovku vôbec dobre a navyše zbytočným faulom darovali domácim početnú výhodu.
     
    45:10
    Robustný Mezei ukázal, že dokáže dobre ovládať puk a vydal sa na samostatný prienik. Nitriansky obranca neuspel, rovnako na ani druhej strane Koyš.
     
    45:49
    Martin zvládol oslabenie, no tesne po jeho skončení si takmer strelil vlastný gól. Pokrivčák nešťastne tečoval puk, ale Corbeil bol na mieste.
     
    47:22
    Hosťom sa kráti čas na zníženie či vyrovnanie. Nitrania pohodlne kontrolujú svoj dvojgólový náskok, ktorý však môže byť niekedy zradný.
     
    48:15
    Odrazený puk sa dostal k Ručkayovi, ktorý bol blízko brány a bekhendom skúsil prekvapiť Corbeila.
     
    49:34
    Pokrivčák dvakrát po sebe ohrozil Michala Valenta. Najprv len nahadzoval od modrej, no potom nebezpečne strieľal spomedzi kruhov.
     
    50:10
    Hre momentálne chýba spád. Nitrania nechcú zbytočne útočiť a otvárať defenzívu. Hosťom sa naopak nedarí preniknúť cez koncentrovanú obranu úradujúceho majstra.
     
    51:00
    Ordzovenský vypálil od modrej čiary, Corbeilovi zakrýval výhľad jeden z domácich hráčov, no puk letel mimo brány.
     
    52:13
    Henrich Ručkay si trúfol proti presile hráčov, ale neuspel. Pulli ho vytlačil zo streleckej pozície.
     
    53:34
    Hokejisti Martina sú aktívni, nechcú pustiť Nitre všetky tri body, no pred Valenta sa nedostávajú často.
     
    54:05
    Bajtek išiel do samostatného nájazdu, keď unikol Rantanenovi. Fín ho však v poslednej chvíli dokázal dovoleným spôsobom atakovať a znemožnil mu zakončiť.
    54:05
     
    55:10
    Rzavský ostal na moment voľný medzi kruhmi, ale vo výbornej pozícii prestrelil Valentovu bránu.
     
    56:04
    Michal Krištof mohol definitívne rozhodnúť. Nitriansky útočník získal puk pred gólmanom Corbeilom, ale bekhendovým blafákom ho neprekonal.
     
    56:51
    Martin má už len tri minúty na to, aby zdramatizoval dnešný duel. Rantanen však vyrobil zakázané uvoľnenie a nasleduje vhadzovanie pred Corbeilom.
     
    57:10
    Obrovská šanca domácich. Lukáš Paukovček ostal sám medzi kruhmi, švihom dobre vystrelil, no jeho pokus sa zastavil na žŕdke.
     
    57:45
    Tréner hostí si vybral oddychový čas, pretože jeho tím získal vhadzovanie pred bránou Michala Valenta.
     
    58:00
    Martinčania sa rozhodli zariskovať. Corbeil je na striedačke a za hostí nastúpilo na ľad šesť hokejistov.
     
    58:24
    Radoslav Macík unikol po ľavom krídle a mal pred sebou prázdnu bránu. Nečakane minul a hostia stále živia nádej.
     
    58:50
    Patrik Koyš poslal puk pred bránu, kde sa snažili zakončovať Pokrivčák aj Dírer. Napokon úspešne zasiahol Valent.
     
    59:30
    Domáci mali šancu na piaty gól, ale Pupák nečakal prihrávku na modrú čiaru a prišiel o možnosť vystreliť.
     
    59:51
    Nitra dala gól! Corgoni konečne trafili prázdnu bránu. Úspešným strelcom sa stal TIBOR KUTÁLEK, ktorý dnes skóroval druhýkrát. Asistencia: Miroslav Pupák.
    59:51 KUTÁLEK - 5:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Nitra potvrdila, že na domácom ľade je dominantná. Úradujúci majster bodoval naplno aj vo štvrtom dueli pred vlastnými fanúšikmi, keď zdolal Martin 5:2. Domáci mali hernú prevahu, ale do výsledku ju premenili až v druhej polovici duelu, pretože dovtedy Martinčania dokázali držať nerozhodný stav. Corgoni si vďaka dnešnému triumfu udržali druhú priečku v tabuľke a na prvé Košice strácajú tri body. (19:23:44)

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 15. Kutálek (Mezei, Krištof), 27. Milam (Macík, Ordzovenský), 35. Macík (Blackwater, Milam), 37. Ručkay (Mezei), 60. Kutálek (Pupák) – 8. Pokrivčák, 31. Koyš (Surovka, Heizer)


    HK Nitra: Valent – Milam, Odrzovenský, Pupák, Mezei, P. König, Versteeg, Kuzma – Macík, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Bajtek, Paukovček, Štefanka – D. König, Piačka, Chalupa.
    HK VITAR Martin: Corbeil – Fabian, Tabaček, Rantanen, Pacalaj, Pulli, Leško – Koyš, Heizer, Surovka – Rzavský, Galamboš, Pokrivčák – Dírer, Dokšin, Ambroz – Poliaček, Jurášek, Rusina.

    Rozhodčí: Kubuš – Vyšný, Stanzel
    bahis siteleri