Poprad – Zvolen 3:4 (kon.) | Nitra – Martin 5:2 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Banská Bystrica – Trenčín 2:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 3:2 (kon.)
konec
HK Poprad
3:4 (0:2, 2:0, 1:2)
HKM Zvolen
sk Neděle 25.09.2016, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 7. kola Tipsport ligy. HK Poprad na domácom štadióne privíta HKM Zvolen. Zápas sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradským hokejistom nevyšiel štart do sezóny, no následne si kamzíci si výrazne vstúpili do svedomia a v posledných troch kolách boli víťazmi stretnutí. Zdolali Mikuláš po predĺžení 2:3, doma porazili Nové Zámky 2:1 a naposledy získali dva body vďaka výhre nad Trenčínom po predĺžení 1:2. Podtatranci majú teda dokopy 7 bodov a nachádzajú sa na 9. mieste so skóre 11:15.

    HKM Zvolen
    Zvolenčania odštartovali nový ročník výhrami, ale v posledných troch zápasoch sme u nich zaznamenali pokles formy. Bryndziari prehrali doma so Žilinou 1:3, v Nitre 6:2 a naposledy doma podľahli Košiciam výsledkom 3:6. Zvolenu po šiestich zápasoch teda patrí 7. pozícia so ziskom 8 bodov a skóre 14:20.

    Tieto dva tímy sa v predošlých dvoch sezónach dvakrát stretli proti sebe v štvrťfinále play-off, a preto sa teda dôverne poznajú. Pred dvomi rokmi sa do semifinále dostali kamzíci, minulú sezónu šli medzi štyri najlepšie tímy Zvolenčania. Zápas bude určite zaujímavý, môžete ho sledovať on-line na našom webe.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Šúrek (Fernström) – Dinda, Fabian (A), Cutting, Kurali, Pokovič, J. Brejčák, Šterbák, Krempaský – Kroták (C), Zagrapan, Paločko – Lapšanský, Mlynarovič, Tibenský – Bondra, Troliga (A), Lichanec – Výhonský, Ježek, Müller

    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Demiters, Andersons (C), Valenta, M. Ivan, Dubeň, Habšuda, F. Fekiač, Hataš – Žilka, Zuzin, Majdan – Klhůfek (A), B. Mráz, Misenev – Ďaloga, Halama, Petráš – Kelemen, Řezač, Kniazev

    Rozhodca: Müllner – Synek, Valo.
     
    Na ľad ako prvý nastúpili hokejisti Zvolena v tmavomodrých dresoch. Domáci Popradčania budú hrať v bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hráči Zvolena. Hneď o prvú akciu sa pokúšal Zuzin, ktorý naháňal nahodený puk, ale za bránkou ho odstavil Dinda.
     
    00:43
    Oba tímy už stihli na ľad poslať druhé formácie. Rozohrávku spoza Baroša začnú hokejisti Zvolena. Puk má Andersons.
     
    01:02
    Tibenský vyslal prvú strelu v zápase. Spoza pravého kruhu nahodil na bránku. Puk letel vedľa, ale gólman Baroš sa za ním pre istotu natiahol.
     
    01:33
    Mlynarovičovi sa podarilo v útočnom pásme prihrať krížom Tibenskému, no jemu následne puk ušiel. Hostia sa potom dopustili icingu a vhadzuje sa v ich obrannom pásme.
     
    01:44
    Kurali si zbehol bližšie k bráne a pohybom si pýtal prihrávku od Lichanca, ktorý sa mu ju aj snažil posunúť, no cez hráčov Zvolena to nešlo.
     
    01:53
    Poprad sa bude brániť vo štvorici. Peter Lichanec dostáva dve minúty za držanie.
     
    02:13
    Od modrej čiary tvrdo príklepom vypálil Juraj Majdan. Šúrek strelu dostatočne videl, a preto aj dokázal betónmi ju vyraziť.
     
    02:45
    Cutting obral o puk Majdana a domáci hokejisti poslali následne puk von cez celé klzisko.
     
    03:08
    Ivan dobrou krížnou prihrávkou z ľavého kruhu našiel na opačnej strane Pavla Klhufeka, ktorý pálil z prvej, no namieril mimo. Šúrek sa však poriadne natiahol!
     
    03:42
    Misenev tvrdo príklepom vypálil z ľavého kruhu. Šúrek musel ísť do rozkľaku a použiť svoje betóny. Odrazený puk následne nik nedorážal.
     
    04:33
    Puk sa ocitol pod Ďalogom, ktorý hodnú chvíľu nevedel, kde ho presne. Točil sa na mieste ako na kolotoči, no napokon si ho všimol a nahodil ho do rohu klziska.
     
    05:12
    Výhonský nahodil puk do útočného pásma, ale akcia už nemala pokračovanie, keďže jeho spoluhráči odišli vystriedať.
     
    05:44
    Pokovič sa šikovne natlačil poza bránku a následne sa snažil prekvapiť Baroša zakončením od opačnej žrde. Gólman Zvolena si však dal pozor a betón pevne pritlačil k tyči.
     
    06:15
    Čiarový rozhodca v tejto chvíli odpískal hraničný ofsajd, v ktorom sa ocitol Zagrapan, ktorý nestihol úplne presne poslať puk z modrej čiary späť do pásma. Pravdepodobne už bol puk v strednom pásme.
     
    07:00
    Peter Zuzin sa síce nejakým krkolomným spôsobom dostal do útočného pásma, ale potom to tak aj vyzeralo. Domáci ho okamžite odzbrojili a otočili hru.
     
    07:33
    Mlynarovič príliš vymýšľal a následne svoj tím vyprevadil von z útočnej tretiny. K puku sa dostal hosťujúci Valenta, vytiahol ho z pásma a vystrelil od modrej čiary. Mieril však iba do chráničov jedného z obrancov.
     
    08:11
    Na opačnej strane bol v príležitosti Pokovič, pred ktorým sa na ľavom kruhu otvorila cesta, odkiaľ mohol prihrávať pred bránku Mlynarovičovi. Nakoniec sa rozhodol pre strelu, ktorá nebola obzvlášť nebezpečná.
     
    08:38
    Hosťujúceho gólmana v nasledujúcich sekundách preveril Lichanec, ktorý sa dostal s pukom na vrchol pravého kruhu a odtiaľ vystrelil. Baroš s istotou použil svoju lapačku.
     
    09:23
    Brejčák pekne dohral Kelemena a obecenstvu ukázal, že aj v našej súťaži sa hrá telom. Zvolen sa medzitým dopustil zakázaného uvoľnenia.
     
    09:42
    Zvolen bude hrať druhú presilovku. Ján Brejčák dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    10:15
    Majdan posunul pri ľavom kruhu puk Zuzinovi, ktorý neváhal a z kruhu preveril gólmana Šúreka. Brankár Popradu mal svoju lapačku plne pripravenú. Puk v nej schoval okamžite.
     
    10:55
    Andersons vypálil od modrej čiary. Svojou strelou zasiahol Cuttinga do rukavice, ktorý strelu ustál a nerobil zbytočné teátra.
     
    11:13
    Poprad bude hrať 29 sekúnd oslabenie o dvoch hráčov. Dávid Bondra si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    11:23
    Blízko ku gólu bol Mráz, ktorému Klhufek prihral krížom popred bránkovisko. Následná Mrázova strela však smerovala iba do bočnej siete.
     
    11:57
    Tibenský posunul na stred ihriska Zagrapanovi, ktorému sa podarilo zakončiť bekhendom, aj keď pokus nebol až taký nebezpečný. Baroš však betóny vytiahnuť musel.
     
    12:26
    Strelu od Tomáša Valentu od modrej čiary Šúrek videl dobre a dokázal ju prikryť pod svoju lapačku a situáciu upokojiť.
     
    12:44
    Cutting zachytil nedobrú prihrávku hostí a z obranného pásma poslal puk priamo von cez všetky čiary.
     
    13:24
    Tibenský vystrelil spomedzi kruhov. Brankár Baroš túto nerazantnú strelu vyrazil pred seba a o dorážku sa pokúsil ešte Bondra. Gólman Zvolena priestor upratal.
     
    13:44
    Šúrek pozorne sledoval útočnú akciu súpera, v ktorej Habšuda nahodil puk od modrej a Ďaloha sa snažil gólmanovi Popradu znepríjemniť život. Šúrek zachoval rozvahu a puk bezpečne zachytil.
     
    14:08
    Adam Lapšanský predviedol pútavý samostatný výpad po ľavom krídle. Podarilo sa mu uvoľniť aj do koncovky z kruhu. Baroš musel vyrážať betónmi.
     
    14:42
    Bondra vnikol do útočnej tretiny a z pravého kruhu nahodil puk na bránku. Samuel Baroš bol pripravený a zachytil strelu na hrudi. V posledných minútach sledujeme pekný svižný hokej.
     
    15:01
    Pred Šúrekom nastal menší zmätok, z ktorého sa snažili čerpať hokejisti Zvolena. Misenev nastrelil spomedzi kruhov a ostatní hráči dorážali. Popradský brankár si však svoju svätyňu postrážil.
    15:01
     
    15:56
    Kroták prihral šikovne pred bránku Zagrapanovi, ktorý sa snažil priťuknúť voľnému Paločkovi, no na krátku vzdialenosť mu skôr poslal center ako prihrávku.
     
    16:31
    Halama nezachytil Dubeňovu rozohrávku po mantineli, čo znamená, že sa Zvolen dopustil icingu.
     
    17:02
    Ivan posúval z pravého kruhu pred bránku Ďalogovi, ktorý sa nebezpečne priblížil ku bráne. Šúrek bol však opäť raz pripravený.
     
    17:40
    Zvolen dal gól!
    Bryndziari sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Mráz z pravého kruhu vrátil puk dozadu medzik ruhy na JEVGENIJA MISENEVA, ktorý strelou švihom prekonal Šúreka!
    Asistencie: Bruno Mráz, Tomáš Valenta.
    17:40 MISENEV - 0:1
     
    18:25
    Zvolen dal gól!
    Hostia zaskočili domácich ďalším gólom! JAKUB ŽILKA sa dostal do útočného pásma po pravom krídle. V prečíslení si ešte mohol vybrať prihrávku na spoluhráča, no rozhodol sa pre strelu z pravého kruhu, ktorou zaskočil Šúreka!
    Asistencie: Juraj Majdan.
    18:25 ŽILKA - 0:2
     
    19:02
    V závere tretiny získavajú presilovku domáci, ktorým určite príde vhod vylúčenie Miroslava Habšudu. Ten dostáva dve minúty za držanie.
     
    19:16
    Kroták šikovne nahodil puk na bránku spoza pravého kruhu. Baroš asi tušil, že to popradský kapitán pošle mierne nad ľadom, a tak šiel okamžite na kolená.
     
    19:45
    Kroták posielal ďalšiu strelu, no táto od modrej čiary švihom neprešla ani k bránkovisku. Zablokovali ju totižto protihráči.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina bola celý čas vyrovnaná, až v závere došlo k rozuzleniu. Najprv Šúreka prekonal Misenev a na 0:2 potom zvýšil Žilka.
    Druhá časť hry sa začína približne o 16:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Poprad dal gól!
    Domáci v úvode tretiny prichádzajú s gólom! Cutting po modrej čiare presunul puk na TOMÁŠA TROLIGU, ktorý tvrdou delovkou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste!
    Asistencie: Keevin Cutting, Arne Kroták.
    20:45 TROLIGA - 1:2
     
    21:48
    Hostia sa dostali do útoku, v ktorom sa Řezač snažil prekvapiť Šúreka zakončením spomedzi kruhov, no popradský gólman si dal pozor.
     
    22:10
    Ihneď po vhadzovaní strieľal z pravého kruhu Kniazev, ktorého zakončenie skončilo v lapačke gólmana HK Poprad.
     
    22:44
    Mlynarovič našiel krížnou prihrávkou na pravý kruh Adama Lapšanského, ktorý sa pokúšal strieľať z prvej, no dostal zlú prihrávku.
     
    23:17
    Majdan posunul na ľavý kruh Žilkovi, ktorý sa dostal k strele, no namieril iba do popradského hráča. Zvolen sa následne snaží pokračovať v útočných akciách.
     
    24:12
    Výhonský posúval pred bránku Ježekovi, ktorý sa snažil tečovať jeho strelu, ale napokon sa mu to nepodarilo. Baroš bol vo svojom zákroku stopercentný.
     
    24:48
    Ďaloga sa dostal k zakončeniu z ľavého kruhu. Šúrek jeho individuálnu akciu sledoval pozorne a následne aj úspešne zasiahol.
     
    25:51
    Domáci sa dostávali do útočného pásma, ale pri modrej čiare si nerozumeli a akcia bola prerušená. Rozhodcovia odpískali ofsajd.
     
    26:18
    Majdan vybojoval puk pri mantineli v útočnom pásme a posielal ho na bránku. Nakoniec ho nahodil iba ďaleko vedľa bránky.
     
    27:18
    Aleš Ježek napriahol svoju hokejku na modrej čiare a po prihrávke tvrdo z prvej vypálil. Puk letel vedľa Barošovej brány.
     
    27:39
    Matej Paločko sa z rohu klziska šikovne pretlačil pred Baroša. Gólman Zvolena si dal veľký pozor a puk zachytil.
    27:39
     
    28:43
    Kroták krížnou prihrávkou z ľavého kruhu našiel pred bránkou Tibenského, ktorý zakončil a Baroš si pripísal úspešný zákrok.
     
    29:30
    Kniazev sa pretlačil do útočného pásma po pravom krídle a následne posunul puk len na zadný mantinel.
     
    30:16
    Zvolenčania teraz istý čas zvierali súpera v jeho obrannom pásme. Žiaľ, hokejistom HKM sa nepodarilo vyťažiť žiadnu poriadnu koncovku.
     
    30:47
    Jakub Žilka si prišiel po puk na ľavý kruh a následne delovkou poslal puk na bránku. Šúrek si bol istý zákrokom a vyrazil strelu betónmi.
     
    31:55
    Od modrej čiary poslal delovku na bránu Lukáš Dubeň. Jeho strela skončila vo výstroji gólmana Šúreka.
     
    32:44
    Zagrapan sa snažil na ľavom kruhu prenechať Krotákovi, ktorý by v tom lepšom prípade strieľal z prvej, no nepodarilo sa mu to.
     
    32:48
    Poprad bude hrať presilovku. Samuel Petráš dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    33:22
    Obrovská šanca pre Poprad, možno najväčšia v zápase doposiaľ! Paločko z ľavého kruhu našiel pred bránkou pripraveného Lapšanského, ktorý z prvej trafil len čarovný Barošov betón!
     
    34:42
    Brejčák vystrelil od modrej čiary, no jeho delovka smerovala vedľa bránky.
     
    34:52
    Domáci zatlačili svojho súpera do obranného pásma a obstreľujú ho z každej strany. Tentokrát strieľal Lapšanský, ktorý ale nechal vyniknúť brankára hostí.
     
    35:25
    Hostia vyhrali buly v obrannom pásme a môžu sa presťahovať k bráne súpera, kde už hodnú chvíľu neboli.
     
    35:55
    Zvolen si nedokázal puk prihrať presne na svoje hokejky a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    36:32
    Poprad dal gól!
    MAREK ZAGRAPAN stál nikým nebránený medzi dvoma kruhmi a prihrávku spoza brány umiestnil presne do brány Zvolena. Hostia už svoj náskok nedokázali udržať.
    Asistencie: Matěj Paločko, Arne Kroták.
    36:32 ZAGRAPAN - 2:2
     
    37:51
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lichanec – 2 min. + 2 min.).
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ďaloga – 2 min.).
    Šarvátka sa nijak inak ani obísť nemohla. Hráči sú po zásluhe vylúčený na 2 minúty.
     
    38:41
    Zagrapan zostáva aktívny. V priebehu niekoľkých sekúnd sa prezentoval dvoma streleckými pokusmi, ale Baroša prekonať nedokázal.
     
    39:13
    Demiters sa previnil faulom a získava dve minúty na trestnej lavici, avšak to nie je všetko, pretože dostáva aj 10 minút osobný trest.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Poprad sa po nie dobrej prvej tretine dokázal dostať do hry a dvoma gólmi vyrovnal stav zápasu na 2:2. Zvolen poľavil z aktivity, za čo pykal. Jeho pasivita si nič iné ani nepýtala. Poprad je na koni a v tretej tretine môže prevážiť misky váh na svoju stranu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Poprad vstupuje do tretej tretiny s presilovkou o jedného hráča.
     
    40:57
    Tibenský mohol využiť zaváhanie Baroša, ktorý puk vyrazil len pred seba, ale zakončenie popradského hráča nebolo dôrazné.
    40:57
     
    41:39
    Paločko dostal prihrávku medzi kruhy a rútil sa sám na Baroša, ktorého si položil na ľad, ale skvelým zákrokom puk zachytil! Obrovská príležitosť sa končí v prospech hostí.
    41:39
     
    42:05
    Šúrek podržal puk a bude sa vhadzovať v obrannom pásme Popradu.
     
    42:25
    Opäť sa píska v neprospech Popradu. Arbitri si všimli zakázané uvoľnenie a hra sa opäť sťahuje pred Šúreka.
     
    43:15
    Zagrapan si nedal pozor na svoj pohyb a do útočného pásma vletel skôr než puk.
     
    43:47
    Zagrapan zlyhal v čistej príležitosti. Puk prešiel až na druhú stranu, kde stál sám popradský hráč, ktorý mal pred sebou prázdnu bránu, ale netrafil.
     
    44:46
    Hostia nahadzovali puk pred Šúreka, ale ten si na to dal pozor a puk na ľad nepustil.
     
    45:42
    Domáci sa dlho ponúkali v útočnom pásme na pravom krídle, až ich tam bolo príliš veľa a kontroverzne sa zrazili dvaja hráči Popradu.
     
    46:16
    Troliga dostáva 2 minúty za držanie. Hráča si pridržal, čím mu zamedzil v zakončení, ale následne mohli hostia streliť gól, ale jeden z hráčov trestuhodne minul.
     
    47:09
    Zvolen sa zatiaľ nevie dostať do obranného pásma Popradu a vymyslieť nejakú nebezpečnú akciu. Dokonca sa hostia dostali do ofsajdu.
     
    47:51
    Zvolen dal gól!
    JEVGENI MISENEV sa dokázal presadiť počas presilovej hry. Puk dostal pred brankára Popradu a z blízkosti mu nedal šancu na zákrok.
    Asistencie: Klhůfek, B. Mráz.
    47:51 MISENEV - 2:3
     
    48:05
    Poprad začína po inkasovanom góle aktívne. Hostia len vyhadzujú puky zo svojho obranného pásma.
     
    49:28
    Zvolen dal gól! BRUNO MRÁZ dokázal streliť gól z veľkého uhla. Puk sa odrazil od domáceho brankára do brány.
    Asistencie: Klhůfek, Misenev.
    49:28 MRÁZ - 2:4
     
    49:56
    Poprad dal gól!
    SAMUEL MLYNAROVIČ sa dostal k puku, ktorý prešiel až pred bránu a brankára hostí dokázal obísť, aby mu následne strelil gól do prázdnej brány.
    Asistencie: Lapšanský, Kurali.
    49:56 MLYNAROVIČ - 3:4
     
    50:34
    Zagrapan sa postavil na buly v útočnom pásme, ale úspešný nebol.
     
    51:51
    Adam Lapšanský sa dostal do zakončenie, ale trafil len dobre postaveného brankára hostí, ktorý drží náskok svojho tímu.
     
    52:27
    Hostia sa snažili o efektívnu akciu, ktorá však v prehustenom priestore nemala žiadny nárok na úspech. Žilka stratil puk.
     
    54:06
    Lapšanský zachytil puk za bránkou a snažil sa nájsť svojich spoluhráčov, avšak Tibenský si puk nedokázal spracovať.
     
    55:06
    Bondra mal pred sebou kopec hráčov, ale aj tak sa pokúsil o zakončenie, ktoré bolo nepresné.
     
    55:32
    Dnešný zápas sleduje 1 003 divákov.
     
    56:10
    Poprad drží puk za svojou bránou a oba tímy idú striedať.
     
    56:12
    Kurali mieri na trestnú lavicu, pretože popradských hokejistov bolo na ľade o jedného viac.
     
    56:46
    Ježek sa pustil do bitky s Andersonsom, ktorý ju vyhral. Demiters odchádza otrasený na lavičku a zrejme už do zápasu nezasiahne, pretože ho český hokejista tvrdo poslal na ľad.
     
    56:46
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Andersons – 2 min.) za bitku.
     
    56:46
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ježek – 5 min.). Tento český hokejista veľmi oslabil svoj celok, ktorý bude zrejme do konca zápasu hrať v oslabení.
     
    57:46
    Zvolen hrá momentálne presilovku 5 na 3, ale zatiaľ sa presadiť nedokázal.
     
    58:10
    Habšuda sa už na to nemohol pozerať a všetko zobral na svoje plecia, avšak pukom trafil len svojho spoluhráča. Popradu sa podarilo puk vyhodiť z obranného pásma.
     
    59:16
    Hrá sa už dlho bez prerušenia, čo určite vyhovuje Zvolenu, ktorý hrá v presilovke o jedného hráča.
     
    Koniec zápasu.
     
    Popradu sa už vyrovnať nepodarilo, a tak na domácom ľade prehráva so Zvolenom o jeden gól 3:4. Domáci boli od úvodu tretej tretiny aktívny, ale góly dávali hostia, ktorí preukázali svoju efektivitu. Domáce ambície potopil Ježek, ktorý v závere inkasoval 5 minútový trest. To bolo pre túto chvíľu odo mňa všetko. Ďakujem vám za pozornosť a dovidenia. (18:31:10)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Patrik Žažo

    Branky a nahrávky: 21. Troliga (Cutting, Kroták), 37. Zagrapan (Kroták, Paločko), 50. Mlynarovič (Lapšanský, Kurali) – 18. Misenev (B. Mráz, Valenta), 19. Žilka (Majdan), 48. Misenev (Klhůfek, Mráz), 50. Mráz (Klhůfek, Misenev)


    HK Poprad: Šúrek (Fernström) – Dinda, Fabian (A), Cutting, Kurali, Pokovič, J. Brejčák, Šterbák, Krempaský – Kroták (C), Zagrapan, Paločko – Lapšanský, Mlynarovič, Tibenský – Bondra, Troliga (A), Lichanec – Výhonský, Ježek, Müller
    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Demiters, Andersons (C), Valenta, M. Ivan, Dubeň, Habšuda, F. Fekiač, Hataš – Žilka, Zuzin, Majdan – Klhůfek (A), B. Mráz, Misenev – Ďaloga, Halama, Petráš – Kelemen, Řezač, Kniazev

    Rozhodčí: Müllner – Synek, Valo

    Diváci: 1 003
    bahis siteleri