Ludogorec – PSG 1:3 (kon.) | Arsenal – Basilej 2:0 (kon.) | Besiktas – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
Neapol – Benfica 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Barcelona 1:2 (kon.) | Celtic – Manchester City 3:3 (kon.)
Rostov – Eindhoven 2:2 (kon.) | Atlético – Bayern 1:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:2 (1:0)
Benfica Lisabon
Středa 28.09.2016, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    87
    Brankář Reina si následně neodpustil nějaké nevhodné slovní výlevy na adresu hlavního sudího, který se s ním vůbec nepáral a ihned tasil žlutou kartu.
    86. Eduardo Salvio (BNF) - 4:2
     
    86
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl, Benfica se totiž prosazuje podruhé! Nutno ovšem poznamenat, že domácí obrana to teď Orlům opravdu sakramentsky usnadnila, když pas od kapitána Almeidy nechala doputovat až k EDUARDU SALVIOVI, který se tváří v tvář brankáři Reinovi nemýlil!
     
    82
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází André Almeida, přichází José Gomes.
     
    82
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Emanuele Giaccherini.
     
    76
    Snad poprvé v druhém poločase se hosté na delší dobu usadili na obranné polovině soupeře, Ljubomir Fejsa si ale vůbec neporozuměl s Almeidou, rodící se protiakci Neapole musel zastavit za cenu žluté karty.
    71. Gonçalo Guedes (BNF) - 4:1
     
    71
    Benfica právě vstřelila branku!
    Hosté se dvacet minut před koncem dočkávají alespoň čestného zásahu! Obrovského zaváhání v podání Koulibalyho využil před několika málo okamžiky příchozí GONÇALO GUEDES, který udělal rychlou kličku vybíhajícímu Reinovi a nekompromisně zavěsil pod břevno!
     
    69
    Domácí se odhodlávají k první nevynucené změně v sestavě, ze hřiště odchází Callejón, kterého na posledních dvacet minut nahrazuje Lorenzo Insigne.
     
    67
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází André Carrillo, přichází Gonçalo Guedes.
     
    65
    Tohle bylo od Carrilla poměrně zbytečné. Peruánský záložník přilétl do souboje s Callejónem o pár okamžiků později a velice tvrdě svého soupeře dohrál – žlutá karta musela být udělena.
     
    63
    Už to málem bylo o pět branek! Na Ghoulamův pas si naběhl Mertens, který balon i s trochou štěstí dostal přes bránícího Lindelöfa, jeho následnou ránu ale César zastavil, ovšem kulatý nesmysl vyrazil pouze k Milikovi, který v naposté tutovce přestřelil!
    58. Dries Mertens (NEA) - 4:0
     
    58
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tohle už je demolice, o tom, že dnešní utkání vyhraje Neapol, už nemůže být pochyb! Na této brance má hodně velký podíl Júlio César, který absolutně neodhadl centr od Callejóna, a připravil tak tutovku pro Milika, ten však ještě sklepl pro DRIESE MERTENSE a tomu už pouze stačilo trefit prázdnou svatyni!
     
    56
    Na dva inkasované góly trenér Vitória reaguje střídáním. Ze hry stahuje Hortu, na jehož post nastupuje Argentinec Eduardo Salvio.
    54. Arkadiusz Milik (NEA) - 3:0
     
    54
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tohle pro domácí tým vypadá velice nadějně, Neapol totiž vede už o tři branky! K pokutovému kopu se postavil ARKADIUSZ MILIK, César sice směr jeho přízemní rány vystihl, ale nestihl včas zareagovat a balonu v cestě do sítě nezabránil!
     
    54
    Žlutou kartu dostává Júlio César (Benfica Lisabon).
     
    54
    To jsou věci, krátce po vstřelení druhé branky bude Neapol mít možnost přidat další – k dispozici totiž bude mít pokutový kop!
    51. Dries Mertens (NEA) - 2:0
     
    51
    Neapol právě vstřelila branku!
    Neapol se v úvodu druhého poločasu znovu prosazuje, a přibližuje se tak dalšímu tříbodovému zisku! Exekuce přímého kopu z hranice pokutového území se ujal sám faulovaný DRIES MERTENS a nutno podotknout, že to trefil parádně – na jeho ránu přes zeď neměl César absolutní šanci dosáhnout!
     
    50
    Sudí Brych je poprvé v utkání nucen sáhnout pro žlutou kartu, těsně před šestnáctkou totiž unikajícího Mertense k zemi stáhl López – tady není třeba diskutovat.
    20. Marek Hamšík (NEA) - 1:0
     
    20
    Neapol právě vstřelila branku!
    Následoval rohový kop, ze kterého se Neapol dokázala prosadit, a ujímá se tak vedení! Rozehrávky této standardní situace se tentokráte ujal Ghoulam, na jehož přesný a šikovně kroucený centr si na kraji malého vápna naběhl MAREK HAMŠÍK a hlavou balon uklidil za záda marně se natahujícího Césara!
     
    12
    Je tomu skutečně tak, Albiol už nebude schopen pokračovat. Místo něj do rozjetého zápasu naskakuje mladý Nikola Maksimović.
     
    10
    Výborný Reina! Domácí nyní nepochopitelně přestali hrát, a poskytli tak spoustu volného prostoru pro Grimalda, který zvedl hlavu a přesným pasem našel z druhé vlny si sbíhajícího Mitrogla, proti jeho štiplavému pokusu se ale španělský brankář vyznamenal!
     
    6
    Velká šance hostí! André Horta si na pravém křídle pohrál s Ghoulamem, podél něhož si balon potáhl až k centru a poté jej poslal do šestnáctky. Reina kulatý nesmysl vytěsnil pouze na kopačky Mitrogla, ten ale trefil pouze blokujícího Albiola!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Hamšík (Ghoulam), 51. D. Mertens, 54. Milik (pen.), 58. D. Mertens (Milik) – 71. Guedes, 86. Salvio (A. Almeida)

    Karty:   87. Reina (NEA) – 50. Lisandro López (BNF), 54. César (BNF), 65. Carrillo (BNF), 76. Fejsa (BNF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:19.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol (12. Maksimović), Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón (69. L. Insigne), Milik, D. Mertens (82. Giaccherini).
    Náhradníci: Sepe – Maksimović, Ch. Maggio, Piotr Zieliński, L. Insigne, Gabbiadini, Giaccherini.

    Benfica Lisabon: César – Semedo, Lindelöf, Lisandro López, Grimaldo – Fejsa (82. Gomes), A. Almeida (C) – A. Horta (56. Salvio), Pizzi, Carrillo (67. Guedes) – Mitroglu.
    Náhradníci: Ederson – Luisão, Salvio, Guedes, Cervi, Celis, Gomes.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni Německo)
    bahis siteleri