Oostende – Sint-Truiden 2:2 (kon.)
konec
KV Oostende
2:2 (2:1)
Sint-Truiden VV
Pátek 30.09.2016, 20:30 • Versluys Arena (Oostende) • Belgická liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté KV Oostende nedokázali využít výhodu domácího prostředí a s hráči týmu Sint-Truiden VV pouze remizovali 2:2. Přitom to dlouhou dobu vypadalo, že favorizované Oostende zvítězí, vinou gólu inkasovaného ve čtvrté nastavené minutě se však bude muset spokojit pouze s bodem. (22:35:40)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Pieter GERKENS - 2:2
     
    90+4
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    No vida, tak jsem to zakřikl. Hosté vsítili vyrovnávací gól za minutu dvanáct a jejich euforie je opravdu obrovská. Nečekaný zisk jednoho bodu Sint-Truidenu zařídil PIETER GERKENS, k němuž se po předchozím centru z přímého volného kopu odrazil míč a zblízka ho neváhal uklidit do sítě.
     
    90+2
    Na brankáře domácího klubu byl odpískán další faul, tentokrát se tak stalo po centru ze standardní situace. Obrannou činnost zvládá Oostende na výbornou.
     
    90
    Ostrý centr zprava vyprodukoval také Bagayoko. Proto se posunul ke své brankové konstrukci a při snaze o vyboxování balonu byl nepřiměřeně atakován.
     
    88
    Do vápna Oostende teď přilétly dva prudké přízemní centry, oba dokázala zabezpečená domácí obrana zlikvidovat.
     
    87
    Sint-Truidenští si na útočné polovině mezi sebou vyměňují míč a snaží se ještě něco vymyslet.
     
    85
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Musona, přichází Fernando Canesin.
     
    84
    S přibývajícíma minutama začínají být hosté poněkud nervózní, mnoho času na vstřelení vyrovnávací branky jim opravdu nezbývá.
     
    82
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Ruben Fernandes, přichází Bagayoko.
     
    81
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Bezus, přichází Gerkens.
     
    81
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Berrier, přichází Vandendriessche.
     
    80
    Brankářská jednička hostujícího týmu se v posledních minutách pořádně rozchytala. Rychlá protiakce domácích byla zakončena další střelou. Tentokrát se jednalo o Berrierovo zakončení zpoza šestnáctky, kterému Dutoit opět vystavil stopku.
     
    79
    Obrovská šance domácího výběru na navýšení náskoku ztroskotala na brilantním zákroku Ditoita. Po rohovém kopu došlo uvnitř šestnáctky k nebezpečné střele hlavou, ale gólman Sint-Truidenu se proti této ráně zaskvěl.
     
    77
    Útočné tažení hostů zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, jenž odmával ofsajd.
     
    75
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Cyriac, přichází Pedersen.
     
    74
    Možnost exekuce rohového kopu získali také fotbalisté Oostende, těm se nicméně rozehrávka vůbec nepovedla.
     
    73
    Po rozehrávce nakrátko došlo na okraji vápna k zakončení, slabá rána ale Protovi příliš starostí nenadělala.
     
    72
    Aktivní Bezus nyní zkusil zakončit zcela sám a udělal docela dobře. Jeho pumalice byla obráncem přizvednuta nad bránu, takže Sint-Truiden může udeřit z rohového kopu.
     
    70
    A to se jim nakonec podařilo. Po Bezusově přistrčení míče do vápna se ve střelecké pozici objevil Sylla. Byl tím ale nejspíš natolik překvapen, že nedokázal přesně zacílit a ponechal Prota bez zákroku.
     
    68
    Momentálně je míč na polovině Sint-Truidenu, odkud se hosté snaží rozvinout útočnou akci.
     
    65
    Poprvé v zápase je karetně postižen také hostující hráč. Zpytovat svědomí může Bezus (Sint-Truiden VV). S největší pravděpodobností se jednalo o nesportovní chování směrem k arbitrovi. Ten ovšem rázně ukázal, že žádné debaty nepřipustí.
     
    65
    Na opačné straně hřiště se Berrier rozhodl vypálit ze střední distance, jenomže neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a pravou tyč tak o nějaký ten metřík minul.
     
    64
    To, co zamýšlel Tchenkoua, určitě nebylo špatné, ale poněkud pokulhával způsob provedení. Kličku do strany totiž bránící Bossaerts přečetl.
     
    63
    Během krátkého časového sledu zahrával domácí tým hned dva rohové kopu, ani po jednom z nich ale Dutoitovu bránu neohrozil. V obou případech úspěšně zasáhli obránci, kteří centrované míče odvrátili.
     
    60
    Práci měl také jeho protějšek Proto. Na strážce pokladnice Oostende mířila přízemní křižná střela, na ní si však zkušený třiatřicetiletý gólman s chutí smlsl.
     
    59
    Tak teď to byla tutovka domácího výběru! Po krásném centru zprava se v ní objevil Cyriac. Ten si uvnitř pokutového území tělem pokryl míč a Dutoit měl notnou dávku štěstí, že rána hráče z Pobřeží slonoviny trefila právě jeho.
     
    58
    Hosté se snaží o nějaké konstruktivní řešení rozehrávky, ale v mnoha případech troskotají na zkonsolidované defenzivě Oostende.
     
    55
    V posledních okamžicích se na hřišti přitvrdilo a hra musí být velmi často přerušovaná v důsledků nedovolených zákroků, které hlavního arbitra nenechají klidným.
     
    53
    Zbytečně tvrdým faulem se poblíž středové čáry prezentoval Jonckheere (KV Oostende) a ani jemu neváhal sudí ukázat žlutý kartonek.
     
    52
    Sint-Truidenští měli k dispozici rohový kop, jenže s ním nenaložili podle svých představ. Po jeho provedení se totiž do vzduchu vyšrouboval jeden ze zadáků a balon odhlavičkoval mimo nebezpečí.
     
    50
    Capon (KV Oostende) zřetelně stáhl k zemi unikajícího protivníka a žlutý trest ho nemohl minout.
     
    49
    Prostřednictvím dlouhé přihrávky se snažil zahrozit Jonckheere, kulatá zásilka ale správného adresáta nenašla.
     
    47
    Úvodní minuty druhého dějství jsou zatím z obou stran velmi opatrné.
     
    46
    V týmu Sint-Truiden VV proběhlo o poločasové přestávce střídání: do druhé půle nenastoupil Swers, místo něhož se na travnaté ploše objevil Tchenkoua.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté se už pomalu vracejí na trávník, druhá polovina utkání tak co nevidět propukne.
     
    První dějství nabídlo vyrovnanou partii. V jeho úvodní polovině byli fotbalovější hráči Oostende, ale posléze se hra vyrovnala. Šance se zrodily na obou stranách a nouze nebyla ani o góly. Jako první rozvlnil síť díky proměněnému pokutovému kopu Cyriac a domácí šli do vedení. O půl hodiny později si však na dlouhý centr za obranu naběhl De Petter a bylo vyrovnáno. Nerozhodný stav ovšem nevydržel dlouho, hned nato totiž z bezprostřední blízkosti skóroval Musona, který v závěru úvodní půle k obrovské radosti domácích příznivců vrátil vedení na stranu KV Oostende.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    V samotném závěru úvodního dějství se balon pohybuje na kopačkách fotbalistů hostujícího týmu a ti se ještě do přestávky pokoušejí znovu vyrovnat.
    41. Knowledge MUSONA - 2:1
     
    41
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Radost hostujících fotbalistů ze vstřeleného gólu netrvala dlouho. Marušić se na pravé straně velice pěkně dokázal zbavit obránce, všiml si před bránou číhajícího KNOWLEDGE MUSONY a ten se prosadil bombou z bezprostřední blízkosti.
    39. De PETTER - 1:1
     
    39
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! STEVEN DE PETTER si spolu s dalšími dvěma spoluhráči naběhl za obranu na dlouhý centrovaný balon z přímého volného kopu a jeho lehká teč skončila až za zády bezmocného Prota.
     
    37
    Hosté zvolili odvážný průnik do šestnáctky a v ní se snažil uvolnit Sylla. Přestože byl natěsno střežen obráncem, dokázal z otočky vypálit a jeho nepříjemný tečovaný pokus zamířil těsně vedle rohu brány.
     
    36
    Peeters si před vápnem vyměnil míč s Bezusem a pohotově vystřelil. Jeho pokus gólmana Oostende neohrozil, protože do cesty se postavil jeden z obětavých obránců.
     
    34
    Nyní je k vidění poněkud hlušší pasáž, v níž balon rotuje zejména kolem středového kruhu, kde o něj probíhají četné bitvy.
     
    33
    Svěřenci kouče Vanderhaegheho zvyšují procento držení míče kombinační souhrou na polovině Sint-Truidenu.
     
    31
    Ofenzivní výpad, který poté založila domácí ekipa, neměl dlouhého trvání. Ukončil ho totiž ofsajd.
     
    29
    Autor standardní situace podle očekávání vyprodukoval přímou střelu. Snažil se trefit pravý horní roh Protovy pokladnice, avšak to o nějaký ten metr nedokázal.
     
    28
    Proto si staví zeď, neboť předchozí přestupek se odehrál zhruba pět metrů před jeho zónou.
     
    27
    Tomašević (KV Oostende) zachytil Boliho za dres a inkasoval žlutou kartu.
     
    26
    Oostende pokračuje v ofenzivních choutkách, což dokazuje střeleckým pokusem. Zpoza velkého vápna napřáhl Milić, ale z hlubokého záklonu nasměroval balon hodně vysoko nad břevno.
     
    25
    Tohle byla úžasná kolmice, kterou Berrier adresoval do pokutového území pro nabíhajícího Cyriaca. Pro domácí tým škoda, že jí scházela větší přesnost, protože takhle z toho bude jen odkop od brány.
     
    22
    Následoval rohový kop, jemuž se zkonsolidovaná defenziva Sint-Truidenu ubránila. Přesto míč zůstal na kopačkách fotbalistů Oostende, kteří právě obléhají pokutové území.
     
    21
    Na pravém křídle se otevřel prostor pro Marušiće, čehož hráč domácího klubu pochopitelně využil ke vzdušné nabídce. Jeho přetažený centr však před dotírajícím útočníkem odklidil do bezpečí Dakonam.
     
    18
    Do role exekutora přímého volného kopu zahrávaného kousek od levého rohu vápna se převtělil Peeters a načechraným balon našel na zadní tyči číhajícího Swerse, jehož hlavičkový pokus z ostrého úhlu rozvlnil boční síťku.
     
    17
    Po zisku míče se hosté prokombinovali až na útočnou polovinu, kde Syllu jen za cenu faulu zastavil Marušić. Svěřenci trenéra Leka tak budou moci rozehrát standardní situaci z místka přestupku.
     
    14
    Podél pravé postranní čáry se rozeběhl Berrier, cestu mu ovšem zkřížil obránce, od něhož se balon odrazil do zámezí. Domácí tak budou alespoň vhazovat.
     
    12
    Na opačné straně zavelel k ofenzivnímu výpadu Cyriac, podařilo se mu projít až k rohu vápna, tam ho ale hosté v souladu s pravidly obrali o míč.
     
    10
    Hosté se s inkasovaným gólem za žádnou cenu nehodlají smířit a podnikají útočné akce. Jednu z nich nyní založil Bezus, ale jeho nákop směřoval do země nikoho.
    7. Gohi CYRIAC - 1:0
     
    7
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Exekutorem pokutového kopu se stal GOHI CYRIAC a domácí příznivce rozjásal střelou doprostřed brány. Dutoit skočil doleva a neměl tak sebemenší nárok zakročit.
    6. Penaltový zákrok
     
    6
    Komplikace pro Sint-Truiden! V pravém okraji vápna byl totiž evidentně podražen Jonckheere a hlavní arbitr nekompromisně ukázal na značku penalty.
     
    4
    Hostující celek si hned na začátku utkání vytvořil obrovskou šanci na otevření gólového účtu! Po nakrátko rozehraném rohovém kopu jeden z hráčů z levé strany vnikl do pokutového území a naservíroval míč na hranici malého vápna stojícímu Bezusovi, který však selhal, když z vyložené brankové příležitosti trestuhodně přestřelil břevno.
     
    2
    Uprostřed hřiště došlo k hlavičkovému souboji, při kterém Cyriac nedovoleně atakoval Rubena Fernandese.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Bram Van Driessche společně se svými asistenty právě přivádí hlavní aktéry na hrací plochu. Jako favorité na ni nastupují fotbalisté domácího celku, zatímco hosté budou plnit roli outsidera a mohou jedině překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Proto – Capon, Bossaerts, Tomaševič, Milič – Jonckheere, Berrier, Siani – Marušić, Cyriac, Musona
    Náhradníci: Ovono – El Ghanassy, Pedersen, Rozehnal, Conté, Canesin, Vandendriessche

    Sint-Truiden VV: Dutoit – Kotysch, DjeneFernendes, Koubemba – Peeters, Bezus, de Petter – Swers, Boli, Sylla
    Náhradníci: Pirard – Tchenkoua, Gerkens, Valdivia, Proschwitz, Bagayoko

    Rozhodčí: Van Driessche – Vandecauter, Hillaert.
     
    Střelci týmů

    KV Oostende:
    4 góly – Musona
    2 góly – El Ghanassy, Marušić
    1 gól – Gohi

    Sint-Truiden VV:
    2 góly – Bamba, Boli
    1 gól – de Petter, Peeters, Proschwitz, Pulido
     
    Výsledky posledních vzájemných zápasů

    05.12.2015 KV Oostende – Sint-Truiden VV 1:2 (1:1)
    08.08.2015 Sint-Truiden VV – KV Oostende 1:1 (0:0)
    16.12.2012 KV Oostende – Sint-Truiden VV 1:0 (0:0)
    22.08.2012 Sint-Truiden VV – KV Oostende 3:1 (3:1)
    14.02.2009 Sint-Truiden VV – KV Oostende 1:0 (?:?)
     
    Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging

    Úkol Sint-Truiden VV zní jasně, udržet se mezi belgickou elitou. V předchozím soutěžním ročníku se to mužstvu z ovocnářského regionu povedlo jen těsně a letos to zatím taky nevypadá na žádný zázrak. Bilance hráčů Sint-Truidenu je dvě výhry, remíza a hned pět proher. Na svém kontě tak mají sedm bodů a krčí se na jedenácté příčce.
     
    Koninklijke Voetbalclub Oostende

    KV Oostende se už několik sezon řadí mezi průměrné kluby nejvyšší belgické soutěže a nejinak tomu je i v letošním ročníku. Tým z lázeňského a zároveň přístavního města ležícího na západě země si v osmi utkáních připsal čtyři vítězství, remízu a trio porážek. V minulém kole po prohře 1:2 na hřišti Charleroi kleslo Oostende na osmou pozici.
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Belgická Jupiler League má na programu předehrávku 9. kola, v jejímž rámci proti sobě nastoupí fotbalisté KV Oostende a Sint-Truiden VV. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 20:30, vás prostřednictvím online textové reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 7. Cyriac (pen.), 41. Musona – 39. De Petter, 90+4. Gerkens

    Karty:   27. Tomašević (OOS), 50. Capon (OOS), 53. Jonckheere (OOS) – 65. Bezus (SIT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:4.
    KV Oostende: Proto – Capon, Bossaerts, Tomaševič, Milič – Jonckheere, Berrier (81. Vandendriessche), Siani – Marušić, Cyriac (75. Pedersen), Musona (85. Canesin)
    Náhradníci: Ovono – El Ghanassy, Pedersen, Rozehnal, Conté, Canesin, Vandendriessche

    Sint-Truiden VV: Dutoit – Kotysch, Djene, Fernendes (82. Bagayoko), Koubemba – Peeters, Bezus (81. Gerkens), de Petter – Swers (46. Tchenkoua), Boli, Sylla
    Náhradníci: Pirard – Tchenkoua, Gerkens, Valdivia, Proschwitz, Bagayoko

    Rozhodčí: Van Driessche – Vandecauter, Hillaert
    bahis siteleri