konec
Kvalifikace VC Malajsie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Sobota 01.10.2016, 11:00 • Okruh: Sepang, Kuala Lumpur, Malajsie • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 9 hodin sledovat online přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezkou sobotu. (12:13:33)
     
    Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie, kterou s přehledem ovládl Lewis Hamilton, jenž tak získal pole position. Jeho týmový parťák Nico Rosberg si zajistil první řadu až úplně posledním pokusem, po němž se vyhoupl na druhé místo. Druhá řada patří pilotům Red Bullu, Maxi Verstappenovi a Danielu Ricciardovi. Z poslední pozice vyrazí do závodu Fernando Alonso, který by ale stejně tak jako tak odstartoval až ze samotného chvostu kvůli penalizacím.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Malajsie: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Verstappen, 4. Ricciardo, 5. Vettel, 6. Räikkönen, 7. Pérez, 8. Hülkenberg, 9. Button, 10. Massa, 11. Bottas, 12. Grosjean, 13. Gutiérrez, 14. Magnussen, 15. Kvjat, 16. Sainz, 17. Ericsson, 18. Nasr, 19. Palmer, 20. Ocon, 21. Wehrlein, 22. Alonso.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Nico Rosberg se hodně zlepšil, ale na vedoucího Lewise Hamiltona to nestačilo. Pole position tak v Sepangu vybojoval naprosto bez problémů LEWIS HAMILTON.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    1:21
    Nico Rosberg najel do svého posledního kola! Němec by se musel zlepšit o vteřinu, aby mohl pomýšlet na zisk pole position.
     
    3:30
    Je to tady, Nico Rosberg jako první opustil pit lane a hodlá zlepšit své průběžné páté místo. Vicemistra světa ovšem čeká pořádná šichta, neboť bude muset zdolat oba piloty Red Bullu a Kimiho Räikkönena.
     
    4:33
    Všichni jezdci zajeli do boxů a na trati tak panuje klid před závěrečnou bouří. Po krátkém intermezzu budeme svědky boje o pole position, které zatím hájí Lewis Hamilton.
     
    6:10
    Podle aktuálních informací přímo ze Sepangu začíná padat pár kapek. Déšť by však kvalifikaci nikterak ohrozit neměl, protože do konce zbývá šest minut a obloha není moc zatažená.
     
    7:05
    Daniel Ricciardo na Verstappena nestačil a zařadil se až za něj. Kdo ovšem Holanďana porazil, je Lewis Hamilton, jenž nadělil svému soupeři půl sekundy. Nico Rosberg je až pátý.
     
    7:47
    Je tomu skutečně tak, Mexičana porazili Vettel, Räikkönen a Verstappen, jenž momentálně vede. Na Verstappena teď bude dotírat stájový kolega Daniel Ricciardo.
     
    8:16
    Sergio Pérez zajel čas 1:35.173, ale je téměř jisté, že bude poměrně rychle z čela sesazen.
     
    9:10
    Do svého měřeného kola najel i Max Verstappen, který by také mohl výrazně promluvit do konečného pořadí.
     
    10:45
    Hegemonii Mercedesu se bude snažit potvrdit Nico Rosberg, který právě vyjel na trať, aby bojoval o pole position.
     
    11:25
    Jako první opustil boxy Sebastian Vettel, který by mohl nahánět oba jezdce Mercedesu. Čeká ho ale těžká úloha, neboť Mercedes v Malajsii zatím dominuje.
     
    12:00
    Třetí část kvalifikace právě začala.
     
    0:00
    Do posledního segmentu kvalifikace nepostupují Bottas, Grosjean, Gutiérrez, Magnussen, Kvjat a Sainz.
     
    0:00
    Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.

    Michal Šandor

    bahis siteleri