Írán – Portugalsko 2:2 (4:3 po pen.) | Rusko – Argentina 4:5 (kon.)
konec
Rusko
4:5 (1:2)
Argentina
Sobota 01.10.2016, 21:30 • Coliseo el Pueblo, Cali (COL) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Argentina v nádherném finále porazila Rusko, které se nadechlo ke comebacku příliš pozdě, a stala se poprvé v historii po Španělsku a Brazílii mistrem světa, se s Vámi loučí Tomáš Reiner. Mějte se krásně a za čtyři roky třeba v Íránu, kde by se eventuálně mohlo mistrovství světa konat. Za všechny, kteří se na přenosech z letošního MS v Kolumbii podíleli, Vám děkuji za pozornost! (23:53:27)
    Argentina oslavuje historicky první titul mistrovství světa!
     
    1. Argentina – Zlato

    Trenér Diego Giustozzi si dokráčel pro diplom mistrů světa a jeho svěřenci si s obrovskou radostí došli pro zlaté medaile, po jejichž přebrání zvedli nad hlavu titul mistrů světa!
     
    2. Rusko – Stříbro

    Rusové přebrali stříbrné medaile poté, co jim Argentinci sympaticky a sportovně vytvořili uličku slávy. Jak už bylo řečeno, Rusko vyhrálo všechny zápasy až na finále, přesto slaví největší úspěch v historii a k bronzu z roku 1996 dnes přidává stříbro.
    Závěrečná fotografie Íránu, který převzal bronzové medaile.
     
    3. Írán – Bronz

    Írán na letošním MS vybojoval bronzové medaile poté, co v osmifinále senzačně vyřadil po penaltovém rozstřelu úřadující šampióny z Brazílie a v souboji o bronz poté stejným způsobem Portugalce!
     
    Falcao se sice na letošním šampionátu stal nejlepším hráčem historie mistrovství světa, jenže Brazílie vypadla již v osmifinále, a tak se není třeba divit, že se neobjevil mezi nejlepšími hráči letošního šampionátu.
    Trojice nejlepších hráčů letošního mistrovství světa 2016.
     
    Nejlepší hráči

    1. Fernando Wilhelm (ARG) Zlatý míč
    2. Eder Lima (RUS) Stříbrný míč
    3. Ahmad Esmaeilpour (IRN) Bronzový míč
     
    Zlatá rukavice

    Nicolas Sarmiento (ARG)
    Trojice nejlepších střelců letošního mistrovství světa 2016.
     
    Nejlepší střelci

    1. Ricardinho (POR) Zlatá kopačka
    2. Eder Lima (RUS) Stříbrná kopačka
    3. Falcao (BRA) Bronzová kopačka
     
    Na řadu přichází slavnostní ceremoniál a jako první přebírají medaile rozhodčí, mezi nimiž je i český rozhodčí Ondřej Černý, který měl čest řídit jedno ze semifinálí.
     
    Falcao, kapitán Kanárků a nejlepší střelec v historii mistrovství světa, symbolicky přinesl titul pro mistry světa, který za pár okamžiků po úřadujících šampiónech z Brazílie převezmou dnes večer Argentinci!
     
    Rusko na mistrovství světa 2016 vyhrálo v Kolumbii všechny zápasy, až na to nejdůležitější. Rusové v dramatickém a velice zajímavém finále podlehli Argentině, která v prvním poločase otočila nepříznivý vývoj utkání na svou stranu, a přestože Rusko po přestávce odpovědělo, Alan Brandi během 58 sekund vstřelil dva góly, na které navázal kopem přes celé hřiště Constantino Vaporaki. Jeho gól byl nakonec zlatý, protože Rusko v samotném závěru utkání vstřelilo dva góly, vyrovnat už se mu ale nepodařilo. Argentinci s nejlepší obranou na turnaji dokráčeli až pro titul, zatímco Rusko se musí spokojit se stříbrem. Konečný výsledek. Rusko 4 Argentina 5.
     
    Konec zápasu.
     
    40:00
    Argentina v závěru zápasu kopem přes celé hřiště po odrazu míče od země orazítkovala břevno a udělala tečku za letošním mistrovstvím světa, na kterém oslavuje historicky první titul!
    39:41 Eder LIMA - 4:5
     
    39:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    EDER LIMA (10) proměnil pokutový kop a 19 sekund před koncem snižuje na 4:5, když vedle levé nohy couvajícího Nicolase Sarmienta zamířil přízemní střelou k pravé tyči. Drama vrcholí!

    Tomáš Reiner

    Branky: 16. Lima, 22. Lima, 39. Lyskov (Šajachmetov), 40. Lima (10 m kop) – 16. A. Vaporaki (Rescia), 20. Cuzzolino (10 m kop), 22. Brandi, 23. Brandi (Cuzzolino), 39. Vaporaki

    Karty:   20. Abramovič (RUS), 34. Robinho (RUS), 35. Zamtaradze (RUS) – 10. Sarmiento (ARG), 20. Brandi (ARG), 30. Basile (ARG), 32. Vaporaki (ARG)


    Rusko: Gustavo (Zamtaradze, Vikulov) – Čiškala, Eder Lima, Robinho, Davydov – Šajachmetov (C), Lyskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Niiazov, Abramovič. Trenér: Sergej Skorovič (RUS).
    Argentina: Sarmiento (Quevedo, Mosenson) – Wilhelm (C), Borruto, Brandi, Taborda – Stazzone, A. Vaporaki, Battistoni, Rescia, Cuzzolino, Basile, C. Vaporaki. Trenér: Diego Giustozzi (ARG).

    Rozhodčí: Fernando Gutierrez Lumbreras (ESP). Druhý rozhodčí: Daniel Rodriguez (URU). Třetí rozhodčí: Nurdin Bukuev (KGZ). Časoměřič: Khamis Hassan Alshamsi (UAE)

    Diváci: 8559
    bahis siteleri