Wales – Gruzie 1:1 (kon.) | Izrael – Lichtenštejnsko 2:1 (kon.) | Finsko – Chorvatsko 0:1 (kon.)
Ukrajina – Kosovo 3:0 (kon.) | Moldavsko – Irsko 1:3 (kon.) | Srbsko – Rakousko 3:2 (kon.)
Albánie – Španělsko 0:2 (kon.) | S. Makedonie – Itálie 2:3 (kon.) | Island – Turecko 2:0 (kon.)
konec
Island
2:0 (2:0)
Turecko
Neděle 09.10.2016, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavik • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:41:49)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 22:13.
     
    Je dobojováno! Island na domácí půdě poráží Turecko 2:0 a připisuje si důležité tři body v boji o světový šampionát! Domácí byli od úvodních minut aktivnější, ale na šance se muselo dlouho čekat! Střelu Gylfiho Sigurdssona vytáhl po pětadvaceti minutách Babacan na roh! Vše podstatné se odehrálo v závěru první půle! Ve 42. minutě si smolař zápasu Ömer Toprak srazil do branky střelu Elmara Bjarnasona a o dvě minuty později propálil Babacana Alfred Finnbogason ! Po přestávce už Island kontroloval hru, soupeře k ničemu nepustil a zaslouženě zvítězil!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Emre Mor se řítil do obrany Islandu, nicméně domácí zadáci se stačili včas vrátit a obrali hostujícího rychlíka o míč. Do hry se znovu zapojí brankář Hannes Halldórsson.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Tolga Ciğerci ještě hledal recept na domácí obranu. Jeho pomalou přihrávku do středu hřiště zachytil Hordur Magnússon, jež míč okamžitě odpravil za půlící čáru.
     
    89
    Střídající Hordur Magnússon podržel míč na polovině hřiště, zbavil se svého strážce a obloučkem za obranu Turecka hledal svého spoluhráče. Defenzíva Turků tentokrát obstála.
     
    88
    Tolga Ciğerci držel míč na půlící čáře. Nikdo v červenočerném dresu se mu nepřihlásil o přihrávku. Turci se další zbytečnou nepřesností zbavili balónu.
     
    87
    Birkir Sävarsson vhazoval v blízkosti pokutového území Turecka. Domácí obránce vymyslel aut až do pokutového území, kde ve vzduchu vládli stopeři Turecka.
     
    86
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Elmar Bjarnason, přichází Hordur Magnússon.
     
    85
    Mevlüt Erdinç vymyslel krásnou přihrávku okolo krajního obránce Islandu, avšak Emre Mor se rozběhl opačným směrem. První jmenovaný jen rozhazuje rukama.
     
    84
    Do otevřené obrany Turecka mohl postupovat Vidar Kjartansson, jenže střídající hráč Islandu raději zakopl míč do autu. Na hřišti totiž zůstává ležet jeden z jeho spoluhráčů.
     
    83
    Domácí fandové si užívají závěrečnou desetiminutovku dnešního utkání! Fandové Islandu povzbuzují své oblíbence v cestě za důležitými body.
     
    82
    Volkan Babacan odkopl míč až na polovinu Islandu. Za skákavým balónem pospíchal Emre Mor, ale útočník Turecka byl u balónu později než Hannes Halldórsson.
     
    81
    Gylfi Sigurdsson obdržel přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč srovnal na pravačku a tvrdou střelou protáhl Babacana! Turecký brankář jeho pokus vyrazil!
     
    80
    Island zahrával rohový kop. Gylfi Sigurdsson vyslal centr na hranici malého vápna, kde se míče dotkl jeden z Turků a balón se od jeho hlavy odrazil na horní síť!
     
    79
    Domácí už se v závěru zápasu také nikam neženou. Elmar Bjarnason obdržel přihrávku na půlící čáru a bez váhání vrátil hru až k vlastnímu brankáři.
     
    78
    Turecko už kombinovalo v blízkosti pokutového území, ale hosté se zbytečně vytlačili až k půlící čáře a Mehmet Topal už nedostihl prudkou přihrávku k rohovému praporku.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 42. Toprak (vla.), 44. Finnbogason (Árnason)

    Karty:   38. B. Bjarnason (ISL), 77. E. Bjarnason (ISL) – 40. Şen (TUR), 54. Mor (TUR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 22:13.
    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – E. Bjarnason (86. Magnússon), G. Sigurdsson (C), B. Bjarnason, Gudmundsson – Finnbogason (68. Kjartansson), Bödvarsson (62. Sigurdarson).
    Náhradníci: Kristinsson, Jónsson – Hauksson, Eyjólfsson, Ingason, Kjartansson, Ó. Skúlason, Sigurjónsson, Magnússon, Sigurdarson, Traustason.

    Turecko: Babacan – Özbayraklı, Toprak, Topal (C), Erkin – Ayhan – Öztekin (60. Tosun), Tufan (43. Tolga Ciğerci), Çalhanoğlu, Şen (67. Erdinç) – Mor.
    Náhradníci: Kivrak, Tekin – Çalık, Tolga Ciğerci, Erdinç, Köybaşı, Mallı, Şahan, Söyüncü, Tosun, Ünal, Yokuşlu.

    Rozhodčí: Clattenburg – Collin, Bennett
    bahis siteleri