Anglie – Bosna 5:0 (kon.) | Kypr – Nizozemsko 1:4 (kon.) | Kazachstán – Norsko 0:3 (kon.)
Turecko – Slovensko 1:1 (kon.) | Srbsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Arménie – Wales 1:3 (kon.)
Bulharsko – Rumunsko 2:0 (kon.) | Litva – Itálie 0:0 (kon.) | Malta – Moldavsko 3:2 (kon.)
Dánsko – Lucembursko 4:1 (kon.) | Rusko – Finsko 1:1 (kon.) | Rakousko – Německo 1:4 (kon.)
Lichtenštejnsko – Portugalsko 1:7 (kon.) | Belgie – Lotyšsko 0:1 (kon.) | S. Makedonie – Skotsko 2:0 (kon.)
Island – Ukrajina 2:4 (kon.) | Sev. Irsko – Francie 0:3 (kon.)
konec
Anglie
5:0 (2:0)
Bosna a Hercegovina
Úterý 11.10.2016, 16:00 • Bescot Stadium, Walsall • Kvalifikace ME U21 • Skupina 9
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:54:53)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 14:1.
    Střely mimo: 5:4.
    Rohy: 10:5.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 9:11.
     
    Angličané potvrdili roli velkého favorita a na domácí půdě přejeli Bosnu a Hercegovinu 5:0.

    V prvním poločase se prosadil po fantastické střele John Swift, kterého následně podpořil Tammy Abraham. Ve druhém poločasu to již byla téměř exhibice anglické reprezentace. Po brankách Onomaha, Watmora a opět Abrahama si dokráčeli k pohodlnému vítězství.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Ani tato akce nekončí brankou. Na středu vápna si zpracoval míč hrudí Redmond, měl dostatek čase na střelu, ale balon mu odskočil.
     
    90
    Rohový kop se domácím vůbec nevydařil, když po rozehrávce do kombinace neprošel přes prvního bránícího hráče Onomah, navíc je přichycen v ofsajdu Gray.
     
    88
    Znovu tu byl bleskový přechod do vápna z pravé strany. Tentokrát byl Swift atakován a nezakončil. Je z toho jen rohový kop.
     
    87
    Ještě jeden gól se vezl na branku bosenského brankáře. Na pravé straně byl při přechodu do vápna zcela sám Watmore, ale zakončil po zemi jen do Piriće.
     
    86
    Kerim Memija zůstal ještě po nepříjemném souboji chvíli na trávníku, ale už je znovu na nohou a pokusil se o střelu z úhlu, ale ta končí jen na tribuně za brankou.
     
    85
    Poslední minuty kvalifikace a na hráčích už je znát, že je dávno rozhodnuto. Domácí už nekombinují tak jako v prvním poločase nebo na začátku toho druhého.
     
    84
    Christian Walton se také mohl protáhnout, když z pravé strany poslal do opuštěného vápna centr Memija.
     
    82
    Žlutá karta také pro domácího hráče. John Swift sestřelil zezadu hráče s míčem a byl potrestán rozhodčím.
     
    81
    Výborná souhra na levé straně! Onomah s Grayem si vyměnili míč. Druhý jmenovaný se dostal až do vápna, kde mohl zakončovat a to také udělal, ale nyní vytáhl výborný zákrok Pirić.
     
    80
    Bosna a Hercegovina má zhruba posledních deset minuta, aby si připsala alespoň čestný zásah. U míče jsou ale stále domácí hráči.
     
    78
    Střídající Gray byl velmi aktivní ve vápně soupeře, ale byl obrán o míč a následně odpravil balon mimo pokutové území Satara.
     
    77
    Hosté se zatáhli do svého vápna a jen odolávají tlaku soupeře. Ten se stále zvyšuje, ale na další brankovou příležitost čekáme.
     
    75
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Abraham, přichází Gray.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Grealish, přichází Redmond.
     
    74
    Z toho se však vyklubala jen rychlá akce domácího týmu. Tu musel hasit faulem hráč Slovácka Čivić, který dostává žlutou kartu.
     
    73
    Nyní se dostali hosté až do vápna. Tam byl sice u míče první Galloway, ale zasáhl nepřesně a Bosňané budou zahrávat rohový kop.
     
    72
    Bosňané se nestaní ani napadat rozehrávku soupeře a z toho přichází další a další akce. Nyní však zabránil průniku do vápna Satara.
    70. ABRAHAM - 5:0
     
    70
    Anglie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelná akce domácího týmu. TAMMY ABRAHAM si převzal přihrávku mezi obránci, šel sám na brankáře a toho po vzoru Karla Poborského přeloboval. Angličané si dělají na trávníku co chtějí.
     
    69
    Angličané hrají s velkou chutí do útoku a téměř každé dvě minuty přichází k útočné akci, která končí velmi nebezpečnou situací.
     
    68
    Po dlouhé době se také hosté dostali na útočnou polovinu. Nebylo to však na dlouho, když poslal nepřesnou přihrávku Milošević.
     
    66
    Obrana hostů naprosto nyní nestíhá útočné ataky soupeře. Onomah byl před vápnem zcela sám, ale ještě vylepšil pozici na Abrahama, který z vyložené pozice přestřelil.
     
    65
    Nyní se vyznamenal Pirić. Z levé strany přilétl přesný centr na hlavu Abrahama, který poslal míč do středu branky, kde míč vyrazil brankář Bosny a Hercegoviny.
    64. WATMORE - 4:0
     
    64
    Anglie právě vstřelila branku!
    A je to již o čtyři branky. Skvělá akce domácí reprezentace končí fantastickým zakončení DUNCAN WATMORE. Celá akce ale vznikla již ve středovém kruhu, kde vystihl míč Hayden.
     
    63
    Abraham vyškolil ve vápně hned dva hráče soupeře, poté naservíroval přihrávku na hranici vápna, kde byl zcela osamocený Hayden, ale ten z voleje netrefil míč přesně.
     
    62
    Tentokrát se hnal do vápna po přesné přihrávce Haydena Abraham, ale byl zastaven dvojicí obránců. Pád na trávník již nic nezměnil.
     
    61
    Kenan Pirić opět musel likvidovat akci domácích. Z levé strany byl před všemi Joshua Onomah, ale jeho střela šla nakonec jen do boční sítě.
     
    59
    Dominoc Iofra špatně došlápl po zpracování a drží se za kotník. Obránce domácího týmu zatím pokračuje ve hře bez ošetření.
     
    58
    Jack Grealish byl sražen k zemi po rohovém kopu a nyní mohou domácí nacentrovat z volného přímého kopu. Toho se ujal střelec první branky Swift, ale naprosto překopl míč do zámezí.
     
    57
    Tak teď to Tammy Abraham překombinoval Byl sám před brankáře, ale nedokázal ho v rychlosti obejít. Pro Anglii to je jen rohový kop.
     
    55
    Kerim Memija musel být ošetřen na trávníku po zásahu do hlavy ve vzdušném souboji.
     
    54
    Opět Watmore v náběhu. Tentokrát mu nestačil obránce rychlostně. Útočný hráč Anglie si to namířil před Piriće, ale byl čistě odzbrojen.
     
    53
    Skvělá kombinace po rohovém kopu domácího týmu končí bez zakončení. Watmore byl zády k brance a nemohl zakončovat.
     
    52
    Velmi agresivně si šel pro zakončení Abraham, ale neobešel na kraji vápna soupeře, tak alespoň vybojoval rohový kop.
    50. ONOMAH - 3:0
     
    50
    Anglie právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé ve druhém poločase. Domácí přidávají třetí branku. Znovu přiletěl do vápna centr z pravé strany. K míči se dostal JOSHUA ONOMAH, obtočil se kolem obránce a střelou k tyči poslal míč do sítě.
     
    49
    Také na druhé straně mohlo dojít k zakončení. Střídající Gojak byl velmi blízko vápna, ale míč k němu v dobré pozici nedoputoval.
     
    47
    Hosté měli k dispozici rozehrávku ve druhé poločase, ale u míče se nezdrželi dlouho. Grealish ihned vypíchl míč a do útoku jdou domácí.
     
    46
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Chalobah, přichází Chambers.
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Redjić, přichází Milošević.
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Bajić, přichází Gojak.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Hráči Anglie vstoupili do prvního poločase ve velkém stylu, když už v patnácté minutě se prosadil po fantastické střele John Swift. O čtyři minuty později přidal po dorážce z vápna druhou branku domácí reprezentace také Tammy Abraham. Domácí byli i nadále aktivnější, ale třetí branku již v prvním poločase nepřidali.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí kapitán a hráč londýnské Chelsea Chalobah musí být ošetřen po souboji. Zdá se, že ale bude v pořádku a nastoupí do druhého poločasu.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se dostal k míči ještě Jack Grealish, ale po zpracování byl rychle atakován a neudržel míč pro své spoluhráče.
    44. Zákrok Waltona proti střele Cerimagiće
     
    44
    V závěru poločasu musel vytáhnout ještě jeden povedený zákrok Christian Walton. Armin Cerimagić se totiž dostal před obránce a střílel na zadní tyč, ale domácí brankář vyrazil míč na roh.
     
    43
    Na levé straně se uvolnil Onomah, byl už ve vápně, ale do střely mu skočil Memija a zachránil tak Piriće od dalšího těžkého zákroku.
     
    42
    Christian Walton musel snad poprvé na zem. Z pravé strany se prohnal kolem dvou obránců Popović, ale byl již ve velkém úhlu a na Waltona si nepřišel.
     
    41
    Po nepodařeném zákroku v obraně od Dominica Iofra měli také hosté rohový kop. Míč se dostal opět jen na hranici vápna a nyní nevyšla ani střela Redjiće.
     
    39
    Z toho se ale nevyklubalo nic závažného před Pirićem. Hosté si naopak mohou na chvíli odpočnout při hře na útočné polovině.
     
    38
    Swift je velmi aktivní v průběhu prvního poločasu. Nyní ho zastavil až za cenu faulu Sadiković. Domácí mají k dispozici volný přímý kop.
     
    37
    A už to mohlo být o tři branky. John Swift poslal přesný příjemní centr na zcela volného Abrahama, který ale v jasné pozici nastřelil jen Piriće.
     
    36
    Po dlouhé době si na míč sáhl také Walton, který se zapojil do rozehrávky. Angličané stále nepouštějí hráče Bosny a Hercegoviny vůbec k míči.
     
    35
    Z následného rohového kopu se dostal k hlavičce po souboji Jack Stephens, ale nyní nemusel Pirić zasahovat.
     
    34
    Hosté se nijak nesnaží sebrat soupeři míč a nyní se jim to málem nevyplatilo. Opět u toho byl Abraham, který mohl zakončovat volného úhlu, ale napálil jen obránce.
     
    32
    Tammy Abraham si opět vzal míč na svou kopačku, ale nyní ho skvěle vytlačil ze střelecké pozice Saničanin. Domácí pokračují v kombinaci.
     
    31
    Domácí stále nepouštějí hráče hosté vůbec do hry. Nyní si výborně zpracoval dlouhý pas Watmore, ale jeho střela z hranice vápna šla jen nad břevno.
     
    30
    Právě Hayden, který se vrátil na trávník po ošetření nyní zajel do protihráče a vidí první žlutou kartu.
     
    29
    Domácí už znovu tlačí soupeře až do vápna. Nyní to ale nevyšlo a tak musel Onomah poslat míč zpět na obránce a celá akce může začít znovu.
     
    27
    Útočník Bristolu Tammy Abraham si výborně přebral míč ve vápna a byl sražen k zemi, ale hlavní rozhodčí byl v dobré pozici, celý zákrok viděl a nepíská pokutový kop.
     
    26
    S Haydenem to nevypadá moc dobře, ale zdá se, že bude nakonec pokračovat. Záložník domácí reprezentace už je na nohou.
     
    25
    Na trávníku zůstal po souboji domácí Isaac Hayden, který bude potřebovat ošetření.
     
    24
    Po průniku Brendana Gallowaye po levé straně domácí rozehrávali rohový kop. Míč se ve vápně dostal k Abrahamovi, ale střelec druhé branky zády k brance nic nezmohl.
     
    23
    První opravdu nebezpečná šance hostů. Z levé straně hledal centrem spoluhráče ve vápně Čivić. Míč se nakonec dostal na hranici vápna, kde mohl střílet Popović, ale jeho střela končí daleko vedle branky.
     
    21
    Bosna a Hercegovina opět drží míč na polovině soupeře, ale ve finální fázi jsou Angličané na jiné úrovni.
    19. ABRAHAM - 2:0
     
    19
    Anglie právě vstřelila branku!
    Anglie přidává velmi rychle druhou branku. Po střele Watmora se dostal k dorážce z vyložené pozice TAMMY ABRAHAM a střelou k tyči nedal brankáři žádnou šanci.
     
    18
    Bosna a Hercegovina se dostala na několik sekund do vápna, ale ani Redjić, ani Popović se nedostali ke střele. Domácí obrana zapracovala skvěle.
     
    17
    Hosté se snaží rychle odpovědět, ale to se jim zatím nedaří. Bajić vybojoval alespoň volný přímý kop.
    15. SWIFT - 1:0
     
    15
    Anglie právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová paráda. JOHN SWIFT si navedl míč do osy hřiště a na nic nečekal a poslal míč na branku. Jeho střela zaplavala ve vzduchu a zapadla přesně pod břevno.
     
    14
    Pirić musel poprvé zasahovat. Do vápna směřoval nebezpečný centr, který hledal Abrahama, ale právě hostující brankář vyboxoval míč ještě před zakončením.
     
    13
    Už Už se hnal sám na brankáře Duncan Watmore, ale naštěstí pro hosty mu byl odpískán ofsajd.
     
    12
    Po faulu na Onomaha měli domácí k dipozici volný přímý kop. Ten rozehrál jen nakrátko Grealish, po střele z delší vzdálenosti přišel zákrok Saničanina.
     
    11
    Teď již mohlo být horko v pokutovém území Bosny a Hercegoviny. Tammy Abraham si to namířil mezi dvěma hráči do vápna, ale ztroskotal na Satarovi.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla žádnou větší příležitost ani na jedné straně. Oba týmy se zatím jen oťukávají.
     
    9
    Po úvodní aktivní hře Bosňanů se domácí usadili na polovině soupeře. Po několika přihrávkách zastavil kombinaci faulem Sadiković.
     
    8
    Také domácí reprezentace měla k dispozici rohový kop, ale ten rozehrál Swift jen do kombinace a po průniku do vápna se bude jen odkopávat. Watmore nezvládl vybojovat další roh.
     
    7
    Ve vápně se srazili Stephens s Chalobahem, ale nakonec to pro domácí dopadlo ještě dobře, když kapitán Anglie dokázal míč odkopnout mimo dostřel branky.
     
    6
    Domácí se nikam neženou a v poklidu kombinují na své polovině. Až nyní se dostal k přihrávce po pravém křídle Iofra, ale jeho spoluhráč u lajny byl pokrytý.
     
    5
    První rohový kop hostů byl nebezpečný. Do vzduchu se dostal Bajić s Popovićem, ale ani jeden nezasáhl míč hlavou.
     
    4
    A je tu také první střela. K té se dostal z pozice levého obránce hráč Slovácka Eldar Čivić, ale jeho pokus byl zblokovaný.
     
    3
    Opravdu byli to hosté co se jako první dostali až do vápna. Z levé strany přilétl do vápna přízemní centr se kterým si ale Christian Walton poradil.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu měli k dispozici domácí fotbalisté. Bosňané ale vysunuli velmi aktivně napadání a získali míč ve středovém kruhu a tak budou jako první útočit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Al-Hakim již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Závěreční zápas v kvalifikační skupině může za několik okamžiků odstartovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Walton – Iofra, Stephens, Chalobah (C), Galloway – Swift, Hayden – Watmore, Grealish, Onomah – Abraham
    Náhradníci: Mitchell – Ward-Prowse, Chambers, Baker, Gray, Redmond, Holgate

    Bosna a Hercegovina: Pirić (C) – Memija, Saničanin, Satara, Čivić – Hadžiahmetović, Redjić, D. Sadiković, Cerimagić – Popović, Bajić
    Náhradníci: Vasilj – Kadušić, Radeljić, Milošević, Gojak, Govedarica, Zec

    Rozhodčí: Al-Hakim – Magnusson, Klyver (vš. Švédsko).
     
    První vzájemný zápas v kvalifikaci

    12.11. 2015 Bosna a Hercegovina – Anglie 0:0
     
    Bosna a Hercegovina

    Bosňané jsou již před posledním zápasem zcela bez šance alespoň na druhé místo, které zaručuje postup nejlepším týmem z této pozice ve skupině. Bosna a Hercegovina má na svém kontě jen tři body, za tři nerozhodné výsledky. Kromě domácího zápasu s Anglií vybojovali mladíci bod také se Švýcarskem a v Kazachstánu.
     
    Anglie

    Mladí Angličané mají již jisté přímý postup na evropský šampionát a tak mohou do posledního zápasu jít naprosto v klidu. V dosavadních sedmi zápasech neodešli ani jednou poraženi, když mají na svém kontě pět vítězství a dva nerozhodné výsledky. Právě o body přišli také v první vzájemném zápase v Bosně a Hercegovině, když zápas skončil bezbrankovou remízou.
     
    Krásné úterní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. V závěrečném zápase v kvalifikaci se představí na své domácí půdě Anglie, která přivítá Bosnu a Hercegovinu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vít Schück

    Branky: 15. Swift, 19. Abraham, 50. Onomah, 64. Watmore, 70. Abraham

    Karty:   30. Hayden (ENG), 82. Swift (ENG) – 74. Čivić (BSN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:11.
    Anglie: Walton – Iofra, Stephens, Chalobah (C) (46. Chambers), Galloway – Swift, Hayden – Watmore, Grealish (75. Redmond), Onomah – Abraham (75. Gray)
    Náhradníci: Mitchell – Ward-Prowse, Chambers, Baker, Gray, Redmond, Holgate

    Bosna a Hercegovina: Pirić (C) – Memija, Saničanin, Satara, Čivić – Hadžiahmetović, Redjić (46. Milošević), D. Sadiković, Cerimagić – Popović, Bajić (46. Gojak)
    Náhradníci: Vasilj – Kadušić, Radeljić, Milošević, Gojak, Govedarica, Zec

    Rozhodčí: Al-Hakim – Magnusson, Klyver (vš. Švédsko)
    bahis siteleri