Anglie – Bosna 5:0 (kon.) | Kypr – Nizozemsko 1:4 (kon.) | Kazachstán – Norsko 0:3 (kon.)
Turecko – Slovensko 1:1 (kon.) | Srbsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Arménie – Wales 1:3 (kon.)
Bulharsko – Rumunsko 2:0 (kon.) | Litva – Itálie 0:0 (kon.) | Malta – Moldavsko 3:2 (kon.)
Dánsko – Lucembursko 4:1 (kon.) | Rusko – Finsko 1:1 (kon.) | Rakousko – Německo 1:4 (kon.)
Lichtenštejnsko – Portugalsko 1:7 (kon.) | Belgie – Lotyšsko 0:1 (kon.) | S. Makedonie – Skotsko 2:0 (kon.)
Island – Ukrajina 2:4 (kon.) | Sev. Irsko – Francie 0:3 (kon.)
konec
Kazachstán
0:3 (0:0)
Norsko
Úterý 11.10.2016, 16:00 • Centralnij, Aktobe • Kvalifikace ME U21 • Skupina 9
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z kvalifikace na Mistrovství Evropy hráčů do 21 let! Společně se zaměříme na duel mezi Kazachstánem a Norskem! Duel startuje v 16 hodin!
     
    Norsko

    Norové zápolí na čele deváté skupiny s Anglií a Švýcarskem! Po sedmi duelech ztrácejí na Anglii čtyři body. Švýcaři už odehráli o zápas více. Norové jim v případě výhry odskočí na rozdíl čtyř bodů! V tabulce druhých týmů by se Norové mohli posunout na místa zaručující postup! V minulém duelu se Norové střetli právě s konkurenčním Švýcarskem, které doma porazili 2:1!
     
    Kazachstán

    Domácí Kazachstán už jakékoliv ambice na postup dávno ztratil! Kazaši v sedmi duelech vybojovali pouhé čtyři body! Mladý výběr Kazachstánu dokonce vstřelil pouhé tři branky a drží předposlední místo před poslední Bosnou a Hercegovinou! V minulém duelu Kazachstán doma podlehl Anglii nejtěsnějším možným způsobem 0:1!
     
    Úvodní sestavy:

    Kazachstán: Pavlov – Sokolenko, Rudoselskij, Šardakov, Šajkov – Sulej – Tunggysbajev, Tulijev, Saparov, Vorogovskij – Aimbetov
    Náhradníci: Karavajev, Aslan, Fedin, Žalmukan, Antipov, Kalmuratov, Elmurzajev

    Norsko: Rossbach – Haraldseid, Grønner (C), Jenssen, Grøgaard – Zahid, Fossum, Trondsen, Daehli – Ødegaard, Elyounoussi
    Náhradníci: Dyngeland, Aursnes, Kristoffersen, Strand, Glesnes, Thorsby

    Rozhodčí: Djokić – Petrović, Bogičević.
     
    Aktéři dnešního duelu už nastupují na hrací plochu! Kazachstán odehraje duel v bílém, zatímco Norové nastoupí v červených dresech!
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní stadionem hymny obou zemí!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kazachstán obstaral výkop do dnešního utkání! Domácí se okamžitě vydali vpřed, jenže Suley ve středu hřiště přišel o míč. Domácí středopolař se naštěstí stačil rychle vrátit.
     
    2
    Poprvé v zápase se do útoku vrhli také Norové. Hosté operovali na pravé straně pokutového území, jenže Elyonoussi si míč nepřehodil přes svého strážce.
     
    3
    Ødegaard předvedl své technické dovednosti ve středu hřiště. Největší hvězda norského výběru se ale zamotala v moři vlastních kliček a přišla o míč.
     
    4
    Trondsen odcentroval z pravé strany do pokutového území. Centr norského záložníka levou nohou zastavil na hranici velkého vápna pozorný obránce.
     
    5
    Norové jsou od úvodních minutek aktivnějším týmem a vůbec nepouštějí domácí mladíky k balónu. Fotbalisté v červených dresech nyní kombinují na polovině hřiště.
     
    6
    Norové rozehrávali přímý kop. Ødegaard vymyslel centr na přední tyč, kam si nabíhal Daehli, ale jeho strážce jej včas předstoupil a odpálil míč do bezpečí.
     
    7
    Ødegaard tentokrát dobře vypomohl norské defenzívě. Útočník hostů se vrátil na vlastní polovinu, předstihl Vorogovského a domácí záložník jej ještě fauloval.
     
    8
    Elyonoussi spěchal vpřed po levé straně. Krajní záložník Norska chtěl obejít zadáka Kazachstánu, ale domácí bek mu míč na poslední chvíli vypíchl.
     
    9
    Jenssen se vytáhl až k pokutovému území soupeře, kde však nedokázal zakončit. Kazaši se řítili do rychlého protiútoku, jenže Aimbetov nedosáhl na prudkou přihrávku.
     
    10
    Kazaši se na malou chvíli dostali k míči. Domácí se prokombinovali až k velkému vápnu soupeře, jenže Šajkov nenašel odvahu na individuální průnik a obrátil hru na obránce.
     
    11
    Elyonoussi odcentroval od postranní čáry do pokutového území. Domácí brankář Pavlov celou akci přečetl, vyběhl a sebral míč ze vzduchu.
     
    12
    Vorogovskij spěchal za přetaženým míčem. Domácí záložník míč sice nedostihl, nicméně Kazaši budou zahrávat svůj první roh v zápase. Do vápna už míří všichni hlavičkáři.
     
    13
    Nadýchaný centr přilétl na malé vápno, kde se za míčem prodíral stoper Rudoselskij. Domácí stoper na míč nedosáhl a balón tak propadl do zámezí.
     
    14
    Domácí stoper Rudoselskij se při návratu z pokutového území dopustil nedovoleného zákroku a byl potrestán žlutou kartou!
     
    15
    Norové se dožadovali odpískání pokutového kopu! Elyounoussi upadl po kontaktu s obráncem na hranici velkého vápna, ale hlavní arbitr neposoudil zákrok jako nedovolený.
     
    16
    Haraldseid ztratil míč těsně za půlící čárou. Domácí Vorogovskij postupoval s míčem na polovinu soupeře, nicméně ani on se neprodral do blízkosti velkého vápna.
     
    17
    Ødegaard dotíral na dvojici obránců u postranní čáry. Norská hvězdička pro svůj tým vybojovala aspoň autové vhazování. Domácí jsou zatím hodně ospalí.
     
    18
    Šajkov měl dostatek času a prostoru na rozehrávku. Levý obránce Kazachstánu však zahnal spoluhráče až k postranní čáře a připravil domácí celek o míč.
     
    19
    Elyounoussi naběhl za obranu Kazachstánu a snažil se zachytit prodlouženou přihrávku. Ani rychlonohý útočník Norska míč na kluzkém povrchu nezastavil.
     
    20
    První zakončení také na straně Kazachstánu! Aimbetov se v pokutovém území uvolnil a hlavičkoval ze značky pokutového kopu! Jeho slabá rána však mířila do rukavic norského gólmana.
     
    21
    Norové se nenechali zahanbit a také vyslali střelecký pokus! Elyounoussi vypálil z dobrých třiceti metrů, avšak jeho střela těsně nad zemí netrefila zařízení.
     
    22
    Fossum vyslal přihrávku na levou stranu, kde si o míč říkal Daehli. Druhý jmenovaný se k balónu vůbec nedostal. Obránce Sokolenko jej totiž předskočil.
     
    23
    Haraldseit podpořil hostující ofenzívu náběhem po pravé straně. Krajní obránce Norska chtěl odcentrovat do pokutového území, ale jeho pobídku srazila obrana na roh.
     
    24
    Exekuce rohového kopu se zhostil Zahid. Centr krajního záložníka norské jednadvacítky prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval. Pavlov bude odkopávat.
     
    25
    Norové ukořistili míč na polovině soupeře, avšak zastavili hru kombinací na polovině hřiště. Ani jeden z týmů se nikam nežene, sledujeme spíše ospalé utkání.
     
    26
    Kazaši ale přitlačili v napadání a dostali norskou defenzívu pod tlak. Norové se ubránili jen za cenu dalekonosného odkopu. Hosté trošku polevili.
     
    27
    Elyounoussi potáhl míč na hranici pokutového území, připravil si jej na levačku a technickou střelou prověřil brankáře Pavlova. Domácí gólman schoval míč v rukavicích.
     
    28
    Sokolenko si nádherně pustil míč mezi nohama a dopravil míč na hranici pokutového území, kde se do něj popřel Aimbetov, jehož pohotový projektil skončil vysoko nad brankou.
     
    29
    Haraldseid centroval do pokutového území, kde se za míčem dral Ødegaard. Hostující útočník se sice dostal k zakončení, jenže rána mu vůbec nesedla.
     
    30
    Ødegaard se znovu ocitl v hlavní roli! Mladičký talent tentokrát kličkoval na hranici pokutového území. Ødegaard obešel dva hráče, ale poslední Rudoselskij jej o míč připravil.
     
    31
    Norové zahrávali další přímý kop v blízkosti pokutového území. Haraldseid odcentroval na přední tyč. Pavlovovi míč sice vypadl, avšak domácí brankář svou chybu rychle napravil.
     
    32
    Hosté rozehrávali rohový kop. Centr od rohového praporku přilétl na malé vápno, kde hlavičkoval Grønner, nicméně jeho pokus prolétl dobrých pět metrů vedle branky.
     
    33
    Vorogovskij dohnal přetažený centr, u brankové čáry se elegantně otočil s míčem, ale už si neporadil s dvojicí obránců. Norové vybojovali míč a mohou zaútočit.
     
    34
    Trondsen řídil rozehrávku Norska z jeho poloviny. Hosté se postupně dostali až na před pokutové území soupeře, ale rychle se vrátili zpátky.
     
    35
    Ødegaard převzal skákavý míč na hranici pokutového území. Norský útočník ale přihrávkou na vlastní polovinu zahnal Norsko daleko od branky.
     
    36
    Kazaši zkoušeli překvapit norskou obranu vysokým obloučkem. Pobídku pro Aimbetova na hranici pokutového území odhlavičkoval obránce Jenssen.
     
    37
    Další práci měl brankář Pavlov. Strážce domácí svatyně vyběhl a schoval v rukavicích prudký centr z pravé strany před dotírajícím Ødegaardem.
     
    38
    Aimbetov postupoval do pokutového území z levé strany. Kazašský útočník hledal centrem na zadní tyč sprintujícího Saparova, avšak Jenssen stačil míč odhlavičkovat.
     
    39
    Tempo hry není nikterak oslnivé a to už se nelíbí ani divákům na stadionu. Na hráče se poprvé v prvním poločase začíná snášet pískot tribun.
     
    40
    Sokolenko podpořil ofenzivu Kazachstánu náběhem po pravé straně. Domácí bek si míč přehodil míč na levačku a odcentroval do vápna. Brankář Rossbach míč schoval.
     
    41
    Daehli spěchal za kolmicí do pokutového území. Hostující hráč to v souboji s obráncem přehnal s aktivitou a dopustil se útočného faulu. Kazachstán bude rozehrávat.
     
    42
    Trondsen se rychle zbavil strážce ve středu hřiště a domácí fotbalista jej nevybíravým zákrokem poslal k zemi. Domácí hráč může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    43
    Zahid naháněl domácího obránce Sokolenka. Krajní obránce Kazachstánu se nenechal rozhodit a včas odkopl míč daleko od šestnáctky.
     
    44
    Vorogovskij si navedl míč do středu hřiště, jenže pokaženou přihrávkou na pravou stranu odevzdal míč hráčům soupeře. Norové mohou vymyslet poslední útok první půle.
     
    45
    Ani z něj si hosté nevypracovali vážnější příležitost. Norové už opět kombinují na své polovině. První poločas se už pouze dohrává.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla hodně podprůměrnou podívanou! Hosté z Norska sice byli o něco aktivnější, ale nedokázali si vytvořit žádnou brankovou příležitost! Domácí Kazachstán spoléhá spíše na výpady do otevřené obrany, jenže defenziva Norska zatím pracuje na výbornou! Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Norové obstarali výkop do druhého poločasu. Ødegaard poslal míč k vlastním obráncům, kteří balón napálili až na hranici pokutového území. Norové zůstávají na polovině soupeře.
     
    47
    Norsko zahrávalo první rohový kop ve druhém poločase. Ødegaard rozehrál nakrátko. Po následném centru do vápna se po míči natahoval Jenssen, jenže ani on na balón nedosáhl.
     
    48
    Kazaši se na druhé straně řítili do rychlého protiútoku. Aimbetov sprintoval za kolmicí na hranici pokutového území, avšak brankář Rossbach byl u míče jako první.
     
    49
    Saparov u levé postranní čáry nedovoleně atakoval rozběhnutého Daehliho. Norský záložník se skácel k zemi a drží se za levý kotník. Hosté budou rozehrávat.
     
    50
    Právě faulovaný Daehli se za pár chvil provinil útočným faulem. Ve druhém poločase se zatím hraje hodně bojovný fotbal. Oba týmy si nic nedarují.
     
    51
    Sulej zahrával rohový kop domácích mladíků! Centr kazašského středopolaře si našel Tunggysbajev, jehož slabou hlavičku ukryl brankář Rossbach v rukavicích!
     
    52
    Grøgaard odcentroval z levé strany na malé vápno, kam sbíhal úplně osamocený útočník Elyounoussi, kterému však nevyšel krok, a míč proto zapadl do zámezí.
     
    53
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové se ujímají vedení! Hosté vytěžili branku hned z první velké šance! Přihrávku do pokutového území si převzal MARTIN ØDEGAARD, položil si obránce a střelou mezi nohy domácího brankáře otevřel skóre!
    53. Martin ØDEGAARD - 0:1
     
    55
    Domácí mohli odpovědět po rohovém kopu. Na centr z pravé strany však vystartoval brankář Rossbach, jež vyboxoval míč ven z pokutového území.
     
    56
    Ødegaard se ocitl v další dobré pozici. Autor úvodní branky dnešního duelu si v pokutovém území špatně zpracoval míč a střelou z otočky netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    57
    Hosté zahrávali rohový kop. Centr na bližší tyč se hlavou snažil usměrnit Trondsen, ale jeho teč nasměrovala míč jen k jednomu z připravených obránců.
     
    58
    Po chybě norské obrany se za odraženým míčem řítil útočník Aimbetov. Domácí střelec se snažil trefit míč ve skluzu, avšak připravený Rossbach balón schoval v rukavicích.
     
    59
    Kazaši se nastěhovali před pokutové území Norska, avšak nikdo v bílém dresu nedokázal dopravit míč před branku gólmana Rossbacha. Norové se s klidem ubránili.
     
    60
    Po tvrdém středu na polovině Kazachstánu zůstávají na hrací ploše ležet Tunggysbajev a Fossum. Oba hráči se drží za nohu. Uvidíme, zda se nebude muset střídat.
     
    61
    Brankář Rossbach si dal pořádně načas s odkopem míče od branky. Hlavní rozhodčí hostujícímu brankáři jasně vysvětlil, že příště už to bude za žlutou kartu!
     
    62
    Tunggysbajev postupoval vpřed podél postranní čáry. Domácí záložník už se chystal centrovat, nicméně vracející se Daehli mu míč na poslední chvíli vypíchl.
     
    63
    Ødegaard zahrával další rohový kop Norska. Svůj centr tentokrát poslal na malé vápno, kam vystartoval brankář Pavlov a konečky prstů odpravil míč do bezpečí.
     
    64
    Domácí hráči začali hrát v posledních minutách s o dost větším nasazením. Vorogovskij na levé straně sice přišel o míč, ale ihned zabojoval a skluzem vybojoval míč nazpátek.
     
    65
    Na světě je další žlutá karta! Za ostrý skluz na unikajícího soupeře ji uviděl záložník Thordsen.
     
    66
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Saparov, přichází Fedin.
     
    67
    Daehli předvedl dlouhý sprint takřka přes polovinu hřiště, ale následnou přihrávkou zahnal Elyounoussiho až k brankové čáře a hostující útočník už s míčem nic nevymyslel.
     
    68
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové navyšují svůj náskok! Ødegaard vymyslel nádhernou přihrávku do pokutového území, na kterou si naběhl GHAYAS ZAHID a technickou střelou o tyč překonal bezmocného Pavlova!
    68. Ghayas ZAHID - 0:2
     
    70
    Domácí se okamžitě po inkasování další branky nastěhovali na polovinu soupeře a postupnou kombinací hledají skulinky v obraně Norska. Hostující obrana však pracuje na výbornou.
     
    71
    Rudoselskij dlouhou přihrávkou na hranici pokutového území hledal Aimbetova, který se pustil do hlavičkového souboje s Jenssenem. Hostující stoper byl ve vzduchu lepší.
     
    72
    Ani Norové už se nikam neženou. Pobídka Jenssena na levou stranu zamířila do prostoru, ve kterém se nepohyboval nikdo v červeném dresu. Domácí budou vhazovat.
     
    73
    Ødegaard se znovu hnal do otevřené obrany domácích mladíků. Norský talent tentokrát zabrzdil akci hostů kličkou na polovině hřiště. Norsko přesto zůstává u míče.
     
    74
    Hosté operovali s míčem na pravé straně hrací plochy. Norové vykombinovali míč ze změti těl na půlící čáře a přenesli jej hluboko na svou polovinu.
     
    75
    Ani Kazachům se nedaří přejít na polovinu svého soupeře. Domácí kombinují na polovině hřiště. Rozehrávku diriguje obránce Rudoselskij.
     
    76
    Elyounoussi se už ocitl za obranou domácího celku, ale jeho postup zastavil asistent rozhodčího, jež signalizuje ofsajd. Kazachstán bude rozehrávat.
     
    77
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Aimbetov, přichází Antipov.
     
    78
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Daehli, přichází Glesnes.
     
    79
    Grøgaard se prokličkoval mezi trojicí hráčů Kazachstánu, ale poté si předkopl míč daleko od nohy a už jej nedostihl na hrací ploše. Domácí mohou zaútočit.
     
    80
    Za centrem do pokutového území spěchal Antipov, který se dral mezi dvojici stoperů Norska. Jenssen byl u míče jako první a odhlavičkoval jej z pokutového území.
     
    81
    V posledních minutách také utichli domácí fandové. Na stadionu už je slyšet pouze hlouček norských příznivců, kteří vážili dalekou cestu.
     
    82
    Antipov na polovině Norska nedovoleně atakoval rozběhnutého Elyounoussiho. Hostující útočník mohl spěchat do otevřené obrany. Zákrok se tentokrát obešel bez karty.
     
    83
    Hra je přerušena! Na hrací ploše zůstává ležet hostující záložník Trondsen. Norský fotbalisty inkasoval zásah do obličeje. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    85
    Pokračuje se ve hře! Zraněný Trondsen už je zpátky na nohou. Domácí mezitím přenesli hru na levou stranu, kde Vorogovskij nepřesnou přihrávkou odevzdal míč Norům.
     
    86
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové ještě navyšují své vedení! MARTIN ØDEGAARD obral o míč váhajícího stopera, dostal se před brankáře, rychlou kličkou si jej položil a zavěsil do prázdné branky!
    86. Martin ØDEGAARD - 0:3
     
    88
    Utkání už se pouze dohrává. Norové kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Také Kazaši už rezignovali na jakékoliv napadání soupeřovy rozehrávky.
     
    88
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Trondsen, přichází Thorsby.
     
    89
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Zahid, přichází Aursnes.
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Sulej, přichází Elmurzajev.
     
    90
    Kazaši se ještě stačili provinit nedovoleným zákrokem na polovině Norska. Hosté rozehrají z vlastní poloviny. Domácí fandové odměňují své oblíbence potleskem za bojovný výkon.
     
    90+1
    Nastavují se 2 minuty!
     
    90+2
    Martin Ødegaard mohl zaútočit na hattrick! Norský střelec se hnal za přihrávkou do pokutového území, ale fantastický Pavlov před ním na poslední chvíli postrčil míč mimo dosah norského útočníka!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Norsko potvrdilo roli favorita a zvítězilo v Kazachstánu 3:0! V prvním poločase se oba týmy spíše hledaly a ani jeden z nich si nevytvořil brankovou příležitost! Skóre se měnilo osm minut po přestávce, kdy se střelou z ostrého úhlu trefil Martin Ødegaard! Kazaši poté převzali aktivitu, jenže dvacet minut před koncem je po krásné přihrávce do vápna zchladil Ghayas Zahid! Nejaktivnější hráč utkání Martin Ødegaard ještě pět minut před koncem přidal svou druhou branku a pečetil tak konečný výsledek!
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:9.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (17:56:39)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 53. Ødegaard, 68. Zahid, 86. Ødegaard

    Karty:   14. Rudoselskij (KAZ) – 65. Thordsen (NOR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:9.
    Kazachstán: Pavlov – Sokolenko, Rudoselskij, Šardakov, Šajkov – Sulej (89. Elmurzajev) – Tunggysbajev, Tulijev, Saparov (66. Fedin), Vorogovskij – Aimbetov (77. Antipov)
    Náhradníci: Karavajev, Aslan, Fedin, Žalmukan, Antipov, Kalmuratov, Elmurzajev

    Norsko: Rossbach – Haraldseid, Grønner (C), Jenssen, Grøgaard – Zahid (89. Aursnes), Fossum, Trondsen (88. Thorsby), Daehli (78. Glesnes) – Ødegaard, Elyounoussi
    Náhradníci: Dyngeland, Aursnes, Kristoffersen, Strand, Glesnes, Thorsby

    Rozhodčí: Djokić – Petrović, Bogičević
    bahis siteleri