Orange 20 – Martin 0:4 (kon.)
konec
HK Orange 20
0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
HK VITAR Martin
sk Čtvrtek 13.10.2016, 18:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga (SR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 12. kola Tipsport ligy, v ktorom v Piešťanoch HK Orange 20 privíta MHC Martin. Stretnutie sa začína o 18:00.

    HK Orange 20
    Našim mladíkom pôsobenie v Tipsport lige tento rok zatiaľ vôbec nevychádza. Z ôsmich odohraných zápasov nevyhrali ani jeden a taktiež nezískali ani bod. Patrí im preto 11. pozícia s veľmi nelichotivým skóre 6:42. Slovenská dvadsiatka okrem našej najvyššej súťaže hrá aj s tímami z 1. ligy, kde sa jej už darí o čosi lepšie. Tam sa mladíci do 20 rokov nachádzajú na 8. mieste so ziskom deviatich bodov, ktoré získali práve v posledných troch zápasoch. Porazili Skalicu 2:4, Považskú Bystricu 2:3 a "béčko" Martina 4:5. Ich zatiaľ posledné vystúpenie bolo v rámci Tipsport ligy, kedy v Piešťanoch podľahli Trenčínu 0:2.

    MHC Martin
    Martinčania neostávajú zatiaľ nič dlžní svojej povesti v Tipsport lige a nachádzajú sa v strede, poprípade tesne za stredom tabuľky. Momentálne sú na 7. mieste so ziskom 16 bodov a skóre 28:34. Dokopy majú na konte 5 víťazstiev v riadnom hracom čase, jednu prehru po nájazdoch a 5 prehier. Martinčania sa momentálne vyznačujú kolísavými výkonmi. Prehrali s Nitrou 5:2, porazili Zámky 3:0, podľahli Košiciam 9:3, po nájazdoch prehrali s Trenčínom 2:3 a naposledy zdolali Poprad vonku 3:5. Martinčanov po zápase s dvadsiatkou čaká zajtra doma súper z 5. miesta, ktorým je Zvolen.

    Vo vzájomných meraniach síl z minulej sezóny sa raz zrodila presvedčivá výhra Martina 0:3, avšak v odvete dvadsiatka vonku zaskočila hokejistov z Turca, ktorých po dvoch góloch Milého zdolala 1:2 v riadnom hracom čase.
    Jaroslav Markovič sa vracia do Martina, dnes však ešte nenastúpi
     
    Úvodné zostavy:

    HK Orange 20: Durný (Babik) – Hain, Grman, M. Jendroľ, Košecký, Trška, Bdžoch, Danko, Hedera – Pataky, Sádecký, Hecl – Pätoprstý, Oško, Žiak – Váňa, Murín, Mesaroš – Liška, Jaško, Vybiral

    MHC Martin: Dzubina (Corbeil) – Tabaček, Dvořák, Salija, Brňák, Pulli, Rantanen, Pacalaj, Vyskoč – Bílek, Heizer, Koyš – Surovka, Galamboš, Rzavský – Hölli, Murček, Korostin – Pokrivčák, Jurášek, Dírer

    Rozhodca: Müllner, Adamec – Valo, Junek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú hráči oboch tímov. Martinčania sa predstavia v modrých dresoch, naša dvadsiatka v bielych.
     
    Odznela štátna hymna, všetko je pripravené na úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Na úvodnom vhadzovaní boli úspešní hokejisti Martina, ktorí sa však do útoku hneď neponáhľali. Uprednostili postupný útok spoza Dzubinu.
     
    00:38
    Martin v úvodnej minúte získava presilovú hru. Mário Grman dostáva dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    01:02
    Hostia sa snažili vytvoriť si prvú možnosť na strelu. Pulli posúval medzi kruhy Rzavskému, ktorý sa snažil strieľať z prvej, no trafil iba protihráča.
     
    01:45
    Martinu sa v ďalšom priebehu presilovky veľmi nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Robia totižto síce malé chybičky, ale tie ich stoja pásmo.
     
    02:21
    Na konci presilovky prišla prvá vážnejšia možnosť, keď sa Pokrivčák po ľavom krídle natlačil pred Durného. Brankár Orange 20 vyrazil pred seba, odkiaľ dorážal Dírer, no aj túto dorážku gólman dvadsiatky pokryl.
     
    03:01
    Dírer vnikol do útočného pásma. Bol však na všetko sám, vpravo, vľavo nemal nikoho, a tak sa rozhodol, že iba bekhendom nahodí na zadný mantinel.
     
    03:42
    Pätoprstý napriahol na modrej čiare a pokúšal sa preveriť Dzubinu. Strela však bola vyrazená na ochrannú sieť.
     
    03:51
    Mladíci vyhrali následne buly a podarilo sa im aj vystreliť. O zakončenie sa postaral Lukáš Žiak, ktorý spoza ľavého kruhu z otočky poslal puk priamo na bránu. Dzubinova lapačka puk zastavila.
     
    04:28
    Martinčanom nevyšiel následný protiútok a z toho sa snažili profitovať hráči dvadsiatky. K strele z ľavého kruhu sa dostal Váňa, ale mieril vedľa.
     
    05:15
    Dvadsiatke sa opäť podarilo predviesť akýsi pokus o útok. Po pravom krídle potiahol akciu Vybiral. Nahodil iba popri Dzubinovi, ktorý strelu pokojne vyrazil hokejkou.
     
    05:47
    Martinčania sa následne iba oslobodili. Pulli vytiahol puk z obranného pásma a spoza modrej ho bekhendom posunul na zadný mantinel. Hráči MHC odišli striedať.
     
    06:31
    Po dlhšom čase sme videli strelu na gólmana Durného. Pokrivčák sa vysunul po pravom krídle a poslal puk priamo. Durný vyrazil iba pred seba a následne mu musel pomôcť obranca.
     
    07:09
    Tvrdá strela od modrej čiary z hokejky Tabačka smerovala vedľa bránky. Následne to po rozohraní skúšal spomedzi kruhov Heizer, ale taktiež nemal presnú mušku.
     
    07:57
    Brňák z otočky od modrej v poslednej chvíli dokázal nastreliť puk na bránu. Durný si bol vedomý zodpovednosti a puk bezpečne zachytil.
     
    08:19
    Príležitosť pre Martin. Salija našiel od modrej čiary prihrávkou dole na pravý kruh Galamboša, pred ktorým stál už len Durný. Strela skončila v pozornej lapačke gólmana Orange 20.
     
    08:38
    Durný si pripísal aj ďalší zákrok, keď musel po vhadzovaní likvidovať pokus od Surovku. Puk prikryl lapačkou.
     
    09:20
    Mladíci si nedali veľký pozor na Anssiho Rantanena, ktorý to vzal na seba, obkorčuľoval bránu a snažil sa prekvapiť Durného. Gól z toho nebol.
     
    09:51
    Matej Dírer sa vcelku šikovne preštrikoval medzi kruhy, odkiaľ už musel strieľať, pretože mal pred sebou dvojicu obrancov. Durný jednoznačne vyrazil strelu.
     
    10:33
    Individuálnym prienikom sa pokúsil obrannú formáciu dvadsiatky narušiť kapitán Martina Tabaček. Dostal sa až ku bráne, ale odtiaľ už toho veľa nevymyslel.
     
    11:38
    Rzavský v strednom pásme posunul Surovkovi, ktorý volil strelu na bránu. Durný s touto strelou z diaľky nemal veľký problém.
     
    12:34
    Mladíci do 20 rokov sa snažili rozvinúť akciu vpred, ale veľmi sa im to nepodarilo. Po odpískanom icingu sa bude vhadzovať pred Durným.
     
    13:44
    Dírer si šikovne vymenil puk s Galambošom a následne aj s Juráškom, ale veľa prihrávok neznamená úspech. Strela prišla až od modrej, kedy vypálil Vyskoč. Durný presvedčil trénera o svojich kvalitách.
     
    14:21
    Tabaček si spracoval puk, korčuľoval poza bránku a následne hľadal niekoho bekhendovou prihrávkou. S pukom na hokejke sa však ocitol iba hráč dvadsiatky.
     
    14:51
    Gólmana Romana Durného otestoval Galamboš, ktorý získal puk spod Patakyho, ktorý nevedel, kde ho presne má. Nasledujúca strela skončila na hrudi brankára.
     
    15:42
    Martinskí hokejisti získali puk v útočnom pásme. Puk si však zatiaľ posúvajú iba po rohoch klziska, odkiaľ nehrozí veľké nebezpečenstvo.
     
    16:12
    Brankár Dzubina si po niekoľkých minútach siahol na puk. Nahodenie jedného z hráčov Orange 20 bezpečne skončilo v náruči gólmana MHC.
     
    16:50
    Mladíci z dvadsiatky si nerozumeli pri deľbe defenzívnej činnosti a z toho vznikla možnosť pre Martin. Dírer strieľal z pravého kruhu, ale mieril iba do Durného.
     
    17:35
    Z rohu klziska sa pokúšal Pataky nájsť prihrávkou Haina pred bránkoviskom. Puk však nakoniec poslal bližšie k bránke a Dzubina ho preto pre istotu podržal.
     
    18:25
    Peter Galamboš sa rozhodol z ľavého kruhu pre priame ohrozenie brány. Jeho delovka príklepom mierila do pripravenej Durného lapačky.
     
    19:09
    Do útočného pásma sa dostali mladíci. Od modrej čiary nahadzoval na bránku Hain, ale strela nebola presná. Domáci ešte držia puk v pásme.
     
    19:45
    Hostia sa ešte pokúsili o poslednú akciu, v ktorej si Surovka pýtal puk v strednom pásme, ale dostal iba nepresnú prihrávku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine mali pochopiteľne navrch Martinčania, ale gól sa im nepodarilo dať.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Hokejisti Martina rozohrali cez obrancov a následne nevyšla prihrávka na útočníkov. Bolo odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    20:42
    Sádecký sa tlačil do útočného pásma a snažil sa po ľavej ruke posunúť Heclovi. Obrancovia Martina boli pripravení.
     
    21:30
    Martin dal gól!
    Hostia strieľajú úvodný gól tohto zápasu. Rzavský posunul z kruhu na modrú čiaru Salijovi, ktorý nahodil na bránku. Durný vyrazil pred seba a puk úspešne do bránky dorazil FILIP SUROVKA.
    Asistencie: Arturs Salija, Daniel Rzavský.
    21:30 SUROVKA - 0:1
     
    22:14
    Martinčania si vytvorili dobrý odrazový mostík pred ďalším vývojom zápasu a pokračujú v ofenzívnom ťažení. Korostin si hľadal miesto pred bránkou, ale Murček mu presný puk neposlal.
     
    23:08
    Heizer nezachytil puk po Pokrivčákovom súboji s protihráčom v rohu klziska. Dvadsiatka poslala puk von z obranného pásma.
     
    23:36
    Hostia si vytvorili príležitosť, v ktorej spomedzi kruhov strieľal Jurášek. Durného lapačka bola pozorná.
     
    24:10
    Šikovná akcia hostí. Heizer si šikovne pred bránkou vymenil puk s Koyšom, vymiešali asi trojicu protihráčov. Následná strela však skončila na Durného vyrážačke!
     
    25:02
    Mladíci z dvadsiatky nahodili puk zo stredného pásma. Bol to práve Žiak, ktorý za nahodeným pukom korčuľoval až k Dzubinovi a donútil ho prikryť.
     
    25:31
    Korostin s nasadením korčuľoval za pukom do rohu klziska. Tentokrát ho však nezískal, následne jeho spoluhráč Murček to už dokázal, ale domáci si príležitosť nevytvorili.
     
    26:24
    Martinčania následne získali puk po zlej rozohrávke mladíkov. O strelu sa postaral Sergej Korostin, ktorý Durného preveril pokusom z ľavého kruhu. Gólman Orange 20 obstál.
     
    26:33
    Martin získava presilovku. Samuel Hain si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    27:05
    Ján Tabaček už bol v dobrom postavení medzi kruhmi, ale napokon nevystrelil a iba posunul puk ďalej.
     
    27:31
    Bílekovi nevyšla prihrávka zo stredu na pravé krídlo Koyšovi. Zachytil ju hráč dvadsiatky a poslal puk von cez celé ihrisko.
     
    28:11
    Od modrej čiary nahadzoval puk Salija. Jeho strelu sa pokúsili tečovať spoluhráči, ale Durnému napokon veľké nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    28:30
    Rzavský šikovnou prihrávkou z pravého krídla posunul puk pred bránkovisko Galambošovi, ktorý pas iba tečoval, čo Durný veľmi nečakal. Strelu však napokon betónmi zastavil.
     
    29:10
    Po dlhšom čase mal prácu aj Dzubina. Matej Murín vyštartoval s pukom po ľavom krídle a napálil na bránu. Dzubina vyrazil pred seba a jeho spoluhráči si veľmi nerozumeli. Puk upratovali na poslednú chvíľu.
     
    30:08
    Matej Dírer to skúsil invidiuálne. Vnikol do pásma a prakticky ihneď vystrelil. Durný svoju lapačku držal tak, ako by mal, a preto úspešne vykryl strelu.
     
    30:24
    Martin dal gól!
    Martin zvyšuje svoj náskok. Koyš vybojoval puk v rohu klziska, šiel poza bránu a potom bekhendom posunul po osi ihriska. Vyššie v medzikruží bol pripravený RADOMÍR HEIZER, ktorý delovkou z prvej takmer roztrhal sieť.
    Asistencia: Patrik Koyš.
    30:24 HEIZER - 0:2
     
    31:15
    Brňák z ľavého kruhu nastrelil na Durného, ktorý vyrazil pred seba. Surovka mal potom otvorený priestor a strelu dorážal. Durný bol aj po druhýkrát úspešný.
     
    32:36
    Šikovnou kombináciou sa divákom prezentovali opäť hostia. Murčekovi pred bránku nakorčuľoval Rzavský, ale z prvej mieril vedľa.
     
    33:38
    Presadiť sa v útočnom pásme snažil Martin Vyskoč. Na modrej čiare sa však potkol. Bolo to nezavinené.
     
    34:15
    Martinčania opäť podržali puk v tretine a k strele od modrej sa dostal Tabaček. Nemal to ľahké, poslal puk iba ďaleko vedľa bránky.
     
    34:35
    Martin dal gól!
    Hokejisti z Turca vedú rozdielom triedy. Brňák posunul medzi kruhy Surovkovi, ktorý vypálil na bránu. Jeho pokus tečoval PETER GALAMBOŠ spomedzi kruhov.
    Asistencie: Filip Surovka, Arturs Salija.
    34:35 GALAMBOŠ - 0:3
     
    34:57
    Následne však zaujímavo pohrozili aj hráči dvadsiatky. Grman šikovnou prihrávkou našiel Lukáša Žiaka pred bránkoviskom, ktorého blafák Dzubina vychytal betónom!
     
    34:57
    Medzitým v bránke Orange 20 sledujeme zmenu. Romana Durného strieda Boris Babik.
     
    35:44
    Od modrej čiary na opačnej strane pálil Pacalaj. Puk bol mierne stečovaný a spomalený, čo Babik zaregistroval a preto zbytočne nekiksoval.
     
    36:21
    Mesaroš strelou z pravého kruhu vyskúšal pozornosť Dzubinu, ktorý veľa práce v tomto dejstve a zápase vôbec nemá, a tak bol rád aj za takúto možnosť siahnuť si na puk.
     
    36:24
    Presilovka pre dvadsiatku. Michal Dvořák dostáva dve minúty za seknutie.
     
    37:13
    Mladíci stratili útočné pásmo po urputnom boji pri mantineli. Do prečíslenia dvoch proti jednému šli Martinčania. Surovka hľadal Galamboša pred bránkoviskom, ale Grman do strely vzorne položil hokejku.
     
    38:15
    Mladíkom z dvadsiatky sa v nasledujúcom pokuse nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme, Martinčania poslali puk preč.
     
    38:43
    Grman vystrelil od modrej na bránku. Niektorý z jeho spoluhráčov tečoval puk mimo Dzubinu, a tak martinský gólman nemal prácu.
     
    39:38
    Jaško zachytil posunutý puk od Vybirala pred bránku Martina. Následne mu však trvalo, kým si pripravil puk na strelu a nakoniec nezakončil úspešne.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá časť vyniesla radosť pre hostí. Martin mal viditeľnú hernú prevahu. Postupne sa presadili Surovka, Heizer a Galamboš. Stav je jasný – 0:3.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Hostia sa ihneď dostali do útočného pásma. Puk si zatiaľ posúvajú len popri mantineloch.
     
    40:40
    Dvořák nahadzoval puk od modrej čiary. Strela však bola tečovaná respektíve blokovaná.
     
    41:17
    Galamboš sa snažil v následnej akcii z osi ihriska posunúť Rzavskému, ale tejto dvojici momentálne chýbala alchýmia.
     
    42:02
    Surovka sa šikovne v útočnom pásme zbavil dvoch protihráčov. Posunul Galambošovi, ktorý na modrú čiaru dával Brňákovi. Jeho zakončenie skončilo na Babikovi.
     
    42:31
    Dírer pálil tvrdo od modrej čiary. Jeho delovka však nesmerovala do priestoru Babikovej bránky.
     
    43:18
    Pokrivčák zaútočil po ľavom krídle a vystrelil z kruhu. Blížil sa k nemu už aj niektorý z hráčov dvadsiatky, ktorý dokázal puk stečovať na ochrannú sieť.
     
    43:53
    Dvořák strieľal od modrej čiary. Puk bol taktiež zrazený a skončil na plexiskle a potom sa odrazil k Babikovi, ktorý ho zachytil do lapačky.
     
    44:16
    Dvadsiatka si zahrá presilovú hru. Tomáš Brňák si odchádza odpykať trest za držanie hokejky.
     
    45:01
    Od modrej čiary nepríjemne vystrelil Samuel Hain. Dzubina veľa toho pred sebou nevidel, ale stihol puk podržať v lapačke.
     
    45:36
    Mladíci boli rozostavení v útočnom pásme. Puk si však zväčša posúvali popri mantineli a z toho veľa vody nenamútia.
     
    45:58
    Následne to individuálne skúsil Grman, ktorý po novozaloženej akcii vnikol do pásma a vystrelil spoza hráča. Dzubina puk bezpečne zachytil.
     
    46:42
    Hráči Martina budú opäť iba štyria. Ján Tabaček dostáva trest za hákovanie.
     
    47:32
    Marek Hecl to vzal na seba a vyštartoval po ľavom krídle až do útočného pásma. Následná strela bola blokovaná.
     
    48:04
    Žiak pálil z pravého kruhu. Gólman Dzubina bol pripravený a reflexívne zasiahol.
     
    49:03
    Dvadsiatke sa podarilo udržať pásmo. Jaško sa dostal k strele z pravého kruhu. Strela bola dobre mierená, Dzubina musel okamžite vyťahovať pravý betón.
     
    50:22
    Martin dal gól!
    Martin skrášľuje svoj výsledok a gólman Babik inkasuje prvý gól v tomto stretnutí. DANIEL RZAVSKÝ si na modrej čiare spracoval puk, priblížil sa medzi kruhy a vystrelil prízemne. Bdžoch si korčuľou jemne stečoval puk do brány.
    Asistencia: Anssi Rantanen.
    50:22 RZAVSKÝ - 0:4
     
    51:30
    Mesaroš vyštartoval po pravom krídle a vystrelil spoza obrancu. Dzubina odhadol trajektóriu strely a úspešne zasiahol.
     
    52:25
    Vyskoč vyrazil dopredu po pravom krídle a potom v útočnom pásme hľadal, komu by mohol naservírovať puk. Nakoniec nikoho nenašiel a ako čašník by asi úspešný nebol. Radšej nech ostane pri hokeji.
     
    53:40
    Tomáš Hedera to vyskúšal individuálne, dostal sa cez stredné pásmo, v útočnom pásme však už cez obrancov neprešiel.
     
    54:28
    Hráči dvadsiatky majú puk vo svojej moci v obrannom pásme a ešte sa pokúsia o nejaké prechody do ofenzívy.
     
    55:13
    K strele sa dostal Korostin, ktorý z tesnej blízkosti na dvakrát dorážal. Babik však bol pozorný a dokázal pokusy eliminovať.
     
    56:25
    Jaško to skúšal individuálne, ale nepresadil sa. Puk zachytil v útočnom pásme Liška, ale taktiež veľmi nepochodil.
     
    57:30
    Mladíci z dvadsiatky sa ešte v závere snažia o nejaký čestný gól. Zatiaľ sa im to však nedarí. Stretnutie sa prevažne dohráva.
     
    58:36
    Bílek pálil z pravého kruhu. Jeho zakončenie nepríjemne trafilo Martina Jendroľa, ktorý odchádza na striedačku pridržiavajúc si svoje rameno alebo kľúčnu kosť.
     
    58:48
    Na pravom kruhu sa ocitol voľný Galamboš, ktorý párkrát premiešal a vystrelil. Mieril mimo.
     
    59:40
    Puk je v obrannom pásme Martina. Hostia sa ho snažia dostať pod kontrolu a neurobiť už zbytočnú chybu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina prekvapenie nepriniesla. Martin si upevnil svoju výhru gólom Rzavského, ktorý upravil na konečných 0:4. Dzubina zaznamenáva čisté konto a spolu so spoluhráčmi sa teda trojbodovo naladil na zajtrajší zápas so Zvolenom.

    Pekný večer. (20:08:39)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 22. Surovka (Salija, Rzavský), 31. Heizer (Koyš), 35. Galamboš (Surovka, Brňák), 51. Rzavský (Rantanen)


    HK Orange 20: Durný (35. Babik) – Hain, Grman, M. Jendroľ, Košecký, Trška, Bdžoch, Danko, Hedera – Pataky, Sádecký, Hecl – Pätoprstý, Oško, Žiak – Váňa, Murín, Mesaroš – Liška, Jaško, Vybiral
    HK VITAR Martin: Dzubina (Corbeil) – Tabaček, Dvořák, Salija, Brňák, Pulli, Rantanen, Pacalaj, Vyskoč – Bílek, Heizer, Koyš – Surovka, Galamboš, Rzavský – Hölli, Murček, Korostin – Pokrivčák, Jurášek, Dírer

    Rozhodčí: Müllner, Adamec – Valo, Junek

    Diváci: 130
    bahis siteleri