Buffalo – Montreal 1:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 5:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:6 (kon.)
Tampa – Detroit 6:4 (kon.) | Florida – New Jersey 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – Washington 3:2 (3:2 po s.n.)
St. Louis – Minnesota 3:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 5:4 (po pr.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
po s.n. (3:2)
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Washington Capitals
Pátek 14.10.2016, 02:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh (kapacita 18387 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Phil KESSEL - 3:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    Autorem vítězné branky je PHIL KESSEL.
     
    62:58
    T. J. Oshie se ocitl zcela sám před brankou, kde ho výborně našel Matt Niskanen. Americký útočník sice udělal Fleurymu kličku, domácí brankář dokázal i tak zakročit!
     
    61:43
    Alexander Ovečkin našel před brankou zcela volného Larse Ellera, který nastřeluje břevno!
     
    60:25
    Phil Kessel mohl rychle rozhodnout, z levého kruhu mířil dobře na zadní tyč, Holtby ale dokázal vyrazit jeho střelu do ochranné sítě!
     
    59:35
    Jevgenij Malkin ještě vymyslel jednu vynikající možnost pro Patrica Hörnqvista, který ale ztroskotal na vynikajícím zákroku Holtbyho!
     
    58:24
    Chris Kunitz se ještě dostal do velké šance, když si najel na přihrávku od Scotta Wilsona, puk ovšem napasoval jen do Holtbyho!
     
    54:28
    Phil Kessel našel ve velké šanci Nicka Bonina, který nadvakrát neuspěl proti skvělému Holtbymu!
     
    52:31
    Marcus Johansson dojel vyhozený kotouč a byl z toho nakonec samostatný únik. Švédský útočník ve službách Capitals dokázal udělat i kličku Fleurymu, který poté ale neuvěřitelným zákrokem á la Dominik Hašek zachránil gól!
    46:13 André BURAKOVSKY - 2:2
     
    46:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Máme opět srovnáno! Olli Määttä trochu zariskoval ve středním pásmu a Penguins pykají. Nicklas Bäckström zatáhl kotouč do útočné třetiny a poté nezištnou přihrávkou přenechal puk ANDRE BURAKOVSKYMU, který pověsil puk pod horní tyč! Asistence: Nicklas Bäckström a Matt Niskanen.
     
    44:11
    Na druhé straně se do velké šance dostal pro změnu Patric Hörnqvist, který si počkal na odražený kotouč a sám před brankou nedokázal prostřelit Holtbyho!
     
    43:36
    Marc-Andre Fleury měl velké problémy po ráně Dmitrije Orlova od pravého mantinelu, všechny dorážky ale dokázal udržet!
     
    41:00
    Síly na ledě se srovnají a poté bude následovat přesilová hra Capitals. Za hákování je vyloučen Jevgenij Malkin.
     
    39:56
    Justin Williams zpacifikoval velmi tvrdě Jevgnije Malkina, který lehce brnkl o Holtbyho vyrážečku. Hostující útočník je také potrestán menším trestem za hrubost.
     
    39:19
    Penguins se dostali do další slibné šance, když Carl Hagelin vyřešil situaci dvou na jednoho střelou, Braden Holtby tentokrát uspěl se svým zákrokem.
    38:52 Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    38:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Capitals v obranném pásmu končí vedoucím gólem v podání Penguins! Conor Sheary přečetl záměr Oshieho, získal puk na útočné modré čáře a předložil jej zcela volnému JEVGENIJI MALKINOVI před brankou. Ruský útočník pak procedil kotouč těsně za brankovou čáru! Asistence: Conor Sheary.
     
    37:58
    Po odrazu puku od brusle se do velké šance dostal Daniel Winnik, který tváří v tvář Fleurymu neuspěl a nastřelil kotouč jen do brankáře domácích!
     
    35:41
    Po nepřehledné situaci před Holtbyho brankou se kotouč po Cullenově střele odrazil těsně vedle branky!
     
    34:36
    Lars Eller se dostal do velké šance a tvrdou ranou napálil levou tyč Fleuryho branky!
     
    29:39
    Jevgenij Kuzněcov úžasnou akcí vymyslel obrovskou příležitost pro T. J. Oshieho, který napálil jen Fleuryho a z následné dorážky se neprosadil ani Kuzněcov!
     
    28:47
    Hörnqvistovu branku ještě musel potvrdit videorozhodčí, jelikož teč byla hodně vysoko, ale jak se ukázalo, tak v rozmezí pravidel.
    28:47 Patric HÖRNQVIST - 1:1
     
    28:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins přesilovou hru využívají! Malkin nabil na střelu Krisi Letangovi, do jehož pokusu šikovně vložil hokejku PATRIC HÖRNQVIST a změnou směru nedal Holtbymu žádnou šanci na zákrok! Asistence: Kris Letang a Jevgenij Malkin.
     
    27:58
    Pittsburgh si zahraje první přesilovou hru. Capitals totiž hráli v šesti a jsou potrestáni menším trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest míří odpykat Alexander Ovečkin.
     
    26:56
    Tom Sestito se dostal k dorážce zblízka a mířil do odkryté části branky, Braden Holtby se ovšem fantasticky přesunul a chytil jistý gól!
     
    22:47
    Tom Kühnhackl zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Erica Fehra, který nastřelil jen tyč Holtbyho branky!
     
    17:55
    Washington si zahraje druhou přesilovou hru, za faul vysokou holí je vyloučen domácí obránce Justin Schultz.
     
    12:20
    Alexander Ovečkin si vyměnil puk s Kuzněcovem a poté si vytvořil lepší střeleckou pozici, z mezikruží ovšem branku netrefil.
     
    08:54
    V přerušené hře se do pěstního souboje pustili Tom Sestito a Tom Wilson, oba rváči si samozřejmě půjdou odsedět pětiminutové tresty na trestnou lavici.
     
    06:33
    Tom Kühnhackl dohrál za brankou rozehrávajícího Bradena Holtbyho a dostává menší trest za hrubost. Po následné šarvátce, kterou rozpoutal hrubý zákrok, se dále vylučovat nebude.
     
    05:24
    Na druhé straně naopak mohl přidat další gól Alexander Ovečkin, který pálil z ostrého úhlu po přihrávce od Oshieho, ruský kanonýr neuspěl ani se svou dorážkou!
    00:59 André BURAKOVSKY - 0:1
     
    00:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Velkou šanci na otevření skóre měl nejdříve Pittsburgh, Chris Kunitz svůj únik nedotáhl do konce a na druhé straně tak udeřili Capitals! Nicklas Bäckström úžasnou přihrávkou uvolnil ANDRE BURAKOVSKYHO, který dokázal prostřelit Fleuryho! Asistence: Nicklas Bäckström a Marcus Johansson.
     
    Banner připomínající jarní vítězství Penguins ve Stanley Cupu je už na svém místě u stropu arény! Emotivní moment tak máme za sebou a nyní už nastupují na ledovou plochu také hokejisté Washingtonu.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 29. Hörnqvist (Letang, Malkin), 39. Malkin (Sheary), rozh. náj. Kessel – 1. Burakovsky (Bäckström, Johansson), 47. Burakovsky (Bäckström, Niskanen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nick Bonino (PIT)
    0:1   T. J. Oshie (WSH)
    2. série:
    1:1   Jevgenij Malkin (PIT)
    1:1   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    3. série:
    2:1   Kris Letang (PIT)
    2:2   Nicklas Bäckström (WSH)
    4. série:
    3:2   Phil Kessel (PIT)
    3:2   Alexandr Ovečkin (WSH)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Letang, Dumoulin, Daley, Määttä, J. Schultz, Cole – S. Wilson, Malkin, Kunitz – Kessel, Bonino, Hagelin – Hörnqvist, Cullen, Sheary – Sestito, Fehr, Kühnhackl.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Orlov, Schmidt, Orpik – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Johansson, Bäckström, Burakovsky – Williams, Eller, Sanford – T. Wilson, Beagle, Winnik.

    Rozhodčí: St. Laurent, Morton – Racicot, Devorski

    Diváci: 18630
    bahis siteleri