Montreal – Philadelphia 3:1 (kon.) | Chicago – Calgary 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Chicago Blackhawks
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Calgary Flames
Úterý 25.10.2016, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kris VERSTEEG - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Calgary Flames.
    Autorem vítězné branky je KRIS VERSTEEG.
     
    60:46
    Chicago si zahraje přesilovku a má velkou šanci rozhodnout zápas. Český útočník Michael Frolík totiž držel soupeře a rozhodčí jej posílá na trestnou lavici. Tady asi nebylo o čem moc diskutovat.
     
    55:12
    Ferland dokonce orazítkoval tyčku domácí branky, i když se puk následně jasně odrazil ven, byla z toho slibná šance pro hosty na rozhodnutí tohoto duelu.
    44:12 Brian CAMPBELL - 2:2
     
    44:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že znovu celá situace skončí jen neúspěchem pro Hawks a vyhozením kotouče Plameny do středního pásma, ale nakonec se domácí publikum přeci jen raduje. Střelu BRIANA CAMPBELLA z pravého kruhu dobře pohlídal Arťom Anismov, ten ale pravděpodobně už puk netečoval, a tak je gól připsán právě Cambellovi. Ten se krásně prosadil, nečekaně procpal kus černé gumy za brankáře Calgary Flames. Hodně povedená akce a dnes podruhé máme v Chicagu vyrovnáno. Bez asistence.
     
    34:16
    A ještě jedna přesilovka v prostřední periodě pro Calgary Flames, jeden z hráčů Hawks opět fauluje. Konkrétně Tyler Motter, který dostává hned čtyři minuty za vysokou hůl. Takže to je mnohem větší možnost pro Plameny v přesilovce.
     
    27:07
    Další komplikace pro domácí, do boxu trestoměřičů je na dvě minuty odeslán Arťom Panarin, a to za vysokou hokejku. Přesilovka pro Plameny.
     
    26:52
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Druhá přesilovka hostujícího celku v zápase a zároveň druhý přesilovkový gól. Taková je dnešní velmi solidní bilance Calgary Flames. Zase stačilo hráčům s plamenem na dresu jen pár vteřinek a gólman Hawks už lovil kus černé gumy ze své svatyně. Poslední, kdo se dotkl kotouče před tím, než zaletěl do sítě, byl SEAN MONAHAN. Jeho zakončení bekhendem neměl Crawford moc šancí zachytit. Každopádně hosté mají těsné vedení zpátky a Blackhawks se musejí opět snažit. Asistence: Troy Brouwer, Mark Giordano.
     
    26:13
    Je tu ovšem přesilová hra pro Calgary Flames. Na trestnou lavici rozhodčí posílají slovenského útočníka Richarda Pánika, který se provinil hrubostí proti Brodiemu. Možnost pro Plameny vzít si zpátky vedení.
    21:32 Patrick KANE - 1:1
     
    21:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Trvalo to jen zhruba minutu a půl ve druhé třetině a Chicago Blackhawks srovnávají na 1:1. Velmi povedená a hlavně rychlá akce, kterou nyní předvedli všichni tři hokejisté v červeném dresu na území soupeřova pásma. Krásnou nahrávku skrz útočnou třetinu Hawks obdržel na pravou stranu PATRICK KANE. Ten sice neměl úplně jednoduchou pozici, avšak z první trefil krásně prostor v brance Briana Elliotta. Gólman Calgary už toho moc dělat nemohl. Průběh zápasu teď bude zase o něco zajímavější. Asistence: Arťom Anisimov.
     
    17:45
    Versteeg a jeho obrovská šance, když uháněl sám na Crawforda, už to mohlo být o dvě branky pro Calgary. Nyní to byl ale právě gólman Chicaga, kdo zachránil Hawks od pohromy.
     
    12:04
    Na druhé straně hrací plochy nebezpečná šance pro Chiassona, jenž prověřil poměrně zblízka Crawfordovu pozornost. Brankář Blackhawks stačil jen tak tak reagovat na šanci obránce Flames, kterou ještě dorážel Monahan. Ale je to stále o jeden gól.
     
    07:49
    Útočníci Flames se diví, ale ani je teď rozhodčí nepustil do pásma. A to kvůli jednomu z faulů, kterého se dle názoru sudího dopustil Alex Chiasson. Už sedí za katrem za nedovolené bránění, takže je tu početní výhoda Chicaga.
    04:51 Sam BENNETT - 0:1
     
    04:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    První přesilová hra hostujícího celku a hned je z toho vstřelená branka, to je samozřejmě hodně dobrá zpráva pro fanoušky Calgary Flames. Vypadalo to celkem jednoduše, avšak hosty třeba pochválit hlavně za důraz, jež předvedli na brankovišti Coreyho Crawforda. Z pozice u pravého kruhu pálil puk směrem na zařízení Hamilton. Ten sice gólmana v červeném trikotu nepřekonal, leč kus černé gumy do sítě doklepl SAM BENNETT a Flames se mohli radovat. Teď musí Chicago reagovat. Asistence: Dougie Hamilton, Michael Ferland.
     
    04:12
    Poprvé v zápase se bude vylučovat a jeden z týmů si zahraje přesilovou hru. Calgary ponechanou výhodu nevyužilo, a tak na trestnou lavici odejde Tyler Motte, jenž se provinil podražením. Přesilová hra pro hostující partu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. P. Kane (Anisimov), 45. B. Campbell – 5. S. Bennett (D. Hamilton, Ferland), 27. Monahan (Brouwer, Giordano), rozh. náj. Versteeg

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jonathan Toews (CHI)
    0:0   Johnny Gaudreau (CGY)
    2. série:
    0:0   Patrick Kane (CHI)
    0:0   Troy Brouwer (CGY)
    3. série:
    0:0   Artemij Panarin (CHI)
    0:0   Sean Monahan (CGY)
    4. série:
    0:0   Arťom Anisimov (CHI)
    0:0   Sam Bennett (CGY)
    5. série:
    0:0   Richard Pánik (CHI)
    0:0   Mikael Backlund (CGY)
    6. série:
    0:0   Marián Hossa (CHI)
    0:0   Mark Giordano (CGY)
    7. série:
    0:0   Nick Schmaltz (CHI)
    0:1   Kris Versteeg (CGY)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, B. Campbell, Forsling, Seabrook, Hjalmarsson, Rozsíval – Motte, Toews, Pánik – Panarin, Anisimov, P. Kane – Hartman, Schmaltz, Hossa – Rasmussen, Krüger, Tootoo.
    Calgary Flames: Elliott (Ch. Johnson) – Giordano, D. Wideman, Brodie, Engelland, Jokipakka, D. Hamilton – J. Gaudreau, Monahan, Chiasson – Versteeg, S. Bennett, Brouwer – Bouma, Backlund, Frolík – Ferland, Stajan, F. Hamilton.

    Rozhodčí: Joannette, McCauley – Racicot, Murchison

    Diváci: 21 348
    bahis siteleri