Kladno – Letohrad 4:2 (kon.) | Plzeň – Hr. Králové 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Kovo Praha 2:3 (3:4 po s.s.)
Kert Park Praha – Most 1:2 (kon.) | Pardubice – Sudoměřice 3:1 (kon.)
konec
HBC Kladno
4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
SK Hokejbal Letohrad
Pátek 28.10.2016, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 12. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:42:03)
     
    Kladenští hráči se prakticky dvě třetiny proti dobře hrajícímu a běhavému Letohradu trápili. Nakonec však poslední dějství jasně ovládli a třemi brankami strhli vítězství na svou stranu. Hosté se každopádně nemají za co stydět, na ledě lídra extraligy odehráli dobré utkání.

    Střely na branku ve 3. třetině: 14:3
     
    Konec zápasu.
     
    44:20
    Čtyřicet vteřin do konce. O vítězi tohoto duelu je rozhodnuto.
     
    43:49
    Tohle sólo se dalo zakončit určitě lépe. Kohout se řítil sám na Šimaru, snažil se ho překonat bekhendovou kličkou, nicméně hostující gólman včas použil svou hůl a šanci mu zlikvidoval.
     
    43:32
    Lajčiak je asi nejnebezpečnějším hráčem hostujícího celku. Je akrivní, podniká odvážné výpady, navíc se i snaží zakončovat. Ostatně jako v tomto případě, byť jeho počínání nebylo přesné.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    42:01
    Barnošák nabyl D. Hnízdilovi, jeho pokus ovšem Šimara vykryl. Kladno jinak v pohodě udržuje dvoubrankový náskok. Letohrad jako by fyzicky odpadl.
     
    41:15
    Schnaubelt předal míček Haismanovi, ten vypálil z první, jenže střela mu vůbec nesedla. Zamířil vlastně jen do rohu hřiště k mantinelu.
     
    40:33
    Dědičova dělovka! Domácí kapitán se dnes nedostal ke své oblíbené disciplíně střelbě z dálky. Tentokráte zamířil jen vedle Šimarovy svatyně.
     
    39:39
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka domácího celku. Pliml se svou střelou z pravého kruhu na Šimaru nevyzrál, nicméně míček se odrazil na hokejku DANIELA HNÍZDILA, který už uklidil za brankovou čáru. Asistence: František Pliml.
     
    39:06
    Plim krásnou přihrávkou našel R. Soukupa. Ten se hezky otočil s míčkem, ten mu však nakonec unikl, takže ani nezakončil.
     
    38:21
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (J. Lux – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle byla hodně šťastná branka pro ALPIQ. Barnošák přihrál do středu pole na nabíhajícího RADKA SOUKUPA, ten vystřelil a možná od Kohouta se míček odrazil přesně mezi betony zkoprnělého Šimary. Trefa každopádně připsána Soukupovi. Asistence: Dominik Barnošák, Daniel Hnízdil.
     
    36:50
    Domácí v plném počtu.
     
    36:20
    Velká škoda pro Kladno, že Šrámek nedosáhl na tuhle přihrávku. Míček mu unikl, takže nemohl ani vystřelit. Jinak to klidně mohla být branka v oslabení.
     
    35:35
    Lajčiak poslal jen takovou lehkou navštívenku ze střední vzdálenosti na Jirotku. Domácí gólman si připsal druhý úspěšný zákrok.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Kohout – 2 min., podražení).
     
    34:39
    Šícha byl trefen Anýžem do holeně. Tohle muselo hodně bolet. Nyní je to nahoru, dolů. I Letohrad si vytvořil své první šance třetí třetiny.
     
    33:08
    Icing Kladna, za malou chvilku se hra přestěhuje před Jirotku a vhazovat se bude po jeho lapačce.
     
    32:41
    Kladno vlétlo o třetiny hodně zostra, Už během takto krátké chvilky Šimara musel likvidovat celkem čtyři střelecké pokusy. Jirotka mezi třemi tyčemi naopak nezasahoval ani jednou.
     
    32:12
    Novák vyslal dva střelecké pokusy na branku. Jednu mu Šimara zlikvidoval, tu druhou poslal jen mimo.
     
    31:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Také domácí využívají přesilovku. Šimarovi střela PETRA OGURČÁKA propadla pod rukou. Tenhle gól ALPIQu zajisté psychicky hodně pomůže. Každopádně svěřencům kouče Kadlece jen tahle branka stačit nebude. Asistence: Dominik Barnošák.
     
    30:20
    R. Soukup vypálil z mezikruží, Šimara kryl. Opravdu to vypadá, že Letohrad bude hlavně těsný náskok bránit, zatímco Kladno se bude snažit hledat cestu za vyrovnáním.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tohle je zatím hodně překvapivý výsledek. Jindy nedobytná kladenská tvrz je po dvou třetinách na spadnutí. I když hosté vystřelili na Jirotku celkově jen osmkrát, vsítili hned dva góly. Domácí budou mít ještě co dělat, aby potvrdili roli favorita.

    Střely na branku ve 2. třetině: 10:3
     
    Další třetina začne přibližně v 12:17.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:43
    Teď měl Šimara velké štěstí! Kudelova rána z tahu totiž nakonec skončila na jeho horní tyčce, Na domácích tribunách to jenom zahučelo.
     
    29:23
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Böhm – 2 min., hákování).
     
    29:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:34
    Letohrad i díky své běhavosti drží Kladno na uzdě. Takticky zvládají hosté tohle utkání na jedničku. Kostrbatá je nyní kombiance domácího mužstva. Až moc kostrbatá.
     
    27:30
    ALPIQ tlačí. Je to logické vyústění dění na hřišti. Takový výsledek si především domácí trenér Kadlec zcela jistě nepředstavoval.
     
    25:53
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro domácí mužstvo. LUKÁŠ LAJČIAK po velkém závaru využil druhou přesilovku svého týmu z teprve třetí střely na branku Letohradu v tomto dějství. Kladno bude mít ještě co dělat, aby potvrdilo roli favorita. Asistence: Ondřej Lux, Jiří Košťál.
     
    25:29
    Lajčiak na pravém kruhu míchal s míčkem, až se nakonec dostal ke střele. Tu však Jirotka vykryl. Akce Letohradu ovšem pokračuje i nadále.
     
    24:55
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Dědič – 2 min., podražení).
     
    24:23
    Tenhle Ogurčákův pokus neměl šanci na úspěch. Sice se Špaček snažil u tyčky dorážet, ovšem marně.
     
    23:19
    Barnošák se divil, že může hrát poté, co se míček odrazil od ochranné sítě. Jeho střela z levého kruhu nakonec skončila mimo. I nadále Kladno drží míček v útočném pásmu.
     
    22:41
    Kudelovo nahození bylo hodně jedovaté. Bylo tečované, střela nepříjemně plachtila vzduchem. Naštěstí pro Šimaru skončila jen vedle brány.
     
    21:48
    R. Soukup mířil do horního růžku, trefil však rameno Šimary. Předím se před něj tlačil D. Hnízdil, ale ani on neuspěl. Kladenský tlak v posledních vteřinách sílí.
     
    20:44
    K nevoli domácích fanoušků přerušili rozhodčí hru pro ofsajd Kladna. Fanoušci posílali sudí do místního kiosku. Každopádně vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:12
    Hosté v plném počtu.
     
    19:38
    Letohrad vyhodil míček do bezpečí. I svému druhému oslabení se brání poměrně bez větších problémů.
     
    18:53
    Barnošák posunul míček na Plimla, ten na D. Hnízdila, jehož ostrou dělovku z levé strany musel Šimara likvidovat. Dobrý zákrok hostujícího brankáře.
     
    18:12
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Adamec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:03
    Schnaubelt se ocitl sám před Šimarou! Tohle byl měl proměňovat. Trefil ovšem hostujícího gólmana do výstroje z bezprostřední blízkosti.
     
    17:32
    Lajčiak se dostal do šance na levé straně, vyzkoušel pozornost Jirotky, ten si však s tímhle pokusem bez problémů poradil.
     
    16:36
    Kohout v rohu hřiště vybojoval míček, následně se snažil skrytou střelou z úhlu překvapit Šimaru, ovšem trefil jen obránce před sebou. Následně se Letohrad osvobodil za cenu icingu.
     
    15:55
    Podruhé se během první minuty píská zakázané uvolnění. Stejně jako v první třetině vidíme hodně nepřesností v rozehrávce. Někdy je to opravdu, tak říkajíc, na náhodu.
     
    Dnešní utkání sleduje 73 diváků.
     
    15:11
    Domácí v plném počtu.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla hodně vyrovnaný hokejbal. Letohrad potvrzuje, že v letošní sezóně se mu daří, a dokáže s Kladnem držet krok. Za domácí skóroval Kudela, za hosty pak Válek. Mohli bychom rozhodně vidět dramatická další dvě dějství.

    Střely na branku v 1. třetině: 10:5
     
    Další třetina začne přibližně v 11:42.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:00
    Zahlášena byla poslední minuta této třetiny.
     
    13:43
    Jirotka musel kousek dopředu vyběhnout z branky, aby schoval míček pod lapačku. Letohrad tady na Kladně zatím nehraje vůbec špatné utkání.
     
    13:11
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Pliml – 2 min., hákování).
     
    13:10
    Velká možnost hostujícího celku!
     
    12:11
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Domácí obrana naprosto propadla, čehož hostující celek využil. Na levé straně se objevil zcela sám MICHAL VÁLEK, kterému adresoval mistrnou přihrávku Halbrštát, a letohradský forvard poslal míček nechytatelně do šibenice. Asistence: David Halbrštát, Lukáč Lajčiak.
     
    11:25
    D. Hnízdil špatně přihrál Plimlovi, ten na červené čáře jen tak tak udržel pásmo, ihned vypálil, tohle nahození ale vlastně nemělo šanci na úspěch.
     
    10:25
    Lajčiak zachytil míček ve středním pásmu, nevymýšlel nic světoborného a vystřelil. Každopádně Jirotka na jeho pokus velmi dobře viděl a vyrazil.
     
    10:08
    Pliml evidentně přihrál rukou D. Hnízdilovi. Opět je hra přerušená. A vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    09:30
    Další zakázané uvolnění kladenského mužstva. Tohle porušení pravidel vidíme na obou stranách poměrně často.
     
    09:05
    Jeden z kladenských beků ztratil míček, čehož využil J. Lux. Ten si sjel na pravou stranu a vystřelil. Jirotku ale tenhle pokus nemohl výrazněji překvapit.
     
    08:44
    Další Šimarův zákrok. Kladenští se ho snaží často ostřelovat. Zatím však hostující brankář předvádí jistý a kompaktní výkon. Vhazovat se bude po jeho vyrážečce.
     
    07:57
    Válek mohl bleskově na druhé straně srovnat! Dostal se do brejku po chybě kladenské obrany a ocitl se sám před Jirotkou, avšak svůj pokus nasměroval jen vedle tyče.
     
    07:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ KUDELA poslal kladenský tým do vedení. Domácí byli přece jenom o něco aktivnějším mančaftem, takže se asi dočkali zasloužené odměny. Asistence: Martin Kohout.
     
    07:25
    Kohour předal míček Schnaubeltovi, ten z mezikruží nikým nehlídaný vystřelil a z vyložené pozice trefil Šimaru! Tohle byla velká šance kladenského celku.
     
    06:20
    Šrámek přihrával na pravou stranu na Šíchu, od něho se nakonec míček dostal k betonům Šimary. Připravený dorážet byl Špaček, avšak domácí gólman už držel vše pod kontrolou.
     
    05:29
    K nevoli jednoho z hostujících hráčů, a to konkrétně Lajčiaka, rozhodčí přerušili hru kvůli ofsajdu kladenského mužstva. Protože sudí mu přerušili jakoby výhodu. Každopádně dle praviděl se takovýto přestupek jednoduše pískat musí.
     
    04:21
    Dědič hledal dlouhou přihrávkou nabíhajícího Ogurčáka, jenže míče letěl příliš rychle. Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Jirotku.
     
    03:45
    Dědič a Šícha kombinují na vlastní polovině, snaží se vymyslet nějakou kloudnější akci. Letohrad vyčkává, co že to jeho soupeř vymyslí.
     
    02:59
    Rozhodčí Pečený má zdravotní problém na ruce. Trápí ho malá ranka na prstu. Proto zašel k domácí střídačce, aby byl ošetřený. Hra je tak na o něco delší dobu přerušená.
     
    02:33
    Hosté v plném počtu.
     
    02:15
    Hosté se řítili do brejku, Švec se nakonec dostával do středu pole, každopádně D. Hnízdil mu přizvedl hokejku, takže hostující bek o míček přišel.
     
    01:33
    Minuta z kladenské přesilovky je pryč. Vyloženě v ní Kladno nedominuje. Pár šancí si vytvořilo, nicméně Letohrad v pohodě tohle oslabení brání.
     
    01:04
    Šícha a Dědič pálil z dálky, Ogurčák se snažil tečovat, avšak Šimara si svůj prostor hlídal. Ačkoli při první teči měl poměrně štěstí, že zasáhl.
     
    00:33
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Lajčiak – 2 min., podražení).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – R. Soukup, Pliml, Dědič, Šícha, Kudela, Haisman – Martykán, Fenyk, D. Hnízdil, Barnošák, Pražák, Špaček, Šrámek, Ogurčák, Kohout, Novák, Schnaubelt, Procházka

    SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Švec, F. Lux, Věchet, Adamec, Vychytil, J. Hejtmánek – Škabraha, Halbrštát, Lajčiak, Válek, O. Lux, J. Lux, Košťál, Böhm, Anýž

    Rozhodčí: Danylec, Pečený.
     
    Domácí by měli spoléhat hlavně na skvělého brankáře Jana Jirotku, který má z osmi odchytaných zápasů na svém kontě tři nuly a jen devět obdržených branek, takže disponuje velice dobrým průměrem 1,13 branek na zápas a úspěšností zákroků 95,08 %. Právě jeho forma bude v tomhle duelu zase hodně klíčovým faktorem. Podaří se hostům prolomit tuhle kladenskou zeď?
     
    Kladno naposledy bez větších problémů skolilo v rámci středočeského derby nedaleký Rakovník pěti brankami. Naopak Letohrad padl doma s pražským Kertem 0:3.
     
    Netradičně už v pátek na státní svátek se Kladno a Letohrad potkají proti sobě v rámci 12. kola. Domácí, kteří ligy vedou s šestibodovým náskokem, budou v tomhle duelu favoritem, nicméně hosté si letos vedou opravdu velmi slušně a drží čtvrtou příčku. Právě tenhle souboj by měl být jakýmsi magnetem tohoto hracího dne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 8. Kudela (Kohout), 32. Ogurčák (Barnošák), 38. Soukup (Barnošák, Hnízdil), 40. Hnízdil (Pliml) – 13. Válek (Halbrštát, Lajčiak), 26. Lajčiak (O. Lux, Košťál)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – R. Soukup, Pliml, Dědič, Šícha, Kudela, Haisman – Martykán, Fenyk, D. Hnízdil, Barnošák, Pražák, Špaček, Šrámek, Ogurčák, Kohout, Novák, Schnaubelt, Procházka
    SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Švec, F. Lux, Věchet, Adamec, Vychytil, J. Hejtmánek – Škabraha, Halbrštát, Lajčiak, Válek, O. Lux, J. Lux, Košťál, Böhm, Anýž

    Rozhodčí: Danylec, Pečený

    Diváci: 73