Kladno – Letohrad 4:2 (kon.) | Plzeň – Hr. Králové 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Kovo Praha 2:3 (3:4 po s.s.)
Kert Park Praha – Most 1:2 (kon.) | Pardubice – Sudoměřice 3:1 (kon.)
konec
HBC Plzeň
5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
HBC Hradec Králové 1988
Pátek 28.10.2016, 16:00 • Hokejbalová hala Košutka • CROSSDOCK Extraliga • 12. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den z Plzně! V rámci utkání hokejbalové CCM extraligy se tady utká místní HBC s Hradcem Králové 1988. Zápas začíná v 16:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář!
     
    HBC Hradec Králové 1988
    Hostující hráči odehráli v letošní sezoně zatím deset zápasů a dohromady v nich získali jedenáct bodů. Poslední duelu Východočechů přinesl překvapení, když Hradec porazil Kert Park Praha, sedmé mužstvo soutěže, těsně 4:3, o což se třemi body zasloužil Fišer (1+2). A právě tento hráč vstřelil ve 43. minutě také branku vítěznou!

    O posledním víkendu přivítali Hradečtí před domácími fanoušky Elbo Ústí nad Labem a soupeře porazili o jednu branku – 5:4, k čemuž výrazně přispěl autor dvou tref vítězného týmu Krejčík. O tom, že to byl boj až do poslední sekundy, svědčí i fakt, že hosté měli v závěru o dva muže navíc na hrací ploše. Hráli totiž powerplay a ještě k tomu měli k dispozici přesilovou hru, jenže remíza a samostatná střílení z toho nakonec nebyly!

    "Tým je trochu jiný. Je sice mladší a dravější, ale chybí mu klid, zkušenosti a to se prostě nějaký čas bude projevovat. Je dobré, že cítíme chuť hrát a bojovat, musíme to ale sladit s klidem v koncovce, poctivým a zodpovědným přístupem a pak by to mohlo začít fungovat!" prohlásila na začátku sezony hrající legenda Petr Novák. Tedy jeden z těch, kteří pamatují zlaté mistrovství světa v Plzni, kde právě tento hráč vedl českou reprezentaci jako kapitán a v současné době je Novák hrajícím kapitánem Hradce!
     
    HBC Plzeň
    Domácí hráči jsou na tom o něco lépe než jejich dnešní soupeři v tabulce nejvyšší české hokejbalové soutěže. Momentálně jim po deseti odehraných zápasech patří sedmá pozice se ziskem deseti bodů. O posledním víkendu z toho byla těsná prohra 1:2 na hřišti čtvrtého Letohradu, když jedinou branku Západočechů vstřelil ve 23. minutě duelu Vlasák. Ještě předtím Plzeňští porazili při svém nejdelším výjezdu v sezoně Sudoměřice 2:1 po samostatných stříleních, když nejprve západočeské mužstvo vedlo, ale ve třetí části neubránilo dvojnásobné oslabení. V rozstřelu rozhodl o vítězství Plzně kapitán Ondřej Kejř, který byl jediným úspěšným střelcem této loterie!

    V současné době je ale plzeňský celek ve velké herní nepohodě. Jedná se o tým, který v loňském ročníku vyhrál základní část, ale v letošní sezoně to zkrátka a dobře neklape. A to se také podepsalo na hřišti Elba Ústí nad Labem, kde Plzeň sestřelil Soukup hattrickem. Středočeši zvítězili 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Průcha, Vágner, Kavalír, Vodrážka, Davídek, Pokorný, Papán – Benedikt O., Benedikt J., Valenta, Kunzmann, Kejř (C), Malý, Kolařík, Gřonka, Pauer, Majer, Kastner, Vlasák, Matějka

    HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Veselý, Pekárek, Škoda, Sádovský, Jiřík (A), Hrubý – Novák, Krejčík, Svoboda, Fišer, Hudeček, Tesař, Ježek (A), Mitra, Černý, Šimek, Bacovský (C).
     
    Domácí hokejbalisté dnes nastoupí v modrobílém, hostující hráči ve žlutočerveném.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jiří Benedikt sice nevyhrál úvodní vhazování, ale MICHAL PRŮCHA dává branku po razantní střele od modré čáry. Obránce Plzně na vůbec nic nečekal a Západočeši tak zaskočili svého soka. Brankář Biegl na tenhle pokus nemohl adekvátně reagovat. Asistence: Stanislav Valent!
     
    01:17
    Hradec se sice dostal do útočného pásma, jenže Krejčík jej v souboji s plzeňským hráčem ztratil. Domácí hráči jsou ale nadále svíráni v tlaku.
     
    01:41
    Je tady první trest zápasu. David Pokorný (PLZ) dostává dvě minuty za hákování, ale Plzeň se osvobodila hned na začátku oslabení. Na středu hřiště rozehrává akci hostů Tomáš Jiřík.
     
    02:12
    Legenda českého hokejbalu Petr Novák vyhrála vhazování před plzeňskou brankou, jenže Plzeň opět Hradec k ničemu závažnému před gólmanem Kračinou nepustila.
     
    02:56
    Právě Petr Novák nyní dirigoval hru hostujícího celku, načež hru přerušil zákrok Petra Kráčiny, vtom dorážel neúspěšně hráč Hradce Fišer.
     
    03:17
    Hradec se dostává do útočného pásma, ale co se týče pohybu, tak hostům chybí myšlenka. Zatímco Hudeček se ale dostal do dobré pozice.
     
    03:44
    Plzeňský celek je kompletní, David Pokorný je na hrací ploše a odchází střídat. Plzeň přežila první oslabení zápasu bez inkasované branky.
     
    04:34
    Plzeň celkem dobře brání, ale nyní může předvést i cosi z jejího defenzivního arzenálu. Rozehrávku západočeského mužstva má na starosti Stanislav Kastner.
     
    04:49
    Střelec úvodní branky zápasu ze třinácté sekundy Michal Průcha se míčku nedotkl. Ale po zakázaném uvolnění Hradce se nic nestalo před Bieglem.
     
    05:31
    Jenže to neplatilo o pokračování akce Západočechů. protože Stanislav Valenta šel sám na Zdeňka Biegla, ale druhou branku Plzně nepřidal.
     
    06:17
    Hradec je hodně aktivní, co se týče napadání rozehrávky Plzně, Svoboda ale hrací předmět nezískal a po akci Plzně bude následovat vhazování před Bieglem.
     
    06:38
    Plzeň si zahraje svojí první přesilovou hru. Vyloučen je hostující Petr Sádovský (HKR) za podražení domácího Malého.
     
    07:15
    Plzeň začíná přesilovou hru s Michalem Průchou a Jiřím Benediktem, jenže střela jednoho z domácích je sražena.
     
    07:35
    Stanislav Valenta nebyl úspěšný na vhazování. Plzeň musela až za červenou čáru, ale už opět drží svěřenci trenéra Edla míček na svých hokejkách.
     
    07:58
    Plzeňský hráč nevyhrál vhazování ve středním pásmu a domácí Vodrážka musel začít akci Plzně až od brankáře Kračiny. Ještě osmnáct sekund do návratu hráče Hradce Sádovského.
     
    08:45
    Plzeň sice tlačila svého soupeře v přesilové hře, ale branku z toho nevytěžila. Posléze zasahuje proti střele hostujícího kapitána Bacovského Kráčina.
     
    09:26
    Gřonka to neprovedl vůbec dobře, zkrátka, mezi dvěma soupeři nemohl projít ani náhodou. Velká chyba plzeňského hokejbalisty ale neměla vážnější důsledky pro západočeského mužstva.
     
    09:46
    Kráčina vypomáhá svým spoluhráčům v rozehrávce. Hraje se vyrovnaný hokejbal, ale zatím můžou být spokojenější hráči Plzně, protože po brance Michala Průchy ze třinácté sekundy zápasu vedou 1:0.
     
    10:29
    Stanislav Kastner sice nebyl úspěšný na vhazování proti Janu Bacovskému, ale hostující celek z toho nic nevytěžil. Ba dokonce Lukáš Vodrážka se nedostal do vůbec špatné pozice.
     
    11:27
    Jan Bacovský přihrával spoluhráči, ten neměl špatnou pozici, posléze vypálil právě kapitán Východočechů, ale pouze do připraveného gólmana Západočechů Petra Kráčiny.
     
    12:03
    Domácí Kavalír svedl souboj se soupeřem, Plzeň začíná svojí akci kterou rozvíjí Ondřej Benedikt střelou do Zdeňka Biegla. Vhazovat se bude před brankářem Hradce.
     
    12:21
    Těch vhazování, které vyhrála Plzeň před Zdeňkem Bieglem dnes nebylo mnoho. Západočeši sází na důraz a agresivitu v osobních soubojích. Největší problémy jim z hradeckých hráčů dělá Jan Bacovský.
     
    13:03
    Jestli je dnes někdo výborný na vhazování, tak je to hrající trenér hostujícího celku Petr Novák. Nyní se ale nedostal ke špatné střele Jan Bacovský, jenže jeho pokus z levého kruhu byl sražený hráčem Plzně.
     
    13:31
    Jako nechat volného Jana Bacovského? To by se podruhé mohlo vymstít svěřencům trenéra Egla.
     
    14:03
    Jeden z hradeckých hokejbalistů, a sice Jan Fišer (HKR) odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina utkání mezi Plzní a Hradcem Králové v rámci utkání extraligy hokejbalistů. Západočeši v něm nebyli nikterak aktivnější, avšak vstřelili branku ve třinácté sekundě Michalem Průchou. Západočeši zaskočili svého soka. Ve zbytku úvodní patnáctiminutovky jsme viděli celkem vyrovnaný průběh hry, ale další gól už ani jeden z týmů nepřidal.
     
    Zásahy brankářů v první třetině:
    Petr Kráčina (PLZ) 8 zásahů
    Zdeněk Biegl (HKR) 6 zásahů
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:02
    Petr Novák vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny. Akce hostujícího mužstva začíná od kapitána Tomáše Jiříka.
     
    15:19
    Plzeň dohrává přesilovku a že to s druhou brankou zápasu myslí vážně, tak to prokázala i střela Gřonka od modré čáry.
     
    16:03
    Jan Fišer se vrací na hrací plochu. Druhá přesilovka Plzně v zápase a třetí celková v utkání zůstala nevyužita. Posléze po střele Paura z poloviny hřiště zasahuje betonem Zdeněk Biegl.
     
    16:33
    Vhazovat se bude před Zdeňkem Bieglem. Na buly se staví Tesař a Kastner. Úspěšnější byl hráč Hradce.
     
    17:02
    Plzeňský celek se snažil kontrovat akcí Tomáše Majera po pravém křídle, ale hráč Západočechů nezaznamenal větší nebezpečí před Zdeňkem Bieglem.
     
    17:31
    Petr Novák je na vhazování opravdu vynikající a Východočechům se to určitě ještě bude v dnešním střetnutí s Východočechy hodit. Hostující osmaosmdsátka diriguje hru mužů Hradce Králové.
     
    18:44
    Tak tohle je obrovská šance, kterou nedal Stanislav Valenta Hráč Plzně získal míček, jenže jeho bekhendový blafák, poté, co si položil Zdeňka Biegla, neskončil druhou brankou v zápase.
     
    19:12
    Důležité vhazování před Petrem Kračinou pro sebe získal plzeňský celek a Kunzmann šel na Biegla z křídla, ale volil přihrávku pod sebe, posléze ještě Plzeň dorážela, ale brankáře Hradce nepřekonala.
     
    20:03
    Petr Kráčina si připisuje další zákrok po střele z poloviny hřiště. Plzeňský gólman tak stále drží čisté konto v souboji s hráči Hradce Králové.
     
    20:25
    Jan Fišer se nedostal přes Davida Pokorného k míčku. Plzeňské mužstvo se dnes prezentuje velmi dobře, co se týče defenzivy svěřenců trenéra Edla.
     
    20:49
    No a vypadá to, že Plzeň bude muset bránit i v následujících dvou minutách, protože na trestnou lavici míří Jakub Kolařík (PLZ) za hákování.
     
    20:56
    Ale přesilová hra Hradce končí prakticky vzápětí, protože za podražení se nechává vyloučit Jakub Svoboda (HKR).
     
    21:41
    Hraje se tak vůbec poprvé ve čtyřech v dnešním zápase. Po vysoké holi jednoho z hokejbalistů Východočechů se bude vhazovat před Zdeňkem Bieglem.
     
    22:11
    Marek Kunzmann se snažil clonit před brankářem Hradce a Plzeň se dostává k tlaku před Zdeňkem Bieglem.
     
    22:40
    Ondřej Malý se obtočil kolem tyče Zdeňka Biegla, ale pokus na branku Hradce Králové jsme nezaznamenali.
     
    22:59
    Oba týmy jsou kompletní a teď zvonilo Zdeňku Bieglovi v uších poté, co Martin Davídek trefil střelou z jedničky pravou tyč branky Východočechů.
     
    23:44
    A právě Martin Davídek byl hodně aktivní při napadání rozehrávky Hradce, vhazovat se bude před Zdeňkem Bieglem.
     
    24:00
    Plzeň byla lepší na buly a vznikla z toho celkem dobrá pozice pro Tomáše Majera, jenže hráč Plzně trefil pouze beton Zdeňka Biegla a nezvýšil tak vedení západočeského mužstva.
     
    24:51
    Hradec sevřel Plzeň a Západočeši měli, co dělat, aby poprvé neinkasovali. Za nedovolené bránění je vyloučený Stanislav Kastner (PLZ).
     
    25:11
    Začíná tedy přesilová hra Východočechů, na hrací ploše je samozřejmě hrající trenér Hradce Petr Novák, který si snaží vytvořit prostor před Petrem Kráčinou.
     
    25:55
    Plzeňští hokejbalisté už trošku šlapou vodu, Hradec tlačí se svého soupeře, ale stále platí, že se na hřišti modrobílého mužstva neprosadil.
     
    26:48
    Ale hráči Hradce se teď vůbec nedohodli, a naopak střelou z pravého kruhu zahrozil Ondřej Malý Zdeněk Biegl ale nepustil míček za svá záda.
     
    27:11
    Plzeň hraje opět v pěti, protože Stanislav Kastner se vrací na hrací plochu. Hradec Králové stále nepřekonal na hřišti Západočechů Petra Kráčinu.
     
    27:35
    Hostující Hrubý to neměl v rozehrávce vůbec snadné, nakonec se dostal až do útočného pásma hostů, ale na branku Petra Kráčiny nevystřelil.
     
    28:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň to trestá, protože PETR GŘONKA se dokázal uvolnit, natáhl na sebe soupeře a střelou zápěstím do levého horního rohu branky Zdeňka Biegla dává na 2:0. A to je věc, která musí Hradec mrzet, protože ve druhé třetině má zatím více brankových příležitostí, ale v koncovce se trápí. Bez asistence!
     
    28:48
    Domácí Pauer vytvořil tlak na napadající obránce Východočechů, zatímco už sledujeme rozehrávku Kavalíra.
     
    29:33
    Plzeň mohla jít do kabin ještě spokojenější, ale Pauer si nevěřil na střelu v situaci dva na jednoho a volil přihrávku na volného Kunzmanna. Branku ovšem západočeský hráč nepřidal druhou branku Plzně.
     
    29:59
    Plzeňský celek začne poslední patnáctiminutovku zápasu navíc v přesilové hře. V poslední sekundě druhé třetiny se nechal vyloučit Miloš Pekárek (HKR) za napadení!
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Plzeň může jít do kabin spokojená, ale zatím není nic hotového, co se týče rozdělení bodů z dnešního střetnutí hokejbalové ligy, protože Hradec bude ještě trápit svěřence trenéra Edla. Ve druhé třetině jsme zaznamenali několik povedených zákroků domácího brankáře Petra Kráčiny. Východočeši zatím hoří v koncovce. To udává ráz zápasu.
     
    Zásahy brankářů ve druhé třetině:
    Petr Kráčina (PLZ) 10 zásahů
    Zdeněk Biegl (HKR) 5 zásahů
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:02
    Plzeň vyhrála úvodní vhazování třetí části hry a navíc začíná přesilovou hru s obráncem Půchou, který dnes již jednu branku vstřelil.
     
    30:42
    V úvodních sekundách početní převahy sice plzeňský celek svírá svého soupeře, jenže chybí tomu střelba jakéhokoliv hráče. Zdeněk Biegl zatím nemusel zasahovat.
     
    31:37
    Dva hráči Plzně si pokryli Petra Nováka, jenže aktivita Západočechů neodpovídá tomu, že svěřenci trenéra Edla hrají v početní převaze.
     
    32:05
    Miloš Pekárek se vrací na hřiště, ale my budeme sledovat vhazování před Zdeňkem Bieglem po zakázaném uvolnění hostujícího celku.
     
    32:24
    Až moc před sebe si dal míček Krejčík, jenže Plzeň měla i tak s jeho pohybem velké problémy a výsledkem je zakázané uvolnění hráčů v modrobílém.
     
    32:51
    Jan Bacovský, kapitán Hradce, se dostává na hrací plochu a i on se musí připravit na další vhazování před dosud nepřekonaným Petrem Kráčinou.
     
    33:03
    Tak kolikáté vhazování dnes vyhrál Petr Novák? Následně zůstává na hřišti ležet kapitán hostujícího mužstva Jan Bacovský, ale vypadá to, že je všechno v pohodě a nositel stejného čísla jako Jaromír Jágr je v pořádku.
     
    33:14
    Střelec úvodní branky zápasu Michal Průcha si dobře pokryl míček, ale posléze pouze nahodil za branku Zdeňka Biegla. Následně se ale hráči Plzně dostali k míčku a Adam Vágner pořádně prověřil Zdeňka Biegla.
     
    33:35
    David Pokorný byl napadaný hráčem Hradce a neměl klid na rozehrávku, Plzeň ale zkusila přidat třetí gól v zápase přes Jakuba Vlasáka, ten ale branku nevstřelil.
     
    34:30
    Po vhazování ve středním pásmu blíže k brance Plzně se snažil dostat přes soupeře domácí Pauer. Jenže to se mu nepovedlo.
     
    35:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle je velká chyba hostujícího hráče v rozehrávce. STANISLAV VALENTA dostal míček prakticky zadarmo a poslal jej potřetí do branky Zdeňka Biegla. Velice snadná práce pro hráče Plzně, který zakončil do horního rohu branky Hradce Králové! Východočeský hráč teď trošku daroval Plzni třetí branku! Bez asistence!
     
    35:34
    Petr Kráčina je dnes hodně jistý při své práci. Před brankářem Plzně se bude vhazovat po zakázaném uvolnění západočeského celku.
     
    35:41
    Prostě Plzeň dnes nemůže vyhrát buly nad Petrem Novákem a je skvělé, jak se dnes prezentuje hrající trenér Hradce v západočeském městě. Posléze rušno bylo před brankou svěřenců trenéra Edla, o což se staral především kapitán hostů Jan Bacovský.
     
    36:19
    Docela dobrá příležitost pro hráče Hradce, protože Martin Kunzmann (PLZ) je vyloučený na dvě minuty za sekání.
     
    36:57
    A co chybělo k tomu, aby Hradec snížil v Plzni a vstřelil svojí první branku na hřišti Západočechů? Jakub Svoboda ale nezamířil z dobré pozice před Petrem Kráčinou přesně.
     
    37:06
    Další vyhrané vhazování Petra Nováka znamenalo pokus Jana Bacovského, jenže nepřišla dorážka, která by usměrnila míček za Petra Kráčinu.
     
    37:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je tady první branka Východočechů, kteří využívají přesilovou hru. Petr Kráčina je poprvé překonán. JAN FIŠER si dobře našel místo před západočeskou brankou a brankář svěřenců trenéra Edla tohle snad ani nemohl chytit, jedině, že by jej autor branky červenožlutých trefil, ale to se nestalo. 3:1. Asistence: Petr Novák, Petr Šimek.
     
    38:46
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň (Kráčina – 2 min., vysoká hůl). Trest odpyká Kunzmann.
     
    40:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    MIROSLAV HUDEČEK dělá tenhle zápas ještě zajímavějším, protože proměňuje souboj tváří v tváří Petru Kračinovi v branku Východočechů! 3:2! Miloš Pekárek jej našel za obranou domácích. Asistence: Miloš Pekárek.
     
    41:56
    Tohle je velice zajímavý závěr zápasu. Hraje se agresivně, důrazně na obou stranách. Emoce planou a otázkou je, kdy někdo z hráčů vybuchne.
     
    42:22
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Následovat bude vhazování před brankou Hradce Králové.
     
    42:43
    Jan Fišer mohl srovnat tento zápas, ale nestalo se tak. Posléze toho Petr Kráčina zrovna dvakrát moc neviděl, ale nemusel zasahovat.
     
    43:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Petr Novák prohrál buly v útočném pásmu hostů a výsledkem byl únik ONDŘEJE MALÉHO po levé straně zakončený šestou brankou utkání. Vítěz základní části loňského extraligového ročníku vede 4:2. Asistence: Martin Kunzmann, Lukáš Vodrážka.
     
    44:19
    Třetí třetina a hlavně posledních zhruba deset minut nabízí strhující podívanou. Jan Bacovský trošku neunáší, že Hradec Králové prohrává 2:4 a hází hokejkou. Načež si Jiří Rytíř bere oddychový čas.
     
    44:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle už Plzeň nepustí. Hradec to zkusil v šesti hráčích v poli. Jeho branka zůstala prázdná. Západočeši vyhráli buly a přes celé hřiště přidal pátý gól domácích MICHALEM PRŮCHOU (druhá branka v zápase). Asistence: Martin Kunzmann.
     
    44:40
    A emoce planou. Viděli jsme výměnu názorů u střídačky Plzně, ale vyloučený bude pouze Martin Davídek (PLZ) za nedovolené bránění.
     
    Konec zápasu.
     
    Plzeň poráží v rámci utkání hokejbalové extraligy Hradec Králové 5:2. Byl to zajímavý zápas hlavně ve třetí třetině. Západočeši vedli již 3:0 a vše vypadalo velice nadějně do poslední sekundy, ale Východočeši se nevzdali a nakonec z toho bylo zajímavé drama až do poslední sekundy. Plzeň se strachovala o výsledek, ale bere tři body a vítězí 5:2.

    Posléze Petr Gřonka přijímá gratulaci ke svým pětadvacátým narozeninám.
     
    Utkání, které sledovalo 110 diváků je u konce! Z Plzně je to pro dnešek všechno. Nezbývá než vám poděkovat za pozornost a popřát hezký zbytek dnešního dne! Mějte krásný víkend! (17:45:31)

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 1. Průcha (Valenta), 29. Gřonka, 36. Valenta, 43. Kejř (Kunzmann, Vodrážka), 45. Průcha (Kunzmann) – 38. Fišer (Novák, Šimek), 41. Hudeček (Pekárek)


    HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Průcha, Vágner, Kavalír, Vodrážka, Davídek, Pokorný, Papán – Benedikt O., Benedikt J., Valenta, Kunzmann, Kejř (C), Malý, Kolařík, Gřonka, Pauer, Majer, Kastner, Vlasák, Matějka
    HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Brykner) – Veselý, Pekárek, Škoda, Sádovský, Jiřík (A), Hrubý – Novák, Krejčík, Svoboda, Fišer, Hudeček, Tesař, Ježek (A), Mitra, Černý, Šimek, Bacovský (C)
    bahis siteleri