VC Mexika Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
konec
Velká cena Mexika

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Neděle 30.10.2016, 20:00 • Okruh: Hermanos Rodríguez, Mexico City, Mexiko • Formule 1
     
    Další Grand Prix je na programu 13. listopadu, kdy se na okruhu Interlagos pojede Velká cena Brazílie. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji úspěšný vstup do nového týdne. Dobrou noc. (22:23:01)
     
    Máme za sebou Velkou cenu Mexika, která nabídla dramatické momenty až v samotném závěru. V úvodu sice po kolizi mezi Pascalem Wehrleinem a Marcusem Ericssonem vyjel na trať safety car, ale to byl na delší dobu poslední vážnější moment. V dalším průběhu závodu jsme byli svědky několika předjížděcích manévrů, ale málo vídaná situace se zrodila v závěru. Max Verstappen si zkrátil trať a do konce závodu Sebastiana Vettela před sebe nepustil. Po dojetí do cíle se už chystal na stupně vítězů, ale záhy dostal penalizaci pěti sekund, která jej odsunula až na páté místo a na "bednu" se tak posunul Sebastian Vettel.
     
    Všichni tři jezdci, tedy Lewis Hamilton, Nico Rosberg a nakonec Sebastian Vettel, už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Mexika: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Vettel, 4. Ricciardo, 5. Verstappen, 6. Räikkönen, 7. Hülkenberg, 8. Bottas, 9. Massa, 10. Pérez. Závod nedokončil Pascal Wehrlein.
     
    Tak to je neuvěřitelné! Max Verstappen hned po závodě dostal penalizaci pěti sekund za to, že opustil trať a získal tím pro sebe výhodu. Holanďan tedy ani nevystoupá na stupně vítězů, kde by měl stát Sebastian Vettel!
     
    Konec závodu.
     
    71
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Mexika. Druhý dojel Nico Rosberg a třetí Max Verstappen.
     
    71
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Mexika.
     
    70
    Sebastian Vettel doslova zavřel Daniela Ricciarda, který se tlačil na jeho pozici. Tento manévr v podání Vettela ale nebyl úplně podle pravidel.
     
    69
    Sebastian Vettel si opět stěžuje do týmového rádia a z jeho hlasu je cítit opravdu velká frustrace. Počínání Maxe Verstappena budou vyšetřovat sportovní komisaři až po závodě.
     
    68
    Max Verstappen udělal chybu, vyjel mimo trať, kterou si zkrátil jízdou po trávě. Pokud nebude chtít inkasovat penalizaci, měl by před sebe pustit Sebastiana Vettela.
     
    67
    Kimi Räikkönen si vyšlápl na Nica Hülkenberga, který se při souboji roztočil, ale naštěstí pro něj jej předjeli jen jezdci, kteří jsou o kolo zpět.
     
    66
    Fernando Alonso se zařadil vedle Jolyona Palmera, kterého se chystal "šmiknout", ale nováček ve formuli jedna nakonec odolal. Mezi oběma piloty možná došlo k drobnému kontaktu.
     
    65
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Verstappen, 4. Vettel, 5. Ricciardo, 6. Hülkenberg, 7. Räikkönen, 8. Bottas, 9. Massa, 10. Pérez.
     
    63
    Závěr Velké ceny Mexika bedlivě sleduje i bývalý anglický boxer Lennox Lewis, který je světovým přeborníkem v těžké váze.
     
    62
    Tribuny na okruhu poblíž Mexiko City jsou narvané k prasknutí. Zvlášť nádherný pohled je na baseballový stadion. Na páteční trénink prý přišlo až 90 000 fanoušků!
     
    61
    Jolyon Palmer se sice na malou chvíli dostal před Jensona Buttona, ten však nechtěl prodat svou kůži lacino a předjetí svému soupeři vzápětí vrátil.
     
    60
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Verstappen, 4. Vettel, 5. Ricciardo.

    Michal Šandor

    bahis siteleri