Monaco – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Tottenham – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Sporting 1:0 (kon.)
Legia – Real Madrid 3:3 (kon.) | Kodaň – Leicester 0:0 (kon.) | Porto – Club Bruggy 1:0 (kon.)
Sevilla – Dinamo Záhřeb 4:0 (kon.) | Juventus – Lyon 1:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:0 (1:0)
Sporting Lisabon
Středa 02.11.2016, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u Ligy mistrů zase někdy nashledanou. (22:43:56)
     
    Statistiky utkání
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 6:18.
     
    Utkání končí hubenou výhrou Borussie Dortmund, která se touto výhrou dočkala postupu do play-off Ligy mistrů!

    Sledovali jsme vyrovnané utkání, které bylo rozhodnuto již ve dvanácté minutě. Tehdy se hlavičkovým pokusem prosadil Adrián Ramos. Následně toho už moc k vidění nebylo, hlavně v druhé poločase. Domácí celek tak upevnil vedoucí pozici a dočkal se postupu do jarních bojů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Gelson Martins tancoval na pravé straně a následně se pokoušel odcentrovat. Jeho pokus ovšem nebyl nejspíše tak zdařilý, protože skončil jen na přední tyčce v rukavicích Bürkiho.
     
    90+1
    Centrovaný míč do vápna Dortmundu byl odvrácen bránícími hráči a následně přišel faul na Sebastiana Rodeho. Odkopávat se tak bude z obranné poloviny černožlutých.
     
    90
    Základní hrací doba je pryč a čárový rozhodčí se rozhodl nastavit klasické tři minuty. V horizontu této doby musí hostující celek vstřelit alespoň jednu branku.
     
    89
    Borussia se ovšem dostala k míči a nyní s ním kombinuje na útočné polovině. Zde se pokusí být co nejdéle, a tak uvidíme, zda budou úspěšní.
     
    88
    Gelson Martins nyní vybojoval na pravé straně aut. Hosté mají opravdu málo času a domácí celek svého soupeře poctivě hlídá.
     
    86
    Snažení domácího celku bylo nyní ukončeno poté, co dostal Łukasz Piszczek přihrávku do ofsajdového postavení. Následovat bude rozehra hostí.
     
    85
    Sporting má už jen málo času na zvrácení či vyrovnání nynějšího stavu. Šance zahrát si na jaře play-off Ligy mistrů se pomalu a jistě vytrácí.
     
    84
    Ezequiel Schelotto byl nyní ošetřován na obranné polovině, kde zastavoval pronikání Schürrleho a zranil se při tom. Hostující obránce bude ovšem v pořádku.
     
    83
    Borussia kombinuje ve středu travnaté plochy a svou kombinační hrou kontroluje hru. Uvidíme, zda se černožlutí dostanou ještě do nějaké šance.
     
    81
    Nyní byl faulován na podobném místě zase Julian Weigl, a tak se bude rozehrávat z obranné poloviny Borussie Dortmund. Druhý poločas musí diváky zklamávat.
     
    80
    Marc Bartra si počínal ve středu travnaté plochy nedovoleně, když k zemi poslal jednoho z hostujících hráčů. Sporting se tak dostává k míči.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Bryan Ruiz, přichází Lazar Marković.
     
    77
    Zajímavá šance se udála na straně druhé. Bryan Ruíz dostal krásný míč před branku, kde mohl vyrovnávat. Hlavičkový pokus ovšem nasměroval nad branku.
     
    76
    Standardní situaci zakončoval svým střeleckým pokusem André Schürrle. Pokus německého reprezentanta ovšem vyrazil brankář Patrício na roh!
     
    75
    Marvin Zeegelaar nyní zastavil pronikání Łukasze Piszczeka. Nejen, že nabídl domácímu celku standardku, ale také byl potrestán žlutou kartou.

    David Panuška

    Branky: 12. Ramos (Ginter)

    Karty:   65. Guerreiro (DOR) – 11. Semedo (SPL), 20. Castaignos (SPL), 75. Zeegelaar (SPL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 6:18.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos (C), Bartra, Guerreiro – Weigl – Pulisic, G. Castro (69. Piszczek), M. Götze (69. Rode), Dembèlé (46. Schürrle) – Ramos.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Mor, Rode, Schürrle, Piszczek, Passlack.

    Sporting Lisabon: Patrício – P. Oliveira, Semedo, Coates, Zeegelaar – W. Carvalho (C), Bruno César (58. Adrien Silva) – Schelotto, B. Ruiz (78. Marković), G. Martins – Castaignos (46. Dost).
    Náhradníci: Beto – Marković, Campbell, João Pereira, Elias, Adrien Silva, Dost.

    Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, Diks.
    bahis siteleri