Monaco – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Tottenham – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Sporting 1:0 (kon.)
Legia – Real Madrid 3:3 (kon.) | Kodaň – Leicester 0:0 (kon.) | Porto – Club Bruggy 1:0 (kon.)
Sevilla – Dinamo Záhřeb 4:0 (kon.) | Juventus – Lyon 1:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:0 (1:0)
Sporting Lisabon
Středa 02.11.2016, 20:45 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u Ligy mistrů zase někdy nashledanou. (22:43:56)
     
    Statistiky utkání
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 6:18.
     
    Utkání končí hubenou výhrou Borussie Dortmund, která se touto výhrou dočkala postupu do play-off Ligy mistrů!

    Sledovali jsme vyrovnané utkání, které bylo rozhodnuto již ve dvanácté minutě. Tehdy se hlavičkovým pokusem prosadil Adrián Ramos. Následně toho už moc k vidění nebylo, hlavně v druhé poločase. Domácí celek tak upevnil vedoucí pozici a dočkal se postupu do jarních bojů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Gelson Martins tancoval na pravé straně a následně se pokoušel odcentrovat. Jeho pokus ovšem nebyl nejspíše tak zdařilý, protože skončil jen na přední tyčce v rukavicích Bürkiho.
     
    90+1
    Centrovaný míč do vápna Dortmundu byl odvrácen bránícími hráči a následně přišel faul na Sebastiana Rodeho. Odkopávat se tak bude z obranné poloviny černožlutých.
     
    90
    Základní hrací doba je pryč a čárový rozhodčí se rozhodl nastavit klasické tři minuty. V horizontu této doby musí hostující celek vstřelit alespoň jednu branku.
     
    89
    Borussia se ovšem dostala k míči a nyní s ním kombinuje na útočné polovině. Zde se pokusí být co nejdéle, a tak uvidíme, zda budou úspěšní.
     
    88
    Gelson Martins nyní vybojoval na pravé straně aut. Hosté mají opravdu málo času a domácí celek svého soupeře poctivě hlídá.
     
    86
    Snažení domácího celku bylo nyní ukončeno poté, co dostal Łukasz Piszczek přihrávku do ofsajdového postavení. Následovat bude rozehra hostí.
     
    85
    Sporting má už jen málo času na zvrácení či vyrovnání nynějšího stavu. Šance zahrát si na jaře play-off Ligy mistrů se pomalu a jistě vytrácí.
     
    84
    Ezequiel Schelotto byl nyní ošetřován na obranné polovině, kde zastavoval pronikání Schürrleho a zranil se při tom. Hostující obránce bude ovšem v pořádku.
     
    83
    Borussia kombinuje ve středu travnaté plochy a svou kombinační hrou kontroluje hru. Uvidíme, zda se černožlutí dostanou ještě do nějaké šance.
     
    81
    Nyní byl faulován na podobném místě zase Julian Weigl, a tak se bude rozehrávat z obranné poloviny Borussie Dortmund. Druhý poločas musí diváky zklamávat.
     
    80
    Marc Bartra si počínal ve středu travnaté plochy nedovoleně, když k zemi poslal jednoho z hostujících hráčů. Sporting se tak dostává k míči.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Bryan Ruiz, přichází Lazar Marković.
     
    77
    Zajímavá šance se udála na straně druhé. Bryan Ruíz dostal krásný míč před branku, kde mohl vyrovnávat. Hlavičkový pokus ovšem nasměroval nad branku.
     
    76
    Standardní situaci zakončoval svým střeleckým pokusem André Schürrle. Pokus německého reprezentanta ovšem vyrazil brankář Patrício na roh!
     
    75
    Marvin Zeegelaar nyní zastavil pronikání Łukasze Piszczeka. Nejen, že nabídl domácímu celku standardku, ale také byl potrestán žlutou kartou.
     
    74
    Fotbalisté Dortmundu kombinují a směrem dopředu se moc neženou. Jejich neaktivní hrou přispívají k naprosto neatraktivnímu druhému poločasu.
     
    72
    Marvin Zeegelaar se na levé straně dostal přes Łukasze Piszczeka a odhodlal se k centru do vápna. Tam byl ale jen brankář Borussie.
     
    71
    Z veliké dálky to na začátku sedmdesáté minuty zkoušel Adrien Silva. Jeho pokus ovšem skončil jen nad brankou připraveného švýcarského brankáře.
     
    70
    Na útočné polovině byl Coatesem na zem povalen útočícího Adrián Ramos. Odpískán byl faul a Borussia hned rozehrává svou akci nakrátko.
     
    69
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Łukasz Piszczek.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Sebastian Rode.
     
    68
    Domácí celek po jasné aktivitě hostů klidní hru kombinací na vlastní polovině. Druhý poločas od nich není tak pohledný, jako ten první.
     
    66
    K exekuci standardní situace se postavil Adrien Silva, který sice přestřelil zeď, ale jeho pokus skončil jen vysoko nad brankou Bürkiho.
     
    65
    Bas Dost se dostával do hodně dobré pozice, a tak Raphaëlu Guerreirovi nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchranou brzdu. Uvidíme tedy standardní situaci.
     
    64
    Aktivita domácího celku byla zakončena přihrávkou Marca Bartry na Andrého Schürrleho. Tomu se ovšem míč na levé straně nepovedlo zpracovat.
     
    62
    Až nyní unikal po pravé straně Gelson Martins. Ten ovšem svým centrem do vápna našel jen pozorného obránce Papastathopoulose.
     
    61
    Po více než hodiny hry se k míči dostávají opět fotbalisté z Lisabonu. Ti se ovšem do nějaké nebezpečné akce ještě nedostali.
     
    60
    Standardní situaci z luxusní pozice zakončoval Raphaël Guerreiro. Ten ovšem míč netrefil tak dobře, aby skončil v brance Sportingu. Patrício předvedl pohotový zákrok.
     
    59
    Borussia si vybojoval standardní situaci před brankou hostující branky. Adrián Ramos byl faulován pár metrů před hranicí vápna.
     
    58
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Bruno César, přichází Adrien Silva.
     
    57
    Rúben Semedo si na levé straně pohlídal Christiana Pulisice, který se přes něj pokoušel projít. U míče jsou tedy fotbalisté hostujícího Sportingu.
     
    56
    Sportingu se nepovedlo po centru z pravé strany dostat se do nějaké šance. Druhý poločas je zatím méně atraktivnější, než ten první.
     
    54
    Domácí celek nyní kombinoval, ale do zakončení se mu projít nepovedlo. Christian Pulisic pokazil na pravé straně svou finální přihrávku.
     
    53
    Při svém útočném snažení byl nedovoleně zastaven André Schürrle. Domácí celek se tak dostává k míči a bude moct založit nějakou akci.
     
    52
    Snažení hostujícího celku bylo zakončena střeleckým pokusem Bruno Césara z nějakých pětadvaceti metrů. Pokus brazilského fotbalisty ovšem skončil jen mimo branku.
     
    50
    André Schürrle dostával míč za obranu a hnal se sám na reprezentačního brankáře Portugalska. K zakončení se ovšem nedostal, odpískán mu byl ofsajd.
     
    49
    Roman Bürki nyní musel řešit střelecký pokus z hranice vápna, který vyslal opět Gelson Martins. Švýcarský brankář míč v rukavicích neudržel, ale k dorážce nakonec nedošlo.
     
    48
    Gelson Martins opět u míče. Po krásné práci se mu povedlo odcentrovat do vápna, kde zakončoval jeden z jeho spoluhráčů. Tomu se ovšem nepovedlo gólově zakončit.
     
    47
    Gelson Martins postupoval po pravé straně do akce směrem k brance Dortmundu. U lajny byl ovšem zastaven pozorným bránícím hráčem.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází André Schürrle.
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Luc Castaignos, přichází Bas Dost.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! Domácí celek se dostal již ve dvanácté minutě do vedení, kdy se po centru Matthiase Gintera dokázal prosadit Adrián Ramos. Následně jsme sledovaly i další šance, ale druhá branka utkání zatím ještě nepadla.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Dortmundští si vybojovali rohový kop, který ovšem nebyl zakončen. V následném snažení ale prošel do zakončení Raphaël Guerreiro, který ale napálil pouze boční síť!
     
    44
    Po faulu na Sokratise Papastathopoulose se k rozehře a kombinační hře dostávají opět fotbalisté německého velkoklubu. První poločas je u svého konce.
     
    43
    Raphaël Guerreiro unikl po levé straně a následným centrem hledal ve vápně volného hráče. Ousmane Dembèlé zakončoval z penalty, míč ovšem špatně trefil a ten tak skončil nad brankou.
     
    41
    Celé snažení Borussie Dortmund bylo zakončeno střeleckým pokusem Matthiase Gintera. Portugalský brankář ovšem jeho pokus s klidem zneškodnil.
     
    40
    Blíží se nám poslední pětiminutovka prvního poločasu. Borussia kombinuje na útočné polovině, kde se jí ovšem ještě nepovedlo přidat druhou branku. I tak ale sledujeme krásný fotbal.
     
    38
    Zkoušel to střelecky také Gonzalo Castro. Jeho technická rána z hranice vápna ovšem nebyla nebezpečná a skončila jen v rukavicích Ruie Patrícia.
     
    37
    Následoval rychlý přechod do útoku, jenž byl zakončován průnikem Dembélého do vápna. Tomu se následně nepovedlo přihrát nabíhajícímu spoluhráči.
     
    36
    Gonzalo Castro nyní uspěchal kombinaci svého celku. Mohl nahrávat na volného Pulisice na pravé straně, ale vybral si Ramose, který byl jen obsazen.
     
    35
    Borussia se po této akci i nadále drží na míči a od své branky se pokouší vymyslet akci, která by navýšila jejich hubené vedení.
     
    34
    Obrovská šance Borussie Dortmund! Po naprosto luxusní akci se dostal míč před branku na volného Christiana Pulisice, jenž z blízkosti zamířil do břevna hostující branky!
     
    33
    O průnik do vápna se trošku naivně pokoušel Mario Götze. Domácí středopolař nakonec ale skrz bránící hráče do šestnáctky neprošel.
     
    32
    Domácí celek i nadále kombinuje na útočné polovině, ale směrem do vápna se jim nedaří projít. Uvidíme, zda to v další akci změní.
     
    31
    Do šance se dostávali hosté, kteří ale ani nyní nenaložili se svou akcí tak, jak by asi chtěli. Střela z hranice vápna skončila jen na rukavicích Bürkiho.
     
    30
    Snažení žlutočerného celku bylo šperkováno centrovaným míčem z pravé strany do vápna, kde se ovšem k míči nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    28
    Domácí fotbalisté klidní hru kombinační hrou na vlastní polovině. Následně se ovšem budou chtít dostat do nějaké akce, která by jejich vedení navýšila.
     
    27
    Gelson Martins se nyní dostával do snad první šance utkání z pohledu lisabonského celku. Míč dostal do vápna, ale proti vyběhnutému Bürkimu se mu ani nepovedlo zakončit.
     
    25
    Sporting kombinuje ve středu travnaté plochy, ale do zakončení se jim ještě projít nepovedlo. Každopádně jsou Portugalci v posledních sekundách aktivnější.
     
    23
    Zajímavě se prodíral Rúben Semedo. Obránce Sportingu prošel skrz bránící hráče až na hranici vápna, kde mu ale nakonec byla vystavena stopka.
     
    22
    Sporting se dostal do obléhání domácí branky, ale jejich snažení nebylo zakončeno žádnou střelu. Bránící hráči schwatzgelb míč odkopli.
     
    20
    Dalším potrestaným hráčem tohoto utkání bude za zákrok ve středu travnaté plochy hostující Luc Castaignos. U míče tak zůstanou fotbalisté Dortmundu.
     
    19
    Útočným faulem se prezentoval obránce Borussie Dortmund Matthias Ginter. Zelenobílí se tak dostávají k míči, standardní situace bude rozehrána z jejich poloviny.
     
    17
    Na pravé straně kouzlil americký reprezentant Christian Pulisic. Ten následně poslal míč do vápna na Adriána Ramose. Kolumbijský fotbalista na jeho nabídku ovšem nedosáhl.
     
    16
    Hra pokračuje kombinační hrou žlutočerných, kteří se díky brance Adriána Ramose dostali do jednobrankového vedení. To jim aktuálně zajišťuje postup do osmifinále Ligy mistrů.
     
    15
    Do útoku se dostávali také hosté, ale těm se po pravé straně nepovedlo předat míč do šestnáctky. Domácí celek se zmocnil míče.
     
    14
    Domácí celek pokračuje v kombinační hře a je zatím mnohem lepším celkem tohoto utkání. Takto jsme Borussii Dortmund v posledních utkáních neznali.
    12. Adrián RAMOS - 1:0
     
    12
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A právě faulovaný fotbalista se prosazuje! Matthias Ginter našel přesným centrem z pravé strany volného ADRIÁNA RAMOSE, který si na jeho přihrávku dokázal vyskočit a přesnou hlavičkou do pravé šibenice vstřelil první branku tohoto utkání!
     
    11
    Rychlý protiútok domácseího celku byl ukončen faulem Rubena Semeda, jenž zastavoval slibně postupujícího hráče Borussie Dortmund. Za zákrok vidí žlutou kartu.
     
    10
    Centr byl ovšem hned odvrácen, a tak je u míče domácí brankář Bürki. Uvidíme, co se švýcarskému fotbalistu povede vymyslet směrem dopředu.
     
    9
    Po faulu na Gonzala Castra nějakých třicet metrů před brankou se bude kopat standardní situace domácího celku. Rozehráván bude Raphaëlem Guerreirem.
     
    9
    Po rohovém kopu na druhé straně, jenž nebyl zakončen ničím, zakládal protiútok Roman Bürki. Ten nakopl míč na Dembélého, jenž vybojoval aut.
     
    8
    Následný rohový kop byl zakončen střeleckým pokusem Juliana Weigela z pětadvaceti metrů. Německý reprezentant ovšem zamířil jen mimo tři tyče.
     
    7
    Hodně nebojácně prošel do vápna Adrian Ramos, který následně centroval lépe postaveným spoluhráčům do vápna. Tam byli ovšem jen bránící hráči.
     
    5
    Penaltový zákrok se mohl pískat i na druhé straně. Luc Castaignos byl ve vzdušném souboji povalen na zem, ale ani tak na něj míč neletěl.
     
    4
    Po chybě domácí obrany se k míči dostali hosté, jenž se pokoušeli na levé straně něco vymyslet. Jejich snažení ovšem nebylo zakončeno střelou.
     
    3
    Snažení bylo nakonec zakončeno přihrávkou na Christiana Pulisice, který dělal kličku obránci a byl poslán k zemi. Holandský rozhodčí ovšem na puntík neukázal.
     
    2
    Domácí celek začíná kombinační hrou na vlastní polovině, kde je ženou vlastní fanoušci. Uvidíme, co se domácímu celku povede vymyslet za akci.
     
    1
    Dlouhý míč za obranu dostával hostující Gelson Martins. Tomu se ovšem nákop nepovedlo zachytit, a tak se bude rozehrávat od branky Romana Bürkiho.
     
    1
    O úvodní výkop dnešního utkání se postarali fotbalisté portugalského Sportingu, jenž v prvním poločase hrají směrem ke kotli domácího celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný den všem fanouškům kvalitního evropského fotbalu. Za deset minutek začíná utkání mezi Borussií Dortmund a Sportingem Lisabonem! Přeji pěknou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos (C), Bartra, Guerreiro – Weigl – Pulisic, G. Castro, M. Götze, Dembèlé – Ramos.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Mor, Rode, Schürrle, Piszczek, Passlack.

    Sporting Lisabon: Patrício – P. Oliveira, Semedo, Coates, Zeegelaar – W. Carvalho (C), Bruno César – Schelotto, B. Ruiz, G. Martins – Castaignos.
    Náhradníci: Beto – Marković, Campbell, João Pereira, Elias, Adrien Silva, Dost.

    Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, Diks..
     
    Vzájemné střetnutí

    Sporting Lisabon 1:2 Borussia Dortmund
    67. Bruno César – 9. Aubameyang (M. Götze), 43. Weigl

    Sporting Lisabon: Patrício – Schelotto, Coates, Semedo, Zeegelaar – W. Carvalho, Elias (60. Bruno César) – G. Martins, Marković (65. Campbell), B. Ruiz (79. André) – Dost.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter (71. Rode), Papastathopoulos, Bartra (68. Piszczek), Passlack (90+2. Burnic) – Weigl – Pulisic, Kagawa, M. Götze, Dembèlé – Aubameyang.
    Fotky z úterního tréninku Sportingu v Signal Iduna Parku

     
    SPORTING LISABON (3.)
    3 zápasy, 3 body


    Portugalský celek je aktuálně na třetí pozici, které mu zajišťuje postup do play-off Evropské ligy. Tato pozice by jim nejspíše uniknout neměla. Sportingu se povedlo porazit pouze Legii, a to po výsledku 2:0 na domácím hřišti. Po výsledku 2:1 prohráli s Realem i Dortmundem. Hned dvakrát se trefil Bruno César.
     
    BORUSSIA DORTMUND (1.)
    3 zápasy, 7 bodů


    Žlutočerní jsou zatím na vrcholu skupiny F. Německému celku se povedlo v prvním kole deklasovat Legii 6:0. Následovala vydřená remíza na domácím stadioně s Realem Madrid. Naposledy svěřenci Thomase Tuchela vyhráli na půdě právě Sportingu. Ve vyrovnaném střetnutí triumfovali po výsledku 2:1. Tým střelecky táhne s třemi brankami Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    Krásný den přeji všem fanouškům nejkvalitnějšího evropského fotbalu. Borussia Dortmund načne druhou polovinu skupinové fáze utkáním se Sportingem Lisabon. Domácím půjde o postup, naopak hosté musí vyhrát, aby měli šanci alespoň teoretickou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Panuška

    Branky: 12. Ramos (Ginter)

    Karty:   65. Guerreiro (DOR) – 11. Semedo (SPL), 20. Castaignos (SPL), 75. Zeegelaar (SPL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 6:18.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos (C), Bartra, Guerreiro – Weigl – Pulisic, G. Castro (69. Piszczek), M. Götze (69. Rode), Dembèlé (46. Schürrle) – Ramos.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Mor, Rode, Schürrle, Piszczek, Passlack.

    Sporting Lisabon: Patrício – P. Oliveira, Semedo, Coates, Zeegelaar – W. Carvalho (C), Bruno César (58. Adrien Silva) – Schelotto, B. Ruiz (78. Marković), G. Martins – Castaignos (46. Dost).
    Náhradníci: Beto – Marković, Campbell, João Pereira, Elias, Adrien Silva, Dost.

    Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, Diks.
    bahis siteleri