NY Rangers – Vancouver 3:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | Washington – San Jose 0:3 (kon.)
New Jersey – Carolina 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 4:3 (kon.) | Toronto – Los Angeles 0:7 (kon.)
Montreal – Boston 3:2 (kon.) | Nashville – Ottawa 3:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 8:2 (kon.)
Colorado – Arizona 2:4 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Arizona Coyotes
Středa 09.11.2016, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    ARIZONA COYOTES

    Manažer John Chayka udělal ve Phoenixu přes léto obrovský kus práce, který se projevil na soupisce. A to tak že hodně. Jenže zatím to nevypadá, že by se měli Pouštní psi navrátit zpátky do play-off, do kterého se ani letos na jaře nepodívali. Mančaft kolem kapitána Doana nezačal nový ročník zrovna podle svých představ, aktuálně mu náleží až poslední příčka v Pacifické divizi, kde se Coyotes krčí se ziskem osmi bodů na kontě. To není moc, ale ještě je spousta času na to, aby Arizona udělala změny a rozjela slibnější jízdu. Naposledy celek s řadou mladých nadějí neuspěl na ledě Anaheim Ducks, kde pětkrát inkasoval a padl 1:5. Ještě předtím však Arizonští zaskočili Nashville Predators, jež porazili po samostatných nájezdech.

    Kanadské bodování Kojotů v tuto chvíli vede Brad Richardson (4 + 4), velmi podobně dobře na tom je jeho kolega a obránce Oliver Ekman-Larsson (5 + 2). Ten vstřelil už pět branek a je nejlepším střelcem týmu. Solidně rozjel sezónu také český útočník Radim Vrbata (4 + 3), jehož body Arizona také hodně potřebuje. Jak si celek povede na kluzišti klubu z Centrální divize?
     
    COLORADO AVALANCHE

    Ani letos to Laviny nebudou mít v rámci Centrální divize vůbec jednoduché, konkurence je obrovská a mnoho zámořský odborníků se jasně shoduje, že uspět v této divize je vůbec nejtěžší. Ostatně Avalanche dobře vědí, jakým silám vzdorují. Naposledy se Colorado utkalo se St. Louis Blues. Sestava kouče Bednara zajížděla k Bluesmanům domů a zpátky se rozhodně nevracela s dobrou náladou. Inkasovala totiž před fanoušky St. Louis pět branek. O něco lépe se Avalanche vedlo o jeden duel dříve. Mužstvo z Denveru v něm přehrálo nejtěsnějším možným způsobem 1:0 Minnesota Wild a zajistilo si tak důležité body. Teď ale Laviny potřebují další úspěchy, pokud se chtějí držet na lepším než předposledním místě divize, na kterém se nyní nacházejí. Méně bodů má pouze Nashville.

    A kdo že ovládá produktivitu Colorada necelý měsíc po začátku základní části? Nejlépe na tom je útočník Matt Duchene (6 + 4), který zároveň drží pozici nejlepšího snajpra. Doplňuje ho Gabriel Landeskog (3 + 3) či Joe Colborne (3 + 1). Zajímavá je i situace v coloradském brankovišti, kde se o místo dost možná budou přetahovat Calvin Pickard a Semjon Varlamov. Zatímco dříve nebylo pochyb o jasné jedničce, teď bude gólmanská situace o něco zajímavější. Uspěje Colorado na domácím ledě?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy už se spolu jednou v této sezóny potkaly. Bylo to na konci měsíce října, kdy Colorado Avalanche zajížděli do Arizony a zvítězili tam těsně 3:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (ARI) (4 + 4)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj týmů z Centrální a Pacifické divize. Proti sobě se postaví Colorado Avalanche a Arizona Coyotes. Oběma týmům se body do tabulky pořádně hodí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jedno vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o pár minut později.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Zadorov, E. Johnson, Wiercioch, Barrie, Beauchemin, Gelinas – MacKinnon, Duchene, Rantanen – Landeskog, Söderberg, Iginla – R. Bourque, Grigorenko, Colborne – Martinsen, J. Mitchell, Comeau.

    Arizona Coyotes: Domingue (Peters) – Ekman-Larsson, C. Murphy, Goligoski, DeAngelo, Chychrun, Schenn – J. McGinn, Martinook, Vrbata – Domi, Dvorak, Duclair – Dauphin, Richardson, Doan – Crouse, Gaudet, White.

    Rozhodčí: O'Rourke, Walsh – Cameron, Grandt.
     
    Už jen několik minut do startu zápasu. Celky za chvilku přijedou na ledovou plochu, poslechneme si hymnu a zápas bude moci vypuknout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Už se hraje a jako první kotouč na své hokejky získala Arizona, která se však dostala s pukem pouze za svou branku.
     
    00:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla opravdu rychlovka! Ani ne půl minuty je odehráno z první třetiny a na světě je první branka, puk loví ze sítě domácí brankář Calvin Pickard. Šlo o vůbec první střelu Arizona Coyotes v zápase, hned končí za zády domácího ochránce svatyně. Puk na hokejku na levou stranu útočného pásma obdržel JORDAN MARTINOOK, jenž nezaváhal a procpal puk do sítě. Teď bude hodně zajímavé sledovat reakci Colorada. Je na domácích, co teď předvedou. Asistence: Radim Vrbata, Jamie McGinn.
    00:28 Jordan MARTINOOK - 0:1
     
    01:29
    To je zatím opravdu úvod zápasu, jaký jen málokdo čekal. Po první brance už tu máme také bitku, do které se po vhazování v útočné pásmu Coyotes vrhli domácí McLeod a hostující White. Oba samozřejmě dostávají pětiminutové tresty.
     
    02:20
    Hra se docela uklidnila, ani jedna strana barikády si nyní netvoří šance a spíše se čeká na to, kdo udělá chybu.
     
    02:33
    Colorado Avalanche se na modré útočné čáře dostali do postavení mimo hru.
     
    02:48
    Po vyhraném vhazování pro domácí nabral kus černé gumy na hokejku Nikita Zadorov a jeho šanci dokázal jen tak tak Domingue vypíchnout ven z branky.
     
    03:12
    A další zásah hostujícího brankáře. Ten má v těchto chvílích vůbec první těžší práci, doposud se činil hlavně jeho soupeř na druhé straně kluziště.
     
    03:43
    Avalanche ale zatím mají problém dostat se vůbec přes střední pásmo a založit lepší akci. Arizona si v klidu hlídá prostor kolem obranné modré čáry.
     
    04:15
    Beauchemin vyřešil situaci za vlastní brankou, kde jej na puku napadali hned dva hráči v bílém dresu. Ale už je to zase vše v pořádku pro Colorado.
     
    04:33
    Louis Domingue raději podržel puk pod lapačkou a zařídil nové buly před svými zraky.
     
    04:58
    Jordan Martinook měl na hokejce svou i hostující druhou branku v zápase! Unikal sám proti Pickardovi, jenže kličku do bekhendu neudělal tak, jak by si asi představoval. Teď měli domácí štěstí.
     
    05:38
    Už je kus černé gumy na druhé straně hrací plochy, jenže tam v obraně dobře zapracoval Rieder, takže Colorado zatím bez šancí na střelu.
     
    05:58
    Zakázané uvolnění lavin, hra se tedy stěhuje zpátky před Calvina Pickarda.
     
    06:10
    Ekman-Larsson a jeho rozehrávka z obranné třetiny na Duclaira. Jenže útočníkovi Coyotes nesedl kotouč na hokejku úplně přesně a přišel o něj.
     
    06:32
    Domingue zastavuje další jednoduché nahození na jeho svatyni, následuje komerční přestávka. Po jejím konci se bude vhazovat před klecí Arizonských.
     
    06:41
    Už se znovu pokračuje v zápase, vhazování u své klece zvládli lépe hosté, ale pak se kotouč dostal na hokejku Duchena a málem bylo pro Kojoty zle.
     
    06:58
    Zákrok i pro Pickarda na druhé straně, po střele jeho bývalého spoluhráče McGinna. Tento zásah byl ale ze škatulky těch jednodušších pro brankáře.
     
    07:25
    Anthony Duclair hledal zpoza soupeřovy branky volnou hokejku některého ze spoluhráčů. Jenže ji nenašel a pak se naopak musel na druhé straně činit v rozkleku Domingue.
     
    07:40
    Vhazování po pravé ruce arizonského brankáře, už je před jeho zraky hra daleko častěji než v prvních minutách úvodního dějství.
     
    08:09
    Nahození jednoho z domácích beků před branku nikdo netečoval, takže nebyla taková naděje, že puk projde až do branky.
     
    08:35
    White už je zpátky z trestné lavice a nyní dělal starosti Pickardovi na brankovišti. Jenže kotouč mu odskočil od hokejky zrovna ve chvíli, kdy se hráč Coyotes chystal dorážet.
     
    09:16
    Atak hostů už je minulostí, Arizona z něj žádnou střelu nevykřesala. Pak se snažil dopředu za domácí prosadit Landeskog, jenž byl ve středním pásmu sám.
     
    09:55
    Oliver Ekman-Larsson si hledal prostor ke střele, jenže následně trefil pouze prvního hráče před sebou, pak už kotouč končí ve středním pásmu hrací plochy.
     
    10:07
    Po krátké reklamní pauze budeme hned pokračovat.
     
    10:18
    Goligoski rychle musel uhánět pro puk za své zařízení, aby tam byl jako první a nepustil do šance soupeře. To se mu také nakonec povedlo.
     
    10:40
    Dvorakova střela z dálky přes dva stínící hráče Pickarda nepřekvapila, a tak se mohl do útočení vrhnout bek Avalanche Nikita Zadorov.
     
    11:15
    Ekman-Larsson znovu zpět na ledě, teď doloval puk v rohu u mantinelu, kde se snažil získat šanci pro své spoluhráče. Ale o něco úspěšnější tentokráte byli domácí bojovníci.
     
    11:42
    Jen tak tak se podařilo Lavinám udržet útočné pásmo. Po dalším nahození o mantinel o něj ovšem přišli a najednou z toho málem bylo ještě přečíslení Kojotů.
     
    12:19
    Landeskog hledal mezírku, kterou by se protáhl až do zakončení na pravém kruhu. Jenže ji nenašel a místo střely jej pouze protihráči v bílých dresech obrali o možnost.
     
    12:47
    Uvidíme v dnešním zápase první přesilovou hru jednoho z celků. Na trestnou lavici míří domácí hokejista Nikita Zadorov, který od hlavního rozhodčího zápasu inkasuje dvě minuty za faul loktem. Domácí se tedy budou muset bránit.
     
    13:14
    Vrbata už dostával puk na levou stranu ke střele, pak ale ještě vracel zpátky na spoluhráče. Ten branku netrefil a Arizona přišla o útočné pásmo.
     
    13:33
    Arizona Coyotes v ofsajdu, Avalanche tedy mají prostor na to, aby dostřídali zbytek formace.
     
    13:58
    Ekman-Larsson jako tradiční tvůrce přesilovka rozehrával puk od modré čáry, pak dokonce po Goligoskiho pokus zazvonila tyčka domácího zařízení.
     
    14:30
    Alex Goligoski ovšem s pukem ve středním pásmu chyboval a málem z toho byla možnost pro domácí barvy ve vlastním oslabení.
     
    14:50
    Nikita Zadorov skáče zpátky do hry, denverský celek úvodní oslabení duelu celkem v pohodě zvládl a už se zase může soustředit na hru dopředu.
     
    15:00
    Jenže moc dlouho si Avalanche v plném počtu nezahráli. Sotva se vrátil na led Zadorov, už arbitr ukazuje vyloučení pro McLeoda. Ten je trestán za nedovolené bránění, tudíž další početní výhoda pro Coyotes.
     
    15:08
    Hned po vhazování se Colorado osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, i druhá početní nevýhoda začíná pro domácí celek pohodově.
     
    15:26
    A zase to postavení mimo hru. Ekman-Larsson se zamotal na modré čáře a bylo hned jasné, že čárový rozhodčí bude muset přerušit hru.
     
    15:45
    Další vyhození domácích alespoň do středního pásma, to už je téměř polovina z McLeodova trestu minulostí. Hosté zatím nejsou v početních převahách tolik nebezpeční.
     
    16:22
    Vše mohl po střele od modré čáry změnit produktivní obránce Ekman-Larsson, jenže jeho pokus ještě před brankou dokázal někdo z domácích hráčů zablokovat.
     
    16:56
    Murphyho střela z otočky, ale více už Coyotes nestihnou. McLeod je zpátky na ledě, i druhá hostující přesilovka končí nevyžita.
     
    17:13
    McLeod hned z trestné lavice naskočil do šance, unikal sám proti gólmanovi hostů. Domingue jej na poslední chvíli stačil zastavit a zabránil tak vyrovnání před první sirénou.
     
    17:30
    Bude se vhazovat v obranném pásmu Arizony, kde se nyní nějakou dobu kotouč nacházel.
     
    17:43
    Shane Doan neměl v dané situaci ve středním pásmu komu nahrávat, tak kotouč nahodil o zadní mantinel alespoň tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    18:18
    Calvin Pickard raději podržel puk pod rukavicí a zařídil další vhazování, než aby riskoval další dorážky na svou branku.
     
    18:35
    Grigorenko lovil puk v rohu u mantinelu, už se snažil hned hledat někoho ze spoluhráčů, kdo by mohl hned po přihrávce zakončovat. Ale nikdo takový se k dispozici nevyskytl.
     
    18:42
    Domácí mužstvo vyhrálo buly v útočném pásmu, Tyson Barrie okamžitě nahazoval touš směrem na branku. Dominguovo zařízení ale vůbec netrefil přesně.
     
    19:16
    Začala poslední minuta úvodního dějství, tempo hry je nyní docela rychlé. Zadorov nahazoval puk směrem k brance Coyotes, čekal nějakou teč před klecí.
     
    19:40
    Ještě jedna možnost v této periodě pro Radima Vrbatu, ale tomu na levé straně v útočném pásmu sklouzl puk z hokejky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po dvaceti minutách hry jsou na tom o jednu branku lépe hostující Arizona Coyotes. Ti překvapili soupeře hned v úvodní minutě zápasu, šanci měl Jordan Martinook a využil ji, hned z první arizonské střely v zápase padla branka. Uvidíme, co si na nás mančafty přichystají do prostřední periody.
     
    Střely na branku po první třetině

    Colorado Avalanche: 11

    Arizona Coyotes: 11
     
    Podrobnější statistiky po první třetině

    Střely: 11:11
    Hity: 5:7
    Trestné minuty: 9:4
    Využité přesilovky: 0:0
    Úspěšnost na buly: 61% – 39%
    Zblokované střely: 9:6
     
    Nebude dlouho trvat a druhá třetina je tu. Šance jsou k vidění na obou stranách, ale branek zatím příliš nepadá. Bude jich o něco více v prostředním dějství?
     
    Hurá zpátky na ledovou plochu, hráči už se chystají k buly ve středovém kruhu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na buly uspěli hráči Arizony a Radim Vrbata si hned najížděl dopředu, aby případně mohl přebrat od spoluhráče na levou stranu.
     
    20:26
    První přesilovou hru v zápase si na začátku druhé třetiny zahrají Colorado Avalanche. Rozhodčí totiž poslal za katr autora zatím jedné branky Jordana Martinooka. Ten fauloval podražením.
     
    20:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Stejně jako v první třetině, i na začátku té druhé střílí jeden z celků hned v úvodní minutě periody branku. A k radosti domácího publika jsou to nyní Colorado Avalanche, kdo využívá velmi rychle přesilovou hru a srovnává skóre na kostce v denverské hale. Erik Johnson z dálky nahazoval puk na klec Arizony. Před brankovištěm stál velice dobře zaparkovaný RENE BOURQUE, jenž svým druhým gólem sezóny střílí důležitou trefu pro Avalanche. Uvidíme, co na to teď Kojoti. Asistence: Erik Johnson, Mikhail Grigorenko.
    20:38 Rene BOURQUE - 1:1
     
    21:41
    Dvorak měl problém s Landeskogem, ale přesto se málem dostal do střely. O něco aktivnější jsou ale na začátku druhé třetiny hráči Avalanche.
     
    22:45
    Schenn měl problémy s Duchenem, který kličkoval kolem pravého kruhu až do zakončení. Nakonec ale Louis Domingue vůbec nemusel zasahovat.
     
    22:52
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, Colorado Avalanche v postavení mimo hru.
     
    23:10
    Znovu domácí parta kolem klece hostů, Grigorenko obdržel nahrávku za levý kruhu a už mohl pálit. Ale ještě počkal a pravděpodobně prováhal nejlepší střelecký moment.
     
    23:51
    Ekman-Larsson ale už na druhé straně operuje na modré čáře. Jeho nahození dopadlo dobře pro Laviny, ale to neznamená, že by se Calvin Pickarda nepolekal.
     
    24:22
    Arizona za vyrovnaného stavu rozhodně nepolevuje. Rieder nepříjemně zakončoval z úhlu a hlavně díky Ekmanu-Larssonovi ještě hostující tým drží útočnou třetinu.
     
    25:08
    Domingue nyní poměrně zariskoval. Vyjel hodně daleko z branky rozehrávat kotouč na své spoluhráče. Skoro až k modré čáře. A pak jej to málem mrzelo, musel konat zákrok betony někde mezi kruhy a jen tak tak, že dokázal šanci chytit.
     
    25:30
    Už ale šance trojice Dvorak – Domi – Duclair. Tihle tři teď zazlobili před brankou soupeře, jenže nedokázali přesně trefit zařízení, takže Pickard vůbec nemusel zasahovat.
     
    26:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a Colorado Avalanche otáčejí vývoj zápasu na svou stranu. Hrálo se v posledních momentech hodně ze strany na stranu a oba celky měly dostatek příležitostí. Tu svou nyní velmi dobře zužitkoval mladý domácí útočník NATHAN MACKINNON, jenž unikl obraně Arizony po levé straně a z pozice kolem levého kruhu se rozhodl zakončovat. Což nakonec bylo dobré rozhodnutí. MacKinnon potáhl kotouč a pak už mohl slavit, stejně jako celá Pepsi Center. Domingue tak rychlou střelu možná ani nečekal, je to tedy 2:1. Asistence: Matt Duchene.
    26:09 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    26:20
    Následuje krátká komerční pauza, po jejím konci hned budeme pokračovat.
     
    26:30
    Pokračujeme ve hře, Goligoski rozehrával u své klece a musel dávat hodně dobrý pozor, aby mu kotouč nepřeskočil hokejku a nebyly z toho další arizonské trable.
     
    26:58
    McLeod viděl místo u pravého mantinelu, tak se tudy zkusil protáhnout. Dokázal to, jenže pak už nevystřelil tak dobře, aby zaskočil soupeřova gólmana.
     
    27:10
    Rozehrávka Lukea Schenna nebyla vůbec přesná, Avalanche ji hned vystihl a málem se jim podařilo vytvořit solidní přečíslení.
     
    27:39
    Erik Johnson nemohl do útočného pásma, jeho spoluhráči se nacházeli v postavení mimo hru, a tak denverský celek ještě nějakou chvíli zůstal ve středním pásmu.
     
    28:13
    Už ale solidní zakončení Landeskoga z pravé strany, které musel Domingue hodně rychle vyrazit. Hostující ochránce klece zatím zůstává v klidu.
     
    28:49
    Duclair si jako první všiml volného kotouče u modré útočné čáry a hned se toho snažil využít. Jenže jeho pokus o pěkných pár centimetrů minul Pickardovu klec.
     
    29:25
    Johnson jen nahodil kus černé gumy do útočné třetiny, tam ale nebyl nikdo v dresu Lavin, takže Coyotes nyní měli dostatek času na další rozehrávku.
     
    30:04
    Nikita Zadorov obdržel hodně pohlednou přihrávku na hrot levého kruhu. Domácí bek na nic nečekal a hned střílel. A vůbec ne špatně, málem se puk dokázal odrazit do branky.
     
    30:38
    Barrie našel na levém křídle před modrou čarou volného Iginlu, ten se následně pustil do útoční akce. Hraje se nyní v hodně vysokém tempu a navíc se ani příliš nepřerušuje.
     
    31:15
    Obě strany rychle střídají, což jen podporuje rychlou hru na ledě.
     
    31:34
    Uvidíme reklamní přestávku, po jejím skončení by se mělo vhazovat na některém z bodů ve středním pásmu.
     
    31:46
    Už znovu pokračujeme ve hře, puk získali na buly hosté a hned se také snaží prosadit směrem dopředu. Pickard dobře neviděl na puk, přesto jej vyrazil.
     
    32:09
    Domácí brankář raději přidržel puk a zajistil nové buly po své levé ruce. Tam se bude také za okamžik vhazovat.
     
    32:25
    Hned po buly měl Pickard co na práci, jeden z útočníků v bílém dresu zkoušel dorážet. Následně Laviny vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    32:52
    Už ale hraje také hostující Max Domi, jeho střelu se pokusil pokazit Grigorenko. Ale neúspěšně, útočník Arizony přeci jen dokázal kvalitně vypálit.
     
    33:23
    Colbornova střela z pravé strany, na niž Louis Domingue nebyl úplně připraven. Puk jen o pár centimetrů minul horní tyčku.
     
    33:50
    Avalanche očividně nikam nespěchají a hlavně se snaží v klidu zakládat nové útoky. Luke Schenn musel likvidovat šanci soupeře u pravého mantinelu.
     
    34:20
    Colorado sice bylo nějakou chvíli v pásmu soupeře, ale moc dlouho se tam neudrželo. Pak bylo ale zpátky a dokonce zazvonila tyčka hostující klece.
     
    34:53
    Za brankou soupeře kroužil Jorda Martinook. Ale neměl komu nahrávat, velmi brzy byl o kus černé gumy připraven.
     
    35:03
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, poté už budeme pokračovat ve zbytku druhé třetiny.
     
    35:10
    Po vhazování se radují s pukem na hokejkách domácí. Ti si ale ještě nějakou chvíli musejí počkat, než se dostanou do lepší šance.
     
    35:40
    Teď navíc u puku na útočné modré čáře Ekman-Larsson, který tradičně nahazoval a pak i střílel puk na branku.
     
    35:53
    Calvin Pickard má o střele obránce Oliver Ekmana-Larssona puk v náruči, bude se tedy pochopitelně vhazovat pře brankou Lavin.
     
    36:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak dlouho se chodilo s hrnkem pro vodu, až se ucho utrhlo. V posledních minutách nechali Colorado Avalanche před jejich brankou soupeře dělat spoustu věcí a teď se ukazuje, že to není úplně dobrý nápad. Coyotes sice dávají vyrovnávací gól z velmi nepřehledné situace, to jim ale vůbec nemuselo vadit. Jako poslední udeřil do kotouče obránce ANTHONY DEANGELO, který svým prvním gólem v National Hockey League opět zařizuje výsledkové drama. Pickard už těžko mohl stihnout zasahovat. Asistence: Max Domi, Anthony Duclair.
    36:15 Anthony DEANGELO - 2:2
     
    36:48
    Ještě jeden zásah pro gólmana Colorada, ten raději přidrží puk pod svou rukavicí.
     
    37:26
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizonské snaživce vyrovnávací branka očividně hodně nakopla a záhy tu máme další hostující trefu. Tato branka tedy překlápí vedení zpátky na hokejky Pouštních psů. Velmi překvapivou a hlavně skrytou střelu za domácími zadáky vypustil směrem k brance Calvina Pickarda MAX DOMI. Brankář Colorada toho opravdu moc neviděl, což se projevilo také na jeho zákroku. Rázem tedy Arizona opět vede a domácí, jež měli druhou třetinu doposud pod kontrolou, budou potřebovat rychle zabrat. Asistence: Connor Murphy, Anthony Duclair.
    37:26 Max DOMI - 2:3
     
    38:32
    Colorado ale nepolevuje a snaží se v závěru druhé třetiny tlačit rychle před branku.
     
    39:06
    Ohlášena poslední minuta prostředního dějství. Na puku v útočném pásmu Nikita Zadorov, jemuž ještě pomáhal Grigorenko. Ale k další střele nedošlo.
     
    39:28
    Na druhé straně pro Chychruna. Ten sice byl daleko od zařízení, i tak se ale pokusil zakončit.
     
    40:00
    Arizona si na začátku třetí třetiny zahraje přesilovou hru. Současně se druhou sirénou totiž inkasuje dvě minuty za sekání domácí muž Mikko Rantanen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Tohle byla třetina velkých zvratů. Colorado Avalanche sice nejdříve otočili výsledek pro sebe a vedli 2:1, jenže domácím se vůbec nevyvedl závěr prostřední dvacetiminutovky. Arizona dala dva slepené góly a také po čtyřiceti minutách hry tedy vede rozdílem jedné branky. Je jasné, že nás čeká hodně zajímavých závěrečných dvacet minut hry.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Colorado Avalanche: 18

    Arizona Coyotes: 20
     
    Podrobnější statistiky po dvou třetinách

    Střely: 18:20
    Hity: 11:15
    Trestné minuty:11:7
    Využité přesilovky:1:0
    Úspěšnost na buly: 52% – 48%
    Zblokované střely: 19:8
     
    Zajímavost

    Zatímco se hokejisté Colorada přetahují o body s Arizonou, obyvatelé toho amerického státu před malým okamžikem rozhodli o tom, že jako stát podpoří v prezidentských volbách Hillary Clintonovou. Právě ona v Coloradu zvítězila.
     
    Zajímavost

    Nejvíce střelecky aktivní je zatím v dnešním zápase obránce Arizony Alex Goligoski. Ten vyslal na branku Calvina Pickarda už čtyři střely. Ani jedna neskončila v síti.
     
    Zanedlouho se vrátíme do Pepsi Center, kde proběhne třetí třetina zápasu. Colorado bude hrát ještě na začátku třetí části dvě minuty v oslabení.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování třetí třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Také na začátku třetí části pro sebe buly získávají Coyotes.
     
    40:11
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak to je opravdu neuvěřitelné. Ve všech třech třetinách padla branka hned v první minutě dvacetiminutovky, teď to dokonce trvalo pouhých jedenáct vteřin. Stejně jako v úvodu střetnutí se prosazuje arizonský JORDAN MARTINOOK. Ten hned a bez váhání vyrazil směrem k zařízení Colorada Avalanche a zakončoval. Ochránce domácí klece nestihl jeho možnost pokrýt, nádherná kombinace z hokejky na hokejku až do prázdné branky. Také hosté tedy dnes využívají přesilovou hru a unikají do trháku o dvě branky. Asistence: Radim Vrbata, Max Domi.
    40:11 Jordan MARTINOOK - 2:4
     
    41:37
    Coyotes jsou navíc stále velmi aktivní a v útočném tažení nepolevují. Domi se na chvíli ocitl úplně sám na pravém kruhu.
     
    42:04
    Znovu volný Max Domi, tentokrát dostal nahrávku od Duclaira. Ale první uvedený už nestihl z výhodné pozice poslat puk na branku.
     
    42:45
    Nyní arizonskou možnost zastavuje postavení mimo hru, Kojoti si nedali pozor na brusle na modré útočné čáře.
     
    43:05
    Pickard měl co dělat, aby stihl reagovat na zakončení z úhlu od jednoho z útočníků v bílém dresu. Nakonec puk dokázal vytěsnit z brankoviště, ale i s trochou štěstí.
     
    43:35
    Avalanache se zatím hodně těžko dostávají do šancí, Louis Domingue ve třetí třetině ještě nemá žádný větší zákrok a v pohodě čeká ve své klecí.
     
    44:02
    Naopak teď Calvinu Pickardovi zahrozil Tobias Rieder. Jeho střela končí jen za brankou, kde už se o kus černé gumy postarají beci Colorada.
     
    44:35
    Ofsajd Arizony podruhé v krátkém časovém sledu, zanedlouho proběhne opakované buly ve středním pásmu.
     
    44:39
    Vzápětí práce pro Domingueho, ale tohle byl snadný zásah lapačkou. Colorado ale aspoň získalo snadné buly v útočné třetině.
     
    45:00
    Tempo oproti závěru druhé třetiny poněkud opadlo a tato hra bude nyní pochopitelně vyhovovat především hostující družině, která drží náskok o dvě branky.
     
    45:28
    Další technický přestupek, tentokrát postavení mimo hru v podání Colorado Avalanche.
     
    45:48
    Alex Goligoski rozehrával novou akci ze své obranné třetiny, jenže nenašel vepředu nikoho ze svých spoluhráčů. Také arizonské pokusy jsou nyní hodně nepřesné.
     
    46:29
    Když už Laviny dostanou puk za útočnou modrou čáru, jen těžko se jim daří pálit. Jako to třeba před chvíli předvedl Söderberg, jenž pouze obkroužil klec.
     
    46:57
    Puk sice rozezvučel tyčku hostujícího zařízení, ale šlo o spíše lehké nahozen, které nemělo tak velkou šanci na úspěch.
     
    47:24
    Hra přerušena, ještě předtím se Louis Domingue musel blýsknout zákrokem betonem. Pokračovat budeme po skončení komerční přestávky.
     
    47:40
    Nikita Zadorov hledal co nejrychlejší cestu do útočné třetiny. Pak ji sice našel, ale jeden z jeho spoluhráčů se dostal do ofsajdu, takže bylo rychle po domácí příležitosti.
     
    48:00
    Oliver Ekman-Larsson zajisitl klid za hostující brankou, pak zkusil vyslat kupředu Dvoraka. Jenže ten nestačil proti dvěma bránícím hokejistům Colorada.
     
    48:27
    O něco lépe už si vedl jeden ze statisticky nejlepších mužů tohoto mače Max Domi. Dělal si pomyšlení na druhou branku a další kanadský bod, jenže netrefil přesně.
     
    48:45
    Zakázané uvolnění Arizona Coyotes, vhazovat by se mělo před zraky Louise Domingueho.
     
    48:58
    Tentokrát buly zvládlo lépe Colorado, do parády si každopádně hodně rychle vzal puk obránce DeAngelo. Ten později ztroskotal na MacKinnonovi.
     
    49:38
    Zajémavé nahození jednoho z domácích obránců na branku Arizony, ale nikdo před klecí nedokázal uklidit kus černé gumy do branky. Hosté tedy stále v klidu.
     
    50:05
    Další komplikace pro denverskou družinu. Jeden z domácích hokejistů je totiž odeslán na dvě minuty za katr. Přesněji dostává menší trest Rene Bourque, jenž držel Ekmana-Larssona. Je tu tedy další možnost pro Coyotes.
     
    50:15
    Není překvapením, že hned po buly pálil na začátku další arizonské přesilovky obránce Ekman-Larsson. Pickard ale zatím zasahovat nemusel.
     
    50:43
    I DeAngelo se pokusil vstřelit druhou branku v zápase, jenže kotouč někdo před brankou dokázal tečovat mimo tři tyče. Zatím obrana Colorada dobře pracuje.
     
    51:18
    Už více jak minuta z hostující početní výhody je pryč a domácím se stále nepodařilo vyhodit puk. Arizona začala přesilovku velmi dobře a svírá v nich soka.
     
    51:50
    Až nyní první vyhození přes všechny čáry. Louis Domingue se ovšem stará o to, aby jeho spoluhráči získali co nejdříve útočnou třetinu zpět.
     
    52:18
    Rene Bourque je zpátky na ledě, Avalanche tedy oslabení zvládli, i když je to asi muselo stát hodně sil.
     
    52:40
    Už při hře pět na pět se do šance dostal Gabriel Landeskog, který zakončoval skákavý puk. Ale Domingue zatím ve třetí třetin nechybuje a drží Arizonu ve vedení.
     
    52:46
    Bude následovat další buly, kus černé pryže skončil někde mezi diváky.
     
    53:08
    Sledovali jsme tři technické přestupky za sebou, ale už se znovu pokračuje plynulejším tempem. Duchene unikal po levém mantinelu, ale nikdo ze spoluhráčů nevystihl jeho plány.
     
    53:34
    Puk mimo hrací plochu, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    53:41
    Netrvalo dlouho a Louis Domingue si připisuje další zásah do statistik. Puk letící z dálky v klidu našel lapačkou a pak pro jistotu přerušil hru.
     
    53:58
    Střela Zadorova z dálky netrefila branku, o teč se pokoušel Colborne, ale neúspěšně. Přesto ještě Avalanche drží kus černé gumy před zařízením Arizony.
     
    54:13
    Erik Johnson málem zaskočil gólmana Kojotů skrytou střelou, na poslední chvíli si ji Domingue dokázal najít. Pak ještě před začátkem komerční pauzy rozmíška před arizonskou klecí, ale nešlo o nic vážného, vylučovat se nebude.
     
    54:20
    Laviny uspěly i na dalším vhazování a nějakou chvíli tedy ještě zůstaly v útočném pásmu. Je jasné, že v posledních minutách třetí třetiny se hosté nebudou chtít nikam zbytečně tlačit.
     
    54:46
    Gabriel Landeskog tak dlouho čekal s nahrávkou, až nakonec raději zakončoval. Ale Louis Domingue znovu pozorný, tentokráte si moc dobře pohlídal místečko u pravé tyčky zařízení.
     
    55:04
    Začalo poslední pět minut základní hrací doby, Colorado bude muset začít riskovat, pokud chce ještě pomýšlet na body z tohoto zápasu. Střeleckým pokusem se prezentoval arizonský Radim Vrbata.
     
    55:35
    Alex Goligoski vyřešil trable hned se dvěma soupeři zároveň a hned jak to šlo, tak vyhodil kotouč co nejdále od hostující brány. Udělal to ale tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    56:18
    Colorado zpátky v útočné třetině, útočné formaci se ale vůbec nepovedla kombinace na pravém kruhu a do protiútoku následně zamířil Max Domi.
     
    57:00
    Velmi rychlý přístup arizonských hokejistů na modré obranné čáře. Sotva se tam dostane puk, už hosté stavějí neprostupnou zeď. Přes tu se teď Lavinám bude hodně těžko dostávat.
     
    57:35
    Pickard už si nějakou chvíli nemusel připsat do statistik žádná zásah. Nyní sice sleduje, jak za jeho brankou krouží s pukem Rieder, jenže ten spíše střádá drahocenné vteřiny.
     
    58:15
    Nebude dlouho trvat a nejspíš se dočkáme odvolání coloradského gólmana. Zatím ale Calvin Pickard zůstává mezi třemi tyčemi Avalanche.
     
    58:48
    Teď už ale Pickard odjel na střídačku a Avalanche to tedy zkoušejí s prázdnou brankou a jedním mužem v poli navíc.
     
    59:13
    Běží poslední minuta třetí třetiny, puk skončil sražený někde mimo hrací plochu a minimálně ještě jednou se bude vhazovat. Poslední šance pro Avalanche něco zkusit.
     
    59:16
    Colorado Avalanche si pochopitelně vybírají oddechový čas.
     
    59:33
    Arizona ještě nestačila vyhodit puk do středního pásma, to se jí podařilo až po několika pokusech. Ale jen na chvíli, pak už zase byli Avalanche zpět u jejich klece.
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto, body z tohoto utkání si nakonec odnesou hokejisté Arizona Coyotes. A nutno podotknout, že poměrně zaslouženě. Jedinou silnější pasáž prožilo Colorado v prostřední části, zbytek zápasu byla hra hodně vyrovnaná a v rozhodujících momentech dokázali skórovat hosté. Co je zajímavé, v první minutě každé ze tří třetin padla branka, dvakrát z hokejek Arizonských. I tyto dvě trefy Jordana Martinooka možná rozhodly. Avalanche tedy doma ztrácejí důležité body a Pouštní psi naopak berou cenné bodíky do tabulky Pacifické divize. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 27

    Arizona Coyotes: 25
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (ARI) (0 + 2)
     
    Tři hvězdy utkání

    Jordan Martinook (ARI) (2 + 0)
    Max Domi (ARI) (1 + 2)
    Anthony DeAngelo (ARI) (1 + 0) (05:42:31)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. R. Bourque (E. Johnson, Grigorenko), 27. MacKinnon (Duchene) – 1. Martinook (Vrbata, J. McGinn), 37. DeAngelo (Domi, Duclair), 38. Domi (C. Murphy, Duclair), 41. Martinook (Vrbata, Domi)


    Colorado Avalanche: Pickard – Zadorov, E. Johnson, Wiercioch, Barrie, Beauchemin, Gelinas – MacKinnon, Duchene, Rantanen – Landeskog, Söderberg, Iginla – R. Bourque, Grigorenko, Colborne – Martinsen, J. Mitchell, McLeod.
    Arizona Coyotes: Domingue – Ekman-Larsson, C. Murphy, Goligoski, DeAngelo, Chychrun, Schenn – J. McGinn, Martinook, Vrbata – Domi, Dvorak, Duclair – Dauphin, Richardson, Doan – Crouse, Gaudet, White.

    Rozhodčí: O'Rourke, Walsh – Cameron, Grandt

    Diváci: 13 858
    bahis siteleri