Slovensko – Skotsko 4:0 (kon.)
konec
Slovensko
4:0 (1:0)
Skotsko
sk Středa 09.11.2016, 16:30Reprezentace U21 • Přátelské utkání
Předzápasové kurzy
     
    Išlo len o priateľský zápas, no Slováci nenechali nič na náhodu a zdolali Škótsko jasne 4:0. Naši reprezentanti do 21 rokov boli od začiatku duelu lepší a zaslúžene triumfovali po presných zásahoch Rusnáka, Niňaja, Balaja a vlastnom góle Iacovittiho. Práve vlastenec škótskeho obrancu bol kľúčový, pretože dovtedy hostia bojovali a z jedného brejku dokonca trafili žrď. Potom sa už z trávnika vytratili a čakali na záverečný hvizd. (18:20:50)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Pridáva sa ešte jedna minúta. Zápas je rozhodnutý, a tak nie je dôvod ho naťahovať.
     
    90
    Po faule Škótov nasledoval priamy kop pre Slovákov. Rusnák posunul loptu Faškovi, ktorého strela smerovala nad bránu.
     
    89
    Hlavný rozhodca Hameter z Rakúska vytiahol prvú žltú kartu zápasu. Ukázal ju Iacovittimu, ktorý zastavil rýchly protiútok Slovenska.
     
    88
    Slovenský rohový kop rozohral Albert Rusnák. Jeho prudký center našiel hlavu Niňaja, ktorý mieril nepresne.
     
    87
    Balaj zviedol rýchlostný súboj so škótskym kapitánom Souttarom, ale nedokázal loptu získať.
     
    85
    Škótov dnes zlomil druhý gól, ktorý si strelil do vlastnej siete Iacovitti, pretože prišiel práve vtedy, keď mali miernu prevahu.
     
    84
    Rýchly Brigant robí obrane hostí obrovské problémy. Škóti nedokážu reagovať na jeho rýchle kľučky a naletia mu na každý pohyb.
     
    83
    Slovensko dalo gól! Tomáš Brigant vycvičil dvojicu Škótov v pokutovom území, naservíroval loptu pred bránu FILIPOVI BALAJOVI a ten nemal problém zakončiť do odkrytej siete.
     
    82
    Slováci boli zase nepresní pri rozohrávke na vlastnej polovici, no protiútok hostí rýchlo skončil zlou prihrávkou.
     
    81
    Po chybnej prihrávke v strede poľa získal loptu striedajúci Nesbitt a postupoval dopredu. Na úrovni šestnástky prihral spoluhráčovi, ktorého koncovka nebola presná.
     
    80
    Škóti v posledných štyroch kvalifikačných zápasoch nestrelili gól, pričom inkasovali až deväťkrát. Ani dnes si túto bilanciu zatiaľ nevylepšili.
     
    78
    Slovensko dalo gól! Naši hráči predviedli nacvičený signál po rohovom kope, ktorý zakončil strelou Rusnák. Jeho pokus ešte zneškodnil Fulton, ale následnú dorážku BRANISLAVA NIŇAJA do prázdnej brány nedokázal zlikvidovať.
     
    77
    Aktívny Brigant priniesol oživenie do slovenskej hry. Talentovaný záložník sa chce ukázať pred vlastnými fanúšikmi, pretože oblieka dres Spartaka Myjava.
     
    75
    Tomáš Brigant dokázal obísť brániaceho hráča, prehodil si loptu na ľavačku, no prestrelil bránu z ostrého uhla.
     
    74
    Na opačnej strane prišla takisto strela, ktorá nesmerovala medzi tri žrde. Z dvadsiatich metrov nedokázal škótsky záložník ohroziť Hrušku.
     
    73
    Michal Faško prešiel cez škótsku defenzívu, na hranici šestnástky si vytvoril dobrú streleckú pozíciu, ale tesne minul bránu.
     
    72
    Striedanie v tíme Škótsko: z ihriska odchádzajú Smith a Cameron, prichádzajú MacDonald a Sheppard.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 8. Rusnák, 57. Iacovitti (vla.), 78. Niňaj, 83. Balaj

    Karty:   89. Iacovitti (SCO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 15:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:11.
    Slovensko: Chovan (46. Hruška) – Valjent, Niňaj (C), Králik, Skovajsa (46. Šatka) – Káčer (62. Huk), Chrien, Hromada (46. Faško) – Rusnák, Mihalík (62. Brigant), Šafranko (70. Balaj).
    Skotsko: Fulton – Smith (72. MacDonald), Iacovitti, Jules (Sammut), Cameron (72. Sheppard) – Souttar (C), Jones – Cadden (68. Nesbitt), Henderson (46. Quitongo), Docherty (68. Forrest) – Brophy (46. Hardie).

    Rozhodčí: Hameter – Hancko, Bednár
    bahis siteleri