TK fotbalové reprezentace před utkáním s Norskem (kon.)
konec
TK fotbalové reprezentace před utkáním s Norskem

Čtvrtek 10.11.2016, 16:50Tiskové konference
     
    To byla poslední odpověď trenéra české reprezentace Karla Jarolíma na dnešní tiskové konferenci. Nyní si již jen můžeme přát, aby zítra vše nejlépe vyšlo a Česká republika protrhla dlouhé čekání na gól a zvládla zápas proti Norsku. (17:15:23)
     
    Karel Jarolím: Já bych byl rád, aby hráči, co dostanou šanci, předvedli dobrý výkon, a vyšlo to. Rád bych konečně ustálil soupisku a přál bych si, aby kluci podávali vyrovnané výkony a nemuseli bychom do toho tak často zasahovat.
     
    Karel Jarolím: Když se někdo trefí a protrhne to čekání na gól, tak samozřejmě nejspíše dostane ode mě nějakou odměnu.
     
    Karel Jarolím: Za dvě tréninkové jednotky, které byly plnohodnotné, není moc času na to, aby se něco výrazně změnilo. Chce to především jít za gólem a zachovat chladnou hlavu ve finální fázi. Bylo opravdu málo času na to, abysme vše vypilovali tak, jak bychom chtěli. Pevně ale věřím, že budeme lépe zakončovat, i v tréninku to nevypadlo vůbec špatně.
     
    Karel Jarolím: Samozřejmě každý hráč je jiný a může na něj působit jinak situace, v jaké jsme nyní. Jak jsem ale už říkal, chceme jít do zápasu nažhavení s cílem uspět.
     
    Karel Jarolím: Hráči jsou celkem v pohodě. Nechci jim tolik zdůrazňovat důležitost utkání, abychom je nedostali zbytečně pod velký tlak. Chceme jít ale do zápasu rozhodně co nejvíce nežhavení.
     
    Karel Jarolím: Samozřejmě jsme si říkali, kde může být Norsko slabiny. Mám ale zároveň informace, že udělají nějaké změny v sestavě. Rozhodně ale bude Norsko nebezpečnější směrem dopředu než byl naposledy Ázerbajdžán.
     
    Karel Jarolím: O sestavě bude jasno teprve zítra, podle toho, jak se vyspím. Vše může být jinak. Nějakou představu samozřejmě mám.
     
    Karel Jarolím: Snažíme se na hráče působit, aby nebyli příliš nervózní. Jak už ale bylo zmíněno, důležitost utkání je zřetelná, pokud si chceme udržet šanci na postup na mistrovství Evropy.
     
    Karel Jarolím: S Bořkem Dočkalem jsme rozebírali jeho zkrat a musíme se rozhodně takových věcí vyvarovat. Věřím, že Bořek dá do zítřejšího zápasu ještě víc, než by dal obvykle, protože ho čeká třízápasová pauza, kterou si musí odpykat za svůj zkrat.
     
    Karel Jarolím: Zdravotní stav všech hráčů vypadá zatím dobře, i Honza Skalák by měl být zcela v pořádku.
     
    Karel Jarolím: Já zatím neměl čas na nějaké vybavování ohledně titulu se Slavií, ale třeba, když si večer lehnu do postele, tak na to trochu zavzpomínám.
     
    Karel Jarolím: V posledních zápasech bylo na můj vkus málo situací, při nichž by měla obrana soupeře vážnější problémy. Týkalo se to i situací ve vápně, kde jsme nedostávali do šancí. Mým hlavním cílem je, abychom proti Norsku byli nebezpečnější směrem dopředu.
     
    Karel Jarolím: Nechci prozrazovat, v jakém rozestavení budeme hrát. V posledních zápasech jsme stavěli dva útočníky, ale zároveň to neznamenalo vstřelené branky. Je proto jedno, kolik útočníků je na hřišti, ale celé naše pojetí musí být takové, abysme se dostávali do šancí a dávali branky.
     
    Kapitán Tomáš Sivok opustil své místo a otázky nyní budou směřovat ke Karlu Jarolímovi.
     
    Tomáš Sivok: Norsko je velmi silným týmem a má spoustu kvalitních hráčů, kteří jsou dobře individuálně vybavení. Viděli jsme jejich poslední zápas proti Ázerbajdžánu, v němž byli velmi dominantní a diktovali tempo hry.
     
    Tomáš Sivok: Rozhodně to nebereme jako klíčový zápas, který rozhodne o postupu. Trenér Karel Jarolím nás na zápase dobře připravoval, takže věřím, že budeme dobře připraveni a víme, o co hrajeme.
     
    Tomáš Sivok: Pro oba týmy je vždy lepší, když je tráva trochu mokřejší, ale každopádně budou podmínky pro obě mužstva zcela stejná.
     
    Tomáš Sivok: Ještě nevím, zda nastoupím, to se musíte zeptat trenéra. Já jsem ale zdravotně stoprocentně v pořádku, což potvrdilo pondělní vyšetření.

    Dominik Rejthar

    bahis siteleri