Brazílie – Argentina 3:0 (kon.) | Arménie – Černá Hora 3:2 (kon.) | Francie – Švédsko 2:1 (kon.)
Česko – Norsko 2:1 (kon.) | Sev. Irsko – Ázerbájdžán 4:0 (kon.) | San Marino – Německo 0:8 (kon.)
Dánsko – Kazachstán 4:1 (kon.) | Rumunsko – Polsko 0:3 (kon.) | Anglie – Skotsko 3:0 (kon.)
Malta – Slovinsko 0:1 (kon.) | Slovensko – Litva 4:0 (kon.)
konec
Brazílie
3:0 (2:0)
Argentina
Pátek 11.11.2016, 00:45 • Estádio Governador Magalhães Pinto (Belo Horizonte) • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:45.
     
    Lákavý souboj se dnes odehraje v kvalifikační skupině Jižní Ameriky o postup na světový šampionát. Zatím vedoucí Brazílie vyzve na domácí půdě aktuálně šestou Argentinu. Kdo z tohoto souboje vzejde jako vítěz?
     
    BRAZÍLIE (1.)
    10 zápasů, 21 bodů


    Fotbalisté z kolébky fotbalu jsou aktuálně na prvním místě a jejich cesta na světový šampionát je na dobré cestě. Svěřenci trenéra Titeho jsou na prvním místě. V posledních pěti kvalifikačních utkáních čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali. Postupně to odnesla Venezuela, Bolívie, Kolumbie a Ekvádor.
    Nominace Brazílie na utkání s Argentinou

     
    ARGENTINA (6.)
    10 zápasů, 16 bodů


    Vicemistrům světa se ve vyrovnané skupině moc nedaří. Na první Brazílii ztrácejí ovšem pouze pět bodů. Argentině se nepovedly především poslední tři zápasy. Banda trenéra Julia Olarticoechea nestačila na Paraguay. Předtím remizovala s Peru a poslední Venezuelou.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Alisson – Alves, Marquinhos, Miranda, Marcelo – Paulinho, Fernandinho, Augusto – Coutinho, Jesus, Neymar.
    Náhradníci: Weverton, Muralha – Firmino, Costa, Lima, Fágner, Caio, Gil, Willian, Silva, Luis, Giuliano.

    Argentina: Romero – Zabaleta, Otamendi, Funes Mori, Más – Pérez, Biglia, Mascherano, Di María – Messi – Higuaín.
    Náhradníci: Rulli, Guzmán – Banega, Musacchio, Roncaglia, Mercado, Pizarro, Pratto, Corea, Agüero, Lavezzi, Buffarini..
     
    Krásné ráno všem fanouškům nejkvalitnějšího fotbalu na světě! Střetnutí klasických národů a obrovských rivalů startuje za necelých deset minut.
     
    Oba celky nastupují na trávník stadionu v Belo Horizonte. Domácí celek obleče klasické žluté dresy, hosté v modrobílém. Jako první uslyšíme hymny.
     
    Hymny dohrály, fotbalisté si podali ruce a utkání mezi Brazílií a Argentinou může začít. Kdo bude šťastnější? Neymar nebo Messi? Vše ukáže následujících devadesát minut!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání velikánů odstartovalo výkopem fotbalistů Argentiny, jenž byli hned vypískáni domácím publikem. Sergio Romero hned rozehrával od své branky, kde jej nebezpečně napadal Gabriel Jesus. Hostující brankář ovšem vše ustál.
     
    2
    K vidění byl hned první útok Brazílie. Neymar dostal míč do běhu, který si zpracovával a následně předával nabíhajícím spoluhráčům. Jeden z nich jej ovšem nezachytil.
     
    3
    První centrovaný míč vyslal do vápna Lionel Messi. Jeho centr z pravé strany mířil na Gonzala Higuaína. Před ním ovšem balon odhlavičkoval obránce Miranda.
     
    4
    Argentina si následně po menším faulu vybojovala první standardní situaci utkání. Lionel Messi jí rozehrával z nějakých třiceti metrů, ale svým pokusem trefil jen dobře postavenou zeď.
     
    5
    Následně se vicemistři světa nedostali do nějaké akce. Přihrávka jednoho z hráčů byla zastavena pozorným brazilským fotbalistem. Ti se dostávají do útoku.
     
    6
    První žlutou kartu utkání inkasuje domácí Fernandinho. Ten zastavoval Messiho loktem, kterým jej zasáhl přímo do obličeje.
     
    8
    Domácí fotbalisté kontrolují hru kombinací na vlastní polovině. Nechme se překvapit, co Brazilci následně vymyslí.
     
    9
    Pronikání Neymara bylo zastaveno zákrokem Javiera Mascherana, jenž těsně před ním upadl. Útočník Barcelony následně přes svého klubového spoluhráče přepadl.
     
    10
    Domácím standardní situace nevyšla, a tak se do útoku snažil projít Gonzalo Higuaín. Ten ovšem po obranném zákroku zahrál rukou, a tak se bude odkopávat od branky Alissona.
     
    12
    Další snažení Neymara a další faul Javiera Mascherana. Nyní zastavoval šikovného útočníka u levé lajny. Domácí svojí výhodu rozehrávají nakrátko.
     
    13
    Kombinační hra Argentiny byla ukončena špatným zpracováním Javiera Mascherana. Ten následně ve středovém kruhu poslal k zemi Gabriela Jesuse.
     
    14
    Brazílie se poprvé s míčem dostala do vápna. Finální přihrávka na pravé křídlo ovšem nevyšla, a tak míč skončil pouze u brankáře Manchesteru United.
     
    16
    Gonzalo Higuaín dlouho otravoval obránce Mirandu. Bek Interu Milán se ovšem nenechal dostat pod tlak a klidně rozehrál akci svého celku.
     
    17
    Brazílie celou akci zakončila centrem z pravé strany do vápna, kde se nikdo neprosadil. Následoval tak protiútok Lionela Messiho, jenž byl ve středovém kruhu faulován.
     
    18
    Faulem si pomohli i hosté. Lucas Biglia zastavoval snažení domácího celku na levé lajně. Ani nyní ale nepřišel karetní trest.
     
    19
    Argentina se nyní dostala do dobré šance. Enzo Pérez dostal dobrou přihrávku do vápna. Následně mohl zakončovat ze solidní pozice, ale nakonec jej zradil první dotek.
     
    20
    Prvních dvacet minut je za námi. Zatím sledujeme vyrovnané utkání. Ani jeden celek nechce udělat chybu, a proto jsme stále neviděli žádný střelecký pokus.
     
    21
    Uvidíme ale první rohový kop. Ten vybojovali domácí, jejichž centr z levé strany mířící do vápna byl zblokován. Následovat tak bude standardní situace z levé strany.
     
    22
    K hlavičce se sice nikdo z domácích nedostal, ale přišla střela Renata Augusta z nějakých pětadvaceti metrů. Fotbalista čínského Pekingu ovšem míč z první poslal jen vysoko nad.
     
    23
    První střelecký pokus, jenž ohrozil branku, stál opravdu za to! Lucas Biglia si zpracoval míč a následně jej poslal na branku. Alisson ovšem tento nebezpečný pokus vyrazil!
    23. První šance utkání. Lucas Biglia nepřekvapil Alissona
     
    25
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Do vedení jdou ovšem domácí, a to po ještě luxusnější střele! Neymar našel přihrávkou z levé strany nabíhajícího PHILLIPEHO COUTINHA. Ten si míč potáhl do střelecké pozice a z nějakých pětadvaceti metrů vymetl pravou šibenici. To byla trefa!
    25. Philippe COUTINHO - 1:0
     
    27
    Argentina tak nyní ztrácí. Zkouší ovšem kombinovat a dostat se do nějaké akce, která by jim opět zařídila vyrovnaný stav. Brazílie si tímto výsledkem zatím upevňuje vedoucí pozici v kvalifikační skupině.
     
    29
    Po snažení Argentiny se k míči opět dostávají fotbalisté Brazílie, jenž se před pár minuty dostali do jednobrankového vedení díky výstavní trefě Coutinha.
     
    30
    Půl hodiny je za námi a my od třiadvacáté minuty sledujeme opravdu luxusní fotbal. Šance jsou vidět na obě strany, přesně toto od takového utkání očekáváme.
     
    32
    Po faulu na hostujícího Péreze se bude odkopávat z poloviny hřiště. Argentina se bude následně pokoušet vymyslet nějakou gólovou akci.
     
    33
    Brazilský brankář Alisson byl dostán pod tlak, a tak odkopával nepřesně. Míč nakonec skončil v autu, a tak budou rozehrávat aut fotbalisté Argentiny.
     
    34
    Následovalo snažení Enza Péreze, který se s míčem prodral až před vápno, odkud zakončoval. Jeho pokus k levé tyči byl ovšem nakonec nepřesný.
     
    35
    Lionel Messi vybojoval pro svůj celek luxusní přímý kop. Argentinský kapitán byl faulován téměř na hranici vápna. To je přesně dělané pro něj.
     
    37
    Standardní situaci zakončoval Lionel Messi, který ale trefil jen připravenou zeď. Následná dorážka jednoho z jeho spoluhráčů byla zblokována do autu.
     
    38
    Následoval tak protiútok jiného fotbalisty, Neymara. Ten se po pravé straně prodral až do vápna, odkud ovšem střelou na přední tyč trefil jen brankovou konstrukci!
     
    39
    Hra se hned přesunula před druhou branku. Ángel di María rozehrával rohový kop z levé strany, který byl ovšem hned odvrácen. Ani z druhého ovšem nic nevymyslel.
     
    40
    Argentina by se ráda do konce prvního poločasu dočkala vyrovnání. Vidíme tedy jejich kombinační hru ve středu travnaté plochy.
     
    41
    Emanuel Más dostal ideální přihrávku do vápna. Následně tak levý bek Argentiny posílal nabídku skrz malým vápnem. Na zadní tyčce ale trestuhodně nikdo nestál.
     
    43
    Zajímavá akce Argentiny. Gonzalo Higuaín dostal míč za obranu, který následně sklepl na hranici vápna Lionelu Messimu. Ten svým pokusem trefil bránícího hráče, předtím ovšem Higuaín stál v ofsajdu.
     
    44
    Argentina je v posledních minutách mnohem aktivnější na míči. Vidíme tak jejich kombinační hru, která ovšem branku zatím nepřinesla.
     
    45
    V úplném závěru prvního poločasu se ještě modrobílým povedlo vybojovat aut na levé straně. Čeká nás nejspíše poslední akce úvodní části hry.
     
    45+1
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Argentina svojí šanci nevyužila, a tak přišel útok Brazílie. NEYMAR dostal krásnou přihrávku na levou stranu a následně se řítil sám na branku Sergia Romera. Toho střelou k pravé tyčce pohodlně překonal a dal tak svou padesátou branku v brazilském dresu!
    45+1. NEYMAR - 2:0
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí vítězstvím Brazílie v poměru 2:0! Domácí se dostali do vedení po úžasné střele Philippa Coutinha, jenž se z hranice vápna trefil přímo do pravé šibenice. Argentina byla sice následně aktivnější, ale tečku za poločasem udělal v nastavení Neymar. Domácí útočník dostal luxusní přihrávku od Gabriela Jesuse a v následném úniku pohodlně překonal Sergia Romera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Enzo Pérez, přichází Sergio Agüero.
     
    47
    Prvním faulem v poločase se provinil Emanuel Más, jenž si ve středu hřiště počkal na jednoho z Brazilců, kterého poslal k zemi.
     
    48
    Hodně dobrou práci nyní předvedl Neymar, který pláchl po levém křídle a následně centroval do vápna. Tam zakončoval Gabriel Jesus, který ale v rychlosti zamířil jen vedle branky.
     
    48
    Marcelo následně padl pod nohy nebezpečně pronikajícímu Agüerovi. Následovat tak bude přímý kop Lionela Messiho. Obránce Realu Madrid následně viděl žlutou kartu.
     
    49
    Messi centroval na malé vápno, kde ale našel jen hlavu pozorného obránce. Tomu se povedlo jeho pokus odvrátit až do autu.
     
    50
    Nyní chyběly milimetry. Lionel Messi chytrou přihrávkou hledal nabíhajícího spoluhráče, který nakonec na jeho přihrávku těsně nedosáhl.
     
    51
    Sergio Agüero dostával nyní centrovaný míč za obranu a mohl se dostávat do tutové šance. Brankář Alisson ovšem vyběhl a znemožnil útočníku Manchesteru City něco udělat.
     
    53
    Dlouhá kombinační hra byla zakončena přihrávkou na Sergia Agüera na pravou stranu. Argentinský forvard byl nalezen v ofsajdu, ačkoliv se jednalo o hodně těsnou situaci.
     
    54
    Středem hřiště následně prostupoval Ángel di María, jenž byl hodně rychle zastaven. To následovalo i na druhé straně, kdy se snažil projít do zakončení jeden z domácích.
     
    55
    Obrovská šance pro Paulinha! Argentina byla v tlaku, ale poté opět mohla inkasovat. Paulinho se dostal s míčem do vápna, kde následně udělal kličku brankáři, ale střelou do odkryté branky neuspěl. Pablo Zabaleta skvěle zasáhl!
    55. Obrovská šance Paulinha zastavena Zabaletou na čáře
     
    56
    Následně je první žlutou kartou potrestán nějaký argentinský hráč. Funes Mori zastavoval Neymara takovým hokejovým bodyčekem. Následuje tak přímý kop pro Brazílii.
     
    57
    K míči se postavil Dani Alves, jenž mířil do pravé šibenice. Tu sice netrefil, ale i tak musel Romero vyrážet jeho pokus. Nakonec ovšem bez nějakých potíží.
     
    58
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Nyní to již vyšlo a Brazílie se tak dostává do luxusního tříbrankového vedení! Marcelo našel centrem do vápna Renata Augusta, jenž následně přiťukl míč PAULINHOVI. Ten následně propálil vše před sebou!
    58. PAULINHO - 3:0
     
    60
    Argentina již ztrácí tři branky a to už nevypadá na to, že by se jim toto utkání podařilo vyhrát. Hosté to ovšem zkoušejí i nadále.
     
    62
    Odkopává se ovšem po jejich snažení jen od branky Alissona. Ten dnes moc práce neměl, ačkoliv je právě Argentina mnohem aktivnější.
     
    63
    Nicolas Otamendi si nyní počkal ve středu hřiště na jednoho z hráčů Brazílie, kterého následně skolil k zemi. Následuje žlutá karta pro obránce Manchesteru City.
     
    64
    A další tvrdý faul. Nyní se jej dopustil Javier Mascherano a lehce to jiskřilo i mezi hráči katalánské Barcelony. Hosté jsou hodně podráždění.
     
    65
    O potlesk fanoušků se postaral Neymar, jenž se na levé straně elegantně prosmýkl přes bránící hráče Argentiny. Následnou akci se mu ovšem vymyslet nepovedlo.
     
    67
    Nicolás Otamendi nyní v hlavičkovém souboji poslal k zemi Neymara, a tak bude následovat přímý kop z levé strany. Domácí celek chtěl druhou kartu pro obránce Argentiny.
     
    68
    Mohlo to být pro domácí ještě veselejší! Neymar dostal naprosto úžasnou přihrávku před branku, kde se dostával do střelecké pozice. Jeho pokus byl ale na poslední chvíli zablokován Mascheranem.
     
    69
    Faulován byl v následném úniku Sergio Agüero. Být to o metr dále, kopou fotbalisté Argentiny penaltový kop. Nyní uvidíme standardku z hranice vápna.
     
    71
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Ángel di María, přichází Ángel Correa.
     
    71
    Přímý kop rozehrál Lionel Messi, jenž svým technickým pokusem mířil k pravé tyčce. Jeho pokus ovšem ani neletěl do branky, Alisson míč přesto ukryl v rukavicích.
     
    73
    Argentina je i nadále aktivním celkem, ale do nějaké akce se jim prostě nedaří projít. Zatím to vypadá výsledkově na jednoznačné vítězství Brazílie.
     
    74
    Po faulu na jednoho z argentinských borců se bude pokračovat kombinační hrou na útočné polovině. Hosté už moc času na drama nemají.
     
    75
    A další faul, nyní to odnesl Philippe Coutinho. Vypadá to, že se utkání pomalu a jistě dohrává. Uvidíme, zda se ještě přecijen něco urodí.
     
    77
    Neymar na levé straně umotal bránící hráče a uvařil pozoruhodný centr. Ten ovšem odhlavičkoval jako poslední hráč pozorný Pablo Zabaleta.
     
    78
    Hosté stále nemůžou vymyslet žádnou akci, kterou by se dostali do vápna. Brazílie dnes hraje hodně dobře v obraně i útoku.
     
    79
    Neskutečná akce. Paulinho poslal míč do běhu na Neymara, který proběhl do vápna. Místo střely zvolil kličku, která mu ovšem nevyšla. Následuje odkop od branky.
     
    80
    Argentinští to nyní zkoušel přihrávkou za obranu po zemi, ale ani toto nevyšlo. Domácí dnes hrají prostě skvěle a Argentina nemá recept na jejich obranu.
     
    81
    Hodně tvrdě byl faulován Gonzalo Higuaín. Rozehrávat budou hosté, ale nejdříve uvidíme první střídání domácího celku.
     
    82
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Roberto Firmino.
     
    83
    Fernandinho sice nestihl zabránit rohovému kopu, ale i tak si za svou snahu vyžádal potlesk fanoušků a spoluhráčů. Následuje roh Argentiny.
     
    84
    Lucas Biglia hodně naivně stíhal Neymara. Toho následně zastavil tím, že jej chytil za hrudník a nepustil ho před sebe. Se žlutou kartou počítal a nic nenamítal.
     
    85
    Roberto Firmino byl hodně blízko ke vstřelení branky po pár sekundách na hřišti. Míč mu přišel před branku, kde se ale nedokázal prosadit.
    85. Nevyužitá šance Roberta Firmina
     
    85
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Douglas Costa.
     
    86
    Útočným faulem se prezentoval spíše frustrovaný Sergio Agüero. Brazílie dnes bude slavit hodně luxusní výhru nad jedním ze svých největších rivalů.
     
    87
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Miranda, přichází Thiago Silva.
     
    88
    Brazílie se dostala do další šance. Neymar z blízkosti míč netrefil ideálně a ten se tak dostal k obránci. Ten následným odkopem trefil kopačku Firmina, jenž se málem dočkal šťastné branky. Míč ale nakonec skončil mimo branku.
     
    89
    Neymar na levé straně opět kličkoval. Po pár fintách poslal míč nabíhajícímu Douglasu Costovi, jenž ale nezakončil. I tak se ale jednalo o další skvělou akci.
     
    90
    Začala nám první nastavená minuta tohoto utkání. Brazilci vedou a nikam se neženou. Dnes si to domácí za svůj výkon zasloužili.
     
    90+1
    Lionel Messi prošel po pravé straně do vápna, kde pozici vylepšoval svou přihrávkou na penaltu. Míč se ovšem odrazil jen na rohový kop.
     
    90+2
    Ten Messi rozehrál dobře, ale k nějakému zakončení se žádný z jeho spoluhráčů nedostal. Následuje tak odkop od branky Alissona.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Brazílie vítězí po skvělém výkonu nad Argentinou 3:0 a je tak opět blíže světovému šampionátu!

    Domácí se dostali do vedení po úžasné střele Philippa Coutinha, jenž se z hranice vápna trefil přímo do pravé šibenice. Argentina byla sice následně aktivnější, ale tečku za poločasem udělal v nastavení Neymar. Domácí útočník dostal luxusní přihrávku od Gabriela Jesuse a v následném úniku pohodlně překonal Sergia Romera.

    Druhý poločas začal podobně aktivně. Po deseti minutách se ve velké šanci zjevil Paulinho, který ale střelou do odkryté branky trefil jen připraveného Zabaletu. Brazilská patnáctka ovšem nemusela smutnit, tři minuty na to se totiž dočkala své branky po přihrávce od Renata Augusta. Následovaly ještě nějaké šance, ale branka již nepadla. Brazílie tak přejela Argentinu po výsledku 3:0!
    Brazilci si dnes nad Argentinou opravdu pochutnali... a radovali se například takto

     
    STATISTIKY UTKÁNÍ

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3.
    Střely mimo: 5:5.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 23:23.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u fotbalové kvalifikace zase někdy nashledanou! (02:49:01)

    David Panuška

    Branky: 25. Coutinho (Neymar), 45+1. Neymar (Jesus), 58. Paulinho (Augusto)

    Karty:   6. Fernandinho (BRA), 48. Marcelo (BRA) – 56. Funes Mori (ARG), 63. Otamendi (ARG), 84. Biglia (ARG)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 23:23.
    Brazílie: Alisson – Alves (C), Marquinhos, Miranda (87. Silva), Marcelo – Paulinho, Fernandinho, Augusto – Coutinho (85. Costa), Jesus (82. Firmino), Neymar.
    Náhradníci: Weverton, Muralha – Firmino, Costa, Lima, Fágner, Caio, Gil, Willian, Silva, Luis, Giuliano.

    Argentina: Romero – Zabaleta, Otamendi, Funes Mori, Más – Pérez (46. Agüero), Biglia, Mascherano, Di María (71. Correa) – Messi (C) – Higuaín.
    Náhradníci: Rulli, Guzmán – Banega, Musacchio, Roncaglia, Mercado, Pizarro, Pratto, Corea, Agüero, Lavezzi, Buffarini.

    Rozhodčí: Bascuñán – Schiemann, Barraza (vš. Chile)
    bahis siteleri