VC Brazílie Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
konec
Velká cena Brazílie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Neděle 13.11.2016, 17:10 • Okruh: Interlagos, Sao Paulo, Brazílie • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a za 14 dní se budu těšit při vrcholu letošní sezony v Abú Dhabí. Mějte se fajn a hezký nedělní večer. (20:34:34)
     
    Brazilskou Grand Prix ovládl přesvědčivě Lewis Hamilton, druhý dojel Nico Rosberg a po famózním závěru se na stupně vítězů propracoval Max Verstappen. Znamená to tedy, že korunovace (staro)nového mistra světa se odkládá do posledního závodu v Abú Dhabí, který je na programu 27. listopadu. Velké finále se tedy odehraje na okruhu Yas Marina.
     
    Máme za sebou Velkou cenu Brazílie, během níž se toho stalo víc než dost. Celý den nad okruhem pršelo, což jako první odnesl Romain Grosjean, jenž narazil do bariéry při "zkušební" jízdě a do samotného závodu tak vůbec neodstartoval. Začátek GP proběhl kvůli špatným podmínkám za safety carem, který se na trať v průběhu závodu ještě párkrát vrátil. Jednak po nehodě Ericssona, poté byl závod dvakrát přerušen a v obou případech vrátil jezdce zpět na trať právě bezpečnostní vůz. Ten zaúřadoval ještě po nehodě Felipeho Massy, který se následně rozloučil s diváky s vlajkou na zádech a se slzami v očích.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Brazílie: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Verstappen, 4. Pérez, 5. Vettel, 6. Sainz, 7. Hülkenberg, 8. Ricciardo, 9. Nasr, 10. Alonso. Závod nedokončili Grosjean, Ericsson, Räikkönen, Palmer, Massa a Gutiérrez.
     
    Konec závodu.
     
    71
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Brazílie! Druhý dojel Nico Rosberg a třetí po famózní jízdě Max Verstappen.
     
    71
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Brazílie!
     
    70
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Verstappen, 4. Pérez, 5. Vettel, 6. Sainz, 7. Hülkenberg, 8. Ricciardo, 9. Nasr, 10. Alonso.
     
    69
    Max Verstappen počtvrté za sebou. Teď už si hledal místo, kterak by mohl přelstít Péreze. O několik sekund později už se mu to povedlo a po vnější stopě nechal Péreze za sebou a dostal se na třetí místo! Mama mia!
     
    68
    Ještě jednou Max Verstappen. Nejmladší pilot v dějinách formule 1 nahání třetího Sergia Péreze a vůbec bych se nedivil, kdyby pro sebe ukořistil bronz.
     
    67
    Max Verstappen zvolil vnitřní stopu, po níž předjel Sebastiana Vettela. Vettela navíc vytlačil mimo trať. Verstappen stále nemá dost a tentokrát předhonil Carlose Sainze. Holanďan je už čtvrtý!
     
    66
    Max Verstappen šlápl na plyn a zamával Nicu Hülkenbergovi. Němec se neubránil a přenechal šestou pozici Verstappenovi. Ten vzápětí atakoval i Sebastiana Vettela, ale ten na rozdíl od svého krajana své místo uhájil.
     
    65
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3.. Pérez, 4. Sainz, 5. Vettel, 6. Hülkenberg, 7. Verstappen, 8. Ricciardo, 9. Nasr, 10. Ocon.
     
    64
    Je tomu skutečně tak, Ricciardo nechal za sebou Nasra a už je osmý.
     
    64
    Daniel Ricciardo má na dohled Felipeho Nasra. Zdá se, že Ricciardo je o něco rychlejší a není tak vyloučeno, že Nasra objede.
     
    63
    Daniel Ricciardo je při chuti, jeho entuziasmus nyní odnesl Esteban Ocon. Australan se posunul na devátou příčku.

    Michal Šandor