Joanna Jędrzejczyková (POL) - Karolina Kowalkiewic Vítěz: J. Jędrzejczyková - na body (kon.) | Tyron Woodley (USA) - Stephen Thompson (USA) Remíza (kon.)
Eddie Alvarez (USA) - Conor McGregor (IRL) Vítěz: C. McGregor - KO (kon.)
konec
Eddie Alvarez (USA) - Conor McGregor (IRL)
UFC 205: O titul v lehké váze

Vítěz: C. McGregor - KO

Neděle 13.11.2016, 07:20 • Madison Square Garden, New York • UFC
     
    To je z dnešního večera vše, já Vám přeji hezkou neděli a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (07:42:53)
    V New Yorku se psala historie

    Conor je novým šampionem lehké váhy

     
    Conor McGregor dnes přepsal historii, je prvním, kdo současně vládne dvěma váhovým kategoriím. New York se dnes oblékne do irských barev.
     
    3:04
    A je konec. Levá ruka dnes byla tím, co rozhodlo. Eddie Alvarez absolutně nechytal McGregorovy útoky, po sérii čtyř ran šel k zemi, Ir přidal další dělovky a rozhodčí musel zápas ukončit. Conor McGregor je šampionem lehké váhy!
     
    2:45
    Levá přistála na Alvarezově hlavě!
     
    1:55
    Jsme u pletiva, Alvarez trochu tlačí, ale McGregor kontruje lokty.
     
    1:30
    Pravá a hned levá, McGregor přidává další rány.
     
    1:20
    Low kick na Alvarezovo koleno.
     
    0:30
    Conorova levá je nebezpečná, Alvarez ji nechává procházet. Tohle by se mu ale nemuselo vyplatit.
     
    Eddie Alvarez byl několikrát blízko porážky, McGregor jej dokázal třikrát poslat k zemi, ale šampion zatím funguje dál!
     
    Skončilo první kolo.
     
    4:25
    Zkusil i kop, bez většího úspěchu.
     
    4:00
    Vypadá to, že se Alvarez dostal z nejhoršího a snaží se o kontry.
     
    3:20
    Teď McGregor přidal i kop na tělo, tohle kolo je zatím zcela jeho.
     
    2:55
    Conor přidává i lokty, Alvarez musí utíkat.
     
    2:25
    Alvarez je v potížích, je na zádech, otřesený a schytává další pecky na hlavu.
     
    1:55
    Alvarez vystartoval po soupeři, ale okamžitě schytal další levou.
     
    1:15
    Conorova levá byla silná, ale Eddie to vydýchal a opět bojuje v postoji.
     
    1:10
    Alvarez je na zemi, schytal jednu tvrdou na hlavu.
     
    1:00
    Minuta je za námi, zatím je to oťukávání.
     
    0:10
    Hned ze startu jsme viděli Conorův výpad vpřed, trochu ale přepadl.
     
    Začalo první kolo.
     
    Máme za sebou představení Conora McGregora i jeho soupeře, Eddieho Alvareze. Podle sázkových kanceláří je favoritem Ir, zda se to potvrdí, na to si musíme počkat.
     
    Bruce Buffer představuje aktéry tohoto utkání, začíná rozhodčími. V oktagonu bude na souboj dohlížet John McCarthy.
     
    MSG potemněla, je čas na nástup šampiona lehké váhy, Eddieho Alvareze. Halou se nese poměrně silné bučení. To ukazuje, komu bude publikum fandit.
     
    Conor McGregor je zabalen do irské vlajky a už míří do oktagonu!
    Vrchol večera je tady, šampion vs. šampion

     
    V prvním titulovém utkání večera zdolala Joanna Jędrzejczyková svou soupeřku na body. Musela však bojovat do poslední vteřiny a Karolina Kowalkiewiczová ukázala, že má v sobě velký potenciál a určitě o ní ještě uslyšíme.
     
    Yoel Romero ve třetím kole rozčísl obočí Chrise Weidmana a po několika dalších úderech musel rozhodčí zápas ukončit. Krve tam bylo opravdu hodně... Dana White už před utkáním prohlásil, že vítěz půjde o titul, takže Michael Bisping se má na co těšit. Šampion byl na místě a několika jasnými gesty dal najevo, co si o Romerovi myslí.
     
    V prvním utkání hlavní karty Raquel Penningtonová překvapila bývalou šampionku Mieshu Tateovou, když vládla v postoji a překvapivě i na zemi a vyhrála 3:0. Pro Mieshu to tak byla druhá porážka v řadě, naopak Raquel stoupá žebříčkem vzhůru. Po utkání přišel velký šok, Miesha Tateová ukončila kariéru!
     
    V druhé sérii předzápasů nejprve Vicente Luque za necelou minutu a půl vyhrál KO nad Belalem Muhammadem, Tim Boetsch porazil na TKO Rafaela Natala, Khabib Nurmagomedov na kimuru zdolal Michaela Johnsona a nakonec Frankie Edgar vybodoval Jeremyho Stephense.
     
    Pojďme se podívat, jak dopadly předzápasy tohoto hvězdného večera. Liz Carmoucheová porazila Katlyn Chookagianovou 2:1 na body a Jim Miller poté v pohodě vybodoval Thiaga Alvese.
     
    Zápas je hlavním duelem na kartě a v Madison Square Garden k němu dojde těsně před sedmou hodinou ranní. To se ale samozřejmě může změnit v návaznosti na předcházející duely. Každopádně si nenechte zápas ujít, jste k němu všichni zváni.
    Kompletní karta dnešního eventu

     
    Conor McGregor (bilance 20-3,v UFC 8-1)

    Asi marně by se hledal fighter, který je tolik milován, tolik nesnášen a který si může v UFC dovolit prakticky cokoliv. Pérovou váhu, ve které je šampionem posunul na vedlejší kolej, ale titul stále má. Začal putovat váhami, což nejprve přineslo dva duely proti Nateu Diazovi, se kterým to mají 1:1 a nyní přišel výlet do lehké váhy a rovnou do zápasu o mistrovský pás. Pokud dnes Conor uspěje, bude psát historii, neboť by byl vůbec prvním šampionem ve dvou váhách najednou. Píše se tak obrovský příběh, navíc na místě, které pamatuje tolik památných bitev.
     
    Eddie Alvarez (bilance 28-4, v UFC 3-1)

    Šampion váhy nemá v UFC dlouhou historii, ale svou kariéru zvládl vystavět natolik rychle a dobře, že i přes úvodní prohru s Donaldem Cerronem dokázal další dva zápasy vyhrát a najednou stál v oktagonu proti šampionovi Rafaelu dos Anjosovi. Toho v červenci letošního roku zničil během necelých čtyř minut prvního kola a mohl pozvednout pás. Dostal se tak do nejvyšší hry a má možnost stát uprostřed magické Madison Square Garden a čelit možná nejpopulárnějšímu fighterovi současnosti.
     
    Dobré ráno u UFC. Ta má dnes svou premiéru v New Yorku a hned se jedná o přímo bombastický event. Nyní se společně podíváme na fight o titul v lehké váze, ve kterém se utkají šampion Eddie Alvarez a vyzyvatel Conor McGregor, který je zároveň šampionem v pérové váze.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:50.

    Aleš Pur

    John McCarthy