TK ke galavečeru profesionálního boxu (kon.)
konec
Tisková konference ke galavečeru profesionálního boxu Box Live Karlovy

Středa 16.11.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference pomalu končí. Veselý ještě připomíná, že v pátek proběhne v Hotelu Ambassador vážení obou boxerů. (16:11:36)
     
    Slovo si bere opět Miloš Veselý, který je rád, že projekt se úspěšně nastartoval. Dle jeho slov je vidět zájem boxerů i veřejnosti.
     
    Fabiána Bytyqi: Těším se, až zúročím vše, co jsme natrénovali v přípravě. Sparingy byly kvalitní. Nejvíce se těším na soupeřku. Bude to něco jiného, exotičtějšího. S nikým takovým jsem dříve neboxovala. Těším se na to, bude to pro mě výzva.
     
    Lucie Sedláčková: Na zápas se moc těším, o to víc, že je to o světový pás. Dokázali jsme se hodně připravit, měli jsme kvalitní sparingy. Myslím, že jsem dobře připravená a těším se
     
    Na závěr Konečný hovoří o přípravě obou boxerek, které jsou na tiskové konferenci, Sedláčkové a Bytyqi. Obě děvčata řádně potrénovala a měla velké množství kvalitních sparingů.
     
    Konečného trochu mrzí, že prostory Grandhotelu Pupp nejsou větší, protože takový galavečer by si zasloužil větší diváckou kulisu. Na druhou stranu hovoří o tom, že atmosféra by mohla být ještě lepší.
     
    Jako poslední bude na programu zápas Fabiány Bytyqi s Halimouo Vunjabeovou o titul juniorské mistryně světa WBC.
     
    Konečný se nejvíce těší na zápas v křížové váze o republikový titul, ve kterém se utkají Luboš Šuda a Daniel Vencl.
     
    V dalším zápase se představí Josef Zahradník proti s Oszkarem Fikem v lehké welterové váze do 63,5 kg. Konečný hovoří o tom, že to pro Zahradníka bude obtížný zápas vzhledem ke kvalitě soupeře.
     
    Lukáš Konečný dále říká, že od 21:45 se bude akce vysílat živě na stanici Nova Sport. Vysílání otevře zápas Lucie Sedláčkové s Pašou Malagičovou na deset kol o juniorský titul WBC ve váze do 57kg.
     
    Konečný věří, že Balog Hermanna prověří a zároveň to bere jako dobrou přípravu pro Štěpána Horvátha na jeho budoucí zápas právě s Hermannem.
     
    Pořadatelé hledali vhodného soupeře pro Artura Hermann tak, aby se nejednalo o jednoznačný zápas. Nakonec souhlasil Jan Balog, který má za sebou několik velice dobrých duelů jak mezi amatéry, tak mezi profesionály.
     
    Michal Ďurovič proti Lukáši Radičovi, welterová váha, zápas na čtyři kola. David Hošek proti Jindřichu Veleckému v těžké váze na čtyři kola. Sebastian Bytygi se ve váze do 62 kilogramů utká v zápase na 6 kol s tanzánským boxerem Francisem Miyeyushoem.
     
    Konečný dále představuje všechny aktéry hlavního programu.
     
    Konečný hovoří o tom, že ještě program dolaďují. Ve hře je zápas Vítka Krála s Bronislavem Kubínem, což by byl skvělý zápas pro diváky.
     
    Konečný hovoří o tom, že většina soupeřů českých boxerů má menší zdravotní problémy. Ondřej Marvan, které měl boxovat s Vítkem Králem má naražená žebra z tréninku.
     
    V jednom z těchto předzápasů dostane šanci i nadějný český boxer Vítek Král, který nedávno přestoupil k profesionálům.
     
    Konečný a jeho tým nakonec ještě povolil k několika předzápasům.
     
    Ke zbylým zápasům se vyjádří Lukáš Konečný. Toho, dle jeho slov, kontaktovalo mnoho zástupců tuzemských boxerů, ale bohužel musel většinu z nich odmítnout. Snažil se vybírat z těch největších jmen.
     
    Představí se také Lucie Sedláčková, která dostane šanci vybojovat si titul juniorské mistryně světa.
     
    Další členka jeho týmu Fabiana Bytyqi, bude v Karlových Varech obhajovat titul juniorské mistryně světa WBC. Její soupeřka už je na cestě do České republiky.
     
    Artur Hermann i tak ale bude boxovat, akorát s jiným soupeřem.
     
    Říká, že velice lituje, že kvůli zdravotním problémům Štěpána Horvátha, neuvidíme jeho zápas s Arturem Hermannem o evropský pás WBO.
     
    Blanko je velice šťastný, že se akce uskuteční v prostorách Grandhotelu Pupp, který je znám po celé Evropě a doufá, že si ji diváci užijí.
     
    Blanko děkuje také televizi Nova, která bude přenášet samotný galavečer.
     
    Slovo si nyní bere Benny Blanko a rovněž zdraví všechny přítomné a děkuje Hoteu Ambassador za poskytnutí prostor pro tiskovou konferenci a také za ubytování během akce.
     
    Veselý ujišťuje, že akce se bude v Karlových Varech opakovat i příští rok v zimních měsících, a stane se pevnou součástí programu.
     
    Akce je dle pořadatelů úplně vyprodaná, kapacitu 1000 míst by mohli naplnit až trojnásobně.
     
    Veselý děkuje všem partnerům, kteří se podílejí na tom, že se Galavečer boxu může vůbec uskutečnit.
     
    Fanoušci boxu ale jinak nebudou během galavečera o nic ochuzeni. Pořadatelé s úsměvem na tváři tvrdí, že jeden zrušený zápas nahradili dvěma novými. Program, který začne v 18 hodin v karlovarském Grandhotelu Pupp, by se tak mohl natáhnout až na šest hodin.
     
    Největší změnou a smutnou zprávou je však fakt, že se Galavečera ze zdravotních důvodů nezúčastní Štěpán Horváth, který si to měl rozdat s Arturem Hermannem o o pás evropského šampióna WBO.
     
    Veselý hovoří o tom, že od posledního setkání s novináři před dvěma měsíci, došlo k celé řadě změn. Od změny termínu a místa konání až po samotný program.
     
    Miloš Veselý, promotér chystané akce, přivítal zástupce médií a všechny přítomné.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Daniel Kubelka