Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Č. Budějovice – Písek 6:5 (po pr.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Vítkovice – Třinec 2:5 (kon.) | Pardubice – Liberec 7:2 (kon.) | HC Litvínov – Letňany 6:5 (po pr.)
Jihlava – Havířov 4:3 (kon.) | K. Vary – Kladno 2:4 (kon.) | Slavia – Chomutov 3:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kolín 3:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
SC Marimex Kolín
Pátek 25.11.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 25. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Blažek) – Zvěřina, Pejchal, Lachman "A", Horák, Rubner, Adam, Polák – Teplý "C", Křehlík, Donda – Přibyl "A", Veverka, Tecl – Pokorný, Cachnín, Piskač

    SC Kolín: Březina (Mašek) – Dotter, Štěpánek, Zdeněk "C", Grauer "A", Mikula, Nutil – Gorás, Kronus "A", Rolc, Zheliznyak, Dytrych, Plíhal, Poul, Vasilev, Kalista

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Jan Jeletz, Jaroslav kuřítko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Na úvodním buly byli sice úspěšnější domácí, jenže v útočném pásmu ztratili puk a dopředu uháněli 2 na 1 Kolínští. Tomáš Gorás po přihrávce svého spoluhráče zakončoval do protipohybu gólmana, Miroslav Folvarský ovšem vytáhl fantastický zákrok lapačkou a hned na startu utkání zachránil svůj tým!
     
    00:38
    Kolín bude pokračovat v útočení, Viktor Horák (HBR) je potrestán 2 minutami za vysokou hůl.
     
    01:14
    Bruslaři vybojovali kotouč a okamžitě ho napálili přes všechny čáry až na druhou stranu hřiště.
     
    02:11
    Kozlové dlouho kombinovali v útočném pásmu, chyběla jim ale střelba. Nakonec je o kotouč obral Daniel Polák a osvobodil tak své mužstvo.
     
    02:38
    Viktor Horák je zpátky na ledě. Hosté přesilovou hru sice strávili v pásmu Havlíčkova Brodu, do šance se ale nedostali.
     
    03:47
    Kolín začal utkání útočně, i v rovnovážném stavu hráčů na ledě se drží v útoku. Stejně jako v početní výhodě mu ale chybí střelba.
     
    04:21
    Josef Nutil přišel na útočné modré o kotouč a bleskurychlý David Donda se vyřítil do úniku. Martin Březina však jeho zakončení vytěsnil vyrážečkou!
     
    06:23
    Jonáš Kronus zavezl puk do útočného pásma podél pravého hrazení, nahodil puk před bránu, tam ale mezi bruslemi protančil až do rohu. Brankář Havlíčkova Brodu zasahovat nemusel.
     
    06:52
    Bruslaři si chtěli také zaútočit, na modré čáře je ale zastavil ofsajd.
     
    07:22
    Po levé straně vedl útočnou akci Daniel Rulc. Sám vzal situaci do svých rukou, jeho střelu z kruhu vyrazil Folvarský ramenem.
     
    08:11
    Kolínští odjeli na střídačku, čehož využil brankář domácích, který vyslal přesnou přihrávkou přes půl hřiště dopředu Jiřího Přibyla, ten ale z pravé strany hostujícího gólmana neprostřelil.
     
    08:45
    A znovu hrál s pukem na holi Miroslav Folvarský, který podpořil útok Havlíčkova Brodu další prudkou a přesnou přihrávkou přes celé střední pásmo.
     
    09:37
    Tlak Kolína opadl, začalo se hrát více před Martinem Březinou. Ten si s tím ale zatím nemusí dělat příliš starostí, puky na něj nemíří.
     
    10:16
    Kozlové vybojovali kotouč a mířili hned na bránu Havlíčkova Brodu, nepodařilo se jim ale překonat modrou čáru, aniž by se provinili ofsajdem.
     
    11:15
    Václav Piskač uviděl na pravé straně rozjetého Lukáše Pokorného, poslal mu ale nepřesnou přihrávku a puku se zmocnili hosté.
     
    11:52
    Michal Teplý dojel nahozený kotouč za kolínskou klecí, tam se zbavil dvou beků a hledal své spoluhráče, kteří dojížděli celou akci, přihrávka se ale s úspěchem nesetkala.
     
    12:45
    Michal Teplý si vyměnil kotouč s Radimem Pejchalem a vyrazil na útočnou zteč po pravé straně, posledního obránce ho ale odstavil od puku tělem.
     
    13:49
    Matěj Poul vybojoval černý kus gumy za bránou Havlíčkova Brodu a hned se dravě prosmýkl kolem tyče a snažil se dotlačit puk za bránu. Miroslav Folvarský byl ale připraven a puk za betony nepustil.
     
    14:21
    Václav Piskač měl vysokou rychlost a dostal se až do zakončení z levého kruhu, hostující svatyni ale minul. Hostům se pak nepodařila rozehrávka a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    15:33
    Radim Pejchal projel celým hřištěm, ale dostal se jen do rohu. Dokázal ovšem dostat puk na pravý kruh k Danielu Polákovi, po němž ještě zleva střílel zápěstím Vojtěch Veverka, Martin Březina si ovšem poradil.
     
    16:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Akce začala u Jiřího Přibyla, který na ose hřiště uvolnil VOJTĚCHA VEVERKU. Ten se prosmýkl mezi beky a mířil sám na brankáře, kterého si položil na zem a kolem jeho betonu zasunul puk k pravé tyči! Asistence: Jiří Přibyl.
     
    17:19
    Kozlové se díky důrazu dostali až před brankoviště, stejně důrazní a také důslední byli ovšem i obránci Bruslařů, kteří nenechali puk, aby pošel až na bránu.
     
    18:31
    Adam Štěpánek vystřelil zápěstím od modré čáry, před brankářem se ještě snažil tečovat Ondřej Plíhal, jenž ale puk netrefil a ten tak prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    19:38
    Bruslaři dostali puk ve středním pásmu na Václava Piskače, který měl nalevo trochu volného prostoru. Rychle se k němu ale sjeli hostující obránci, a tak puk jenom nahodil na bránu. Martin Březina měl s nahozením lehké problémy, proto raději podržel puk pod lapačkou.
     
    19:57
    Z levé strany se do zakončení prodíral Matěj Poul, jeho střelu ještě stihl zablokovat Pavel Zvěřina. Puk se po odrazu od obráncovy hole vznesl do vzduchu, Miroslav Folvarský byl ovšem pozorný a situaci si pohlídal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina začala tlakem Kolína, postupně se hra ovšem vyrovnala. Hrálo se bez častých přerušení, první dějství se odehrálo poměrně rychle. Na jeho konci jsou o něco veselejší domácí, protože se v 17. minutě díky šikovnému zakončení Vojtěcha Veverky dostali do vedení. Druhá třetina začne přibližně v 18:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Na buly se proti sobě postavili Tomáš Křehlík a Jonáš Kronus, puk pro svůj celek získal kolínský útočník.
     
    21:00
    Teď se ale Kolín musí bránit, Pavel Grauer (KOL) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    21:19
    Martin Březina vyrazil střelu Havlíčkova Brodu z vrcholku levého kruhu pravým betonem a pak se hosté osvobodili.
     
    21:47
    Domácí nahodili od modré čáry puk na teč, kotouč před brankovištěm změnil směr, mezi 3 tyče se ale nevešel.
     
    22:11
    Bruslaři najeli s pukem do útočného pásma po levé straně, hned o něj ale přišli a musí zakládat nový útok.
     
    22:47
    Kolín se brání dobře a teď mohl dokonce sám zahrozit, to by se ale musel vyvarovat ofsajdu.
     
    23:00
    Pavel Grauer je zpátky na ledě, Kozlové své první oslabení přežili bez ztráty kytičky.
     
    23:08
    Bruslaři se po konci přesilovky nastěhovali do pásma Kozlů, Lukáš Pokorný pálil z pravého kruhu, Martin Březina se jeho pokus pohlídal.
     
    23:17
    Tomáš Lachman (HBR) ve středním pásmu trefil soupeře kolenem a ten se jen těžce zvedá z ledu. Domácí obránce je potrestán na 5 minut + osobní trest do konce utkání za faul kolenem. Trest odpyká Jakub Adam.
     
    24:39
    Hosté hrají přesilovou hru podobně, jako tu v první třetině. Puk si posílají přesně z hokejky na hokejku, směrem na Miroslava Folvarského ale míří málo střel.
     
    25:47
    Teď mají ovšem Kozlově dvouminutovou početní výhodu 5 na 3, Pavel Zvěřina (HBR) obdržel menší trest za sekání.
     
    26:34
    Kolínu se nedaří, Bruslaři se dvakrát za sebou zmocnili puku a poslali jej až za bránu Martina Březiny.
     
    27:05
    Miroslav Folvarský vyrazil střelu hostů levým betonem, odražený puk sebrala domácí obrana a poslala jej na výlet přes všechny čáry.
     
    27:17
    Kolínu ale netrvalo dlouho, aby se znovu usadil v pásmu Havlíčkova Brodu, z pravého kruhu střílel Miroslav Vasilev, narazil ale na připraveného Folvarského.
     
    27:41
    Miroslav Folvarský čaruje! Hosté znovu v pravém kruhu uvolnili tentokrát Daniela Rulce, domácí strážce svatyně se ovšem bleskově přesunul a sebral puk do lapačky!
     
    27:47
    Pavel Zvěřina je zpátky na ledě a pomůže s bráněním už standardního oslabení.
     
    28:17
    Na led skočil také Jakub Adam, domácí tým je kompletní.
     
    29:02
    Michal Teplý prošel dopředu po levé straně, na spodku kruhu se přehodil puk na bekhend a jeho střela orazítkovala bližší tyč!
     
    30:04
    Hosté vyhráli buly ve středním pásmu, Matěj Poul (KOL) ale nechal hůl pod bruslemi jednoho z domácích hráčů a je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    30:40
    Daniel Polák nahodil puk na bránu, před ní sebral odražený kotouč Marek Tecl a pohotově dorážel, zblízka trefil ale jenom Březinovy betony.
     
    31:17
    Kozlové přerušili kombinaci Havlíčkova Brodu a ukořistěný puk poslali až za bránu Miroslava Folvarského.
     
    31:47
    Bruslaři i nadále kombinovali a dostali se až před brankoviště, Martina Březinu ale nepokořili.
     
    32:04
    Matěj Poul opouští trestnou lavici, Kolín se ubránil.
     
    32:28
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kouzlo Miroslava Folvarského opadlo a v Kotlině je vyrovnáno! Jonáš Kronus nasměřoval kotouč na vrcholek pravého kruhu, kde už se napřahoval TOMÁŠ GORÁS, jenž dokázal prostřelit domácího gólmana! Asistence: Jonáš Kronus, David Zdeněk.
     
    33:38
    Marek Tecl posílal pas přes šířku pásma, puk prošel přes dva obránce, adresát Vojtěch Veverka ale skákavý kotouč netrefil.
     
    34:46
    David Donda nerozehrál přesně a už se chystal na zakázané uvolnění, puk ale jako první dojel Michal Teplý a tak se pokračovalo. Ten byl ale v útoku sám a trojice bránících hráčů mu puk sebrala.
     
    34:59
    Kozlové právě vstřelili branku!
    No a hned z další protiakce se prosazují hosté a rázem vedou! DAVID ZDENĚK se vydal na útočný výlet, na vrcholku levého kruhu schoval střelu za obránce a perfektní ranou vyhnal všechny pavouky z levého horního rohu havlíčkobrodské svatyně! Bez asistence.
     
    35:28
    Václav Piskač vypálil z levé strany jenom do betonů Březiny, odraženého puku se ovšem ujal Lukáš Pokorný, který okamžitě dorážel, trefil ale pouze přesouvajícího se gólmana Kolína.
     
    37:43
    Kozlové uzamkli svého soupeře v jeho pásma, všechny střely hráčů v modrém ale blokovala domácí obrana. Až nakonec prošel jeden pokus od pravého mantinelu, s tím ale Miroslav Folvarský žádný problém neměl.
     
    39:01
    Vojtěch Veverka projel středním pásmem a dostal se až do útočné třetiny, tam na sebe natáhl dva bránící hráče, čímž otevřel prostor pro Marka Tecla, kterému navíc dokázal přihrát, havlíčkobrodský útočník si ale nešťastně na kotouč šlápl a místo puku skončil v bráně on sám.
     
    39:57
    Krátce před koncem prostředního dějství se ještě vylučuje, Vojtěch Veverka (HBR) šel neohroženě do souboje za bránou, provinil se ale faulem a putuje na trestnou lavici za faul loktem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jestli byli po první části hry veselejší domácí, tak teď je to přesně naopak. Kozlové během dvou a půl minut vstřelili dvě branky, díky čemuž zvrátili z jejich strany nepříznivý vývoj utkání. Nejprve se prosadil Tomáš Gorás, na jeho ránu pak navázal David Zdeněk. Třetí perioda začne přibližně v 19:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Kolín vyhrál vhazování a David Zdeněk hned pro svůj celek získal útočné pásmo. Za bránou ale vybojovali puk domácí a odrazem o plexisklo jej poslali do ochranné sítě.
     
    40:54
    Kozlové si dlouho přihrávali, až se ke střele od modré čáry odhodlal David Zdeněk, jeho rána měla obrovskou razanci, přesnost ji ale scházela a skončila vedle.
     
    41:39
    Bruslaři se ujali kotouče a vyvezli jej do středního pásma. Tam ušetřili pár cenných sekund a pak poslali puk za bránu Martina Březiny.
     
    41:57
    Vojtěch Veverka opustil lavic hanby a Havlíčkův Brod už hraje se všemi 5 bruslaři.
     
    42:44
    Vojtěch Veverka prudkým pasem vyslal dopředu Michala Teplého, ten měl před sebou ale obranný val, přes který puk na bránu nedostal.
     
    43:42
    Daniel Polák zavezl puk do útočného pásma, po něm přebral štafetu Tomáš Křehlík, který mezi kruhy střílel přes obránce, Martin Březina jeho pokus zastavil.
     
    44:30
    Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu, několika přihrávkami se dostal do zakončení z blízkosti levé tyče, hostující gólman však zasáhl betony přesně.
     
    45:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali vyrovnání a nutno říct, že zaslouženě. V posledních minutách svého soupeře nepustili z pásma. Hostům se nepodařila rozehrávka a puk zachytil Vojtěch Veverka, který přihrál na levou stranu úplně volnému MICHALU TEPLÉMU, jenž si v takovéhle pozici umí poradit a napálil puk na vyrážečku přesouvajícího se Březiny! Asistence: Vojtěch Veverka.
     
    46:44
    Po vstřelené brance se na ledě nic nemění, domácí jsou stále aktivnější a tlačí svého soupeře v jeho pásmu.
     
    47:43
    Kolín se teď ze sevření na chviličku dostal, to ale jenom za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se tak bude znovu před Martinem Březinou.
     
    47:46
    Bruslaři navíc dostávají početní výhodu, Daniel Rulc (KOL) je vyloučen na 2 minuty za hákování.
     
    48:14
    Po Polákově nepřesné ráně hrál Veverka, ten se ale dlouhým obloukem vyhnal ven z pásma a Havlíčkův Brod se do něj musí dostávat znovu.
     
    48:25
    Teď se výhoda ještě zdvojnásobí, Matěj Poul (KOL) si odpyká trest za podražení.
     
    48:25
    Domácí vědí, že teď se může zápas lámat, a vyžádali si oddechový čas!
     
    48:52
    Kolínští se dostali ke kotouči a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    49:19
    Bruslaři se rychle dostali zpátky na svoje pozice a prokombinovali se ke střele z pravé strany, tu ale Martin Březina zastavil.
     
    49:36
    David Donda zblízka dorážel puk, trefil ale pouze Březinovy betony. Pak se puk dostal za bránu, kde o něj oba celky bojují.
     
    49:46
    Daniel Rulc je zpátky na ledě, Kolín se brání ve 4 hráčích.
     
    50:25
    Do hry se vrací už i Matěj Poul, také hosté dvojnásobné oslabení přežili bez újmy na skóre.
     
    51:34
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Hosté se ve třech ubránili a teď naopak sami skórují! Kolínští se dostali do přečíslení 3 na 1, když jediný bránící hráč sjel na pravou stranu k Miroslav Vasilevovi, který následně přihrál před brankoviště, kde byli najednou 2 úplně volní útočníci. Puku se chopil MATĚJ POUL a našel mezírku mezi Folvarského betony! Asistence: Miroslav Vasilev.
     
    53:58
    Michal Teplý zavezl puk do útočného pásma po levé straně. Tam sice nedokázal přes několik obránců přihrát přesně, domácí ale nakonec kotouč vybojovali a mohou pokračovat v akci.
     
    54:54
    Vojtěch Veverka dostal přihrávku do jízdy na pravé straně, v útočném pásmu se rozhlédl a přesnou žabičkou na hůl vyzval ke střele Michala Teplého. Tomu ale rána nevyšla podle představ a puk směřující doprostřed brány zastavil Martin Březina!
     
    55:49
    Michal Teplý se pohlednými kličkami ve ve středním pásmu uvolnila poslal do úniku Davida Dondu! Ten byl ale při zakončení faulován držením za což bylo nařízeno trestné střílení!
     
    55:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    DAVID DONDA se ke svému pokusu rozjel rozvážně, před brankářem několikrát zamíchal pukem a pak zápěstím vystřelil mezi betony. Hostující gólman kotouč sice trochu zpomalil, puk se ale přesto dostal za brankovou čáru!
     
    56:04
    David Zdeněk se napřáhl na modré čáře a vyslal další prudkou ránu, ta byla ale zablokována a skončila mimo.
     
    56:44
    Vasyl Zheliznyak sedral dopředu, Viktor Horák (HBR) ho ale složil k zemi a je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    57:01
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Bruslaři vyhráli vhazování ve vlastním pásmu a vyhodili puk přes všechny čáry. Tam se kotouče chopil David Zdeněk a poslal dopředu po pravém křídle JONÁŠE KRONUSE, který nabral vysokou rychlost, sjel si až k tyči a střelou nad rameno překonal gólmana Havlíčkova Brodu! Asistence: David Zdeněk, Martin Březina.
     
    57:47
    Jakub Adam (HBR) neudržel nervy na uzdě a po zákroku za vlastní bránou je vyloučen na 2 minuty za napadení.
     
    58:30
    Hosté se dostali do zakončení z bezprostřední blízkosti, Miroslav Folvarský byl ovšem pozorný.
     
    59:20
    Bruslaři sebrali svému soupeři kotouč a vyhodili je přes všechny čáry.
     
    59:47
    Jakub Adam se vrací na led, spolu s ním míří na střídačku také Miroslav Folvarský, Bruslaři zkusí v závěru hru v šesti!
     
    59:56
    Domácí se ale v útočném pásmu neudrželi, na druhou stranu naopak postupovali hosté, prázdnou bránu ale minuli.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí perioda přinesla dramatickou podívanou a bitvu o každou branku. Tu první vstřelil Michal Teplý, čímž zařídil vyrovnání. Hosté ovšem dokázali srovnat. Přečíslení 3 na 1 proměnil Matěj Poul. Netrvalo dlouho a bylo znovu vyrovnáno. David Donda byl v úniku zastaven nedovoleně a následné trestné střílení proměnil střelou mezi betony. V závěru se ale domácí dopustili faulu a to je stálo body. V početní výhodě se prosadil Jonáš Kronus a rozhodl a vítězství Kolína.
     
    To je dnes ode mne z Kotliny vše. Dovolte, abych se s vámi rozloučil a popřál hezký víkend. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:17:40)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 17. Veverka (Přibyl), 46. Teplý (Veverka), 56. Donda (TS) – 33. Gorás (Kronus, Zdeněk), 35. Zdeněk, 52. Poul (Vasilev), 58. Kronus (Zdeněk, Březina)


    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Blažek) – Zvěřina, Pejchal, Lachman "A", Horák, Rubner, Adam, Polák – Teplý "C", Křehlík, Donda – Přibyl "A", Veverka, Tecl – Pokorný, Cachnín, Piskač
    SC Marimex Kolín: Březina (Mašek) – Dotter, Štěpánek, Zdeněk "C", Grauer "A", Mikula, Nutil – Gorás, Kronus "A", Rolc, Zheliznyak, Dytrych, Plíhal, Poul, Vasilev, Kalista

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Jan Jeletz, Jaroslav kuřítko
    bahis siteleri