Gent – Kortrijk 3:0 (kon.) | Oostende – Genk 6:0 (kon.) | Standard – Waregem 4:1 (kon.)
Anderlecht – Mouscron 7:0 (kon.)
konec
KV Oostende
6:0 (2:0)
KRC Genk
Neděle 27.11.2016, 14:30 • Versluys Arena, Oostende • Belgická liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hlavní rozhodčí Bart Vertenten nenastavil nad rámec utkání ani minutu a není se čemu divit, Oostende rozstřílelo hostující Genk šesti góly, o dva z nichž se postaral Landry Dimata. Skvěle utkání odehráli také Franck Berrier a Knowledge Musona, kteří byli u všeho podstatného a také se zapsali mezi střelce utkání. Konečný výsledek. Oostende 6 Genk 0. (16:21:54)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Do konce utkání zbývají odehrát dvě minuty a hostující fotbalisté Genku by už se nejraději viděli v kabině.
    86. Landry DIMATA - 6:0
     
    86
    Oostende právě vstřelilo branku!
    LANDRY DIMATA si uprostřed hřiště na hranici šestnáctky srovnal míč na pravačku a poté nádhernou střelou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány. Demolice Genku nebere konce a domácí vedou už 6:0!
     
    85
    Jeden z fotbalistů Genku se po levé straně krásně prodral do šestnáctky, jeho následná střela ale skončila v náruči připraveného Ovona.
    83. Cyriac GOHI - 5:0
     
    83
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Berrier odcentroval z pravé strany a Bizot jeho pas pravou nohou vyrazil pouze na kopačku střídajícího CYRIACA GOHIHO, který po dvou minutách pobytu na hřišti napálil míč pravačkou k pravé tyči – 5:0.
     
    82
    Milić napřáhl ze střední vzdálenosti k nádherné přízemní střele, která mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, Bizot byl ale na zemi včas a skvělým zákrokem ji dokázal vyrazit!
     
    81
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Michiel Jonckheere, přichází Cyriac Gohi.
     
    80
    Genk využil všechny tři střídání a poté se vydal do útoku, následný pokus zpoza šestnáctky ale byl jako výstřelem do tmy, Ovono si s ním hravě poradil.
     
    78
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Alejandro Pozuelo, přichází Bennard Kumordzi.
     
    77
    Oba týmy připravily poslední střídání a jako první k němu sáhne s největší pravděpodobností hostující Genk.
     
    74
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Adam Marušić, přichází Bruno Godeau.
     
    73
    Oostende bleskově využilo početní převahu a navíc se chystá oživit hru dalším střídáním.
    71. Landry DIMATA - 4:0
     
    71
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Střídající Yassine El Ghanassy po pár sekundách na hřišti předvedl nádherný průnik do šestnáctky, když si nejprve obhodil jednoho z obránců Genku a po kličce vybíhajícímu brankářovi Bizotovi krásným centrem našel LANDRYHO DIMATU, který z blízkosti hlavou doklepl míč do prázdné brány.
     
    70
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Knowledge Musona, přichází Yassine El Ghanassy.
     
    69
    Marušić na levé straně hřiště nasadil jesličky Leonovi Baileymu, který mu neumožnil proniknout do šestnáctky zatažením za dres a po druhé žluté kartě byl správně vyloučen.
     
    67
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Thomas Buffel, přichází Leandro Trossard.
     
    66
    Berrier vyrážel na pravé straně vlastní poloviny hřiště do rychlého protiútoku a taktickým faulem ho zastavil Wouters.
     
    65
    Musona na levém křídle rozkmital své rychlé nohy a na levé straně šestnáctky se v blízkosti brankové čáry pokusil míč prohodit mezi nohama protihráče, ale nepodařilo se mu to.
     
    64
    Musona se mezi čtyřmi protihráči na levé straně šestnáctky drze snažil dostat do zakončení, ve svém průniku ale neuspěl, když si míč v rozhodující chvíli ukopl do zámezí.
     
    63
    Susic napřáhl na pravé straně šestnáctky ke střele, která byla sražena na rohový kop. Hosté ho rozehráli nakrátko a poté se dostali k přízemní střele zpoza šestnáctky, která zamířila pouze doprostřed brány a rukavic připraveného Ovona.
     
    62
    Po přestávce se dočkal gólu Knowledge Musona, který byl během prvního poločasu hodně aktivní a před pár okamžiky byl za svou aktivitu odměněn.
     
    61
    Ze zápasu uplynula hodina hry a Oostende vede na domácím hřišti nad Genkem rozdílem třídy 3:0.
     
    58
    Franck Berrier napřáhl zpoza šestnáctky k prudké střele pravačkou, jeho pokus ale zamířil vysoko nad.
    56. Knowledge MUSONA - 3:0
     
    56
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté Oostende rozjeli na pravé straně hřiště nádhernou akci a uprostřed šestnáctky ji po krásném ťukesu na jeden dotek zakončil nádhernou střelou do vzdálenějšího pravého horního rohu brány KNOWLEDGE MUSONA.
     
    55
    Wilfred Ndidi stáhl ve středovém kruhu svého protihráče a také on byl za svůj zákrok potrestán žlutou kartou.
     
    54
    Siani po levé straně hřiště krásně pronikl do šestnáctky a přiťukl míč Berrierovi, jeho následná střela ale byla příliš slabá a navíc zamířila pouze doprostřed brány, kde byl Bizot.
     
    54
    Jakub Brabec ve středovém kruhu zatáhl za záchranou brzdu a za své počínání byl "odměněn" žlutou kartou.
     
    52
    Jakub Brabec se dostal po následném rozehrání rohového kopu z levé strany hřiště do zakončení, bránu domácího Oostende ovšem neohrozil a musel couvat rychle zpět.
     
    51
    Střídající Tino Susic napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    50
    Také v sestavě Genku najdeme jednoho českého zástupce, kterým je bývalý obránce pražské Sparty Jakub Brabec.
     
    49
    V úvodu zápasu jsem to zapomněl zmínit, a tak na to nastává vhodný okamžik nyní. V sestavě Oostende dnes nastupuje zkušený obránce a bývalý český reprezentant David Rozehnal.
     
    48
    Skvělý obraný zákrok při předchozí situaci předvedl Pozuelo, který zastavil Musonu za cenu vlastního zdraví a nyní je ošetřován za postranní čárou.
     
    47
    Oostende nádherně sehrálo rychlý protiútok a po následném přenesení hry z pravé strany se na levé straně šestnáctky ocital ve slibné gólové příležitosti Musona, který si ještě troufl na krásnou zasekávačku mezi dvěma protihráči, vzápětí se ale do zakončení nedostal.
     
    46
    Oostende rozehrálo druhý poločas, do kterého vstupuje s dvoubrankovým vedením a je na dobré cestě, aby si upevnilo pozici mezi nejlepšími čtyřmi týmu Jupiler Pro League.
     
    46
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bryan Heynen, přichází Tino Susic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:32.
     
    Oostende má za sebou fantastický první poločas, Musona sice po krásných střelách zpoza šestnáctky dvakrát ztroskotal na famózním brankářovi Bizotovi, vadit mu to ale příliš nemusí, protože se dokázali prosadit jeho spoluhráči. Skóre utkání v Versluys Areně otevřel po necelých dvaceti minutách po Musonově přizvednutém přízemním centru hlavou Franck Berrier, který přesně po deseti minutách rozehrál na pravé straně rohový kop a po jeho krásném centru se prosadil také hlavou Antonio Milić. Skóre po prvním poločase. Oostende 2 Genk 0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Samatta byl faulován v poslední minutě nastavení v blízkosti šestnáctky a Gent z volného přímého kopu mířil po zemi po krásném obstřelení zdi přesně ke vzdálenější pravé tyči, Ovono ale vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil!
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Jeden z hráčů Oostende se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže prudkou ránou fantastického brankáře Bizota propálit nedokázal! Brankář Gentu jeho pokus vyrazil hrudí a dnes je nejlepším hráčům hostů.
     
    45
    Bailey se ocitl na levé straně ve slibné brankové příležitosti, místo střely ale zvolil přihrávku, což byla chyba, protože jednomu z jeho spoluhráčů mířila na vzdálenější pravé tyči na paty.
     
    44
    Oostende už nevymýšlí nic složitého a po zisku míče nakopává míč dopředu, jako to přesně teď udělal Vandendriessche.
     
    43
    Blíží se závěr prvního poločasu a jsem hodně zvědavý na to, zda Genk dokáže po zápase na evropské scéně sebrat po přestávce síly a ještě s nepříznivým vývojem duelu něco udělat.
     
    42
    Bailey si na hranici šestnáctky krásně zpracoval přihrávku z levého křídla a po třech nebo čtyřech přikopnutí míče napřáhl pravačkou k přízemní střele, která zamířila vedle přední tyče.
     
    41
    Oostende je v obraně zatím bezchybné a Genk přímo ze hry nepustilo ještě k ani jedné střele.
     
    40
    Hra obou týmů postrádá krátce před přestávkou přesnost, domácím fotbalistům to ovšem za dvoubrankového vedení nemusí dělat příliš velké starosti.
     
    38
    Leon Bailey si po inkasování žluté karty na vzdálenější levé tyči nabíhal na krásný diagonální pas svého spoluhráče z pravé strany hřiště, jenže na něj těsně nedosáhl a míč skončil v zámezí.
     
    36
    Franck Berrier si na pravé straně hřiště naběhl na odražený míč a při pokusu o Zidanovku byl sestřelen Leonem Baileym, který se stal po inkasování žluté karty druhým potrestaným hráčem dnešního jinak pohledného a férového zápasu.
     
    35
    Souboj mezi Musunou a Bizotem zatím vyznívá lépe pro brankáře Genku, co je mu to ovšem platné, když společně se spoluhráči na hřišti Oostende prohrává o dva góly...
    32. Musona parádně kroutil míč ke vzdálenější pravé tyči.
     
    32
    Musona dnes hraje s velkou chutí a po navedení míče z levého křídla do středu hřiště napřáhl k nádherné přízemní střele, která se stáčela ke vzdálenější pravé tyči, Bizot ji ale dalším fantastickým zákrokem dokázal vpádu nataženou levou rukou vytěsnit mimo!
     
    30
    Genk před pár okamžiky několikrát mohl udeřit, jenže jeho akce zůstaly pouze u náznaků a vzápětí přišel trest.
    29. Antonio MILIĆ - 2:0
     
    29
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Franck Berrier rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky poslal nádherný centr, na který si naskočil uprostřed šestnáctky ANTONIO MILIĆ a hlavou zamířil přesně ke vzdálenější pravé tyči. Oostende vede 2:0!
    28. Musona krásnou střelou protáhl brankáře Bizota.
     
    28
    Musona napřáhl zpoza šestnáctky pravačkou k pěkné utažené střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Bizor ji ale skvělým reflexivním zákrokem vyrazil na rohový kop!
     
    27
    Samatta se snažil po levém křídle proniknout do šestnáctky po zisku míče, jenže si předtím pomohl faulem.
     
    26
    Bailey je velice nebezpečným a technickým fotbalistou, což dokonale ukázal ve čtvrtečním zápase UEFA Europa League proti Rapidu Vídeň, který společně se spoluhráči porazil 1:0.
     
    25
    Bailey dobře odcentroval z levého křídla a po odvráceném míči se ocitl v pokutovém území ve slibné šanci Samatta, jenže si při pokusu o střelu pravačkou míč ukopl levačkou.
     
    23
    Oostende hraje s velkou chutí, samozřejmě si ale také musí dávat pozor směrem vzad. Genku se otevírají prostory pro rychlé protiútoky, zatím jich ale využít nedokázal.
     
    22
    Michiel Jonckheere stáhl k zemi za ruku unikajícího Pozuela a za taktický faul viděl žlutou kartu.
    19. Franck BERRIER - 1:0
     
    19
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Musona po levé straně pronikl do šestnáctky a po nádherné přešlapovačce poslal před bránu přízemní centr, který byl přizvednut do vzduchu, a FRANCK BERRIER hlavou na vzdálenější pravé tyči pohodl poslal míč do prázdné sítě.
     
    17
    Zápas nabízí fotbal ve vysokém tempu a hraje se nahoru a dolů, zatím ovšem bez gólové radosti na jedné nebo druhé straně.
     
    16
    Hra je velice vyrovnaná, o čemž dokonale vypovídá statistika držení míče: 51%-49%.
     
    15
    Canesin už je zpět na hřišti a vypadá to, že v zápase bude moci pokračovat, byť to zprvu vypadalo hodně ošklivě.
     
    14
    Wouters u postranní čáry hodně nekompromisně vlétl do Canesina, který neustále leží na hřišti a vypadá to, že utrpěl nepříjemně zranění v oblasti kříže.
     
    13
    Jeden z fotbalistů Oostende zůstal ležet na hrací ploše a musí být ošetřován. Hra byla přerušena.
     
    12
    Jeden z fotbalistů Oostende se dostal na hranici pokutového území k hlavičce, ta ovšem postrádala razanci a brankář Bizot byl u své pravé tyče brány včas.
     
    11
    Genk má územní převahu a Oostende se začíná ocitat pod mírným tlakem, zatím mu ale jeho fotbalisté odolávají.
     
    10
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut a zatím jsme se gólu nedočkali, ačkoliv Genk nepříjemně zahrozil po rozehrání standardní situace překvapivou střelou z téměř nulového úhlu.
     
    9
    Hosté vzápětí na levé straně hřiště rozehrávali rohový kop, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    8
    Genk rozehrál standardní situaci a z ostrého úhlu se rozhodl pro přímou střelou na bránu, po které měl brankář Ovono co dělat, aby ji na přední tyči vyrazil na rohový kop!
     
    7
    Samatta se po levém křídle pokusil proniknout do šestnáctky a těsně v její blízkosti byl faulován.
     
    6
    Genk se snažil zahrozit po levém křídle, jenže jeden z jeho fotbalistů se prosadit nedokázal a navíc následoval odkop od brány domácího brankáře Ovona.
     
    5
    Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu bez respektu a je vidět, že se v horní části tabulky nenachází náhodou.
     
    4
    Vzápětí následoval rohový kop, ze kterého fotbalisté domácího Oostende nic vytěžit nedokázali.
     
    3
    Canesin se ocital po krásné přihrávce z pravého křídla na hranici šestnáctky mezi dvojicí protihráčů v dobré střelecké pozici, jeden z nich mu ale dokázal míč včas urazit.
     
    2
    Hlavní rozhodčí Bart Vertenten dal pokyn k zahájení zápasu, v jehož úvodu hosté zahrávali na levém křídle standardní situaci, po následném centru se ale k ničemu nedostali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a do výkopu zápasu zbývá jen několik málo okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Ovono – Vandendriessche, Rozehnal, Milić, Marušić – Siani, Jonckheere – Fernando Canesin, Berrier, Musona – Dimata. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Chopin – Akpala, Bossaerts, Conte, Ghanassy, Godeau, Gohi, Jali, Pedersen. Trenér: Y. Vanderhaeghe.

    KRC Genk: Bizot – Castagne, Colley, Brabec, Wouters – Heynen, Ndidi – Pozuelo – Buffel, Samatta, Bailey. (4-2-1-3)
    Náhradníci: Jackers – Dewaest, Karelis, Kumordzi, Sabak, Susic, Trossard. Trenér: P. Maes.

    Rozhodčí: Bart Vertenten. Asistenti: T. Nijssen, R. Vanyzere. Čtvrtý rozhodčí: W. Alen.
     
    Oostende je velice příjemným překvapením letošní sezóny. Domácí celek se nachází na čtvrtém místě tabulky a usiluje o evropské poháry, se kterými má velké zkušenosti jeho nadcházející ligový soupeř. Genk ve čtvrtek absolvoval zápas UEFA Europa League, v němž nejtěsnějším rozdílem porazil na domácím hřišti Rapid Vídeň a zajistil si postup ze základní skupiny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 19. Berrier, 29. Milić, 56. Musona, 71. Dimata, 83. Gohi, 86. Dimata

    Karty:   22. Jonckheere (OOS) – 36. Bailey (GNK), 54. Brabec (GNK), 55. Ndidi (GNK)   69. Bailey (GNK)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:14.
    KV Oostende: Ovono – Vandendriessche, Rozehnal, Milić, Marušić – Siani, Jonckheere (81. Gohi) – Fernando Canesin, Berrier, Musona (70. Ghannassy) – Dimata (74. Godeau). (4-2-3-1)
    Náhradníci: Chopin – Akpala, Bossaerts, Conte, Jali, Pedersen. Trenér: Y. Vanderhaeghe.

    KRC Genk: Bizot – Castagne, Colley, Brabec, Wouters – Heynen (46. Susic), Ndidi – Pozuelo (78. Kumordzi) – Buffel (67. Trossard), Samatta, Bailey. (4-2-1-3)
    Náhradníci: Jackers – Dewaest, Karelis, Sabak. Trenér: P. Maes.

    Rozhodčí: Bart Vertenten. Asistenti: T. Nijssen, R. Vanyzere. Čtvrtý rozhodčí: W. Alen
    bahis siteleri