Jekatěrinburg – Vladivostok 3:2 (2:1 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Kunlun 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Záhřeb – Novosibirsk 0:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
CSKA Moskva
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Dynamo Moskva
Pondělí 28.11.2016, 17:30 • CSKA Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 101-46; Střely na bránu: 44-27; Vhazování: 43-28; Zablokované střely: 7-28; Hity: 23-29; Fauly: 1-5; Trestné minuty: 4-12. (20:22:13)
    Fanynka s růžovým plyšovým medvídkem byla symbolem derby!

     
    Stejně jako o osudu prvního letošního moskevského derby, i toho dnešního v Ledovém paláci CSKA musely rozhodnout o vítězi samostatné nájezdy, v nichž tentokrát byli úspěšnější hráči Dinama. Jako jediný se během trestného střílení prosadil Alexej Cvetkov, který rozhodl o tom, že bod navíc a cenné vítězství proti odvěkému rivalovi si domů odveze tým hájící modrou barvu. Konečný výsledek. CSKA Moskva 2 Dinamo Moskva 3 po samostatných nájezdech.
     
    Konec zápasu.
    Alexej CVETKOV - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dinamo Moskva.

    Autorem vítězné branky je ALEXEJ CVETKOV.
     
    3. série
    0:1
    Andrej Světlakov musel proměnit a po pěkném blafáku do bekhendu se snažil z forhendu puk zasunout mezi betony Alexandra Sorokina, jenže se mu to nepodařilo a fanynka s růžovým plyšovým medvídkem může slavit!
     
    3. série
    0:1
    Alexej Cvetkov krásně potáhl puk k levé tyči a po zamíchání s ním ho nad ležícím Iljou Sorokinem poslal do brány!
     
    2. série
    0:0
    Vjačeslav Osnovin se snažil zamířit do levého horního rohu brány, Alexandr Jerjomenko ale skvěle zakročil a vyrážečkou puk vyrazil.
     
    2. série
    0:0
    Arťom Podšendjalov zvolil stejné zakončení jako Dmitrij Kugryšev, ani on ale neuspěl.
     
    1. série
    0:0
    Dmitrij Kugryšev pálil mezi Jerjomenkovy betony, ten je ale včas sklapl a puk vyrazil.
     
    1. série
    0:0
    Daniil Tarasov rychle zamíchal s pukem, Ilju Sorokina ale nepřekonal.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Statistiky prodloužení: Střely: 8-2; Střely na bránu: 5-2; Vhazování: 5-2; Zablokované střely: 0-1; Hity: 1-3; Fauly: 0-1; Trestné minuty: 0-2.
     
    Ivan Tělegin nahodil puk před bránu, kde se ho snažil tečovat Valerij Ničuškin, ve své snaze ale v poslední sekundě prodloužení neuspěl a trenér CSKA si přikryl tvář rukou. I o osudu druhého moskevského derby budou muset rozhodnout nájezdy poté, co Mat Robinson ve druhé třetině rychle odpověděl v početní výhodě na přesilovkový gól Maxima Mamina a ve třetí části otočil utkání na stranu Dinama Arťom Podšendjalov, na jehož gól necelých šest sekund před koncem zápasu odpověděl skvělou tečí Valerij Ničuškin a poslal derby do prodloužení. Skóre po prodloužení. CSKA Moskva 2 Dinamo Moskva 2.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    63:53
    CSKA Moskva si vzalo před přesilovou hru v závěru prodloužení oddechový čas.
     
    63:53
    Denis Kokarev na pravé straně obranného pásma zapáčil hokejku Andrejovi Světlakovovi a dostal dvě minuty za hákování. CSKA Moskva má obrovskou šanci rozhodnout derby!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Mamin (Košelev, Naumenkov), 60. Ničuškin (Kiselevič, Ožiganov) – 33. Robinson (Kutějkin), 53. Podšendjalov (Hietanen, Kokarev), rozh. náj. Cvetkov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Daniil Tarasov (DMS)
    0:0   Dmitrij Kugryšev (MOS)
    2. série:
    0:0   Arťom Podšendjalov (DMS)
    0:0   Vjačeslav Osnovin (MOS)
    3. série:
    0:1   Alexej Cvetkov (DMS)
    0:1   Andrej Světlakov (MOS)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (Fasth) – Děnisov (C), Ožiganov, Kiselevič (A), Jermakov, Panin, Ar. Sergejev, Naumenkov – Tělegin, Kugryšev, Světlakov – Andronov (A), Al. Popov, K. Petrov – Ničuškin, Osnovin, Mamin – Košelev, V. Žarkov, D. Kvartalnov – Kuzmenko.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Robinson, Kutějkin, D. Višněvskij, I. Nikulin (A), Solovjov, Hietanen, J. Zajcev – Karsums, Cvetkov, A. Galimov – Tarasov, A. Těreščenko (C), Fjodorov – Gorovikov (A), Kokarev, Podšendjalov – Igumnov, Dugin, Karpov – Brjukvin.

    Rozhodčí: Roman Gofman, Maxim Sidorenko. Čároví: Alexandr Otmachov, Gleb Lazarev

    Diváci: 4000
    bahis siteleri