FC Ferreira – Boavista 2:1 (kon.)
konec
FC Paços Ferreira
2:1 (2:0)
Boavista FC
Pondělí 05.12.2016, 21:00 • Estádio da Capital do Móvel, Paços de Ferreira (kapacita: 6.452 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, vítám vás při dnešním utkáním Portugalské ligy mezi Paçosem Ferreira a Boavistou.
     
    Boavista FC
    Hosté přijíždějí na dnešní utkání jako favorit, jsou sice až na dvanáctém místě tabulky, ale i tak jsou výše postavení než jejich dnešní soupeř, Boavista zatím získala třináct bodů za 3 výhry. 4 remízy a 4 prohry s celkovým skore 11:13 v posledním utkání prohráli doma se Sportingem 0:1. Nejlepšími střelci týmu jsou Henrique a Idrissa se dvěma brankami.
     
    FC Paços Ferreira
    Domácí Pacos je v tabulce až šestnáctý a drží se na prvním nesestupovém místě, zatím mají na svém kontě deset bodů za 2 výhry, 4 remízy a 5 proher. Naposledy prohráli v Arouce 1:0. Mezi nejlepší střelce domácích patří hned tři hráči, po třech brankách vstřelili hned tři hráči a to Pedrinho, Valente a Welthon. Fereira zatím nezažívá povedenou sezonu. uvidíme jak se jim bude dařit v tomto utkání.
     
    Vzájemné zápasy
    24.7.16 Ferreira – Boavista 1:0
    7.2.16 Ferreira – Boavista 0:1
    14.9.15 Boavista – Ferreira 0:1
    13.3.15 Ferreira – Boavista 1:0
    25.10.14 Boavista – Ferreira 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    FC Paços Ferreira: Defendi – Santos, Ricardo, Vieira, Goís – Baixinho, Andrezinho – Rodrigues, Moreira, Gleison – Welthon
    Náhradníci: Monteiro, Henrique, Minhoca, Silva, Osei, Pinho, Valente

    Boavista FC: Agajev – Machado, Sampaio, Lucas, Talocha – Tengarrinha, Carraca – Renato, Medeiros, Samú – Schembri
    Náhradníci: Correia, Idelino, Mahmudov, Carlos, Carvalho, Meira, Digas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči už nastoupili na travnatou plochu. Domácí budou hrát ve žlutých dresech, zatímco Boavista přivezla černobílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Boavista se okamžitě vydala do útoku, ale první akci hostů po levé straně zastavil odkopem obránce Santos.
     
    2
    Goís potáhl míč vpřed podél levé postranní čáry. Krajní obránce domácího celku vyslal prudký centr na malé vápno, nicméně Welthon v tísni nezamířil mezi tři tyče.
     
    3
    Ferreira zahrávala první rohový kop dnešního utkání. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde stál jen připravený obránce soupeře.
     
    4
    Pacheco dlouhým vhazováním hledal spoluhráče na hrotu útoku, nicméně obrana hostujícího celku byla znovu připravená a dopravila balón do bezpečí.
     
    5
    Goís naháněl jednoho ze statických obránců. Machado se však nenechal napálit a v souboji tělo na tělo nepustil soupeře do šance. Ferreira vybojovala alespoň roh.
     
    6
    Po centru od rohového praporku se k zakončení prodral aktivní Welthon. Domácí útočník lízl míč zády k brance a brankář Agajev sebral míč do rukavic.
     
    7
    Na druhé straně zahrávala Boavista standardní situaci. Nadýchaný centr s velkým množstvím rotace si však pohlídali domácí stopeři a s poklidem odvrátili centr do bezpečí.
     
    8
    Za vysokým centrem před domácí branku spěchal Samú. Hostující záložník sice předskočil obránce, ale míč jen lízl do rukavic připraveného Defendiho.
     
    9
    Na světě je první žlutá karta dnešního duelu! Vidí ji domácí stoper Vieira. Boavista navíc bude zahrávat přímý kop.
     
    10
    Standardní situace se hostujícímu celku vůbec nevydařila. Prudká střela zamířila jen do čtyřčlenné zdi a domácí celek se s přehledem ubránil.
     
    11
    Před branku domácího celku přilétl další přízemní centr z pravé strany. Za balónem se tentokrát hnal Schembri, nicméně Ricardo byl na místě.
     
    12
    Na druhé straně se domácí fotbalisté dožadovali odpískání pokutového kopu po údajné ruce Sampaia. Hostující stoper si ale zpracoval míč hrudí.
     
    13
    Na stadionu zatím panuje hromové ticho. Občas jde slyšel jen početný kotel domácích fanoušků, ale zatím se hraje v opravdu komorní atmosféře.
     
    14
    Domácí fotbalisté jsou zatím častěji na míči. Fotbalisté Ferreiry kombinují s balónem na své polovině a vyčkávají na skulinky v obraně Boavisty.
     
    15
    Oba týmy si nyní vyměnily role. S míčem kombinuje pro změnu hostující celek, zatímco domácí fotbalisté jsou zalezlí na své polovině hřiště.
     
    16
    U rohového praporku si dělal místo nažhavený útočník hostů Schembri. Osamocený fotbalista Boavisty neměl proti přesile šanci na úspěch.
     
    17
    Tengarrinha si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a jeden z domácích záložníků jej při napadání nedovoleně atakoval. Hosté mohou pokračovat v akci.
     
    18
    Talocha se vydal na výlet podél postranní čáry. Krajní obránce Boavisty prošel s balónem až k rohovému praporku, kde jej domácí zadáci o balón připravili.
     
    19
    Ferreira právě vstřelila branku!
    Je tady první branka! Ferreira se ujímá vedení! Hostující brankář vyrazil z brankové čáry pro centr z pravé strany, ale míč vyboxoval jen před sebe a osamocený MARCO BAIXINHO dopravil míč do sítě!
    19. Marco BAIXINHO - 1:0
     
    21
    Domácí se i po vstřelení úvodní branky nadále tlačí před pokutové území svého soupeře. Ferreira zatím hraje opravdu dobře a deptá obránce hostů.
     
    22
    Adrézinho si na polovině hrací plochy obhodil jednoho ze soupeřů, posunul si míč na polovinu soupeře a nechal se chytře faulovat. Ferreira může pokračovat v kombinaci.
     
    23
    Po delší době se na polovinu domácího celku dostali fotbalisté Boavisty. Hráči hostujícího celku poslali vysokou přihrávku na polovinu soupeře, ale Vieira odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    24
    Další obrovská šance domácího celku! Za parádní přihrávkou do vápna se prodral Rodrigues, ale jeho rána kolem stojné nohy brankáře minula zařízení!
     
    25
    Ferreira nadále tlačí na zadní řadu hostujícího celku. Obrana Boavisty má v posledních minutách plné nohy práce. Domácí fanoušci si zápas užívají.
     
    26
    Po levé straně spěchal do otevřené obrany hostů aktivní Andrézinho. Domácí záložník odcentroval míč na značku pokutového kopu, ale obrana byla na místě.
     
    27
    Ferreira právě vstřelila branku!
    Další branka! Ferreira vede už 2:0! Andrézinho prošel s míčem vpřed po levé straně. Na centr do šestnáctky si naběhl osamocený WELTHON a lehkým dotekem uklidil míč mimo dosah brankáře!
    27. WELTHON - 2:0
     
    29
    Boavista měla k dispozici rohový kop. Domácí obránci však s přehledem přizvedli balón ven z pokutového území. Boavista ale zůstává u míče.
     
    30
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává ležet domácí brankář Defendi. Gólman Ferreiry už je v péči zdravotníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    31
    Defendi už je zpět na nohou a okamžitě se zapojil do hašení další akce hostujícího celku. Domácí brankář vystartoval na malé vápno a vyboxoval centr od rohového praporku.
     
    32
    Hlavní rozhodčí má v prvním poločase plné ruce práce. Arbitr dnešního střetnutí nyní odpískal nedovolený zákrok na Santose. Domácí budou rozehrávat.
     
    33
    Schembri atakoval na polovině domácího celku rozehrávku obránců Ferreiry. Hostující útočník se však v hlavičkovém souboji provinil proti pravidlům.
     
    34
    Santos se nyní ocitl v roli faulujícího fotbalisty. Krajní obránce domácího celku vlétl do souboje na polovině hřiště a přišlápl soupeři kopačku.
     
    35
    Talocha rozjel další akci Boavisty po levé straně. Krajní obránce hostujícího celku přenesl míč na hranici pokutového území, kde našel jen obránce Ferreiry.
     
    36
    Hosté se v posledních minutách častěji dostávají k míči, jenže ofenzíva Boavisty dosud nenašla recept na skvěle se pohybující obranu Ferreiry.
     
    37
    Domácí však nyní vybojovali míč a Andrézinho jej potáhl až na polovinu soupeře. Domácí záložník však zvolil zbytečnou kličku a balón ztratil.
     
    38
    Tengarrinha zastavil zatažením za dres jednoho z unikajících fotbalistů domácího celku a za odměnu vidí žlutou kartu!
     
    39
    Santos chtěl překvapit statickou obranu soupeře kličkou na levé straně. Domácí fotbalista si však ukopl míč daleko od nohy a balón mu utekl do zámezí.
     
    40
    Hra je znovu přerušena. Na trávníku zůstává tentokrát ležet hostující záložník Samú. Krajní záložník Boavisty se drží za levý kotník.
     
    41
    Talocha se musel rychle vrátit na vlastní polovinu, aby stačil zajisti skákavý míč na pravou stranu. Hostující obránce k balónu soupeře nepustil.
     
    42
    Hosté se řítili do rychlého protiútoku, nicméně Samú se na levé straně zbytečnou kličkou zahnal až k postranní čáře, kde jej jeden z obránců připravil o balón.
     
    43
    Na druhé straně bojoval o balón aktivní Pedrinho. Domácí fotbalista se neohroženě vrhl do souboje s Talochou, ale nakonec jej nepřetlačil. Hosté budou vhazovat.
     
    44
    Před domácí branku přilétl prudký centr z levé strany, po kterém se natahoval útočník Schembri. Hostující střelec se ale nenatlačil před domácího Ricarda.
     
    45
    Hosté v samotném závěru prvního poločasu zahrávali přímý kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, nicméně brankář Defendi byl připraven a balón vyboxoval.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Domácí fotbalisté vlétli do utkání jako velká voda a po devatenácti minutách se ujali vedení. Po chybě domácího brankáře se prosadil Baixinho! Ferreira však i nadále pokračovala v aktivní hře a ta ji přinesla další úspěch. Welthon lehkým dotekem nasměroval za Agajevova záda centr z levé strany. Hostům se Defendiho ohrozit nepodařilo a do kabin se proto odchází za stavu 2:0!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí zahájili výkopem druhý poločas dnešního souboje. Ferreira se ihned vydala do útoku, jenže nepřesnou pobídku na Moreiru sebral jeden z obránců.
     
    47
    Boavista zahrávala přímý kop. Centr do pokutového území přizvedl na malém vápně Ricardo na rohový kop. Hosté vlétli do druhé půle celkem aktivně.
     
    48
    Po rohovém kopu se domácím podařilo odpravit míč jen za hranici velkého vápna, kde se do něj opřel Renato, ale jeho rána skončila vysoko na tribuně.
     
    49
    Goís na levé straně poslal k zemi jednoho z hostujících záložníků, jenže hlavní arbitr se rozhodl neodpískat nedovolený zákrok. Domácí mohou pokračovat ve hře.
     
    50
    Do hry se zapojil také domácí brankář Defendi. Strážce domácí branky si v klidu došel pro hlavičku jednoho z obránců. Ferreira alespoň může uklidnit hru.
     
    51
    Hra je opět přerušena. Na trávníku zůstává ležet hostující Samú, který se drží za záda. Hostující záložník si podle všeho odnesl šrám ze souboje s Baixinhem.
     
    52
    Po delší době se do útoku hnali domácí fotbalisté, nicméně Welthon si nepohlídal své postavení a nechal se chytit do ofsajdové pasti. Hosté budou rozehrávat.
     
    53
    Welthon parádně obral o míč váhajícího Lucase, upaloval sám na brankáře, jenže nepříliš razantní střelou po zemi nechal vyniknout Agajeva!
     
    54
    A pozor! Hosté budou zahrávat pokutový kop. Vieira v pokutovém území zastavil unikajícího soupeře a sudí píská faul!
     
    54
    Domácí stoper navíc vidí druhou žlutou kartu a musí předčasně do sprch!
     
    55
    Boavista právě vstřelila branku!
    Tady dnes ještě uvidíme drama! Míč si na značku pokutového kopu připravil RENATO SANTOS a střelou po zemi k tyči nedal Defendimu šanci!
    55. Renato SANTOS - 2:1
     
    57
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Samú, přichází Mahmudov.
     
    58
    Domácí fotbalisté po obdržené brance drží míč daleko od svého pokutového území a nepouštějí k balónu fotbalisty Boavisty. Ferreira navíc vybojovala přímý kop.
     
    59
    Exekuce přímého kopu se ujal Andrezinho. Domácí záložník poslal vysoký centr na zadní tyč, jenže nikdo z domácích hlavičkářů na jeho pobídku nedosáhl.
     
    60
    Goís pohlídal na levém kraji domácí defenzívy přihrávku na hostujícího útočníka. Domácí i v deseti lidech hrají hodně aktivně a nyní budou vhazovat.
     
    61
    Domácí útočník Welthon si dělal prostor mezi zadáky Boavisty, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího. Welthon se totiž pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    62
    Boavista se stále nemůže vymanit z vlastní poloviny. Renato Santos chtěl urychlit hru hostů přihrávkou na pravou stranu, jenže míč poslal do autu.
     
    63
    Až nyní se Boavista přiblížila k pokutovému území soupeře. Míč na pravou nohu obdržel Medeiros, ale místo střely ještě přenesl hru na levou stranu.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Sampaio (Boavista FC).
     
    65
    Domácí zahrávali přímý kop. Exekuce se ujal Pedrinho. Domácí středopolař vyslal jedovatou střelu, která naneštěstí pro Ferreiru minula branku.
     
    66
    Na druhé straně se k zakončení zpoza hranici velkého vápna odhodlal Renato Santos. Autor hostující branky vyslal povedou ránu, ale střele chyběla přesnost.
     
    67
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Andrezinho, přichází Silva.
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Gleison, přichází Osei.
     
    68
    Střídající Osei se okamžitě zapojil do útočné akce domácího celku. Čerstvý fotbalista dotíral na soupeřovy zadáky, ale obrana Boavisty jej nepustila k míči.
     
    69
    Před domácí branku přilétl prudký centr z levé strany. Aktivní Schembri tentokrát nemohl zakončovat, jelikož se dopustil útočného faulu.
     
    70
    Na druhé straně se Pedrinho protáhl mezi statické obránce a Machado jej v nouzi poslal nedovoleným způsobem k zemi. Domácí mají k dobru přímý kop.
     
    71
    Exekuce přímého kopu se ujal Rodrigues. Domácí záložník vykouzlil krásnou technickou střelu a Agajev s obtížemi vytáhl míč na rohový kop!
     
    72
    Ferreira zahrávala rohový kop. Před branku Boavisty přilétl prudký centr, nicméně nikdo ve žlutém dresu se k hlavičce nedostal. Hosté mohou zaútočit.
     
    73
    Domácí zatím s velkým přehledem kontrolují svůj náskok a nepouštějí Boavistu takřka k ničemu. Fotbalisté ve žlutých dresech jsou rychleji u odražených míčů.
     
    74
    Ferreira se dokonce i nadále tlačí do útoku. Domácí celek nyní postupoval vpřed po levé straně, nicméně střídající Silva o míč přišel na polovině hrací plochy.
     
    75
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Sampaio, přichází Idelino.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Medeiros (Boavista FC).
     
    77
    Hostující brankář Agajev nyní vyrazil až na hranici pokutového území, kde sebral vysokou přihrávku. Boavista má poslední čtvrthodinu na vyrovnání.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Osei (FC Paços Ferreira).
     
    79
    Hosté zahrávali přímý kop, nicméně připravený brankář Defendi si s naprostým klidem došel na malé vápno a vysoký míč ukryl v rukavicích.
     
    80
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Talocha, přichází Correia.
     
    81
    Domácím fotbalistům se daří kouskovat hru. Na trávníku nyní zůstává ležet Welthon, jež schytal nějaký zásah do levé nohy.
     
    82
    Ani střídající Idelino nenašel recept na skvěle se pohybující obranu domácího celku. Hosté jsou hrou Ferreiry poněkud frustrovaní a nemohou se prodrat do šancí.
     
    83
    Osei navíc zatáhl balón až k pokutovému území hostujícího celku. Domácí fotbalista nasbíral cenné vteřinky. Ferreira zůstává na polovině soupeře.
     
    84
    Ani z dalšího útoku Boavisty nebezpečí pro domácí branku nevzejde. Nepřesnou přihrávku na levou stranu přečetl Osei, jež odkopl míč na polovinu hostů.
     
    85
    Boavista se dožadovala rohového kopu, nicméně podle rozhodčích ještě míč nepřekročil celým objemem postranní čáru a jeden z obránců odkopl balón do bezpečí.
     
    86
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Welthon, přichází Valente.
     
    87
    Další centrovaný míč před domácí branku si na malém vápně pohlídal stoper Ricardo. Domácí znovu odvrátili nápor Boavisty a stále se brání.
     
    88
    Obraně domácího celku navíc pomáhá fantastický Defendi. Strážce domácí branky nyní skvěle přečetl úmysl soupeře a došel si pro nepřesnou kolmici.
     
    89
    Schembri si sice na hranici pokutového území přehodil jednoho z domácích fotbalistů, avšak připravený Goís odkopl míč do bezpečí. Hostům se krátí čas.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Medeiros (Boavista FC).
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Na levé straně pokutového území si dělal prostor k odcentrování hostující Correia. Fotbalista Boavisty ale neposlal míč před branku kolem jednoho z obránců.
     
    90+3
    Brankář Agajev sebral ze vzduchu vysoký centr od rohového praporku. Hosté mají podle všeho čas na poslední útočnou akci dnešního utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ferreira nakonec na svém stadionu poráží Boavistu a získává důležité tři body! Domácí celek vlétl do utkání opravdu dobře. Už v 19. minutě se Ferreira ujala vedení zásluhou Baixinha a o deset minut později přidal druhou trefu Welthon. Po přestávce ale Boavista dokázala zápas zdramatizovat. Vieira se v pokutovém území dopustil faulu a po druhé žluté navíc musel pod sprchu. Pokutový kop proměnil Renato Santos, ale domácí si i v desíti poradili a Boavistu už do šancí nepustili.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:10. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:21.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:57:02)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. Baixinho, 27. Welthon – 55. Renato (pen.)

    Karty:   9. Vieira (FER), 78. Osei (FER) – 38. Tengarrinha (BOA), 64. Sampaio (BOA), 76. Medeiros (BOA), 90. Medeiros (BOA)   54. Vieira (FER)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:10. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 20:21.
    FC Paços Ferreira: Defendi – Santos, Ricardo, Vieira, Goís – Baixinho, Andrezinho (67. Silva) – Rodrigues, Moreira, Gleison (67. Osei) – Welthon (86. Valente)
    Náhradníci: Monteiro, Henrique, Minhoca, Silva, Osei, Pinho, Valente

    Boavista FC: Agajev – Machado, Sampaio (75. Idelino), Lucas, Talocha (80. Correia) – Tengarrinha, Carraca – Renato, Medeiros, Samú (57. Mahmudov) – Schembri
    Náhradníci: Correia, Idelino, Mahmudov, Carlos, Carvalho, Meira, Digas
    bahis siteleri