Ženy 15 km volně, Davos Vítěz: I. F. Østbergová (NOR) (kon.) | Muži 30 km volně, Davos Vítěz: M. J. Sundby (NOR) (kon.)
konec
SP - muži 30 km volně, Davos

Vítěz: M. J. Sundby (NOR)

Sobota 10.12.2016, 14:30 • Davos (Švýcarsko) • Běh na lyžích
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:30.
     
    Norové dle očekávání i nadále vládnou běžeckému lyžování. Nicméně pozice Martina Johnsruda Sundbyho (NOR) už není tak neotřesitelná, jako tomu bylo například loni. Na norského válečníka se dotahují především jeho reprezentační kolegové a pak rovněž Calle Halfvarsson (SWE). Ten se ovšem dosud nejdelšího závodu na 30 kilometrů volně neúčastní, ostatně jako rovněž Emil Iversen (NOR) nebo Pål Golberg (NOR).
     
    České barvy bude hájit velezkušený Lukáš Bauer spolu s Martinem Jakšem, Alešem Razýmem a Petrem Knopem. Slovenská výprava do Davosu tentokráte nevyslala žádného svého krajánka.
     
    Pozornost může být upřená také na jedno zajímavé a mladé jméno, kterým je Andreas Veerpalu (EST), syn dvojnásobného olympijského vítěze. Připomeňme, že jeho otec Andrus má celkem pět dětí, které pojmenoval jmény začínající na písmeno a. Anette, Anders, Anlourdees a Andorres, to jsou jména jeho dalších dětí, které vychoval spolu s manželkou Angelou Veerpaluovou.
     
    Začátek davoského závodu je naplánovaný na půl třetí odpoledne, startovat se bude intervalově po třiceti vteřinách, což by určitě mohlo vyhovovat Lukáši Bauerovi. Na listině se objevilo celkem 78 odvážných.
     
    Startovní listina:

    1. Jean Tiberghien (FRA)
    2. Akira Lenting (JPN)
    3. Sergej Dolidovič (BLR)
    4. Giorgio Di Centa (ITA)
    5. Lucas Bögl (GER)
    6. Roman Furger (SUI)
    7. Simen Andreas Sveen (NOR)
    8. Veselin Cinzov (BUL)
    9. Andy Shields (CAN)
    10. Michail Semjonov (BLR)
    11. Keišin Jošida (JPN)
    12. Lukáš Bauer (CZE)
    13. Thomas Bing (GER)
    14. Jason Rüesch (SUI)
    15. Üli Schnider (SUI)
    16. Graeme Killick (CAN)
    17. Clement Parisse (FRA)
    18. Noah Hoffman (USA)
    19. Jens Burman (SWE)
    20. Devon Kershaw (CAN)
    21. Jonas Baumann (SUI)
    22. Anders Svanebo (SWE)
    23. Martin Jakš (CZE)
    24. Paul Constantin Pepene (ROU)
    25. Adrien Backscheider (FRA)
    26. Martin Johansson (SWE)
    27. Bernhard Tritscher (AUT)
    28. Andrej Melničenko (RUS)
    29. Alexej Červotkin (RUS)
    30. Jevgenij Děmentjev (RUS)
    31. Curdin Perl (SUI)
    32. Daniel Richardsson (SWE)
    33. Toni Livers (SUI)
    34. Jean Marc Gaillard (FRA)
    35. Anders Gløersen (NOR)
    36. Jevgenij Bělov (RUS)
    37. Francesco De Fabiani (ITA)
    38. Maxim Vylegžanin (RUS)
    39. Robin Duvillard (FRA)
    40. Alexander Legkov (RUS)
    41. Marius Danuser (SUI)
    42. Matti Heikkinen (FIN)
    43. Petrica Hogiu (ROU)
    44. Marcus Hellner (SWE)
    45. Andreas Veerpalu (EST)
    46. Alex Harvey (CAN)
    47. Aleš Razým (CZE)
    48. Didrik Tønseth (NOR)
    49. Linard Kindschi (SUI)
    50. Lari Lehtonen (FIN)
    51. Erwan Käser (SUI)
    52. Hans Christer Holund (NOR)
    53. Aivar Rehemaa (EST)
    54. Perttu Hyvärinen (FIN)
    55. Sergio Rigoni (ITA)
    56. Dario Cologna (SUI)
    57. Dominik Bury (POL)
    58. Sjur Røthe (NOR)
    59. Axel Ekström (SWE)
    60. Andrej Larkov (RUS)
    61. Ville Nousiainen (FIN)
    62. Maurice Manificat (FRA)
    63. Fabio Pasini (ITA)
    64. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR)
    65. Philipp Hälg (LIE)
    66. Andrew Musgrave (GBR)
    67. Livio Bieler (SUI)
    68. Simen Hegstad Krüger (NOR)
    69. Takacugu Uda (JPN)
    70. Martin Johnsrud Sundby (NOR)
    71. Petr Knop (CZE)
    72. Max Hauke (AUT)
    73. Jan Antolec (POL)
    74. Oleksij Krasovskij (UKR)
    75. Olžas Klimin (KAZ)
    76. Jerdos Achmadijev (KAZ)
    77. Martin Møller (DEN)
    78. Callum Watson (AUS)
     
    Závod začal.
     
    START
    Odstartovala nám aktuálně patnáctka závodníků. Lukáš Bauer (CZE) je rovněž na trati, co nevidět bychom ho měli vidět na prvním mezičase.
     
    2,2 KM
    Simen Andreas Sveen (NOR) je aktuálně na čele ze sedmi běžců, kteří dorazili na první měřený úsek. Zatím nemáme na trati nějakého velkého favorita. Nor vede aktuálně o 8,1 sekundy, což je poměrně slušné číslo.
     
    2,2 KM
    Lukáš Bauer (CZE) se zařadil někam k desátému místu na prvním měřeném úseku. Ztrácí celkově 16,5 vteřiny na Simena Andreasa Sveena (NOR), který je pořád ve vedení. Chtělo by to asi malinko ještě zrychlit.
     
    START
    Celkově je už na trati zhruba polovina startovního polovina. Martin Jakš (CZE) bude mít na dresu startovní číslo dvacet tři.
     
    4,2 KM
    Simen Andreas Sveen (NOR) si vede i nadále velmi dobře, i na druhém úseku je na první příčce. Druhý Graeme Killick (CAN) jede také slušně, ztrácí 7,9 vteřiny. Třetí je 13 sekund pozadu Clement Parisse (FRA).
     
    START
    Jeden závodník ze startovní listiny na trať vůbec nevyrazil. A tím je Curdin Perl (SUI). Uvidíme, jestli ho ještě v podobném duchu bude někdo následovat.
     
    2,2 KM
    Martin Jakš (CZE) rozjel závod velmi dobře. Zařadil se na osmou příčku se ztrátou 6,5 vteřiny. Určitě slušný začátek pro českého závodníka.
     
    6,0 KM
    Simen Andreas Sveen (NOR) je stále ve vedení. A svůj náskok pořád navyšuje. Teď už druhý Graeme Killick (CAN) ztrácí 13,1 sekundy. Ani na třetí příčce se nic nezměnilo, tam je pořád Clement Parisse (FRA).
     
    2,2 KM
    Do popředí se nám dostal Jean Marc Gaillard (FRA)! Ten porazil Simena Andrease Sveena (NOR) o 2,1 vteřiny. Ale pořád je jen začátek dlouhého závodu. jenom musíme zmínit, že i Francouz to rozjel slušně.
     
    START
    Maxim Vylegžanin (RUS), Jevgenij Bělov (RUS), Matti Heikkinen (FIN), Marcus Hellner (SWE), Alexander Legkov (RUS) nebo Alex Harvey (CAN) jsou už na trati. Martin Johnsrud Sundby (NOR) a Maurice Manificat (FRA) mají vyšší startovní čísla.
     
    2,2 KM
    Pořadí na prvním úseku se nám začíná hodně měnit. Ve vedení je sice stále Jean Marc Gaillard (FRA), ale do popředí se dostali Alexander Legkov (RUS), Jevgenij Bělov (RUS), Daniel Richardsson (SWE), Alexej Červotkin (RUS) i Marcus Hellner (SWE).
     
    8,2 KM
    Simen Andreas Sveen (NOR) je pořád nejlepší i na tom měřeném úseku. Každopádně ostatní na něj začínají ztrácet kolem třiceti sekund. Graeme Killick (CAN) a Lucas Bögl (GER) se ho marně snaží stíhat.
     
    2,2 KM
    Na trati je již také Aleš Razým (CZE). A zatím obsazuje 41. pozici se ztrátou 27,4 sekundy. Není to úplně ideální start do závodu od českého reprezentanta.
     
    4,2 KM
    Alexander Legkov (RUS) od druhého kilometru zrychlil a teď je nejlepší! Druhý je v tuhle chvíli Anders Gløersen (NOR) se ztrátou 5,2 vteřiny, třetí pak Simen Andreas Sveen (NOR) s mankem 6,8 vteřiny.
     
    10 KM
    Po třetině závodu je nejlepší Simen Andreas Sveen (NOR), ale na tenhle úsek ještě nedorazili favorité. Každopádně jako by Nor malinko odpadával. Jens Burman (SWE) je mu totiž v patách, ztrácí jen 5,4 vteřiny.
     
    4,2 KM
    Mrkněme na výsledky českých závodníků na tomto měřeném úseku. Martin Jakš (CZE) se drží na slušném 15. místě, ztrácí 15,5 sekundy. Lukáš Bauer (CZE) je na 35. příčce (+34,4), Aleš Razým (CZE) se nachází na 46. pozici (+49,2).
     
    START
    Andrew Musgrave (GBR) a Maurice Manificat (FRA) vyrazili vstříc dlouhé trati, zároveň se sedmdesátkou na prsou odstartoval též lídr světového poháru Martin Johnsrud Sundby (NOR)!
     
    START
    Celé startovní pole máme již na běžeckých tratích, včetně Petra Knopa (CZE), jenž vyrazil těsně za Sundbym. Jediný, kdo do závodu vůbec nenastoupil, byl Curdin Perl (SUI).
     
    2,2 KM
    Maurice Manificat (FRA) je nejrychlejší na prvním úseku! Ale jen o 0,2 sekundy pozadu je Didrik Tønseth (NOR). Následuje pořadí v minimálních rozdílech, a to v tomto složení: Hans Christer Holund (NOR), Jean Marc Gaillard (FRA) a Alexander Legkov (RUS). Uvidíme, jak na tohle zareaguje Martin Johnsrud Sundby (NOR).
     
    2,2 KM
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) si vede slušně, ztrácí jen 2,5 sekundy. Je šestý v tuhle chvíli.
     
    Průběžné pořadí – 2,2 km:

    1. Maurice Manificat (FRA) 5:24,7
    2. Didrik Tønseth (NOR) +0,2
    3. Hans Christer Holund (NOR) +1,0
    4. Jean Marc Gaillard (FRA) +1,6
    5. Alexander Legkov (RUS) +2,1
     
    4,2 KM
    Maurice Manificat (FRA) si vede velmi dobře i po čtyřech kilometrech a je ve vedení. Na záda mu dýchá nejvíce Alexander Legkov (RUS), který je pozadu o 6,3 sekundy. Třetí je Hans Christer Holund (NOR).
     
    14 KM
    Podívejme se na zhruba polovinu tohoto závodu. Tam už není ve vedení Simen Andreas Sveen (NOR), ale konstantně jedoucí Jens Burman (SWE), který si vytvořil náskok 6,5 vteřiny. O 27 sekund pozadu je pak Graeme Killick (CAN).
     
    14 KM
    Lukáš Bauer (CZE) nabral ztrátu už přes dvě minuty a je vzadu v průběžném pořadí. Tenhle závod mu nesedí. Ale stále velmi dobře si vede Martin Jakš (CZE), který je čtvrtý! I když pochopitelně favorité ještě nedorazili na tenhle úsek, určitě se čeští fanoušci mohou aktuálně těšit z jeho výkonů.
     
    4,2 KM
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) zrychlil! A je už na druhém místě. Každopádně porazit vedoucího Mauriceho Manificata (FRA) zajisté nebude vůbec, ale vůbec snadné.
     
    Průběžné pořadí – 4,2 km:

    1. Maurice Manificat (FRA) 9:43,8
    2. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +6,2
    3. Alexander Legkov (RUS) +6,3
    4. Hans Christer Holund (NOR) +7,0
    5. Didrik Tønseth (NOR) +7,4
     
    6,0 KM
    Na šestém kilometru se na vedení nic nezměnilo, Maurice Manificat (FRA) se i nadále drží na nejvyšší příčce. Každopádně do popředí se nám dostává Dario Cologna (SUI), který je třetí.
     
    6,0 KM
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) se o malinko propadl, je čtvrtý. Ztráta je ovšem to nejdůležitější, je totiž trošku vyšší od minulého úseku, konkrétně 10,6 sekundy.
     
    Průběžné pořadí – 6,0 km:

    1. Maurice Manificat (FRA) 13:23,3
    2. Alexander Legkov (RUS) +8,8
    3. Dario Cologna (SUI) +10,4
    4. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +10,6
    5. Didrik Tønseth (NOR) +13,5
     
    18 KM
    Po osmnácti kilometrech je na čele Jens Burman (SWE), nicméně Simen Andreas Sveen (NOR) se mu drží v patách a ztrácí jen 2,2 sekundy. Třetí Lucas Bögl (GER) je pak zpátky už o 46 vteřin. zezadu by první dva jmenované neměl nikdo ohrožovat.
     
    8,2 KM
    Maurice Manificat (FRA) si drží stále konstantní tempo, je ale pravda, že se už dotahují Alexander Legkov (RUS) a Martin Johnsrud Sundby (NOR). Oba ztrácejí nějaké 3 až 4 vteřinky.
     
    Průběžné pořadí – 8,2 km:

    1. Maurice Manificat (FRA) 18:39,1
    2. Alexander Legkov (RUS) +3,5
    3. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +4,6
    4. Didrik Tønseth (NOR) +11,4
    5. Hans Christer Holund (NOR) +13,2
     
    10 KM
    A Martin Johnsrud Sundby (NOR) už je první! Vypadá to, že Maurice Manificat (FRA) chytl nějakou krizi, možná tempo i trošku přepískl. Výborně si i nadále vede Alexander Legkov (RUS).
     
    20 KM
    Martin Jakš (CZE) si vede i nadále slušně, je sedmý zhruba po dvou třetinách závodu se ztrátou 1:14,3. Lukáš Bauer (CZE) však nejede vyloženě dobře, na 32. pozici nabral už manko 3:27,5.
     
    Průběžné pořadí – 10,2 km:

    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 23:12,0
    2. Alexander Legkov (RUS) +2,6
    3. Maurice Manificat (FRA) +3,2
    4. Anders Gløersen (NOR) +5,4
    5. Didrik Tønseth (NOR) +8,7
     
    12 KM
    Je to opravdu hodně zajímavá podívaná, která se v tomto závodě děje. Rozestupy nejlepší desítky nejsou veliké a pořadí se nám pořád mění. Teď vede Anders Gløersen (NOR) o 2,7 sekundy!
     
    12 KM
    Na tenhle měřený úsek před malou chvilkou dorazil Petr Knop (CZE), ztrácí zatím přes dvě minuty a je na chvostu průběžného pořadí. Aleš Razým (CZE) zde okupoval dokonce až 66. pozici se ztrátou 2:20,1.
     
    Průběžné pořadí – 12 km:

    1. Anders Gløersen (NOR) 26:56,3
    2. Alexander Legkov (RUS) +2,7
    3. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +4,2
    4. Maurice Manificat (FRA) +4,9
    5. Alexej Červotkin (RUS) +7,1
     
    14 KM
    Anders Gløersen (NOR) i nadále udržuje vedení zhruba po polovině závodu. V patách jsou mu ale jak jeho reprezentační kolega Martin Johnsrud Sundby (NOR), tak i Alexander Legkov (RUS). Maurice Manificat (FRA) už ztrácí skoro čtrnáct sekund.
     
    Průběžné pořadí – 14,2 km:

    1. Anders Gløersen (NOR) 32:11,7
    2. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +3,4
    3. Alexander Legkov (RUS) +3,7
    4. Maurice Manificat (FRA) +13,8
    5. Alexej Červotkin (RUS) +14,6
     
    16 KM
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) nyní vede 0,7 sekundy. Druhý je Anders Gløersen (NOR), třetí pak Alexander Legkov (RUS). Rozdíly mezi těmito čtyřmi jsou opravdu minimální.
     
    Průběžné pořadí – 16,2 km:

    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 36:47,1
    2. Anders Gløersen (NOR) +0,7
    3. Alexander Legkov (RUS) +3,6
    4. Hans Christer Holund (NOR) +11,7
    5. Maurice Manificat (FRA) +14,1
     
    18 KM
    Anders Gløersen (NOR) je po osmnácti kilometrech stále nejlepší. Vlastně se ale vzadu nic nezměnilo, Martin Johnsrud Sundby (NOR) a Alexander Legkov (RUS) ztrácejí pořád jen nějaké čtyři vteřinky.
     
    CÍL
    V cíli máme už celkem 33 závodníků. A na prvním místě je Anders Gløersen (NOR), který má oproti svým konkurentům vše za sebou. Druhý je Simen Andreas Sveen (NOR) o 22,6 sekundy pozadu, třetí pak Jens Burman (SWE) ztratil 39,8 vteřiny.
     
    Průběžné pořadí – 18 km:

    1. Anders Gløersen (NOR) 40:33,9
    2. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +3,2
    3. Alexander Legkov (RUS) +3,7
    4. Maurice Manificat (FRA) +16,1
    5. Alexej Červotkin (RUS) +17,1
     
    CÍL
    Do cíle dojeli dva čeští reprezentanti. Martin Jakš (CZE) je aktuálně na čtrnácté pozici se ztrátou 2:16,5 a mohl by zaútočit na první třicítku. Lukáš Bauer (CZE) ztratil 5:13,6 a je na 36. pozici.
     
    20 KM
    Za sebou máme třetinu závodu a Anders Gløersen (NOR) je na prvním místě! Pouze však o 0,2 sekundy. Martin Johnsrud Sundby (NOR) je mu těsně za zády. Třetí je pak Alexander Legkov (RUS) s jen minimální ztrátou a rovněž může zaútočit na vedoucí příčku.
     
    Průběžné pořadí – 20,2 km:

    1. Anders Gløersen (NOR) 45:58,1
    2. Martin Johnsrud Sundby (NOR) +0,2
    3. Alexander Legkov (RUS) +2,6
    4. Simen Andreas Sveen (NOR) +13,4
    5. Maurice Manificat (FRA) +14,4
     
    CÍL
    V cíli je už i Matti Heikkinen (FIN) a zařadil se na druhou příčku. A dorazil do cíle také Alexander Legkov (RUS). Jenže ten evidentně ve druhé třetině trati vytuhl. Je až čtvrtý se ztrátou 34,7 sekundy.
     
    22 KM
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) na čele, teď už má poměrně slušný náskok. 83, sekundy! Anders Gløersen (NOR) netrpělivě sleduje dění v cíli. Třetí Alexander Legkov (RUS) na tomto úseku ztrácel už 14,2 vteřiny.
     
    Průběžné pořadí – 22,2 km:

    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 50:25,6
    2. Anders Gløersen (NOR) +8,3
    3. Alexander Legkov (RUS) +14,2
    4. Simen Andreas Sveen (NOR) +22,0
    5. Matti Heikkinen (FIN) +23,4
     
    24 KM
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) i nadále udržuje zhruba desetivteřinový náskok. Už jen nějakých šest kilometrů mu zbývá do cíle. Jen udržet nastolené tempo a měl by vedení udržet.
     
    Průběžné pořadí – 24 km:

    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 54:13,2
    2. Anders Gløersen (NOR) +9,4
    3. Simen Andreas Sveen (NOR) +20,3
    4. Alexander Legkov (RUS) +20,8
    5. Matti Heikkinen (FIN) +25,7
     
    26 KM
    Skvěle vyšla poslední třetina trati Mattimu Heikkinenovi (FIN), který se držel v popředí. Na tomhle úseku byl čtvrtý. Jinak Martin Johnsrud Sundby (NOR) o nějakou tu vteřinku navýšil náskok a směřuje pohodlně za vítězstvím.
     
    CÍL
    Aleš Razým (CZE) právě dorazil do cíle, asi se svým výkonem nebude úplně spokojený. Ztratil totiž 6:57,7 a zařadil se na předposlední příčku. Horší byl už pouze Andreas Veerpalu (EST), syn slavného Andruse.
     
    Průběžné pořadí – 26,2 km:

    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 59:30,7
    2. Anders Gløersen (NOR) +11.0
    3. Simen Andreas Sveen (NOR) +25,4
    4. Matti Heikkinen (FIN) +29,4
    5. Alexander Legkov (RUS) +30,5
     
    28 KM
    Je to jasné. Pokud si snad Martin Johnsrud Sundby (NOR) nezlomí hůlku nebo nenastane jiné extempore, měl by si v pohodě dojet pro vítězství. Druhý bude Anders Gløersen (NOR), o třetí příčku spolu na dálku sváděli souboj Alexander Legkov (RUS), Matti Heikkinen (FIN) a Simen Andreas Sveen (NOR).
     
    Průběžné pořadí – 28,2 km:

    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 1:04:00,0
    2. Anders Gløersen (NOR) +11,0
    3. Matti Heikkinen (FIN) +26,3
    4. Simen Andreas Sveen (NOR) +33,7
    5. Alexander Legkov (RUS) +41,3
     
    CÍL
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) zvládl nejlépe tuhle třicetikilometrovou trať a vítězí!
     
    CÍL
    Druhý skončil Anders Gløersen (NOR), třetí příčku pak díky skvělé poslední třetině trati získal Matti Heikkinen (FIN).
     
    CÍL
    Na trati je ještě pár závodníků, kteří se blíží cíli. Čekáme rovněž na příjezd Petra Knopa (CZE).
     
    Závod skončil.
     
    Konečné pořadí:

    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 1:07:31,6
    2. Anders Gløersen (NOR) +13,7
    3. Matti Heikkinen (FIN) +25,7
    4. Simen Andreas Sveen (NOR) +36,3
    5. Alexander Legkov (RUS) +48,4
    6. Jens Burman (SWE) +53,5
    7. Alexej Červotkin (RUS) +55,4
    8. Hans Christer Holund (NOR) +56,8
    9. Simen Hegstad Krüger (NOR) +1:00,5
    10. Dario Cologna (SUI) +1:21,7
    11. Maurice Manificat (FRA) +1:27,8
    12. Alex Harvey (CAN) +1:29,4
    13. Marcus Hellner (SWE) +1:34,4
    14. Clement Parisse (FRA) +1:56,0
    15. Andrew Musgrave (GBR) +2:00,7
    ...
    24. Martin Jakš (CZE) 2:30,2
    57. Lukáš Bauer (CZE) +5:27,3
    65. Petr Knop (CZE) +6:41,3
    70. Aleš Razým (CZE) +7:11,4
     
    Martin Johnsrud Sundby (NOR) potvrdil svou dominanci ve světovém poháru i na dlouhé třicetikilometrové trati a vyhrál o 13,7 sekundy před svým reprezentačním kolegou Andersem Gløersenem (NOR). Třetí dokončil Matti Heikkinen (FIN).
     
    Martin Jakš (CZE) zajel tuhle trať hodně obstojně a umístil se na solidním 24. místě. Lukáš Bauer (CZE), Petr Knop (CZE) a Aleš Razým (CZE) se pak objevili v šesté až sedmé desítce konečného pořadí.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:32:08)

    Patrik Sandev

    Konečné pořadí:
    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 1:07:31,6
    2. Anders Gløersen (NOR) +13,7
    3. Matti Heikkinen (FIN) +25,7
    4. Simen Andreas Sveen (NOR) +36,3
    5. Alexander Legkov (RUS) +48,4
    6. Jens Burman (SWE) +53,5
    7. Alexej Červotkin (RUS) +55,4
    8. Hans Christer Holund (NOR) +56,8
    9. Simen Hegstad Krüger (NOR) +1:00,5
    10. Dario Cologna (SUI) +1:21,7
    11. Maurice Manificat (FRA) +1:27,8
    12. Alex Harvey (CAN) +1:29,4
    13. Marcus Hellner (SWE) +1:34,4
    14. Clement Parisse (FRA) +1:56,0
    15. Andrew Musgrave (GBR) +2:00,7
    ...
    24. Martin Jakš (CZE) 2:30,2
    57. Lukáš Bauer (CZE) +5:27,3
    65. Petr Knop (CZE) +6:41,3
    70. Aleš Razým (CZE) +7:11,4
    Startovní listina:
    1. Jean Tiberghien (FRA)
    2. Akira Lenting (JPN)
    3. Sergej Dolidovič (BLR)
    4. Giorgio Di Centa (ITA)
    5. Lucas Bögl (GER)
    6. Roman Furger (SUI)
    7. Simen Andreas Sveen (NOR)
    8. Veselin Cinzov (BUL)
    9. Andy Shields (CAN)
    10. Michail Semjonov (BLR)
    11. Keišin Jošida (JPN)
    12. Lukáš Bauer (CZE)
    13. Thomas Bing (GER)
    14. Jason Rüesch (SUI)
    15. Üli Schnider (SUI)
    16. Graeme Killick (CAN)
    17. Clement Parisse (FRA)
    18. Noah Hoffman (USA)
    19. Jens Burman (SWE)
    20. Devon Kershaw (CAN)
    21. Jonas Baumann (SUI)
    22. Anders Svanebo (SWE)
    23. Martin Jakš (CZE)
    24. Paul Constantin Pepene (ROU)
    25. Adrien Backscheider (FRA)
    26. Martin Johansson (SWE)
    27. Bernhard Tritscher (AUT)
    28. Andrej Melničenko (RUS)
    29. Alexej Červotkin (RUS)
    30. Jevgenij Děmentjev (RUS)
    31. Curdin Perl (SUI)
    32. Daniel Richardsson (SWE)
    33. Toni Livers (SUI)
    34. Jean Marc Gaillard (FRA)
    35. Anders Gløersen (NOR)
    36. Jevgenij Bělov (RUS)
    37. Francesco De Fabiani (ITA)
    38. Maxim Vylegžanin (RUS)
    39. Robin Duvillard (FRA)
    40. Alexander Legkov (RUS)
    41. Marius Danuser (SUI)
    42. Matti Heikkinen (FIN)
    43. Petrica Hogiu (ROU)
    44. Marcus Hellner (SWE)
    45. Andreas Veerpalu (EST)
    46. Alex Harvey (CAN)
    47. Aleš Razým (CZE)
    48. Didrik Tønseth (NOR)
    49. Linard Kindschi (SUI)
    50. Lari Lehtonen (FIN)
    51. Erwan Käser (SUI)
    52. Hans Christer Holund (NOR)
    53. Aivar Rehemaa (EST)
    54. Perttu Hyvärinen (FIN)
    55. Sergio Rigoni (ITA)
    56. Dario Cologna (SUI)
    57. Dominik Bury (POL)
    58. Sjur Røthe (NOR)
    59. Axel Ekström (SWE)
    60. Andrej Larkov (RUS)
    61. Ville Nousiainen (FIN)
    62. Maurice Manificat (FRA)
    63. Fabio Pasini (ITA)
    64. Martin Løwstrøm Nyenget (NOR)
    65. Philipp Hälg (LIE)
    66. Andrew Musgrave (GBR)
    67. Livio Bieler (SUI)
    68. Simen Hegstad Krüger (NOR)
    69. Takacugu Uda (JPN)
    70. Martin Johnsrud Sundby (NOR)
    71. Petr Knop (CZE)
    72. Max Hauke (AUT)
    73. Jan Antolec (POL)
    74. Oleksij Krasovskij (UKR)
    75. Olžas Klimin (KAZ)
    76. Jerdos Achmadijev (KAZ)
    77. Martin Møller (DEN)
    78. Callum Watson (AUS)
    bahis siteleri