Willem II – Heerenveen 2:1 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
2:1 (1:1)
SC Heerenveen
Pátek 16.12.2016, 20:00 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z dnešní předehrávky 17. kola Eredivise je to vše, přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera. (22:03:52)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 11:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
     
    Hlavní sudí Martin Van den Kerkhof závěrečným hvizdem ukonči utkání a odstartova oslavy Tilburgu, který dokázal bodovat i v pátém utkání v řadě a výhrou 2:1 nad Heerenveenem udělal další krůček v cestě za záchranou. Willem dnes svého soupeře nikteral nepřehrával, vytěžil však maximum z rohových kopů, z nichž si vypracoval spoustu šancí a také oba gólové momenty, o které se v obou případech postaral Francisco Sol.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tohle už vypadá pro Willem nadějně! Míč je v autu a k velké úlevě fanoušků následuje odkop od branky Kostase Lamproua!
     
    90+3
    Hosté se znovu posunuli na útočnou polovinu. Tam proti nim ale stojí kompletní jedenáctka Tilburgu, přes kterou se jen velmi těžce dostávají do střelecké pozice.
     
    90+2
    Koppers se zleva posunul až do vápna, kde byl zezadu atakován Marzem, nicméně hlavní arbitr van den Kerkhof důvod k odpískání penalty neviděl.
     
    90+1
    Slagveerův centr byl hodně přetažený, balón ale ještě zůstal na hřišti a poté přistál na noze Namliho, s jehož slabou střelou z delší vzdálenosti neměl Lamprou problém.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o čtyři minuty nastaveného času!
     
    90
    Po dalším faulu už hlavní sudí ukázal žlutou kartu Lucasi Bijkerovi, který protihráči nepříjemně šlápl na nárt.
     
    89
    S šancemi Heerenveenu na vyrovnání to začíná vypadat bledě, Reza Ghoochanneijhad uprostřed bojiště fauloval a domácí s rozehrávkou pochopitelně nespěchají.
     
    88
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Erik Falkenburg, přichází Elmo Lieftink.
     
    87
    Larsson si moc pěkně poradil v obležení tří soupeřů a na hranici šestnáctky přihrál do druhé vlny Slagveerovi. Ten však ani tentokrát svého kouče nepotěšil, protože střelou bez přípravy ohrozil jen diváky za domácí bránou.
     
    86
    Ghoochanneijhadův centr z pravé strany nebyl vůbec špatný, před jeho vysunutím spoluhráčem ale ještě stihl zastavit míč Lamprou.
     
    85
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Doke Schmidt, přichází Morten Thorsby.
     
    85
    Na druhé straně vhazoval Tshimanga hodně ledabyle, domácí u vápna přišli o balón a poté museli zpomalit hostující přesun do útoku faulem na Namliho.
     
    84
    Luciano Slagveer si po hostujícím autu navedl balón na levačku, skákající balón ale netrefil vůbec dobře a nepřesný pokus z dvaceti metrů se sotva došoural do zámezí.
     
    83
    K radosti slušně zaplněných ochozů se teď Willemu daří držet míč hodně daleko od Lamproua a ve středu hřiště šetří jednu cennou vteřinku za druhou.
     
    82
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Thom Haye, přichází Guus Joppen.
     
    80
    Před námi je už pouze posledních deset minut, ve kterých se dá očekávat pokračování hostujícího tlaku. Směrem dopředu Tilburg už snad dvacet minut nic nevymyslel a v těchto chvílích se zaměřuje už jen na bránění svého náskoku.
     
    79
    Schaars rozehrál nakrátko, ke střele ze třiadvaceti metrů posléze napřáhl Kobajaši, leč balón skončil přesně v náruči Lamproua.
     
    78
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Dries Wuytens, přichází Dico Koppers.
     
    77
    Van Aken přenesl hru k pravé pomezní čáře, kde měl Slagveer spoustu času na centr, kterým pro Heerenveen zajistil další rohový kop.
     
    76
    Dries Wuytens zůstal s nějakým zdravotním problémem sedět na hrací ploše a podle signalizace člena realizačního týmu bude muset své účinkování v zápase předčasně ukončit.
     
    75
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Arber Zeneli, přichází Luciano Slagveer.
     
    74
    Další úspěšný zákrok pro Kostase Lamproua! Čerstvý Namli převzal parádní dlouhý pas z obranné půlky, běžel do rozevřené obrany, ovšem po zaseknutí znovu nechal vyniknout domácího gólmana.
     
    73
    Roh v podání Sama Larssona neznamenal pro muže ve světlých trikotech žádné nebezpečí, hosté však ještě zůstávají nastěhovaní na útočné půlce.
     
    72
    To byla solidní šance Heerenveenu! Larsson se probil až na hranici vápna, kde mu soupeři míč odrazili přesně na kopačku Kobajašiho a ten dobrou ranou z šestnácti metrů pořádně protáhl Lamproua, jenž úspěšně doplachtil k pravé tyči a vyrazil tuto střelu na rohový kop.
     
    70
    Ghoochanneijhad si nepohlídal svoje postavení a v momentě spoluhráčovy přihrávky se ocitl za všemi obránci Tilburgu – ofsajd.
     
    69
    Přímo z něj domácí nezahrozili, Kali však po několika vteřinách uvolnil Falkenburga, jenž zpoza vápna dnes už poněkolikáté zamířil mimo tři tyče.
     
    68
    Jordy Croux na pravé straně přesprintoval svého strážce, který na hranici vápna sáhl k riskantnímu skluzu a odrazil balón na roh.
     
    67
    Hosté se po druhém inkasovaném gólu stále nemohou dostat do hry, poslední snažení zastavil útočným faulem Juki Kobajaši.
     
    66
    Zeneliho ztráta balónu ve středovém kruhu odstartovala útok Tilburgu, jenž se ani teď radovat nemůže, protože Croux z dvacetimetrové vzdálenosti přestřelil.
     
    64
    Nechybělo moc a bylo to už 3:1! Haye se po odpískaném faulu postaral o exekuci standardní situace, přičemž centrem našel Falkenburga, jehož pokus prolétl jen těsně vedle Mulderovy brány!
     
    62
    Larsson si na útočné třetině narazil míč se střídajícím Namlim, postup Heerenveenu však zadní řady Tilburgu ihned nato ukončily.
     
    61
    Ofenzivní záchvěv hostujícího mužstva zadrbal Ghoochanneijhad, který ze solidní pozice v pokutovém území vystřelil hodně slabě a navíc nepřesně.
     
    60
    Erwin Mulder mohl být konečně v klidu, Crouxova rozehrávka přelétla všechny muže v pokutovém území a skončila až v autu na druhé straně hřiště.
     
    59
    Chvíli po rozehrávce tu máme další domácí roh. S bráněním těchto situací má dnes Heerenveen obrovské problémy.
    58. Francisco SOL - 2:1
     
    58
    Willem II právě vstřelil branku!
    Domácí si díky dvěma nebezpečným rohům vytvořili solidní tlak, ze kterého vyplynula jejich druhá gólová trefa! Hayeho střílený pas z levé strany hostující kapitán Schaars nešťastně prodloužil k vzdálenější tyči, u které byl nejdůraznější FRAN SOL a z bezprostřední blízkosti bezpečně uklidil míč do sítě.
     
    57
    Freek Heerkens si netroufl na střelu z pravého konce pokutového území a raději ještě přihrával k penaltovému puntíku, kam přes několik protihráčů balón ale neprošel.
     
    56
    Funso Ojo si pomohl faulem, načež Heerenveen rychle rozehrál, jenže se musel vrátit až na vlastní polovinu, kde o balón přišel.
     
    55
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Pelle van Amersfoort, přichází Younes Namli.
     
    54
    Hostům nevyšla kombinace na levé straně, po přihrávce do autu naopak přijde na řadu úvodní střídání.
     
    53
    Sol ve vzduchu úspěšně bojoval o vysoko letící míč, kolem sebe ale neměl žádného spoluhráče a hosté se tak opět snadno ubránili.
     
    52
    Obrana Heerenveenu si snad poprvé zápase s bráněním rohu poradila bez sebemenších problémů, balón byl rychle odražen do relativně bezpečných míst.
     
    51
    Dlouhý centr před hostující branku skončil na Schmidtovi, po jehož zákroku v malém vápně budou hráči z Tilburgu pokračovat rohovým kopem.
     
    50
    V úvodu druhé půle na hřišti dominují především obrany, které nepouští protihráče do blízkosti pokutových území.
     
    48
    Thom Haye se po levé autové čáře posouval vpřed, míč nejprve nechal za sebou, ovšem v souboji se Zenelim poté získal pro domácí alespoň aut.
     
    47
    Kobajašiho vysoký nákop ukořistil Tshimanga, následná protiakce Tilburgu ale skončila kvůli těsnému ofsajdu.
     
    46
    Domácí po rozehře ztratili míč dvakrát během sedmnácti vteřin. Po vhazování se k němu ale dostal Falkenburg, jenž z mírně akrobatické pozice pálil výrazně nad branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Mírně favorizovaný Heerenveen byl v prvních minutách lepším týmem, po čtvrthodině hry se ale musel smířit s nepříznivým stavem, když se z vůbec první střely na hostující branku prosadil hlavičkující Sol. "De Superfriezen" se ale po chvíli oklepali a za dalších devět minut slavili vyrování, o které se vlastním gólem nechtěně zasloužil Heerkens.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V jediné nastavené minutě se zřejmě už nic nestane, hosté nikam nespěchají a už jenom čekají na poločasový hvizd.
     
    45
    Lucas Bijker šel hodně důrazně do vzdušného souboje s jedním z domácím útočníků, který tento souboj nemohl ustát, ovšem sudí opět zůstal klidný a faul neodpískal.
     
    44
    Hra se teď přesouvá ze strany na stranu, po ofsajdu Tilburgu se Heerenveen znovu velice rychle dostal před Lamproua, který sledoval pěkný průnik Larssona a poté se v ideální moment vydal vstříc Ghoochanneijhadovi, jenž neměl dostatek času na zakončení.
     
    43
    Hosté se s mírnými problémy prokombinovali ven z vlastní poloviny a rychle se dostali až do vápna, kde Lamprou dobře přečetl hru a vyběhnutím zamezil soupeři vystřelit.
     
    42
    Nikým neatakovaný Kali se nenápadně přiblížil k pokutovému území a z dvaceti metrů mírně vystrašil hostujícího gólmana, který ale nakonec zasahovat vůbec nemusel.
     
    41
    Arber Zeneli se alespoň pro tento moment přesunul na levé křídlo, kam ale dostal přetěžkou přihrávku a tu už ve hřišti nezastavil.
     
    39
    Úvodní žlutou kartu si zblízka prohlédl Anouar Kali, který před střídačkami hasil rodící se rychlý protiútok Heerenveenu.
     
    38
    Haye podle očekávání zvolil centr, který ale propadl přes všechny hráče ve vápně a doskákal až za brankovou čáru.
     
    37
    Hosté předvedli ve středu hřiště dva ostřejší zákroky, po kterých budou čelit rozehrávce ze zhruba čtyřicetimetrové vzdálenosti od Muldera.
     
    36
    Také domácí se o pár chvil později dostali ke střele. Jmenovitě se o ni zasloužil Falkenburg, který ze střední vzdálenosti vypálil asi metr nad Mulderovu svatyni.
     
    35
    Heerenveenu se vyplatilo aktivní napadání a zadarmo se dostali ke střele z hranice velkého vápna. Ghoochanneijhad před skluzujícím protihráčem ale nevypálil příliš prudce a zamířil přesně do míst, kde byl Lamprou.
     
    33
    Erwin Mulder hodně dlouho čekal s odkopem, po němž se stejně k balónu dostali domácí fotbalisté.
     
    32
    Inkasovaná branka domácí tým rozhodně nerozhodila. Ba naopak, Tilburg je v posledních minutách při chuti a snaží se dostat zpět do vedení!
     
    31
    A málem z něj byl další gól! Opět to byl Fran Sol, který si našel míč ve vzduchu, jenomže tuto hlavičku tentokrát zastavila z jeho pohledu levá tyč!
     
    30
    Willem se minimálně v sedmi hráčích natlačil k pokutového území, ovšem krátký centr k druhé tyči jeden z hostů odehrál na roh.
     
    29
    Van Amersfoort fauloval v hlavičkovém souboji, načež přichází na řadu domácí rozehrávka ze středového kruhu.
     
    28
    Kali přihrál míč pár metrů před sebe, kde si ho přivlastnil Haye, jehož pokus z pětadvaceti metrů ale prolétl výrazně nad Mulderovou bránou.
     
    26
    Centr Funsa Oja byl příliš krátký, dolétl jen před pokutové území a tam již byla nachystaná hlava van Akena.
    24. Freek HEERKENS - 1:1
     
    24
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Ve čtyřiadvacáté minutě zápasu máme opět vyrovnáno! Zeneli se rozběhl na nakopnutým balónem a z pravé strany nacentroval do ohně, kde si ve změti čtyř těl smolně vstřelil vlastní branku FREEK HEERKENS.
     
    23
    Jordy Croux byl v plné rychlosti nekompromisně poslán k zemi Schmidtem, podle sudích se o faul ale nejednalo a hosté se tak vydali do útoku, který skončil hodně špatným centrem do zámezí.
     
    22
    Po autu Kobajašiho přilétl do velkého vápna solidní centr, jenže u něj byl jako první právě Kostas Lamprou.
     
    20
    Gólman Tilburgu si nechává ošetřovat prst na pravé ruce, hra je tak na malou chvíli přerušena.
     
    19
    Teď už se Heerenveen dostal ke střele, jenže ta Lamproua vskutku neohrozila. Reza Ghoochanneijhad zakončil z delší vzdálenosti několik metrů nad domácí bránu.
     
    18
    Ti jsou ale evidentně hodně rozhození, Sam Larsson dostal přihrávku do špeku a na balón mezi střídačkami nedosáhl.
     
    17
    Z pohledu Heerenveenu vše vyřešil Lucas Bijker, který dal hlavou malou domů Mulderovi a ten rozjíždí postupnou akci mužů v modrém.
     
    16
    Rychlá odpověď hostujícího celku se zřejmě konat nebude, jeden z hráčů zbytečně zakopl balón do auto a hrát tak mohou domácí.
    15. Francisco SOL - 1:0
     
    15
    Willem II právě vstřelil branku!
    První standardní situace ve prospěch Tilburgu překvapivě přináší vedoucí branku! Rohový kop z pravé strany rozehrál Thom Haye, jehož dlouhý centr přistál na hlavě FRANCISCA SOLA, na jehož ideální zakončení pod horní tyč Erwin Mulder neměl šanci dosáhnout!
     
    14
    Ojo si šikovně podržel balón a okamžitě jej servíroval na levou stranu, ze které přilétly hned dva centry, ovšem obrana Heerenveenu si s nimi poradila.
     
    12
    Tilburgu se zatím nedaří podržet balón na delší dobu. Také teď si domácí hráči vyměnili uprostřed hřiště pár přihrávek, ale po přiblížení k Mulderovi o hrací předmět přišli.
     
    11
    Kobajaši byl po odehrání balónu dohrán Ojem, kterému byl po zásluze odpískán faul. Hosté tak rozehrávají z blízkosti vlastního vápna.
     
    10
    Heerenveen je v úvodu utkání podle očekávají nebezpečnější, vypracoval si už střely, jenomže všechny z nich letěly mimo prostor branky.
     
    9
    Po ofsajdu Willemu se hosté rychle přesunuli do útoku. Zeneli si parádně zpracoval dlouhý nákop a z pravé části hřiště přihrál na hranici malého vápna, kde však dvěma hráči tísněný Ghoochanneijhad nepřesměroval míč mezi tři tyče.
     
    8
    Bijker zleva napálil bránícího hráče, od kterého putoval balón na roh. Po něm se míč dostal několik metrů před šestnáctku, jenomže pokus Zeneliho letěl několik metrů mimo.
     
    7
    Vůbec první faul tohoto střetnutí přišel až v sedmé minutě, van Amersfoorta přesně na půlící čáře jednoznačně podrazil Tshimanga.
     
    6
    Zadní řady Willemu dostávají prostor k poklidné kombinaci na obranné polovině, dopředu se přitom posouvají jen velmi pomalu.
     
    5
    Schaars se snažil dlouhou přihrávkou roztáhnout hru na pravou stranu, jeho spoluhráč balón ale nezpracoval a Lamprou může vykopávat.
     
    4
    První návštěva Tilburgu na útočné polovině měla velmi krátkého trvání, krkolomnou kombinaci úspěšně přerušil vracející se Juki Kobajaši.
     
    3
    Arber Zeneli zadrobil v prostoru vedle pokutového území, nicméně z pravé strany až moc mířil k bližší tyči, kterou o několik decimetrů minul.
     
    2
    Od první vteřiny panuje na stadionu výtečná atmosféra, tribuny nejsou zcela vyprodané, přesto přišla velmi solidní návštěva.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v tmavě modrých dresech, zatímco hráči Willemu se představí v převážně bílých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – Heerkens, Lachman, D. Wuytens, Tshimanga – Ojo (C), Falkenburg, Kali – Croux, Sol, T. Haye.
    Náhradníci: Branderhorst, N. Bertrams – Koppers, Ogbeche, Calcan, van den Boomen, Lieftink, Abubakar-Ankra, Joppen, Wouters, Andrade.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, Schmidt, van Aken, Bijker – van Amersfoort, Schaars (C), Kobajaši – Zeneli, Ghoochanneijhad, Sam Larsson.
    Náhradníci: van der Steen, Bekkema – Thorsby, Namli, Thern, Slagveer, Vlap, Huizing, Cavlan.

    Rozhodčí: van den Kerkhof – Balder, Brondijk.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    23.01.2016 Heerenveen - Willem 3:1
    24.10.2015 Willem – Heerenveen 2:2
    25.04.2015 Heerenveen – Willem 1:1
    04.10.2014 Willem - Heerenveen 2:1
    14.04.2013 Heerenveen - Willem 3:2.
     
    SC Heerenveen

    Papírový favorit předehrávky 17. kola nejvyšší nizozemské soutěže v prvních ligových zápasech rozhodně neoslnil, poté se ale rozehrál k výborným výkonům, díky kterým v období od 27. srpna do 30. října ani jednou neokusil příchuť porážky. Měsíc listopad se však Heerenveenu vůbec nevydařil, zvítězil v něm pouze jednou a musel tak vyklidit pozice na špici ligy. V prosinci se forma hráčů se srdíčky na dresech opět překlopila na vítěznou vlnu, Heerenveen porazil Heracles i Excelsior a upevnil si momentální čtvrtou příčku, ze které má čtyři body ztrátu na třetí PSV a stejně velký náskok na pátý Alkmaar.
     
    Willem II Tilburg

    Domácí tým se v minulém ročníku musel zachraňovat až v nevyzpytatelné baráži, které by se pro tuto sezónu velmi rád vyhnul. Po šestnácti odehraných kolech má tento počin reálné obrysy, Tilburg v posledních týdnech sebral body Zwolle i gigantovi PSV a usídlil se na třináctém místě. Už dnes se však může Willem výrazně propadnout, šestnáctý tým, kterému nyní hrozí baráž, na něj totiž ztrácí jen dva body. Před duelem s Heerenveenem navíc tomuto celku nehraje do karet počet vstřelených branek, kterých mužstvo z Tilburgu vstřelilo pouze deset!
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemný páteční večer při sledování textového přenosu ze zápasu nizozemské Eredivisie. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na duel mezi domácím Tiburgem a hosty z Heereveenu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 15. Sol, 58. Sol – 24. Heerkens (vla.)

    Karty:   39. Kali (WLM) – 90. Bijker (HEE)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 11:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
    Willem II Tilburg: Lamprou – Heerkens, Lachman, D. Wuytens (78. Koppers), Tshimanga – Ojo (C), Falkenburg (88. Lieftink), Kali – Croux, Sol, T. Haye (82. Joppen).
    Náhradníci: Branderhorst, N. Bertrams – Koppers, Ogbeche, Calcan, van den Boomen, Lieftink, Abubakar-Ankra, Joppen, Wouters, Andrade.

    SC Heerenveen: Mulder – Marzo, Schmidt (85. Thorsby), van Aken, Bijker – van Amersfoort (55. Namli), Schaars (C), Kobajaši – Zeneli (75. Slagveer), Ghoochanneijhad, Sam Larsson.
    Náhradníci: van der Steen, Bekkema – Thorsby, Namli, Thern, Slagveer, Vlap, Huizing, Cavlan.

    Rozhodčí: van den Kerkhof – Balder, Brondijk
    bahis siteleri