Sportovec roku 2016 (SK) Matej Tóth (atletika) (kon.) | Sportovec roku 2016 (CZ) Vítěz: Lukáš Krpálek (judo) (kon.)
konec
Sportovec roku 2016 (SK)

Matej Tóth (atletika)

(2. Peter Sagan (cyklistika))

sk Čtvrtek 22.12.2016, 20:25Společenské události
     
    Športovcom roka 2016 na Slovensku sa teda stáva chodec Matej Tóth. Ten nás všetkých ohromil svojim výkonom na olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde si vo svojej dominantnej disciplíne prišiel po zlatú olympijskú medailu. Obrovské uznanie a poďakovanie si však zaslúžia všetci nominovaní, ktorí v roku 2016 robili Slovensku vo svete fantastickú reklamu. Dnešný galavečer tak oficiálne ukončil slovenský športový rok. V sobotu tu máme Vianoce a ja vám tak želám čo najkrajšie sviatky pokoja a radosti v spoločnosti svojich najbližších! Šťastné a veselé Vianoce! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (22:06:59)
     
    V závere celého galavečera si zobral slovo Marcel Merčiak. Nazval dnešný večer Dňom vďakyvzdania slovenského športu a vyjadril nádej, že sa z rovnakých úspechov ako v tomto roku budeme tešiť aj v nasledujúcom roku 2017.
     
    Po ďakovnej reči Petra Sagana sa slova ujal Matej Tóth. Ten si vyslúžil dlhý potlesk postojačky. Vo svojej ďakovnej reči nový športovec roka na Slovensku nezabudol na svojho trénera, ale ani na svoju manželku a deti.
     
    Na druhom mieste sa tak v hlasovaní športových novinárov umiestnil Peter Sagan.
     
    Športovcom roka 2016 na Slovensku sa stal MATEJ TÓTH!
     
    Moderátori Marcel Forgáč a Milan Junior Zimnýkoval v tejto chvíli pozývajú na pódium Mateja Tótha a Petra Sagana. Jeden z tejto dvojice sa stane slovenským športovcom roka 2016. Kto to bude?
     
    Na pódium v tejto chvíli prichádzajú nový prezident Slovenského olympijského výboru Anton Siekel, generálny riaditeľ Václav Mika a legendárny cyklista Ján Svorada.
     
    Dominika Cibulková opäť v sebe nezaprela veľký cit pre módu, keď na dnešný galavečer prišla skvelo "vymódená". Vo svojej ďakovnej reči nezabudla na fanúšikov, trénera, svojich rodičov ani na svojho manžela Michala, ktorý ju sprevádza aj dnes večer.
     
    Dominika Cibulková prežila fantastickú sezónu. Vyhrala turnaje v Katoviciach, Eastobourne či Lienzi, najväčší úspech však dosiahla až v úplnom závere sezóny, keď fantastickým spôsobom ovládla Turnaj majsteriek v Singapure.
     
    Na treťom mieste sa v ankete Športovcovi roka 2016 umiestnila tenistka Dominika Cibulková!
     
    Cenu za tretie miesto prichádza odovzdať vzácny hosť. Legenda československého tenisu, okrem iného víťaz Wimbledonu 1973 Jan Kodeš.
     
    A ideme do finále! Čaká nás vyhlasovanie najlúspešnejšej trojice športovcov Slovenska za rok 2016!
     
    Stále čakáme na prvú trojicu hlavnej kategórie ankety Športovec roka 2016. V tejto chvíli sledujeme ďalšie spevácke vystúpenie Sama Tomečka a rapperov Majka Spirita a Suverena. Tých doplní aj slovenská reprezentácia žien v sálovej cyklistike, ktorá na nedávnych MS vybojovala bronzové medaily.
     
    V tejto chvíli už trochu vážnejšie. Do Siene slávy slovenského športu práve vstupuje legendárna slovenská gymnastka Marika Némethová-Krajčírová! Tá sa však z vážnych zdravotných dôvodov na galavečer nemohla dostaviť. Včera ju totiž náhle hospitalizovali. Pani Marike tak gratulujeme, ale najmä želáme skoré uzdravenie!
     
    Peter Sagan tak, ako ho poznáme. Pri svojej ďakovnej reči si na pódium pozval svojich rodičov aj manželku Katku a následne aj celý fanklub, ktorý ho podporoval v katarskej Dohe pri obhajobe dúhového dresu pre majstra sveta. Na pódium následne prichádzajú aj jeho kolegovia z reprezentácie starší brat Juraj a Michael Kolář. Tourminator Sagan to ukončil peknou vetou: "Toto je moje poďakovanie. Bez slov."
     
    Cyklistický fenomén menom Sagan snáď netreba predstavovať žiadnemu športovému fanúšikovi na Slovensku.
     
    Cenu divákov v ankete Športovec roka 2016 získava Peter Sagan!
     
    Pre úplnosť doplňme, že na druhom mieste sa umiestnil cyklista Jozef Metelka a tretí skončil hráč boccie Samuel Andrejčík.

    Jakub Kocourek