Buffalo – Carolina 1:3 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 4:0 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 7:1 (kon.)
Montreal – Minnesota 2:4 (kon.) | Florida – Boston 1:3 (kon.) | Ottawa – Anaheim 2:1 (po pr.)
Tampa – St. Louis 5:2 (kon.) | Nashville – Los Angeles 0:4 (kon.) | Colorado – Toronto 0:6 (kon.)
Vancouver – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
Florida Panthers
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Boston Bruins
Pátek 23.12.2016, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobrý den, zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky! Společně budeme sledovat utkání nejslavnější hokejové soutěže a to mezi Floridou Panthers a Bostonem Bruins. V tomto klání může padnout jeden historický rekord, o který se může postarat Jaromír Jágr. Stačí mu pouze jediný bod, aby se tato ikona hokeje osamostatnila na druhém místě historického bodování NHL.
     
    Boston Bruins
    Boston se pohybuje ve středních patrech tabulky a momentálně je na osmém místě východní konference, tedy na místě, které zaručuje postup do vyřazovací části. Posledních pět utkání se Bostonu však nepovedlo, tak jak by si asi jeho fanoušci přáli. Plný bodový zisk si však Medvědi připsali proti silnému L.A Kings. Tato výhra je, ale ve stínu tří proher, z toho jedna byla, až v prodloužení. (Pittsburgh – 3:4 po pr., Anaheim 3:4, N.Y. Islanders – 2:4)

    Nejlepší hráč v kanadském bodování je Brad Marchand, který má na svém kontě 27 bodů. Nejlepšího střelce tohoto celku určitě všichni dobře znají. Je jím totiž český reprezentant David Pastrňák, který si připsal již 19 přesných zásahů. V brankovišti je poté stálou oporou finský Tuukka Rask. Ten se s úspěšností zásahů 92,87% řadí celkově na sedmé místo této disciplíny.

    Mimo jiné by do tohoto utkání měl nastoupit i David Pastrňák, který dva zápasy kvůli menší operaci na pravém lokti absentoval.
     
    Florida Panthers
    Konečně bude hrát Florida také doma, mohou si říct fanoušci tohoto týmu. Panteři odehráli z posledních jedenácti zápasů pouze dva domácí. Floridě náleží desáté místo ve východní konferenci a na svém kontě má 35 bodů. V případě výhry proti Bruins by se tedy Panteři mohli vyhoupnout, až na osmé, postupové místo.

    Nejlépe bodujícím hráčem je Fin Aleksander Barkov, který si do statistik stihl připsat již 8 gólových tref a 17 asistencí. V brance poté stojí zkušený Roberto Luongo, který si v minulém utkání proti Buffalu připsal také jeden zajímavý milník. Již 447 výher mohl tento muž v masce slavit, tolikrát vychytal svému týmu vítězství. Toto číslo ho posunulo mezi nejlepší brankáře, co kdy v NHL chytali, na páté místo.

    Pro fanoušky bude určitě nejzajímavější sledovat to, zda si slavná 68 připíše bod za gól, nebo asistence a osamostatní se na druhém místě celkového bodování NHL za dobu její celkové existence.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Ekblad, Yandle, Matheson, Pysyk, Kindl, Demers – Jágr, Barkov, Griffith – R. Smith, Trocheck, Marchessault – Bjugstad, Malgin, J. Jokinen – S. Thornton, MacKenzie, Sceviour.

    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Spooner – Riley Nash, Czarnik, Vatrano – J. Hayes, D. Moore, Blidh.

    Rozhodčí: Peel, L’Ecuyer – Nowak, Gibbs..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Z vlastní třetiny zavezli hosté puk, až do útočného pásma, kde zkoušel své štěstí David Pastrňák, ale neuspěl. Následně vystřelil z pravého kruhu Backes, jehož střelu Reimer kryje.
     
    01:23
    David Krejčí nabral dobrou rychlost, ale obrana Panterů včas zareagovala a přihrávku českého reprezentanta stihla pokrýt.
     
    02:11
    Demers posílal přes celé střední pásmo na MacKenzieho. Ten ale na přihrávku svého spoluhráče nedosáhl a u kotouče jsou Bruins.
     
    03:10
    Fantastický zákrok Reimera! David Pastrňák se mohl postarat o úvodní gól zápasu, když dostal parádně namazáno před bránu, ale brankář Panterů jeho střelu fantasticky zachytil!
     
    04:21
    Florida se zatím ke kotouči moc nedostává a o zajímavé akce se stará Boston. Nyní hosté kombinují v útočném pásmu, ale zatím tato kombinace ke střele nevedla.
     
    05:44
    Hayesovo nahození od modré raději Reimer pokryje. Bude se tedy vhazovat po jeho levici.
     
    06:12
    Kevan Miller z ostrého úhlu zkoušel nahodit kotouč před branku. Naštěstí pro Pantery se k teči nikdo v bílém dresu neprodral a Reimer si tak připisuje další jistý zákrok.
     
    06:53
    Barkov poslal pas na brankoviště, kde stál dobře postavený Jágr, ale jeho střela v síti nekončí. Následně byl McQuaid zasažen pukem do obličeje a prozatím se odebírá do útrob stadionu.
     
    08:03
    Blidh střílel zpoza obránce, avšak jeho dobře mířenou střelu Rask levým betonem vykopává do rohu kluziště.
     
    09:03
    Miller byl v útočném pásmu obrán o puk, což zapříčinilo rychlí výpad směrem k Raskovi. Carlo dobře tečoval střelu, ale ta končí pár centimetrů vedle tyče.
     
    11:20
    Smith měl obrovskou šanci vsítit gól! Trochek vypálil směrem na Raska, ten jeho střelu pouze vykopl před najíždějícího Smitha. Naneštěstí pro domácí, ale pouze promáchl a kotouč netrefil.
     
    11:22
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Pastrňák – 2 min., hákování).
     
    11:48
    Přesilovka se zatím Panterům příliš nedařila, až nyní Barkov nasměroval kotouč na dorážejícího Jágra. Rask byl však na místě a betony sklapl včas.
     
    13:12
    Ekbladova střela končí pouze v lapačce Raska. Nicméně to byla dobrá šance, neboť někdo z domácích útočníků se postaral o dobré clonění finskému gólmanovi.
     
    13:45
    Matheson vypálil nenápadně od modré, ale bez úspěchu. Na tento pokus si Rask položil betony na led včas a střelu kontroluje.
     
    14:21
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Vincent Trocheck – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:49
    Boston nezačal přesilovku dobře, když po pár nepřesnostích se puk ocitá až u Raska.
     
    16:20
    S koncem přesilovky vytvořili Bruins obrovský závar před Reimerovou brankou. Snad všichni hráči z přesilovkové formace se dostali k dorážce, ale ani jedna z nich neslaví úspěch.
     
    17:45
    Barkov opět přihrával Jágrovi před Raska, ale obrana Medvědů nepustila zkušeného českého matadora k dorážce.
     
    18:31
    Florida drží pásmo a její úroveň hry šla v posledních minutách hodně nahoru. Nyní Yandle udržel pásmo a zkouší ještě před koncem první periody něco vymyslet.
     
    19:40
    Boston chce očividně první třetinu pouze dohrát. Důkazem toho je, že hosté vyhazují puky do středního pásma a nepouští se do útoku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině zápasu jsme sledovali vcelku pohledný hokej, který nabídl hodně šancí z obou stran. I Jaromír Jágr si mohl připsat ten jeden bod, aby se osamostatnil v historickém bodování NHL. Nestalo se tak a zápas zůstává otevřeným. Bude velmi zajímavé sledovat pokračování tohoto duelu, tak zůstaňte s námi!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Jaromír Jágr posílal křižnou přihrávku na Aleksandra Barkova, který ji ale nezpracoval úplně ideálně. Následně to Jágr zkoušel z velmi ostrého úhlu, jenže Rask byl k tyči přilepený a místo mezi rukou a tyčí si pohlídal.
     
    21:41
    Matheson neudržel útočné pásmo, ale udržel to střední, kde pokryl kotouč u mantinelu. Bude se tedy vhazovat v neutrální zóně.
     
    22:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Prvního gólu jsme se tedy dočkali až v druhé periodě. Torey Krug vybojoval kotouč u modré čáry, trochu s ním popojel a poslal dobrou přihrávku na FRANKA VATRANA, který za jízdy prostřelil Reimera a posílá Boston do vedení. Asistence: Torey Krug.
    22:09 Frank VATRANO - 0:1
     
    23:36
    David Pastrňák nyní předvedl skvělé držení puku. Vydal se s ním do útočného pásma, kde byl faulován Griffithem a vybojoval tedy přesilovku pro svůj tým.
     
    24:18
    Skvělá obranná práce od Floridy. Již po druhé se osvobozuje, což oceňují diváci potleskem.
     
    25:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Krásná přesilovková kombinace končí navýšením skóre Bostonu na 2:0! Torey Krug dostal pas od Spoonera. Následně poslal puk na PATRICA BERGERONA a ten překonal bezmocného Reimera do horního rohu branky. Asistence: Torey Krug, Ryan Spooner.
    25:13 Patrice BERGERON - 0:2
     
    25:30
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jimmy Hayes – 2 min., držení protihráče).
     
    27:30
    V přesilovce Floridy se nic vážnějšího nestalo a Boston už hraje v plném počtu. Dokonce Bruins v oslabení měli slibnou možnost, ale Reimer tentokrát zakročil bez problémů.
     
    28:43
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jason Demers – 2 min., držení protihráče).
     
    28:51
    MacKenzie vyhrál vhazování a poprvé v tomto oslabení svůj tým osvobozuje. Boston tedy začíná znova až od svého brankáře. Miller si připsal střelu z nápřahu, ale ta letěla výrazně mimo.
     
    30:12
    Český mladík David Pastrňák nabral dobrou rychlost a z pravého kruhu vyslal na Reimera dělovku, která prolítla jeho výstrojí a zastavila se o pravou tyčku domácí svatyně. Teď při Floridě stáli všichni svatí!
     
    31:10
    Opět první formace Panterů dělá výrazné problémy Bostonu! Jaromír Jágr si připisuje další jedovku, která naneštěstí pro domácí končí těsně mimo.
     
    32:16
    Hayes zavezl puk do pásma a prověřil Reimerovu pozornost. Střelu Remier vyrazil ke Krugovi, který napřáhl co to šlo a namířil puk pouze na hruď brankáře Floridy. Krug poté vší silou bouchl naštvaně hokejkou o led.
     
    33:17
    Tempo hry se nám na chvíli zklidní, poté co Rask přikryl kotouč před dojíždějícími útočníky soupeře.
     
    33:46
    Marchand nahodil puk do pásma a následně odjíždí celá jeho pětka střídat. Na led se dostává také první útočná formace Floridy v čele s Jágrem a Barkovem, kteří opět kombinují a Bostonu dnes dělají velké problémy.
     
    35:23
    Nash se dnes poprvé zjevil v nějaké výraznější šanci se kterou si, ale Reimer bez větších obtíží poradil. Poté se hnala do útoku Florida. Tu zastavil offside a po komerční přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    36:20
    Ekblad vyslal prudkou střelu od modré, avšak ta končí výrazně mimo. Kotouče se však znovu ujímají domácí a snaží se prokombinovat do výraznější šance.
     
    37:23
    Marchand dobře napadal rozehrávku a dokázal vybojovat vhazování v útočném pásmu. Hned poté se před brankovištěm Floridy udála menší strkanice, vylučovat se ale nebude.
     
    38:54
    Druhá třetina se již v poklidu dohrává a žádný z týmu se nikam nehnal. Tedy až do šance Krejčího s Backesem. Prvně jmenovaný poslal puk na druhého jmenovaného, ale střelu Backese, Reimer zkušeně pokryl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá perioda byla bohatší na góly, než ta první, ale hokej to už tak pěkný nebyl. Přesto je pořád co sledovat a vedení 2:0 v hokeji nic neznamená. Prozatím nepřichází ani ten vytoužený bod pro 68, kterým by se Jágr osamostatnil v historické tabulce bodování NHL. Přiznám se, že jsem velmi zvědavý, co nám nabídne poslední perioda zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Úvodní buly poslední periody vyhrál Boston a hned hosté zakládají útok. Po nahození Pastrňáka se snaží Bruins kombinovat, ale ke střele zatím nedošlo.
     
    41:13
    Spooner si sjel pro přihrávku a zkoušel si obhodit obrácen, ale neúspěšně. Následně pálil od modré McQuaid, avšak Reimer se neuvěřitelně natáhl a lapačkou tuto střelu zneškodnil! Skvělý zákrok!
     
    42:13
    Trochek vyhrál buly a posílal pas na svého parťáka Smitha. Ten rychlou střelou pár centimetrů nad ledem, ale Raska nepřekvapil.
     
    43:27
    Demers byl v problémech, když málem ztratil puk na modré a pustil soupeře do protiútoku. Naštěstí pro něj stihl kotouč odehrát a uhasil, tak vznikající požár.
     
    45:12
    Yandle si párkrát vyměnil puk s Marchessaultem a byla z toho velmi slibná šance! Druhý jmenovaný nebezpečně vyjel zpoza branky, ale jeho dobře mířená trefa v brance nekončí!
     
    45:37
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Zdeno Chára – 2 min., hákování).
     
    46:15
    Moore obral o kotouč soupeře a neohroženě se rozjel do útoku, kde ušetřil cenné vteřinky pro Boston.
     
    47:22
    Yandle nezpracoval na modré puk úplně ideálně a připravil svůj tým o útočné pásmo. Následně do něj, ale zase vjel a poslal přihrávku na Griffitha. Ten zkoušel střílet k pravé tyči, ale bez úspěchu.
     
    48:26
    Matheson se přímo přiřítil do útočného pásma a velmi rychlou střelou ze zápěstí, která směřovala do levého růžku, Raska nepřekonal, neboť brankář Bostonu vystavil Mathesonovi pěkný semafor!
     
    49:40
    Barkovova zadovka Jágra nenašla. Následně se, ale Griffith právě s Jágrem dostali do šance, ale proti střele druhého jmenovaného Rask nastavil své betony. Po tomto zákroku následuje komerční přestávka.
     
    52:45
    David Krejčí vystihl přihrávku soupeře a lehce tedy získal puk pro Bruins.
     
    53:20
    Florida právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové je to tady! Jaromír Jágr si připisuje bod za asistence a to znamená, že se osamostatňuje na druhém místě historického bodování NHL! Matheson střílel od modré, střela škrtla Jágrovi šortky a puk se odrazil k ALEKSANDROVI BARKOVOVI a ten se z dorážky nemýlil! Asistence: Michael Matheson, Jaromír Jágr.
    53:20 Aleksander BARKOV - 1:2
     
    53:20
    Následovala ceremoniace, kdy Jaromír Jágr dostal zlatou hokejku a absolvoval rozhovor přímo teď na ledě, kde děkoval všem týmům, kde mohl hrát a také zdejším fanouškům. Také popisoval jak došlo k předchozímu gólu.
     
    53:59
    Florida teď určitě bude tlačit na pilu a bude se snažit ještě něco s výsledkem udělat. Yandle si nabruslil do mezikruží, odkud pohotovou střelou trefil pouze výstroj Raska.
     
    55:04
    Florida se opravdu nadechuje k závěrečnému náporu, ale k vyrovnání by se museli Panteři vyvarovat menším nepřesnostem, kterých je v posledních okamžicích poměrně dost.
     
    57:00
    Třeba jako teď. Marchand vystihl nepříliš povedenou přihrávku Floridy a málem jel sám na Reimera, ale obránce domácích se stihl vrátit a střelu mu tak znepříjemnit. Marchandova střela končí nakonec mimo, ale velmi těsně.
     
    58:03
    Panteři odvolávají Reimera z branky a necelé dvě minuty to zkoušejí v šesti!
     
    58:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    Brad Marchand zablokoval střelu Yandleho a spolu s DAVIDEM BACKESEM unikl defacto na prázdnou bránu. Marchand poslal přihrávku na Beckese a ten z jasné pozice posílá puk do odkryté brány a potvrzuje dnešní vítězství Bostonu! Asistence: Brad Marchand.
    58:37 David BACKES - 1:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec dnešního napínavého mače! Boston si z Floridy odveze všechny body po trefách Vatrana, Bergerona a Backese. Toto vítězství však bude, ale zcela určitě ve stínu historického milníku Jaromíra Jágra, který si připsal bod za asistenci a osamostatnil se, tak na druhém místě celkového bodování celé NHL! Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji krasné vánoční svátky!
     
    Hvězdy utkání
    1. Torey Krug (BOS) 0+2
    2. Jaromír Jágr (FLA) 0+1
    3. Tuukka Rask (BOS) 96,7%
     
    Československá stopa v utkání
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 24:26
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:14
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:21
    Jaromír Jágr (FLA) 0+1, 4 střely, čas na ledě 19:33
    Jakub Kindl (FLA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:04 (05:18:49)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 54. Barkov (Jágr, Matheson) – 23. Vatrano (Krug), 26. Bergeron (Krug, Spooner), 59. Backes (Marchand)


    Florida Panthers: Reimer – Ekblad, Yandle, Matheson, Pysyk, Kindl, Demers – Jágr, Barkov, Griffith – R. Smith, Trocheck, Marchessault – Bjugstad, Malgin, J. Jokinen – S. Thornton, MacKenzie, Sceviour.
    Boston Bruins: T. Rask – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, C. Miller, K. Miller – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Spooner – Riley Nash, Czarnik, Vatrano – J. Hayes, D. Moore, Blidh.

    Rozhodčí: Peel, L’Ecuyer – Nowak, Gibbs.

    Diváci: 14,462
    bahis siteleri