Martin – Žilina 1:3 (kon.) | Zvolen – Nitra 5:4 (kon.) | Trenčín – Košice 1:3 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 2:6 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 7:2 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
7:2 (4:0, 3:1, 0:1)
HK Poprad
sk Pondělí 26.12.2016, 17:15Tipos Extraliga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Hovorí sa, že čert nikdy nespí a nespí ani slovenská Tipsport liga, ktorá Vianoce nepozná. 22.decembra sa hralo posledné kolo, 26.12, teda na 2.sviatok vianočný sa hrá znova. Hráči si oddýchli aspoň na Štedrý deň, ale deň po ňom už museli zarezávať na tréningoch.

    Veľmi zaujímavé bude sledovať, koľko ľudí si počas vianočných sviatkov nájde cestu štadión.

    Každopádne, na juhu Slovenska sa chystá duel tímov zo spodných častí tabuľky. Domáce Nové Zámky sú najhorším klubom ligy. Na poslednej priečke majú 36 bodov a iba jedenásť výhier, čo je najmenej v celej súťaži. To isté sa dá povedať o strelených góloch, aj tých dali zverenci už štvrtého trénera v tejto sezóny Štefana Mikeša iba 79. Rozdiel skóre je až -22.

    Najproduktívnejším hráčom v kádri Kamil Brabenec. Český veterán má 24 bodov za šesť gólov a 18 asistencií. Naposledy Nové Zámky priniesli po prehre 3:4pp v Košiciach domov aspoň bod.

    Na druhej strane je Poprad, ktorý cestuje k súperovi ako ôsmy tím tabuľky, kde sa dostal po hroznom začiatku ročníka, kedy bol práve tam, kde súper. Výkony sa ale postupom času zlepšovali, prišli ďalší hráči a postupne sa "kamzíci" šplhajú tabuľkou nahor. Aktuálne majú náskok na poslednú priečku sedem bodov a na predposlednú Duklu päť.

    Klub bodovo ťahá Adam Lapšanký, ktorý má 26 bodov, druhý Marek Zagrapan ich nazbieral o dva menej.

    Vzájomné zápasy

    18.09.2016 HK Poprad – HC Nové Zámky 2:1
    21.10.2016 HC Nové Zámky – HK Poprad 1:2sn
    25.11.2016 HK Poprad – HC Nové Zámky 7:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    HK Poprad utrpel v deň tohto zápasu nepríjemný direkt, keďže prišiel o najproduktívnejšieho hráča Adama Lapšanského, ktorý zamieril do zahraničia.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: J. Chovan – Sandgren, Čížek, Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Maier – Bahenský, Brabenec, Čaládi – Tibenský, Hudec, Saarinen – Paulovič, Kytnár, Fábry – Lavrovs, Pitule, Rehák – Lelkeš

    HK Poprad: Šúrek – Guljaev, Fabian, Suchý, Dinda, Krempaský, Postnikov, Bagin, Pokovič – Mlynarovič, Zagrapan, Ježek – Paločko, Troliga, Kroták – Vašaš, Murček, Bondra – Štrauch, Lichanec, Václav

    Rozhodca: Konc – Synek, Gegáň.
     
    Stretnutie sa začne o pätnásť minút neskôr, nakoľko Popradčania mali na ceste problém a tak do Nových Zámkov prišili s meškaním.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Už po pár sekundách mali domáci obrovskú šancu, keď Brabenec prešiel s pukom na hokejku poza bránu, prihral pred ňu, ale Šúrek sa blysol úžasným zákrokom betónom pri strele spred bránkoviska.
     
    01:10
    Nové Zámky pokračujú v ofenzívnej snahe a súpera nepúšťajú do prakticky ničoho.
     
    01:32
    Cardwell prerušil prvý náznak šance hostí. Popradčania sa však držali iba pri mantineloch a tak Chovana nedokázali ohroziť.
     
    02:39
    A teraz prichádza prvé prerušenie hry v tomto zápase. Vyhodený puk za bránu Popradu zakázaným uvoľnením neskončil. Po prihrávke na modrú nahadzoval jeden z obrancov, ale Šúrek zakročil.
     
    02:55
    Chovan zakročil proti strele od modrej a domáci prešli do kontry. Dokonca sa dostali aj do veľkej šance, ale Lotyš Lavrovs puk vo vynikajúcej situácii nterafil.
     
    03:29
    HC Nové Zámky dali gól!
    Obranca Cardwell naviezol puk popri mantineli až do útočného pásma a jeho prihrávku pred bránkovisko pravdepodobne ERIK ČALÁDI zrazil do siete. Domáci teda pretavujú svoj dobrý štart do úspechu. Asistencia: Jake Cardwell.
    03:29 ČALÁDI - 1:0
     
    04:11
    Chovan chytil puk do svojej lapačky, ale zároveň by sa hra prerušila aj tak, pretože bránka Nových Zámkov opustila svoje miesto.
     
    04:50
    Hostia sa dnes zatiaľ k vôbec ničomu nedostali. Aj keď držia puk v ofenzívnej tretine, tak Zámky hráčov v bielom dokážu držať pri mantineloch a Chovan tak chytá iba nahodenia.
     
    05:22
    Mlynarovič síce nespracoval dlhú prihrávku, Poprad aj tak získal útočné pásmo, keďže puk sa od Fábryho dostal na hráčsku lavicu.
     
    05:38
    Chovan najskôr vyrazil puk k mantinelu a následne si pokryl bližšiu žrdku a nepustil puk za seba cez žiadnu medzeru, akú chceli "kamzíci" nájsť.
     
    05:59
    Bagin si veľmi zaujímavo pomáhal za vlastnou bránou v súboji s dvojicou hráčov. Zaváňalo to faulom, ale hlavní arbiter si nič nevšimol.
     
    06:23
    Nové Zámky sa takmer minútu držali v útočnom pásme, ale len v okolí mantinelov, takže pre Šúreka nepripravili žiadne nebezpečenstvo. Ten nakoniec puk po nahodení prikryl do lapačky.
     
    07:46
    Domáci sa stále držia na dostrel popradskej brány a vytvorili zaujímavý tlak. Obrana Popradu odolávala s veľkými problémami.
     
    08:21
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Dinda – 2 min., sekanie).
     
    08:32
    HC Nové Zámky dali gól!
    Rýchlo využitá presilovka, o čo sa postaral KAMIL BRABENEC. Skúsený Čech si prebral puk za bránkovou čiarou v rohu, dostal veľmi veľa miesta a tak sa dostal až pred Šúreka, ktorého oklamal krásnou kľučkou a zavesil do rohu brány. Asistencie: Erik Čaládi, Fredrik Sandgren.
    08:32 BRABENEC - 2:0
     
    09:36
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Kytnár – 2 min., sekanie).
     
    10:19
    Poprad sa zatiaľ v presilovke nevie dostať do žiadnej väčšej šance. Strela Fabiana po snahe Krotáka bola síce tvrdá, ale Chovan všetko videl.
     
    11:07
    Nové Zámky vždy po pár sekundách snahy Popradu vpredu puk vyhodia až za Šúreka. Hostia sa nevedia dostať do tlaku.
     
    11:36
    Domáci v plnom počte.
     
    11:53
    Chovanova lapačka mala znova prácu, ale opäť to nebolo nič ťažké, takže skúsený gólman hru bez väčších problémov poľahky prerušil.
     
    12:57
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Pokovič – 2 min., držanie).
     
    13:25
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci dnes idú ako píly a Poprad sa hľadá. Hostí možno poznačila aj cesta, kedy meškali a zápas sa musel posúvať. Každopádne, FREDRIK SANDGREN od modrej napriahol a krásne vymietol roh brány. Asistencie: Erik Čaládi, Zdeňek Bahenský.
    13:25 SANDGREN - 3:0
     
    13:25
    Striedanie v tíme HK Poprad: z ihriska odchádza Šúrek, prichádza Pajpach.
     
    14:22
    HC Nové Zámky dali gól!
    Ani zmena gólmanov nepomohla. Maximilián Pajpach inkasuje z prvej strely na svoju bránu. Jeho bývalý spoluhráč z reprezentácie do 20 rokov MATEJ PAULOVIČ napriahol z kruhu. Zdalo sa, že toto brankár musí mať, ale teč Troligu všetko zmenil. Neskutočný začiatok. Asistencia: Branislav Fábry.
    14:22 PAULOVIČ - 4:0
     
    14:25
    Oddychový čas hostí.
     
    14:43
    Lavrovs obkrúžil bránu Pajpacha, posunul puk na modrú čiaru odkiaľ prišla rana z prvej, lenže strela priestor troch žrdí minula.
     
    15:38
    Cardwell nahodil za bránu, kde puk zachytil Pajpach, ale pri návrate sa postaral sa o vtipný moment, keďže sa zachytil o bránu a takmer ju vyhodil z kolíkov.
     
    16:44
    Poprad sa momentálne ani nevie dostať z vlastnej tretiny. Na niekoľký pokus Paločko dostal puk dopredu, nahodenie pred bránu na Troligu však chytil Chovan.
     
    17:54
    Snaha poslednej formácie Zámkov končí strelou Lavrovsa v páde, ktorú Pajpach chytil a následne po buly nemal problém ani s nahodením od modrej čiary.
     
    18:28
    Takmer to bol piaty gól, pretože nahodenie pred bránu Pajpacha bolo zrazené a šanca dorážky vysoká, mladý gólman Popradu však dobre postavil svoj betón.
     
    19:28
    Chovan si užil dva pokojné zákroky. Najskôr chytil nahodenie a potom vyšiel vyššie z bránkoviska, aby puk zodvihol zo zeme po veľmi nepresnej prihrávke.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Takýto priebeh prvej tretiny asi neočakával nik. Nové Zámky boli lepšie vo všetkých smeroch a strelili až štyri góly. Postupne sa presadili Čaládi, Brabenec, Sandgren a Paulovič. Po treťom presnom zásahu Šúrek prenechal miesto v bráne pre Pajpacha.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:29
    Poprad do druhej tretiny vletel lepšie, ako do začiatku zápasu a súpera na chvíľu dostali pod menší tlak. Prudké nahodenie však chytá Chovan.
     
    21:19
    Hostia sa ale zároveň dopustili aj zaváhaniu v rozohrávke, ale Pajpach nemusel zasahovať, keďže strela bola zrazená. Na druhej strane pálil Kroták do Chovana.
     
    22:20
    Hrá sa hore-dole,ale puky len lietajú nepresne, kam chcú. Hra sa po nejakom čase prerušuje, keďže zakročil pri nahodení Pajpach.
     
    22:59
    Nové Zámky si duel užívajú. Momentálne pokračujú vo výkone z prvej tretiny a držia súpera v jeho pásme. Lavrovs ale zamieril zrazenou strelou nad.
     
    23:11
    Poprad dal gól!
    Pri avizovanom vylúčení na domácej strane sa presadil PETER LICHANEC, ktorý ostal nebránený pred bránkoviskom a z prvej po prihrávke od mantinelu trafil presne.
    Asistencia: Marek Zagrapan
    23:11 LICHANEC - 4:1
     
    23:57
    Dinda hľadal prihrávkou cez bránkovisko Krotáka. Puk prešiel okolo miesta, kde ho mal zachytiť Chovan, ale nik v bielom drese následne nedokázal zakončovať.
     
    24:37
    Kytnár sa cez dvoch obrancov súpera natlačil až do bránkoviska, kde aj zakončil, ale trafil len do brankára Pajpacha. Domáci sa nedočkali ani trestu za faul na centra Zámkov.
     
    25:06
    Rehák sa po buly v obrannom pásme domáceho tímu veľmi rýchlo dostal až k Pajpachovi, ale mladý gólman jeho pokus od mantinelu dokázal prikryť.
     
    25:41
    Bomba od modrej preletela ponad bránu Chovana, ktorý zasahovať nemusel. Čaládi sa následne aj so šťastím dostal do samostatného nájazdu, Pajpachova práca hokejkou ho zastavila.
     
    26:35
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hudec – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Bondra – 2 min., hrubosť).
     
    27:08
    Po tvrdej strele Fabiana, ktorú Chovan chytil sa spustila menšia šarvátka, ale arbitri dokázali všetko upokojiť veľmi rýchlo. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    27:48
    HC Nové Zámky dali gól!
    Cardwell dostal puk do tretiny súpera. Spoza brány následne Pitule krásnou prihrávkou našiel ERIKA ČALÁDIHO, ktorý pred bránkoviskom oklamal Krotáka aj Pajpacha a navyšuje náskok.
    Asistencia: Tomáš Pitule
    27:48 ČALÁDI - 5:1
     
    28:17
    Saarinen spadol pred bránkoviskom na ľad, ale prihrávku, ktorú dostával ešte keď stál aj keď ležal, dokázal zakončiť. Priestor troch žrdí však netrafil.
     
    29:11
    HC Nové Zámky dali gól!
    Michal Hudec poslal neskutočnú prihrávku od mantinelu do bránkoviska, kde nestihol zareagovať Pajpach a obrancovia na JOZEFA TIBENSKÉHO zabudli. Ten iba vložil hokejku a rozvlnil sieť.
    Asistencie: Michal Hudec, Konsta Mäkinen
    29:11 TIBENSKÝ - 6:1
     
    29:53
    Domáci sa stále tlačia do brány a vytvárajú si šance. Pajpach hokejkou vypichol puk súperovi vo veľkej príležitosti a následne neprešla delovka od modrej.
     
    30:51
    HC Nové Zámky dali gól!
    Prihrávka od mantinelu znova našla pred bránkoviskom nepokrytého útočníka. MARTINS LAVROVS poslal puk presne pomedzi betóny za Pajpacha.
    Asistencie: Tomáš Pitule, Fredrik Sandgren
    30:51 LAVROVS - 7:1
     
    30:51
    Striedanie v tíme HK Poprad: z ihriska odchádza Pajpach, prichádza Šúrek.
     
    31:01
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Guljaev – 2 min., sekanie).
     
    32:34
    Nové Zámky túto presilovku zatiaľ nehrajú najlepšie, no ani nemusia. Aj tak ale obranca Drtina aj Fín Saarinen ohrozili Šúreka.
     
    32:53
    Šúrek skoro inkasoval aj po svojom návrate na ľadovú plochu, no od ôsmeho kúsku za niektorým z popradských gólmanom zasiahla konštrukcia.
     
    34:50
    Novozámčania opäť nasťahovaní v útočnom pásme, obrancovia Popradu sa ale snažia držať ich pri mantineloch a následne aj vyhadzujú.
     
    35:25
    Odrazené puky dnes smerujú takmer výlučne k domácim a aj z toho Nové Zámky ťažia svoje góly. Zdá sa, že dnes sa už nič pre Zámky nemôže pokaziť.
     
    35:32
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Bahenský – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    35:46
    Krátko po buly prišla tvrdá rana od modrej a takmer aj zníženie, ale po Chovanovom zákroku zasiahli jeho obrancovia a puk odpálili do bezpečia.
     
    37:19
    Domáci mali po ubránení sa možnosť prejsť dopredu, ale dvojica v zelenom sa k ničomu nedostala, puk iba dostala do útočnej tretiny.
     
    37:32
    Domáci v plnom počte.
     
    39:11
    Domáci sa dlhšie bez zakončenia držali pred Pajpachom, až Drtinovi ušiel puk za modrú a tak sa museli hráči Zámkov vrátiť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina pokračovala tam, kde prvá skončila. Nové Zámky boli znova na koni a aj keď dali o gól menej a jeden aj inkasovali, Poprad by dnes zachránil iba zázrak.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:24
    Veľmi zlá rozohrávka Krempaského, ktorý prihrával takmer cez celé ihrisko a spoluhráča sa mu nájsť nepodarilo, takže je to zakázané uvoľnenie.
     
    43:13
    Mlynarovič čakal pred bránou súpera, no prihrávka v k nemu neprišla a tak šikovný útočník zakončovať nemohol.
     
    44:17
    Tvrdá strela od mantinelu skončila na betónoch Chovana a puk sa dostal okamžite do kontry, avšak Tibenský puk nasmeroval iba do tela Šúreka.
     
    45:38
    Dlhšie sa hralo bez prerušenia, ale ofsajd zastavil akciu Nových Zámkov, takže oba tímy môžu prestriedať. Tempo hry má však len exhibičný charakter. Už teraz sa len dohráva.
     
    47:20
    Hudec sa dostal do zakončenia z ihlu, ale Šúrek si aj tak musel postrážiť bližšiu tyčku, pretože puk mohol narobiť veľké problémy. To sa nestalo, v ofenzíve pokračujú domáci.
     
    48:25
    Skvelá prihrávka našla v jazde Sandgrena, ktorý si nakorčuľoval pred bránu a vystrelil smerom k žrdi, no bránu minul.
     
    50:09
    Zaujímavé, že v tretej tretine sme ešte nevideli gól, aj keď Poprad vyzerá, že tu nechce byť a nevie, čo v Nových Zámkoch hľadá. Najradšej by už jeho hráči boli niekde doma s rodinami.
     
    50:19
    Hudec poslal zaujímavú prihrávku do bránkoviska, lenže jeden z jeho spoluhráčov nedokázal tečovať, takže Šúrek zasahovať nemusel.
     
    51:39
    Mlynarovič sa cez dvoch obrancov súpera dostal k strele, ale Chovan nemal so zákrokom problém. Puk len betónmi tečoval do rohu brány.
     
    53:36
    Zápas má naozaj charakter dohrávania, pretože už nik na ľade neverí, že by sa niečo zmenilo a ani domáci nejavia snahu silou-mocou dávať ďalšie góly.
     
    54:21
    Cardwell tvrdo napriahol od modrej. Šúrek na celú situáciu videl a puk aspoň dostal na ochrannú sieť.
     
    55:43
    Čaládi krásnou prihrávkou našiel Brabenca pred Šúrekom, ale český útočník nedokázal zareagovať a tak gólman Popradu aj s problémami zakročil.
     
    57:07
    Cardwell si vo vlastnej tretine splnil obranné povinnosti a následne prešiel dopredu, kde spravil krásnu sťahovačku, no Šúreka neprekonal.
     
    58:03
    Poprad dal gól!
    Hostia ešte korigujú, aj keď im to k ničomu nebude. Po nastrelení do bránkoviska sa Chovan niekoľkokrát dobre ukázal zákrokmi, ale nakoniec puk DÁVID BONDRA za čiaru dostal.
    Asistencie: Michal Murček, Filip Vašaš
    58:03 BONDRA - 7:2
     
    59:00
    Posledná minúta zápasu, Nové Zámky si užijú standing ovation.
     
    Koniec zápasu.
     
    HC Mikron Nové Zámky prežili krásny Štefanský večer a Poprad ovplyvnený neskorým príchodom vyhorel. Hlavne v prvej tretine, potom prehral aj druhú a tretia sa iba dohrávala. (19:32:08)

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 4. Čaládi (Cardwell), 9. Brabenec (Čaládi, Sandgren), 14. Sandgren (Čaládi, Bahenský), 15. Paulovič (Fábry), 28. Čaládi (Pitule), 30. Tibenský (Hudec, Mäkinen), 31. Lavrovs (Pitule, Sandgren) – 24. Lichanec (Zagrapan), 59. Bondra (Murček, Vašaš)


    HC MIKRON Nové Zámky: J. Chovan – Sandgren, Čížek, Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Maier – Bahenský, Brabenec, Čaládi – Tibenský, Hudec, Saarinen – Paulovič, Kytnár, Fábry – Lavrovs, Pitule, Rehák – Lelkeš
    HK Poprad: Šúrek – Guljaev, Fabian, Suchý, Dinda, Krempaský, Postnikov, Bagin, Pokovič – Mlynarovič, Zagrapan, Ježek – Paločko, Troliga, Kroták – Vašaš, Murček, Bondra – Štrauch, Lichanec, Václav

    Rozhodčí: Konc – Synek, Gegáň
    bahis siteleri