Obří slalom žen, 1. kolo, Semmering Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | SuperG mužů, Santa Catarina Vítěz: K. Jansrud (NOR) (kon.)
Obří slalom žen, 2. kolo, Semmering Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.)
konec
SP - SuperG mužů, Santa Catarina

Vítěz: K. Jansrud (NOR)

Úterý 27.12.2016, 11:00 • Santa Caterina (Itálie) • Sjezdové lyžování
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Italská Santa Caterina hostí o vánočních svátcích světový pohár alpských lyžařů a na úterní dopoledne si pro ně připravila v pořadí třetí Super-G této sezóny. Této disciplíně zatím suverénně vládne Kjetil Jansrud, který disponuje 108bodovým náskokem na druhého Itala Dominica Parise. Třetí je pak další z Norů Aleksander Aamodt Kilde.
     
    Val d'Isère i Val Gardena, oba tyto podniky ovládl právě norský sjezdařský fenomén, který se rozhodně chystá zaútočit na nejvyšší příčky i v dalším z italském středisku. Na trať vjede mimochodem jako sedmý v pořadí. Doufejme, že bude přát počasí, každopádně předpověď vypadá slibně. Bude lehce pod nulou, mělo by však svítit sluníčko.
     
    Startovat se bude z nadmořské výšky 2335 metrů, do cíle se bude dojíždět v nadmořské výšce 1745 metrů. Celkem 47 branek postaví pro celkově 71 závodníků ze startovní listiny, na které nechybí ani český reprezentant Kryštof Krýzl s Janem Hudcem, E. Seletto z Francie.
     
    Startovní listina:

    1. Adrien Théaux (FRA)
    2. Travis Ganong (USA)
    3. Peter Fill (ITA)
    4. Andreas Sander (GER)
    5. Dominik Paris (ITA)
    6. Alexis Pinturault (FRA)
    7. Kjetil Jansrud (NOR)
    8. Hannes Reichelt (AUT)
    9. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    10. Max Franz (AUT)
    11. Carlo Janka (SUI)
    12. Boštjan Kline (SLO)
    13. Matthias Mayer (AUT)
    14. Christof Innerhofer (ITA)
    15. Dustin Cook (CAN)
    16. Beat Feuz (SUI)
    17. Vincent Kriechmayr (AUT)
    18. Andrew Weibrecht (USA)
    19. Marcel Hirscher (AUT)
    20. Erik Guay (CAN)
    21. Romed Baumann (AUT)
    22. Ralph Weber (SUI)
    23. Josef Ferstl (GER)
    24. Jan Hudec (CZE)
    25. Klemen Kosi (SLO)
    26. Steven Nyman (USA)
    27. Brice Roger (FRA)
    28. Blaise Giezendanner (FRA)
    29. Mattia Casse (ITA)
    30. Thomas Tumler (SUI)
    31. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    32. Mauro Caviezel (SUI)
    33. Emanuele Buzzi (ITA)
    34. Klaus Brandner (GER)
    35. Tyler Werry (CAN)
    36. Patrick Küng (SUI)
    37. Christoph Krenn (AUT)
    38. Bjørnar Neteland (NOR)
    39. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    40. Matthieu Bailet (FRA)
    41. Christopher Neumayer (AUT)
    42. Martin Čater (SLO)
    43. Otmar Striedinger (AUT)
    44. Christian Walder (AUT)
    45. Thomas Biesemeyer (USA)
    46. Valentin Giraud Moine (FRA)
    47. Guglielmo Bosca (ITA)
    48. Niels Hintermann (SUI)
    49. Jared Goldberg (USA)
    50. Brennan Rubie (USA)
    51. Manuel Osborne-Paradis (CAN)
    52. Stefan Rogentin (SUI)
    53. Alexander Köll (SWE)
    54. Broderick Thompson (CAN)
    55. Luca De Aliprandini (ITA)
    56. Miha Hrobat (SLO)
    57. Nils Allegre (FRA)
    58. Thomas Dressen (GER)
    59. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    60. Bryce Bennett (USA)
    61. Riccardo Tonetti (ITA)
    62. Erik Read (CAN)
    63. Henrik von Appen (CHI)
    64. Johan Clarey (FRA)
    65. Kryštof Krýzl (CZE)
    66. Andreas Romar (FIN)
    67. Nils Mani (SUI)
    68. Maciej Bydliński (POL)
    69. Andreas Žampa (SVK)
    70. Ivica Kostelić (CRO)
    71. Cristian Javier Simari Birkner (ARG)
     
    Závod začal.
     
    1
    Adrien Théaux (FRA) dojel právě do cíle, zaznamenal čas 1:33,06. Byla to poměrně vyrovnaná jízda, nemáme ovšem žádné srovnání, takže je těžké něco blíže hodnotit.
     
    2
    Travis Ganong (USA) ztrácel skoro jednu vteřinu zhruba po polovině trati, jenže poslední dvě úseky zvládl bravurně. A nakonec do cíle dojel o 25 setin sekundy dříve než před pár okamžiky Théaux.
     
    3
    Tak tohle je velká škoda pro domácího závodníka. Dlouho se zdálo, že si jede pro průběžné vedení, a na třech měřených úsecích byl v zelených číslech. Jako by však Peter Fill (ITA) vypustil závěr. A tak jeho manko činilo 0,90 sekundy. Docela hrozivé číslo.
     
    4
    Andreas Sander (GER) zajel výborně. Prakticky po celou dobu si držel konstantní výkonnost, na trati nedělal zbytečné chybky, volil velmi dobře stopu. Je na prvním místě s náskokem 41 setin sekundy.
     
    5
    Na tohle se jednoduše krásně koukalo! Dominik Paris (ITA) potěšil domácí fanoušky pod cílem. Na trati zaznamenal dokonce rychlost 127 km/h! Na třetím úseku už měl náskok vteřiny a do cíle dojel stejně tak. Lepší než Sander byl nakonec o 1,07 sekundy.
     
    6
    Alexis Pinturault (FRA) nepředvedl vyloženě ideální výkon, volil trošku zvláštní stopu, přesto jeho čas v cíli nebyl úplně tak špatný. Je druhý, jeho ztráta činila 1,05 sekundy.
     
    7
    Sjezdařský král Kjetil Jansrud (NOR) ukázal, proč je aktuálním králem této disciplíny. Tenhle Nor má prostě formu jako hrom. Je novým lídrem, v cíli byl o 65 setin sekundy rychleji než dosud vedoucí Paris.
     
    8
    Slušný, opravdu hodně slušný výkon. A jako by Hannes Reichelt (AUT) v cílovém prostoru zaťal pěst na znamení radosti. Ačkoli ztratil 0,60 sekundy, zařadil se na druhou příčku za Jansruda. A s tím Rakušan může být spokojený. Rozhodně zaútočil na pódium.
     
    9
    Aleksander Aamodt Kilde (NOR) umí zajet lépe. I když ono je těžké v současné době konkurovat Jansrudovi, přece jenom chtěl aspoň do první trojky. Byl však o sekundu, tedy přesněji bez jedné setiny, pomalejší, a zařadil se na čtvrté místo průběžného pořadí
     
    10
    Max Franz (AUT) se právě dostal do cíle. Byla to, oproti ostatním závodníkům, jen průměrná jízda. Rakušanovi patří pátá příčka se ztrátou 1,24 vteřiny.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:30,88
    2. Hannes Reichelt (AUT) +0,60
    3. Dominik Paris (ITA) +0,65
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,99
    5. Max Franz (AUT) +1,24
     
    11
    Carlo Janka (SUI) najel do jedné z branek ramenem a to ho rozhodilo. Branka totiž možná nebyla dobře upevněná. Nakonec si do kopce vyšlapal pro ztracenou hůlku. Každopádně dolů do cíle už nedojel.
     
    12
    Boštjan Kline (SLO) druhou pasáž trati nezvládl ideálně. Zdálo se, že by mohl atakovat první pětku. Nakonec do cíle dojel s mankem 1,55 sekundy a zařadil se na šestou pozici.
     
    13
    Na oko nejel Matthias Mayer (AUT) tak špatně. Jenže časově to prostě nevyšlo dle jeho představ. Ztratil skoro dvě sekundy, a buďme přesnější, o dvě setiny byl rychlejší než je tato hranice, nicméně spokojený být nemůže. Je až devátý.
     
    14
    Christof Innerhofer (ITA) taktéž nejel na domácí trati v žádném případě špatně. Časomíra mu ale prostě nepřála. Pod cílem prostě naznačoval, jak je to možné, co dělal špatně. Ale čísla nelžou. Deficit 1,80 sekundy znamená devátou pozici.
     
    15
    Jako by už ztráty jenom rostly. Dustin Cook (CAN) žádnou výraznou díru do průběžného pořadí neudělal. Zaostal za Jansrudem o 2,08 vteřiny. Je na jedenácté příčce.
     
    16
    Byla to nakonec jedna z těch lepších jízd. Určitě Beat Feuz (SUI) zaútočil na první desítku. Ztráta 1,51 vteřiny znamená šestou příčku. Švýcar zklamaný být nemůže, byť ani zdaleka neohrožoval Jansruda.
     
    17
    Vincent Kriechmayr (AUT) si v cílovém prostoru zařval, spíše na něm byla vidět nespokojenost s konečným časem. A to přitom po dvou měřených časech vyvinul nejvyšší rychlost ze všech. Nakonec jeho ztráta činila 1,45 vteřiny. Je šestý.
     
    18
    Průměr. Andrew Weibrecht (USA) zaostal za Jansrudem o 1,54 sekundy, je osmý. Norova jízda se zdá být postupem času opravdu jako ta vítězná. Američan je mimochodem osmý.
     
    19
    Trošku se spekulovalo o tom, jestli Marcel Hirscher (AUT) vůbec nastoupí do závodu. Slalomový král nakonec vjel na trať. Jako by mu však postupem času odcházely síly. Je vidět, že s rychlostními disciplínami prostě nemá takové zkušenosti. Ztráta 3,43 sekundy znamená osmnáctou pozici.
     
    20
    Erik Guay (CAN) zajel průměrně, ani on svou jízdou nijak nemohl ohrožovat například první trojku. Časomíra mu pod cílem ukázala devátou příčku za manko 1,55 vteřiny.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:30,88
    2. Hannes Reichelt (AUT) +0,60
    3. Dominik Paris (ITA) +0,65
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,99
    5. Max Franz (AUT) +1,24
    6. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,45
    7. Beat Feuz (SUI) +1,51
    8. Andrew Weibrecht (USA) +1,54
    9. Erik Guay (CAN) +1,55
    9. Boštjan Kline (SLO) +1,55
     
    21
    Po reklamní přestávce se na trať vydal Romed Baumann (AUT). 1,81 vteřiny, to byla jeho ztráta na prvního Jansruda. Ani nepřekvapil, ani snad ani nezklamal. Je čtrnáctý, body do světového poháru by získat měl.
     
    22
    Ralph Weber (SUI) určitě nebude spokojený se svým výkonem. V cíli totiž na za první příčkou zaostal o 3,20 sekundy. To je poměrně vysoké číslo, vyšší už měl jenom slalomář Hirscher. Tohle asi na body do svěťáku stačit nebude.
     
    23
    Josef Ferstl (GER) riskoval, šel do toho naplno, a nakonec udělal nejlepší možnou věc. Ztratil jen 1,24 sekundy a vešel se do první pětky! Němec byl v cíli znaven, ale spokojen.
     
    24
    Jan Hudec (CZE) se pořád nevypořádal se zraněními. Jel znovu pomalu, ostatně jako v jiných předchozích závodech. Tentokráte se však ani nedožil cíle. Radši odstoupil poté, co jeho manko činilo skoro šest sekund.
     
    25
    Klemen Kosi (SLO) se zařadil na dvacátou pozici. 2,80 sekundy, to bylo jeho manko na první příčku. Podprůměrný výkon Slovince. Může jen doufat, že nějaký bod do světového poháru získá.
     
    26
    Pořád se Steven Nyman (USA) na trati na začátku této sezóny spíše jen hledá. A nakonec je třetím závodníkem, který bude mít u svého výsledku DNF. Samozřejmě si chybu sám sobě hlasitě vyčítal.
     
    27
    Tohle nebyl úplně příjemný pohled. Naštěstí vše dopadlo dobře. Brice Roger (FRA) najel do jedné branky špatně, vysadil jí ze stojanů a chvilku jí táhl nepříjemně za sebou. Naštěstí se mu do lyží nezamotala. Každopádně DNF se nevyhne. Závod je kvůli úpravě trati přerušený.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:30,88
    2. Hannes Reichelt (AUT) +0,60
    3. Dominik Paris (ITA) +0,65
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,99
    5. Josef Ferstl (GER) +1,24
    5. Max Franz (AUT) +1,24
    7. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,45
    8. Beat Feuz (SUI) +1,51
    9. Andrew Weibrecht (USA) +1,54
    10. Erik Guay (CAN) +1,55
    10. Boštjan Kline (SLO) +1,55
    12. Alexis Pinturault (FRA) +1,70
    13. Andreas Sander (GER) +1,72
    14. Christof Innerhofer (ITA) +1,80
    15. Romed Baumann (AUT) +1,81
    ...
    Jan Hudec (CZE) DNF
     
    28
    2,64 sekundy, to byla ztráta, jakou zaznamenal Blaise Giezendanner (FRA). Je z toho dvacátá příčka. Francouz si na svůj start musel počkat, nebyla to pro něj zajisté příjemná záležitost.
     
    29
    Mattia Casse (ITA) zaútočil leda tak na první třicítku. Nebyla to čistá jízda, navíc ani rychlá. V cíli bylo vidět zklamání domácího závodníka. Jeho manko činilo 2,66 vteřiny.
     
    30
    Thomas Tumler (SUI) nestlačil svou ztrátu pod 3 sekundy, činila nakonec o šest setinek více. Ani Švýcar žádnou díru do průběžného pořadí neudělal. Je na 24. pozici.
     
    31
    Po reklamní přestávce se na trať vydal Victor Muffat-Jeandet (FRA). A udělal chybu prakticky hned na začátku, rozhodně nebude spokojený. Chtěl alespoň zabojovat o body do světového poháru tenhle jinak hodně slušný slalomář a kombiňák. Jenže do cíle nedorazil.
     
    32
    Intervaly mezi starty se snížily už na 1 minutu a 15 sekund z původních dvou minut. Mauro Caviezel (SUI) tenhle závod zajel skvěle. I s vyšším startovním číslem se zařadil na sedmou příčku se ztrátou 1,41 vteřiny.
     
    33
    Emanuele Buzzi (ITA) je na průběžném 28. místě. Jeho manko činilo 3,74 sekundy. Před domácími fanoušky se určitě chtěl předvést. Ale úplně dobře neuspěl.
     
    Závod je přerušený. Počasí nakonec začalo dělat problémy, vítr je v tuhle chvíli poměrně silný. Čeká se, jestli se situace neumoudří.
     
    34
    Nakonec se na trať vydal velmi záhy Klaus Brandner (GER). Nezajel vyloženě špatně, jeho deficit činil 2,94 sekundy, s nímž by mohl zaútočit na body do světového poháru.
     
    35
    Tyler Werry (CAN) taktéž předvedl velmi slušný výkon na to, jak vysoké startovní číslo měl. Je na 21. příčce, zaostal za Jansrudem o 2,55 vteřiny.
     
    36
    Patrick Küng (SUI) se spíše v této sezóně hledá. Je jen dalším závodníkem, který nespatřil dole pod koncem cílový prostor.
     
    37
    Christoph Krenn (AUT) ztratil 2,35 sekundy. Výborný výkon od tohoto rakouského chlapíka. Umístil se na 20. pozici. Z tohohle by měly být body do světového poháru.
     
    38
    Bjørnar Neteland (NOR) se nevešel do první třicítky. 3,46 sekundy, to bylo jeho konečné manko. O jednu příčku mu unikla magická hranice.
     
    39
    Krásný výkon norského reprezentanta. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) ztrácel na čtvrtém úseku jen jednu sekundu, zdravě riskoval, a nakonec se vyplatilo. Manko 1,44 sekundy znamená osmou příčku!
     
    Závod je zase kvůli nedobrému počasí přerušený. Snad bude nucená pauza stejně krátká jako naposledy.
     
    40
    Opět nebyla vynucená pauza tak dlouhá. Závod má za sebou taktéž Matthieu Bailet (FRA), který zabojoval o body do světového poháru. Ztráta 2,76 sekundy může být v konečném účtování úspěšná.
     
    41
    Christopher Neumayer (AUT) zaznamenal manko 2,82 sekundy. Pravděpodobně se do první třicítky nevejde.
     
    42
    Martin Čater (SLO) dojel do cíle s mankem 2,95 sekundy. Magická třicítka se mu bohužel pro něj vyhne.
     
    43
    Otmar Striedinger (AUT) umí zajet rychlostní tratě dobře, to je obecně známý fakt, zaostal za první příčkou o 2,46 vteřiny. Zatím se nachází v první třicítce.
     
    44
    Christian Walder (AUT) zaznamenal deficit na první příčku v číslech 2,80 vteřiny. Asi ho ještě někdo předežene. Nevypadá to, že by měl bodovat.
     
    45
    Thomas Biesemeyer (USA) předvedl krásný výkon! A zařadil se osmou pozici. Ztráta 1,43 sekundy s tak vysokým startovním číslem? Prostě paráda. Američan může být nadmíru spokojený.
     
    46
    Valentin Giraud Moine (FRA) chtěl určitě více. Zaostal o 4,82 sekundy, tahle jízda nebyla zkrátka čistá. Zařadil se průběžně někam až do páté desítky průběžného pořadí.
     
    47
    Slušný výkon předvedl Guglielmo Bosca (ITA). Zaostal o 2,30 vteřiny. Tahle jízda by se měla vejít do první třicítky, měla by být bodovaná.
     
    48
    Niels Hintermann (SUI) ztratil 2,21 sekundy. Taktéž on musí být spokojený. Tahle jízda by rovněž měla být bodovaná, ostatně jako jsme před okamžiky hovořili o Boscovi.
     
    49
    Jared Goldberg (USA) je zatím v první třicítce, ztratil 2,42 vteřiny. Určitě ne špatná jízda. Američan musí v cíli doufat, že nevypadne z bodovaných pozic.
     
    50
    Brennan Rubie (USA) do závodu nenastoupil.
     
    51
    Manuel Osborne-Paradis (CAN) se taktéž zařadil do třetí desítky. Vidíme nyní poměrně slušné jízdy. Mluvme v řečí čísel, Kanaďan zaostal za Jansrudem o 2,22 vteřiny.
     
    52
    Stefan Rogentin (SUI) nestlačil ztrátu pod tři sekundy, dokonce byl ještě o dalších 41 setin horší. Švýcar nebude rozhodně spokojený. První třicítka ho evidentně minula.
     
    53
    Alexander Köll (SWE) ztratil přesně tři a půl sekundy. Jakmile se závodník dostane přes tři sekundy, nemůže zkrátka pomýšlet na nějaký zázračný úspěch. Švéd je v páté desítce průběžného pořadí.
     
    54
    Broderick Thompson (CAN) zaostal o 3,96 za vedoucí příčkou. Je z toho až 46. pozice, to není nic, z čeho by Kanaďan mohl vesele plesat.
     
    55
    Luca De Aliprandini (ITA) možná překvapil i sám sebe! Zařadil se na 17. pozici. Jeho jízda byla více než slušná, manko činilo 1,76 sekundy. Domácí závodník rozhodně potěšil italské publikum.
     
    Opět je závod přerušený. Je ale vidět, že organizátoři už chtějí rozjetý podnik dokončit. Na startu nezbývá mnoho závodníků. Snad se co nevidět opět začne.
     
    50
    I když oficiální live-timing nejprve ukazoval, že Brennan Rubie (USA) do závodu nenastoupil, nakonec si svou jízdu odbyl nyní. Každopádně ani nyní si nepřipsal úspěšný výsledek. Cílu se totiž nedočkal.
     
    56
    Miha Hrobat (SLO) ztratil hlavně ve druhé polovině trati. Jako by mu postupně docházely síly. V cíli se objevil na 41. příčce, celkově zaostal za první příčkou o 3,20 vteřiny.
     
    57
    Nils Allegre (FRA) právě dorazil do cílového prostoru. Zaznamenal manko 3,91 sekundy, byla to podprůměrná jízda. Patří mu až 48. pozice.
     
    58
    Velice slušně si na mezičasech vedl Thomas Dressen (GER). A nakonec stlačil své manko na první příčku pod dvě sekundy, konkrétně o tři setinky. Parádní dvacátá pozice pro německého reprezentanta.
     
    59
    Ryan Cochran-Siegle (USA) byl na třech mezičasech přímo skvělý. Ztrácel jen 1,42 sekundy. Jenže nakonec jeho manko činilo 2,60 sekundy. Škoda pro Američana, zařadil se až na 32. pozici.
     
    60
    Bryce Bennett (USA) byl sice po prvních třech mezičasech mimo bodované pozice, jenže spodek mu vyšel skvěle. Američan je na 20. pozici! A už teď je prakticky jasné, že se vejde do první třicítky.
     
    Znovu máme přerušeno. Na startu nám už zbývá pouze 11 závodníků. Opět by se mělo začít co nejdříve. Teď už by snad závody nepřerušilo ani tornádo.
     
    61
    Přestávka byla o něco delší, než v předchozích případech. Ale zase se závod rozběhl a to je důležité. Snad bylo tohle přerušení poslední. Jinak na trať vjel Riccardo Tonetti (ITA) a nezaznamenal úplně nejlepší výkon. Jeho ztráta se vyšplhala na 3,72 sekundy, je až na 50. pozici.
     
    62
    Erik Read (CAN) se nevešel ani do první padesátky. V tuhle chvíli je o dvě příčky horší. Za první pozicí zaostal o 3,83 sekundy. Předvedl jen podprůměrnou jízdu.
     
    63
    Jihoameričan Henrik von Appen (CHI) a stálice světových pohárů z poměrně exotického lyžařského kontinentu se do cíle nedostal. Zvládl trať jen na třech měřených úsecích, pak chyboval.
     
    64
    Johan Clarey (FRA) už na prvních úsecích jel někde okolo padesátého místa. A v cíli si ještě malinko pohoršil. Jeho ztráta 5,51 sekundy znamená až 56. příčku.
     
    65
    Kryštof Krýzl (CZE) po dvou úsecích ztrácel 1,21 sekundy, jel někde okolo čtyřicátého místa. Postupně se stále zhoršoval, až nakonec v cíli zaostal o 3,59 sekundy. Zakulatil své místo v průběžném pořadí na číslo padesát.
     
    66
    Startovní intervaly se opět navýšily na 2 minuty, organizátoři k tomu mají zajisté své důvody. V cíli se již objevil Andreas Romar (FIN), jenž se s deficitem 3,85 sekundy na prvního Jansruda zařadil na 54. příčku.
     
    67
    Nils Mani (SUI) se do cíle dostal s časem 1:34,41, byl tedy o 3,53 sekundy pomalejší než Jansrud. Je v tuhle chvíli přesně padesátý.
     
    68
    Maciej Bydliński (POL) nezvládl trať prakticky hned od začátku, chyboval, a na své konto si připsal jen tři nepopulární písmenka DNF. Opravdu jen těžko se dá hodnotit Polákova jízda.
     
    69
    Andreas Žampa (SVK) jel někde okolo padesátého místa, na body do světového poháru určitě neútočil. Zvládl i třetí měřený úsek, jenže pak ho chyba stála alespoň nějaký zaznamenaný výsledek. Do cíle se nedostal.
     
    70
    Veterán a legenda chorvatského lyžování Ivica Kostelić (CRO) vyzkoušel své schopnosti v Santa Catarině. Dostal se do cíle na 59. příčce se ztrátou 5,05 sekundy. Možná chtěl přece jenom více.
     
    71
    Cristian Javier Simari Birkner (ARG), druhý z Jihoameričanů na startovní listině, je vlastně tradičním účastníkem světových pohárů s tradičním vysokým startovním číslem. Pojďme si říci i jeho výsledek, ať máme vše kompletní – do cíle se nedostal, zvládl jen tři čtvrtiny trati.
     
    Závod skončil.
     
    Po zhruba dvou hodinách a dvaceti minutách jsme se dočkali zdárného konce závodu v SuperG, který komplikoval i stále nepříjemný vítr. V italské Santa Catarině triumfoval, stejně jako v předchozích dvou podnicích této disciplíny, Kjetil Jansrud (NOR). Druhý Hannes Reichelt (AUT) zaostal o šest desetin, třetí Dominik Paris (ITA) o 65 setin.
     
    Jediný úspěšný výsledek zaznamenal z československé stopy Kryštof Krýzl (CZE), který dokončil na 51. pozici. Andreas Žampa (SVK) a Jan Hudec (CZE) se do cíle nedostali.
     
    Konečné pořadí:

    1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:30,88
    2. Hannes Reichelt (AUT) +0,60
    3. Dominik Paris (ITA) +0,65
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,99
    5. Josef Ferstl (GER) +1,24
    5. Max Franz (AUT) +1,24
    7. Mauro Caviezel (SUI) +1,41
    8. Thomas Biesemeyer (USA) +1,43
    9. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +1,44
    10. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,45
    11. Beat Feuz (SUI) +1,51
    12. Andrew Weibrecht (USA) +1,54
    13. Erik Guay (CAN) +1,55
    13. Boštjan Kline (SLO) +1,55
    15. Alexis Pinturault (FRA) +1,70
    16. Andreas Sander (GER) +1,72
    17. Luca De Aliprandini (ITA) +1,76
    18. Christof Innerhofer (ITA) +1,80
    19. Romed Baumann (AUT) +1,81
    20. Bryce Bennett (USA) +1,91
    ...
    51. Kryštof Krýzl (CZE) +3,59
    Jan Hudec DNF
    Andreas Žampa (SVK) DNF
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:29:45)

    Patrik Sandev

    Konečné pořadí:
    1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:30,88
    2. Hannes Reichelt (AUT) +0,60
    3. Dominik Paris (ITA) +0,65
    4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,99
    5. Josef Ferstl (GER) +1,24
    5. Max Franz (AUT) +1,24
    7. Mauro Caviezel (SUI) +1,41
    8. Thomas Biesemeyer (USA) +1,43
    9. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +1,44
    10. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,45
    11. Beat Feuz (SUI) +1,51
    12. Andrew Weibrecht (USA) +1,54
    13. Erik Guay (CAN) +1,55
    13. Boštjan Kline (SLO) +1,55
    15. Alexis Pinturault (FRA) +1,70
    16. Andreas Sander (GER) +1,72
    17. Luca De Aliprandini (ITA) +1,76
    18. Christof Innerhofer (ITA) +1,80
    19. Romed Baumann (AUT) +1,81
    20. Bryce Bennett (USA) +1,91
    ...
    51. Kryštof Krýzl (CZE) +3,59
    Jan Hudec DNF
    Andreas Žampa (SVK) DNF
    Startovní listina:
    1. Adrien Théaux (FRA)
    2. Travis Ganong (USA)
    3. Peter Fill (ITA)
    4. Andreas Sander (GER)
    5. Dominik Paris (ITA)
    6. Alexis Pinturault (FRA)
    7. Kjetil Jansrud (NOR)
    8. Hannes Reichelt (AUT)
    9. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    10. Max Franz (AUT)
    11. Carlo Janka (SUI)
    12. Boštjan Kline (SLO)
    13. Matthias Mayer (AUT)
    14. Christof Innerhofer (ITA)
    15. Dustin Cook (CAN)
    16. Beat Feuz (SUI)
    17. Vincent Kriechmayr (AUT)
    18. Andrew Weibrecht (USA)
    19. Marcel Hirscher (AUT)
    20. Erik Guay (CAN)
    21. Romed Baumann (AUT)
    22. Ralph Weber (SUI)
    23. Josef Ferstl (GER)
    24. Jan Hudec (CZE)
    25. Klemen Kosi (SLO)
    26. Steven Nyman (USA)
    27. Brice Roger (FRA)
    28. Blaise Giezendanner (FRA)
    29. Mattia Casse (ITA)
    30. Thomas Tumler (SUI)
    31. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    32. Mauro Caviezel (SUI)
    33. Emanuele Buzzi (ITA)
    34. Klaus Brandner (GER)
    35. Tyler Werry (CAN)
    36. Patrick Küng (SUI)
    37. Christoph Krenn (AUT)
    38. Bjørnar Neteland (NOR)
    39. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    40. Matthieu Bailet (FRA)
    41. Christopher Neumayer (AUT)
    42. Martin Čater (SLO)
    43. Otmar Striedinger (AUT)
    44. Christian Walder (AUT)
    45. Thomas Biesemeyer (USA)
    46. Valentin Giraud Moine (FRA)
    47. Guglielmo Bosca (ITA)
    48. Niels Hintermann (SUI)
    49. Jared Goldberg (USA)
    50. Brennan Rubie (USA)
    51. Manuel Osborne-Paradis (CAN)
    52. Stefan Rogentin (SUI)
    53. Alexander Köll (SWE)
    54. Broderick Thompson (CAN)
    55. Luca De Aliprandini (ITA)
    56. Miha Hrobat (SLO)
    57. Nils Allegre (FRA)
    58. Thomas Dressen (GER)
    59. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    60. Bryce Bennett (USA)
    61. Riccardo Tonetti (ITA)
    62. Erik Read (CAN)
    63. Henrik von Appen (CHI)
    64. Johan Clarey (FRA)
    65. Kryštof Krýzl (CZE)
    66. Andreas Romar (FIN)
    67. Nils Mani (SUI)
    68. Maciej Bydliński (POL)
    69. Andreas Žampa (SVK)
    70. Ivica Kostelić (CRO)
    71. Cristian Javier Simari Birkner (ARG)