Lotyšsko – Rusko 1:9 (kon.) | Dánsko – Finsko 3:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
Švýcarsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Slovensko
Středa 28.12.2016, 02:00 • Air Canada Centre, Toronto • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    47:41
    McLeod dostal přihrávku do jízdy, z levé strany bekhendem těsně míjí vzdálenější tyč.
    42:59 Michael MCLEOD - 5:0
     
    42:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čtvrté formaci Kanady se dnes velmi daří, prosazuje se podruhé především díky Cirellimu, který narýsoval přesný pas k druhé tyči na připraveného MICHAELA McLEODA, a ten usměrnil puk do sítě. Asistence: Anthony Cirelli, Dillon Dubé.
    36:25 Thomas CHABOT - 4:0
     
    36:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovský tlak nakonec asi jinak dopadnout nemohl. Na vrcholu kruhu napřáhl THOMAS CHABOT a zřejmě z pomocí teče propálil Húsku. Asistence: Matt Barzal, Dylan Strome.
     
    36:18
    Slováci už jsou ve čtyřech, ale jen přihlížejí obrovskému tlaku soupeře a fantastickému Húskovi, který akrobaticky vychytal Barzala.
     
    35:25
    Vyloučení v týmu Slovensko (Radovan Bondra – 2 min., podražení).
     
    35:25
    Kanada bude hrát pětatřicet vteřin v pěti proti třem, Bondra nechal hokejku mezi nohama jednoho z útočníků a přisedne si k Bodákovi.
     
    33:51
    Vyloučení v týmu Slovensko (Martin Bodák – 2 min., sekání).
    Samostatný únik Josepha.
     
    33:51
    Joseph ujížděl na Húsku, ten jej ale vychytal reflexivním zákrokem betonem. Poté inkasoval sekeru od slovenského obránce a Kanada bude hrát další přesilovku.
    32:37 Anthony CIRELLI - 3:0
     
    32:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácím to začalo padat a přát i trochu štěstí. Po vyhraném buly v útočné třetině vyslal tvrdou ránu od modré Lauzon. Clonící ANTHONY CIRELLI ji holí tečuje přímo pod břevno, Húska neměl sebemenší nárok. Asistence: Jeremy Lauzon.
    30:57 Taylor RADDYSH - 2:0
     
    30:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je to 2:0, domácí využívají přesilovku. Dubois od zadního mantinelu pěkně našel před brankou volného TAYLORA RADDYSHE, a ten se trefuje do horního růžku. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Thomas Chabot.
     
    29:50
    Pronikajícího Josepha musel faulovat Grman, odpyká si dvě minuty za podražení a přesilovku má nyní pro změnu Kanada.
     
    27:39
    Obránce Myers nešťastně zasáhl holí do obličeje jednoho ze soupeřů a Slovensku se naskýtá možnost přesilové hry.
    25:30 Jérémy LAUZON - 1:0
     
    25:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Slováci snad poprvé v zápase trochu propadli ve středním pásmu, Kanaďané vlétli do otevřené obrany, Jost přenechal do druhé vlny a obránce JÉRÉMY LAUZON se z první trefuje přesně pod břevno! Asistence: Tyson Jost, Julien Gauthier.
    23:50 Velký tlak domácích.
     
    23:50
    Tak to byla zatím největší šance Kanady! Po Dubého střele z levého kruhu, kterou Húska vyrazil nad sebe, vznikl před slovenskou brankou obrovský závar. Dorážet se snažili Cirelli, Speers, po nich pálil ještě Lauzon. Slováci však odolali.
     
    15:38
    Joseph přebral přihrávku od spoluhráče a kličkovanou se dostával až před branku. Nakonec byl zastaven za cenu faulu, Hatala dostane dvě minuty za sekání a Kanada má k dispozici přesilovku.
     
    08:54
    Juulsen odstavil slovenského útočníka sice efektně, ovšem zcela mimo kotouč, a tak dostává menší trest za nedovolené bránění. Publiku se to vůbec nelíbí.
    Marken.cz

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 26. Lauzon (Jost, J. Gauthier), 31. Raddysh (Dubois, Chabot), 33. Cirelli (Lauzon), 37. Chabot (Barzal, D. Strome), 43. McLeod (Cirelli, Dubé)


    Kanada: Ingram (Hart) – Chabot (A), P. Myers, Bean, Juulsen, Fabbro, Lauzon, Clague – Dubois, D. Strome (C), Stephens – Joseph, Barzal (A), Raddysh – J. Gauthier, Jost, N. Roy – Dubé, McLeod, Speers – Cirelli.
    Slovensko: Húska (Tomek) – Fehérváry, Černák (C), Michal Roman, Hatala (A), Bodák, Grman, Košecký, Hain – Hecl, Sádecký, Pataky – Andrisík, Struška, Oško (A) – Bondra, Ružička, Lešťan – Studenič, Sloboda, Miloš Roman.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Sheva – Davis (oba USA), Haurum (DEN)
    bahis siteleri