Švýcarsko – Dánsko 5:4 (1:0 po s.n.) | Slovensko – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Česko 5:2 (kon.)
USA – Kanada 3:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Česko
Sobota 31.12.2016, 19:05 • Centre Bell, Montréal • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli vše, hezký večer do Čech. Zároveň přejeme příjemně strávené novoroční oslavy a zdraví a pohodu v roce 2017! (21:31:57)
     
    Za zvuků švédské státní hymny můžeme konstatovat, že Švédsko neztratilo ve skupině ani bod. Připsalo si čtyři výhry při skóre 18:6 a ve čtvrtfinále se může těšit na čtvrtý celek skupiny B, přičemž je jisté, že se nebude stěhovat do Toronta.

    Češi jsou v tabulce aktuálně na třetí pozici s pěti body a skóre 9:13. Jestli je Švýcaři neodsunou na čtvrtou příčku, můžete sledovat také na Onlajnech od 23:30.
     
    Nejlepší hráči:
    Švédsko – Jonathan Dahlén
    Česko – Martin Nečas
     
    Střely ve třetí třetině (celkem):
    Švédsko – 11 (37)
    Česko – 16 (38)
     
    Poslední utkání českého a švédského výběru v základní skupině je minulostí. Herně vyrovnaná první třetina přinesla hned tři branky Tre kronor, další přidali ve druhé dvacetiminutovce a bylo to rázem 4:0. Když ve třetí periodě přišla pátá branka, vypadalo to s družinou Jakuba Petra nedobře. I přesto ale nic nezabalila a zásluhou Kašeho a Hronka snížila alespoň na 2:5 z českého pohledu, na druhé straně se hattrickem blýskl Jonathan Dahlén.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Kotouč je na švédských holích, soupeři ho už nebudou chtít půjčit.
     
    58:58
    Navíc se hraje u brány Daniela Vladaře a do konce třetí třetiny zbývá poslední minuta.
     
    58:08
    Česká radost přišla bohužel příliš pozdě, tohle už družina svěřenců Petra, Dopity a Svobody s největší pravděpodobností nedotáhne.
    57:28 Filip HRONEK - 5:2
     
    57:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bleskurychle využitá početní výhoda! Po vyhraném vhazování si vyměnil FILIP HRONEK puk s Davidem Kašem. Český kapitán s nabitím na modrou čáru nepohrdl – propálil všechno před sebou a snížil na 2:5. Asistence: David Kašel, Filip Chlapík.
     
    57:24
    Za svou aktivitu si vysloužili červení přesilovou hru, Lucas Carlsson jde ven za sekání.
     
    57:24
    Nebylo to ale nic proti české kombinaci, na jejímž konci stál Filip Chlapík. Ten dostal dobrou náhru, ale nedokázal usměrnit kotouč za Gustavssonova záda.
     
    57:08
    Ale růžky vystrkují taky svěřenci Tomase Monténa.
     
    56:19
    David Kaše i Daniel Kurovský byli blízko druhému českému gólu, nakonec ale neuspěli a musí střídat.
     
    55:48
    Na čtvrtou lajnu navázala ta první, Švédsko se zuby nehty brání českému náporu!
     
    54:48
    Hezky to sehrál čtvrtý český útok. Na konci povedené kombinace stál Kristian Reichel, jenž ale pálil zápěstím mimo tři tyče.
     
    53:58
    Další pokus o útočný úspěch končí na defenzivě Seveřanů.
    Marken.cz

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 1. Asplund (Ahl, Pettersson), 9. Dahlén (Asplund, A. Nylander), 17. Andersson (Lööke), 38. Dahlén (Karlström), 44. Dahlén (A. Nylander, Kylington) – 54. Kaše (Kurovský), 58. Hronek (Kaše, Chlapík)


    Švédsko: Gustavsson (Sandström) – Ja. Larsson, Dahlin, Kylington, Gunnarsson, Bernhardt, Carlsson – Ahl, Andersson, Lööke – Dahlén, Asplund (A), Pettersson – Karlström, Eriksson Ek (C), A. Nylander – Ohlsson, Wingerli, Söderlund – Grundström (A).
    Česko: Vladař (Škarek) – Kalina, Hronek (C), Zbořil, Hrdinka, D. Krenželok, Vála, Budík – Kurovský, Špaček (A), Kaše (A) – Jašek, Chlapík, Koblížek – Stránský, Nečas, Musil – Reichel, Šoustal, Suchý.

    Rozhodčí: Sheva (USA), Sidorenko (BLR) – Golyak (BLR), Haurum (DEN)
    bahis siteleri