Washington – Toronto 6:5 (po pr.) | Carolina – New Jersey 1:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 1:4 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:6 (kon.) | Nashville – Montreal 1:2 (po pr.)
San Jose – Los Angeles 1:2 (po pr.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:6 (0:1, 1:3, 3:2)
Winnipeg Jets
Středa 04.01.2017, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Andrej Vasilevskij opět zamířil na střídačku a Nikolaj Ehlers mohl střelou do prázdné brány zkompletovat hattrick, jenže jeho následná střela z levého křídla skončila na tyči!
    58:37 Patrik LAINE - 4:6
     
    58:37
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    PATRIK LAINE se sice v blízkosti útočné modré čáry ocitl v obležení tří protihráčů, tomu ovšem nezabránilo v tom, aby krásným obloukem poslal puk přes jejich hlavy do prázdné brány. Asistence: Mark Scheifele a Nikolaj Ehlers.
    57:29 Nikita KUČEROV - 4:5
     
    57:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    NIKITA KUČEROV z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele, která byla tečována a těsně nad ledem mezi betony Connora Hellebuycka zamířila ke vzdálenější pravé tyči. Lightning při hře bez brankáře využili přesilovou hru a v závěru utkání již prohrávají pouze o gól! Asistence: Victor Hedman a Jonathan Drouin.
     
    57:24
    Jonathan Drouin rychle zamíchal s pukem a z pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou sice Connor Hellebuyck zastavil, vůbec ale nevěděl, kde má puk!
     
    57:01
    Jacob Trouba z obranného pásma vyhodil puk v blízkosti střídaček přes ochranné sklo a za zdržování hry dostal dvě minuty. Lightning si zahrají v šesti proti čtyřem.
     
    56:22
    Andrej Vasilevskij zamířil na střídačku a Lightning to zkouší necelé čtyři minuty před koncem bez brankáře!
     
    55:15
    Anton Strålman se ocitl v pravém kruhu pro vhazování v obrovské šanci, jeho následnou střelu zápěstím letící pár čísel nad ledem ale Connor Hellebuyck vyrazil lapačkou!
    52:22 Nikita KUČEROV - 3:5
     
    52:22
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tyler Johnson na vrcholu levého kruhu pro vhazování krásně vypálil a puk se po zákroku Connora Hellebuycka levým ramenem odrazil do horní tyče zpět do hry, čehož využil v blízkosti pravé tyče NIKITA KUČEROV a bez přípravy ho dorazil po ledě do prázdné sítě. O góly v dnešním utkání rozhodně nouze není! Asistence: Tyler Johnson a Victor Hedman.
     
    52:06
    Joel Armia dostal dvouminutový trest za vysokou hůl a Lightning mají k dispozici šestou přesilovou hru, přičemž z předchozích pěti nevyužili ani jednu. Čas to změnit.
    49:28 Nikolaj EHLERS - 2:5
     
    49:28
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    NIKOLAJ EHLERS si po zpracování puku rukavicí z pravého křídla rychle sjel mezi kruhy pro vhazování a rychlou střelou zápěstím nad lapačkou bezmocného Andreje Vasilevskiho zamířil do pravého horního rohu brány. Asistence: Patrik Laine a Jacob Trouba.
     
    49:19
    Adam Erne v levém kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou Connor Hellebuyck vyrazil maskou a poté volný puk rychle přikryl lapačkou!
     
    48:54
    Shawn Matthias se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže orazítkoval pouze levý beton Andreje Vasilevskiho, stejně jako vzápětí prudkou střelou zápěstím Joel Armia!
     
    46:50
    Alex Killorn po pravém křídle krásně zavezl puk do útočného pásma a zadovkou puk přenechal ze druhé vlny najíždějícímu Slaterovi Koekkoekovi, který z vrcholu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    45:27
    Andrej Vasilevskij se roztáhl na brankovišti jako žabák a střelu Jets z pravého kruhu pro vhazování dokázal vyrazit! Fantastický zákrok brankáře Lightning.
    43:26 Ondřej PALÁT - 2:4
     
    43:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tyler Johnson po pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a přečíslení dva na jednoho vyřešil krásnou přihrávkou přes šířku ledové plochy, po které ONDŘEJ PALÁT z levého kruhu pro vhazování bez přípravy zamířil nad pravým betonem přesouvajícího se Connora Hellebuycka k levé tyči. Asistence: Tyler Johnson a Nikita Kučerov.
     
    42:49
    Ryan Callahan se dnes vrátil do sestavy Lightning po patnácti zápasech a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, kterou Connor Hellebuyck maskou vyrazil do ochranné sítě!
     
    38:33
    Mathieu Perreault dostal dvouminutový trest za podražení a Tampa si v závěru druhé třetiny zahraje další přesilovou hru, zatím nevyužila ani jednu.
    34:44 Dustin BYFUGLIEN - 1:4
     
    34:44
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    DUSTIN BYFUGLIEN na pravém křídle v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl k nádherné střele, která nad lapačkou Andreje Vasilevskiho zamířila k přední tyči – 1:4! Asistence: Josh Morrissey a Blake Wheeler.
     
    32:51
    Ondřej Palát naskočil zpět na led, Jets se ale v poslední sekundě přesilové hry dostali k nebezpečné střele a Andrej Vasilevskij měl co dělat, aby ji vyrazil!
     
    30:51
    Ondřej Palát potřetí v dnešním zápase usedl na trestnou lavici. Tentokrát český útočník dostal dvě minuty za sekání.
     
    28:48
    Blake Wheeler dostal menší trest za držení a Lightning mají k dispozici čtvrtou přesilovou hru, zatím nevyužili ani jednu.
    25:19 Jacob TROUBA - 1:3
     
    25:19
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    JACOB TROUBA napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování po zpětné přihrávce Mathieua Perreaulta k prudké střele s příklepem, která pod vyrážečkou Andreje Vasilevskiho zamířila k přední tyči. Jets v rychlém sledu vstřelili dva góly a ujali se vedení 3:1! Asistence: Mathieu Perreault a Blake Wheeler.
    24:30 Nikolaj EHLERS - 1:2
     
    24:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    NIKOLAJ EHLERS nádherně provedl trestné střílení, když prudkou střelou zápěstím nad lapačkou Andreje Vasilevskiho zamířil do pravého horního rohu brány a vrátil Winnipegu Jets ztracené vedení.
     
    24:30
    Nikolaj Ehlers byl faulován v samostatném úniku a následovat bude trestné střílení! Faulujícím hráčem byl Nikita Kučerov, který si pomohl hákováním.
    23:43 Matthew PECA - 1:1
     
    23:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    MATTHEW PECA napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k nádherné střele zápěstím a nad vyrážečkou Connora Hellebuycka zamířil ke vzdálenější levé tyči, od níž se puk odrazil do brány a skončil přesně v horním rohu brány. Matthew Peca vstřelil svůj první gól v NHL a stav utkání je vyrovnaný 1:1! Asistence: Vladislav Naměstnikov a Alex Killorn.
     
    22:26
    Valtteri Filppula nabral na pravém křídle rychlost a z pravého kruhu pro vhazování nebezpečně mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Connor Hellebuyck ale skvěle zasáhl pravým ramenem, kterým puk vyrazil do ochranné sítě!
     
    21:17
    Patrik Laine v blízkosti levé tyče po nádherné diagonální přihrávce svého spoluhráče od modré čáry bekhendem usměrnil puk bez přípravy do bližšího horního rohu brány, Andrej Vasilevskij ale skvěle zasáhl vyrážečkou a vzápětí si připsal další zákrok, který už tak těžký nebyl!
     
    15:53
    Mathieu Perreault vypálil od mantinelu na opačné straně útočného pásma po vhazování a Andrej Vasilevskij jeho tečovanou střelu výborně vyrazil hrudí!
     
    11:54
    Lightning vyrazili do rychlého přečíslení dva na jednoho, které v pravém kruhu pro vhazování zakončili po krásné přihrávce střelou těsně vedle přední tyče!
     
    10:58
    Ondřej Palát byl podruhé v dnešním zápase vyloučen, když za hákování opět dostal dvě minuty.
     
    10:43
    Nikolaj Ehlers vyhodil puk přes ochranné sklo a dostal dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    10:30
    Jason Garrison na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která se zřejmě od lapačky Connora Hellebuycka odrazila do ochranné sítě a zamířila těsně vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
     
    08:16
    Michaël Bournival dostal menší trest za hákování a Winnipeg má po využití přesilové hry k dispozici další početní výhodu.
     
    08:16
    Slater Koekkoek nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování, Andrej Vasilevskij si ale tentokrát připsal skvělý zákrok, když puk vsedě na brankové čáře zastavil!
    07:25 Mark SCHEIFELE - 0:1
     
    07:25
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Patrik Laine z levého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu a MARK SCHEIFELE ho usměrnil bez přípravy k pravé tyči. Andrej Vasilevskij předvedl nepřesvědčivý zákrok a Winnipeg se po využití přesilové hry ujal vedení 1:0! Asistence: Patrik Laine a Toby Enström.
     
    06:59
    Ondřej Palát dostal dvě minuty za hákování a Winnipeg Jets má k dispozici přesilovou hru.
     
    05:46
    Nikita Kučerov na pravém křídle prudce vypálil od mantinelu a jeho střela mířila přesně do bližšího horního rohu brány, Connor Hellebuyck ale předvedl fantastický semafor, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
     
    05:26
    Connor Hellebuyck si v rychlém sledu připsal tři dobré zákroky, z nichž poslední dva byly velice důležité! Brankář Winnipegu puk vyrazil před sebe, poté si ale dokázal prosadit i s dorážkou.
     
    04:36
    Lightning se vzápětí dostali k další střele, Connor Hellebuyck ji ale vsedě dokázal fantasticky zastavit!
     
    04:18
    Jonathan Drouin napřáhl na modré čáře k nebezpečné střele, která mířila přesně do pravého horního rohu brány, Connor Hellebuyck ji ale levým ramenem skvěle vyrazil!
     
    03:33
    Jason Garrison byl seknut Patrikem Lainem a během pár sekund se potřetí v zápase vylučovalo.
     
    03:15
    Joel Armia po nepřesné přihrávce Ondřeje Paláta vyrážel do protiútoku a zezadu byl podržen Victorem Hedmanem.
     
    02:38
    Michaël Bournival se v pravém rohu obranného pásma dobře otáčel s pukem a byl stažen k ledu Nicem Petanem, který dostal dvouminutový trest za držení.
     
    01:56
    Lightning se vzápětí ocitli v blízkosti brány v další velké brankové příležitosti, Connor Hellebuyck ji ale opět skvěle vyrazil!
     
    01:04
    Nikita Kučerov na pravém křídle napřáhl od modré čáry k nebezpečné střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Connor Hellebuyck ji ale skvěle vyrazil pravým betonem a připsal si první zákrok v dnešním utkání!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 24. Peca (Naměstnikov, Killorn), 44. Palát (T. Johnson, Kučerov), 53. Kučerov (T. Johnson, Hedman), 58. Kučerov (Hedman, Drouin) – 8. Scheifele (Laine, Enström), 25. Ehlers (TS), 26. Trouba (Perreault, Wheeler), 35. Byfuglien (Morrissey, Wheeler), 50. Ehlers (Laine, Trouba), 59. Laine (Scheifele, Ehlers)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Hedman, Strålman (A), Garrison, Šustr, Koekkoek, Coburn – Palát (A), T. Johnson, Kučerov – Callahan (A), Filppula, Drouin – Killorn, Naměstnikov, Erne – Bournival, Peca, J.T. Brown. Hlavní trenér: Jon Cooper.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Chiarot, Postma – Ehlers, Scheifele (A), Laine – Perreault, Little, Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Copp, Petan, Stafford. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Frederick L'Ecuyer, Dan O'Halloran. Čároví: Pierre Racicot, Greg Devorski

    Diváci: 19092
    bahis siteleri