Slalom žen, 1. kolo, Maribor Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Slalom mužů, 1. kolo, Adelboden (kon.)
Slalom žen, 2. kolo, Maribor Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Slalom mužů, 2. kolo, Adelboden (kon.)
konec
SP - slalom žen, 2. kolo, Maribor

Vítěz: M. Shiffrinová (USA)

Neděle 08.01.2017, 12:15 • Maribor (Slovinsko) • Sjezdové lyžování
     
    S kostatováním, že Mikaela Shiffrinová po výpadku v Záhřebu se opět naladila na vítěznou vlnu a bere ve slovinském Mariboru 100 bodů za první místo, se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (13:28:16)
     
    V Mariboru jsme sledovali hezký závod. Hned čtyři slalomářky byly po prvním kole na patnáctém místě a jedna z nich zaznamenala výrazný posun. Když dojela do cíle sedmá po prvním kole Manuela Mölggová, tak domácí Ana Buciková stále vedla! Ale bezprostředně poté přišla na řadu nejlepší šestka a pořadí se měnilo po dojetí každé ze závodnic. Proto Šárka Strachová i Petra Vlhová byly na prvním místě jen do dokončení další závodnice a proto zůstala první šestice po úvodním kole stejná jako po kole druhém. Vyhrála Mikaela Shiffrinová, jíž stačil náskok 17 setin z prvního kola a oproti druhé Wendy Holdenerové vyhrála o 19 setin. Třetí byla Frida Hansdotterová.
     
    Konečné pořadí:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:39,6 min..
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,19
    3. Frida Hansdotterová (SWE) +0,31
    4. Petra Vlhová (SVK) +0,41
    5. Nina Løsethová (NOR) +0,88
    6. Šárka Strachová (CZE) +1,34
    7. Ana Buciková (SLO) +1,48
    8. Bernadette Schildová (AUT) +1,52
    9. Chiara Costazzová (ITA) +1,84
    10. Ilka Štuhecová (SLO) +1,85
    11. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,00
    12. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,12
    12. Michaela Kirchgasserová (AUT) +2,12
    14. Manuela Mölggová (ITA) +2,25
    15. Maren Skjøldová (NOR) +2,26
    16. Erin Mielzynská (CAN) +2,45
    17. Emelie Wikströmová (SWE) +2,61
    18. Christina Geigerová (GER) +2,63
    19. Katharina Truppeová (AUT) +2,67
    20. Resi Stieglerová (USA) +2,76
    21. Lena Dürrová (GER) +2,93
    22. Irene Curtoniová (ITA) +3,06
    23. Maren Wieslerová (GER) +3,09
    24. Marina Wallnerová (GER) +3,29
    25. Katharina Liensbergerová (AUT) +3,45
    26. Sara Hectorová (SWE) +3,83
    27. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +4,09
    ...
    Katharina Huberová (AUT)
    Mélanie Meillardová (SUI)
    Michelle Gisinová (SUI)
    – nedokončily 2. kolo.
     
    Konec
    Závod skončil.
     
    1
    Mikaela Shiffrinová ukázala, že dokáže rychle napravit neúspěšný slalom ze Záhřebu, kde vypadla a po třinácti slalomech nevyhrála. Bojovala, co to šlo a její jízda byla vez znamení devítek. Na prvním mezičase vedla o 19 setin, na druhém o devět setin prohrávalal, protože tuto část zajel Holdenerová skvěle. Ale poslední pasáž vyšla fenomenální slalomářce skvěle a znovu se vrátila na devatenáctisetinový náskok!
     
    1
    Nyní už je na startu Mikaela Shiffrinová. Napraví výpadek ze Záhřebu?
     
    2
    Předposlední závodnicí na startu je Wendy Holdenerová, která dokázala svůj náskok na Hansdotterovou, který byl 21 setin, udržet. Smrsknul se sice na 12 setin, což je poměrně málo po tom, jak Švýcarka dobře jela do poloviny závodu, ale je jasné, že dnes jí to stačí na stupně vítězů.
     
    3
    Frida Hansdotterová na prvním mezičasu vedla o sedm setin, poté o setin jedenáct. Tohle bylo také hodně hodně těsné a nakonec to blonďaté švédské lyžařce vyšlo o jednu jedinou desetinu. Je první. Pořadí na špici se nyní přesouvá co jednu závodnici!
    Petra Vlhová (SVK)

    zdroj: rtvs
     
    4
    Je to tak, Petra Vlhová je na prvním místě s náskokem 47 setin a nebude dneska horší než čtvrtá! To je další fantastický výsledek pro mladou slovenskou slalomářku.
     
    4
    Zatím to tak vypadá. Ačkoliv se první část trati Vlhové příliš nepovedla, na druhém mezičasu již vede o 47 setin a míří k průběžnému prvnímu místu.
     
    4
    Pojďme už na Petru Vlhovou. Bude se pořadí na prvním místě opět měnit?
     
    5
    Nina Løsethová měla na Šárku Strachovou náskok 26 setin a ten se jí nejen podařilo – až na druhý mezičas – udržet, ale v cíli také navýšit. Norka jde na první místo a má 46 setin k dobru!
    Šárka Strachová (CZE)

    zdroj: rtvs
     
    6
    Šárka Strachová horší než šestá dnes nebude, protože po sedmi závodnicích sesazuje Anu Bučikovou z prvního místa, když jí stačila osmá nejlepší jízda druhého kola k vedení o 14 setin. Výborně Šárko!
     
    6
    Šárka se trošku pere s obtížnou trati, ale pere se zatím statečně, protože v polovině trati vede o sedm setin. To bude obrovsky těsné!
     
    6
    Česká závodnice na prvním mezičasu ztratila tři desetiny, ale stále vede o 44 setin.
     
    6
    Věřme, že těžká trať nebude problémem pro Šárku Strachovou.
     
    7
    Manuela Mölggová byla na prvním mezičasu čtvrtá, poté až devátá a je jasné, že Ana Bučiková se bude posouvat i nadále. Nyní bude domácí závodnice z patnáctého místa po prvním kole nejhůře sedmá, jelikož Italka finišuje na průběžném osmém místě.
     
    8
    Emelie Wikströmová, sympatická to Švédka, není vůbec spokojena a v cíli zoufalstvím sedá na zasněženou trať v Mariboru. Finálové klání se jí vůbec nepodařilo, z průběžného osmého místa se propadá nyní až na desáté a bude v polovině druhé desítky výsledkového pořadí.
     
    9
    Bernadette Schildová si oproti prvnímu kolu také pohorší a nyní je už jasné, že domácí Ana Bučiková bude do desítky. Rakušanka to měla velmi těsné, na prvních dvou mezičasech ztrácela 13, resp. 14 setin, a snažila se sesadit domácí závodnici z prvního místa. Fanoušci do poslední chvíle nevěděli, jak to dopadne, ale nakonec Schildové náskok 21 setin nestačil, protože Bučiková byla v součtu rychlejší o 4 setiny!
     
    10
    Lena Dürrová se stále snaží dostat do elitní světové špičky, což by se jí sice mohlo podařit, jenže to by nesměla dělat takové chyby jako nyní. Jednou málem dostala špicara, podruhé se stěží vešla do branky. Propadá se tak až na dvanácté místo se ztrátou 1,45 vteřiny a asi bude až ve třetí desítce.
     
    11
    Ilka Štuhecová se startovním číslem 33 vybojovala po prvním kole parádní jedenácté místo a raduje se i po kole druhém. Stejně jako domácí fanoušci, neboť Bučiková je stále na prvním místě a její reprezentační kolegyně Štuhecová jde na třetí pozici. Zatím to je parádní slalom pro slovinské závodnice.
     
    12
    Marie-Michéle Gagnonová jela poměrně dynamicky, jenže tato sympatická Kanaďanka neoplývala zrovna urovnanou jízdou. Vzhledem k tomu, že má až sedmý čas druhého kola, propadává se na průběžnou čtvrtou pozici.
    Mélanie Meillardová (SUI)

    zdroj: rtvs
     
    13
    Mélanie Meillardová také druhé kolo nedokončí. V polovině trati totiž urychlila výjezd z pravotočivé branky, ta jí poté pořádně rozhodila, navíc jí i lehce natloukla, a Švýcarku prakticky vyhodila ven z tratě. Bohužel i pro ní to body nebudou.
     
    14
    Maren Skjøldová sice nahoře nejela špatně a držela se na druhém místě, stejně jako na druhém mezičasu, ovšem konec jí vůbec nevyšel a Bučiková je nadále blíže první desítce, jelikož Norka jde až na pátou pozici.
     
    15
    Adeline Baudová Mugnierová možná trošku k radosti domácích příznivců od začátku nedokázala držet tempo s Bučikovou a ani se nepřiblížila jejím mezičasům. Hned na prvním ztratila přes sedm desetin a nakonec může být ráda, že se její propad zastavil an průběžném třetím místě.
     
    Průběžné pořadí:
    1. Ana Bučiková (SLO) 1:41,09
    2. Chiara Costazzaová (ITA) +0,36
    3. Michaela Kirchgasserová (AUT) +0,64
    4. Erin Mielzynská (CAN) +0,97
    5. Christina Geigerová (GER) +1,15.
    Ana Buciková (SLO)

    zdroj: rtvs
     
    15
    Ana Bučiková možná míří i do první desítky, protože tohle bylo z její strany hodně dobré, Nejlepší jízda druhého kola, kdy se domácí závodnice vešla jako první pod 50 sekund, a výsledný čas 1:41,09. Výborná práce a zasloužené první místo.
     
    15
    Na prvním mezičasu Bučiková navýšila náskok na 39 setin.
     
    15
    Domácí Ana Bučiková potěšila fanoušky patnáctým místem po prvním kole a nyní se bude chtít jistě vytáhnout.
     
    15
    Christina Geigerová z Německa na první pohled neudělala výraznější chybu, ale rychlé to z její strany nebylo. Německá závodnice jakoby nevěděla, co udělala špatně. Když dojela do cíle na čtvrtém místě, jen bezmocně rozhodila rukama.
     
    15
    Irene Curtoniová nenapodobila krajanku Costazzaovou, jenž zajela výborně. V jízdě Italky bylo hodně chyb, zejména v poslední části trati, kdy se snažila, seč mohla, al časově to znát nebylo a dopustila se chyb. Až šesté místo.
     
    15
    Pojďme už na čtveřici závodnic, které po prvním kole okupovaly přesně patnáctou pozici se stejným časem.
     
    19
    Chiara Costazzaová to zvládla a v cíli se ohromně raduje! Spodní pasáž jí vyšla skvěle a získala oproti Kirchgasserové téměř tři desetiny, o které také vede a oproti prvnímu kolu si nepohorší.
     
    19
    Devatenácté místo po první kole patřilo Italce Chiaře Costazzaová, která má na prvním mezičasu náskok čtyř setin, ale na druhém ztrácí setinku. Tohle bude nesmírně vyrovnané.
     
    20
    Erin Mielzynská měla na startu druhého kola stejná čas jako Kirchgasserová, ale oprotí ní to tak dobrá jízda nebyla. Kanaďanka ztrácela prakticky od prvních metrů a proto rozbíjí rakouský dvojblok na čele. Před Truppeovou jde na druhé místo.
     
    20
    Michaela Kirchgasserová předvedla zatím druhou nejlepší jízdu druhého kola, která ale tuto Rakušanku posouvá o 55 setin do vedení před krajankou Katharinou Truppeovou.
     
    22
    Resi Stieglerová z USA se již na prvním mezičasu dostala do vedení o více jak půl vteřiny. Hladká a čistá jízda se ale poněkud rozplynula v obtížných podmínkách a na druhém mezičase už měla k dobru jen dvě desetiny. Agresívní jízda s nějakou tou minimální chybkou nakonec na Truppeovou nestačila a Američanka je druhá. Zámoří má ale na startu hlavní hvězdu – Mikaelu Shiffrinovou, která po prvním kole vede.
    Michelle Gisinová (SUI)

    zdroj: rtvs
     
    23
    Michelle Gisinová určitě není specialistkou na slalomy, ale do druhého kola se jí podařilo postoupit. Jenže pozor, tohle je i pro ní škoda. Najela si trošku hůře do jedné z pravotočivých branek před druhým mezičasem, lyže se jí lehce smýkla a Švýcarka spadla. S tím se nedalo nic dělat a také ona vypadává.
     
    24
    Pro další rakouskou závodnici Katharinu Liensbergerovou bylo důležité hlavně dojet, také ona prošla do finálové třicítky s vysokým startovním číslem. A nabrání zkušeností se podařilo, je nyní čtvrtá a poráží dvě slalomářky. Rakušanka se usmívá, získá dnes minimálně tři body.
     
    25
    Katharina Truppeová potvrdila, že z průběžných pěti lyžařek, které dnes byly na startu druhého kola, je s číslem 18 nejlepší. Posouvá se na první místo s náskokem 42 setin před Wieslerovou.
     
    26
    Ani Anne-Sophie Barthetová nenašla recept na záludné druhé kolo a měla co dělat, aby se vůbec udržela na trati. V jednu chvíli si dokonce téměř sedla na zadní část těla. Se vteřinovou ztrátou je čtvrtá.
     
    27
    Sara Hectorová se proplétala druhým kolem slušně jen do prvního mezičasu. Poté přišlo totiž několik chybek a Švédka jde na průběžné poslední třetí místo. Je pro ní ale důležité, že to na body bude.
     
    28
    Tak tohle je velká škoda pro Katharinu Huberovou, která se do druhého kola dostala s vysokým startovním číslem 46. Ve střední pasáži trati udělala chybu a vypadává, bodovat tedy dneska nebude.
     
    29
    Marina Wallnerová si s druhým kolem poradila o něco hůře. Ztratila zejména v prostřední pasáži trati, kdy byla horší o 56 setin a do cíle již nedokázala Wieslerovou dohnat. Je druhá se ztrátou dvou desetin.
     
    29
    Maren Wieslerová měla v prvním kole stejný čas jako Marina Wallnerová, její německá kolegyně. Nyní zajíždí druhé kolo za 50,30 vteřiny a její výsledný čas je 1:42,70.
     
    Start
    Druhé kolo bylo zahájeno.
     
    Úvodní kolo je u konce a známe postupovou třicítku, ve které je i čtvrtá Petra Vlhová ze Slovenska a šestá Šárka Strachová, česká slalomářská jednička. První kolo vyhrála Mikaela Shiffrinová, ale mohlo tomu být jinak, protože Veronika Velez-Zuzulová, vítězka z předešlého klání v Záhřebu, jela výborné první kolo a na obou mezičasech byla lepší. Pak ale vypadla a možná se nad tím podepsala i její nemoc, kterou prodělala, jelikož je na antibiotikách.

    Další česká závodnice Martina Dubovská nejela vůbec špatně, ale nakonec to na třicítku těsně nestačilo, když skončila na 34. místě a k postupu jí chybělo 24 setin. Češka Gabriela Capová pak byla mezi dvaadvaceti slalomářkami, které nedokončily první kolo.
     
    Pořadí po prvním kole:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 49,84 sek.
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,17
    3. Frida Hansdotterová (SWE) +0,38
    4. Petra Vlhová (SVK) +0,48
    5. Nina Løsethová (NOR) +0,56
    6. Šárka Strachová (CZE) +0,82
    7. Manuela Mölggová (ITA) +1,18
    8. Emelie Wikströmová (SWE) +1,29
    9. Bernadette Schildová (AUT) +1,35
    10. Lena Dürrová (GER) +1,38
    11. Ilka Štuhecová (SLO) +1,46
    12. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1,48
    13. Melanie Meillardová (SUI) +1,54
    14. Maren Skjøldová (NOR) +1,55
    15. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +1,56
    15. Ana Buciková (SLO) +1,56
    15. Christina Geigerová (GER) +1,56
    15. Irene Curtoniová (ITA) +1,56
    19. Chiara Costazzová (ITA) +1,57
    20. Erin Mielzynská (CAN) +1,61
    20. Michaela Kirchgasserová (AUT) +1,61
    22. Resi Stieglerová (USA) +1,92
    23. Michelle Gisinová (SUI) +1,99
    24. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,22
    25. Katharina Truppeová (AUT) +2,24
    26. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,26
    27. Sara Hectorová (SWE) +2,37
    28. Katharina Huberová (AUT) +2,42
    29. Marina Wallnerová (GER) +2,56
    29. Maren Wieslerová (GER) +2,56
    ...
    34. Martina Dubovská (CZE) +2,80
    Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    Gabriela Capová (CZE) – nedokončily
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého kola ženského slalomu ve slovinském Mariboru. Jakmile bude známa postupová třicítka z prvního kola – a tedy dojede do cíle poslední ze všech 81 závodnic na startu úvodního kola, ihned budeme informovat o složení kola druhého a rozestupech mezi jednotlivými závodnicemi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:15.

    Tomáš Lysý

    Konečné pořadí:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:39,6 min..
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,19
    3. Frida Hansdotterová (SWE) +0,31
    4. Petra Vlhová (SVK) +0,41
    5. Nina Løsethová (NOR) +0,88
    6. Šárka Strachová (CZE) +1,34
    7. Ana Buciková (SLO) +1,48
    8. Bernadette Schildová (AUT) +1,52
    9. Chiara Costazzová (ITA) +1,84
    10. Ilka Štuhecová (SLO) +1,85
    11. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,00
    12. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +2,12
    12. Michaela Kirchgasserová (AUT) +2,12
    14. Manuela Mölggová (ITA) +2,25
    15. Maren Skjøldová (NOR) +2,26
    16. Erin Mielzynská (CAN) +2,45
    17. Emelie Wikströmová (SWE) +2,61
    18. Christina Geigerová (GER) +2,63
    19. Katharina Truppeová (AUT) +2,67
    20. Resi Stieglerová (USA) +2,76
    21. Lena Dürrová (GER) +2,93
    22. Irene Curtoniová (ITA) +3,06
    23. Maren Wieslerová (GER) +3,09
    24. Marina Wallnerová (GER) +3,29
    25. Katharina Liensbergerová (AUT) +3,45
    26. Sara Hectorová (SWE) +3,83
    27. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +4,09
    ...
    Katharina Huberová (AUT)
    Mélanie Meillardová (SUI)
    Michelle Gisinová (SUI)
    - nedokončily 2. kolo.
    Pořadí po 1. kole:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 49,84 sek.
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +0,17
    3. Frida Hansdotterová (SWE) +0,38
    4. Petra Vlhová (SVK) +0,48
    5. Nina Løsethová (NOR) +0,56
    6. Šárka Strachová (CZE) +0,82
    7. Manuela Mölggová (ITA) +1,18
    8. Emelie Wikströmová (SWE) +1,29
    9. Bernadette Schildová (AUT) +1,35
    10. Lena Dürrová (GER) +1,38
    11. Ilka Štuhecová (SLO) +1,46
    12. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1,48
    13. Melanie Meillardová (SUI) +1,54
    14. Maren Skjøldová (NOR) +1,55
    15. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +1,56
    15. Ana Buciková (SLO) +1,56
    15. Christina Geigerová (GER) +1,56
    15. Irene Curtoniová (ITA) +1,56
    19. Chiara Costazzová (ITA) +1,57
    20. Erin Mielzynská (CAN) +1,61
    20. Michaela Kirchgasserová (AUT) +1,61
    22. Resi Stieglerová (USA) +1,92
    23. Michelle Gisinová (SUI) +1,99
    24. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,22
    25. Katharina Truppeová (AUT) +2,24
    26. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,26
    27. Sara Hectorová (SWE) +2,37
    28. Katharina Huberová (AUT) +2,42
    29. Marina Wallnerová (GER) +2,56
    29. Maren Wieslerová (GER) +2,56
    ...
    34. Martina Dubovská (CZE) +2,80
    Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    Gabriela Capová (CZE) - nedokončily
    bahis siteleri