NY Rangers – Toronto 2:4 (kon.) | Washington – Chicago 6:0 (kon.) | Florida – NY Islanders 2:5 (kon.)
Carolina – Buffalo 5:2 (kon.) | Tampa – Columbus 1:3 (kon.) | Calgary – New Jersey 1:2 (kon.)
Arizona – Winnipeg 4:3 (kon.) | Boston – Philadelphia 6:3 (kon.) | Colorado – Nashville 2:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:3 (1:1, 4:2, 1:0)
Philadelphia Flyers
Sobota 14.01.2017, 19:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Všem fanouškům zámořské NHL přeji příjemný sobotní podvečer. Už od 19 hodin vypukne atraktivní souboj mezi Bostonem a Philadelphií, v němž se představí výrazná česká stopa.
     
    Tento souboj bude střetnutím dvou týmů, které se nachází na pozicích pro play off. Lépe jsou na tom Flyers, kteří mají na kontě rovných 50 bodů a patří jim šestá pozice. Na sedmé Bruins mají náskok jednoho bodu a utkání k dobru.

    Oba týmy však střídají lepší výsledky s horšími. Philadelphii nevyšel venkovní trip na přelomu roku, kdy si ze čtyř venkovních zápasů dovezla pouze jeden bod a právě venkovní trápení ji stojí lepší výsledky. Venku totiž prohrála už sedmkrát v řadě a získala pouze dva body.

    Body tedy sbírá převážně doma, naopak Boston si venku vede v poslední době velmi dobře. Z posledních jedenácti zápasů odehrál na domácí půdě pouze dva a celkem nastřádal dvanáct bodů.
     
    V posledním utkání se ale radovala jen Philadelphia, která doma zdolala Vancouver 5:4 po prodloužení. V noci ze čtvrtka na pátek hrál také Boston, který zakončil čtyřzápasový venkovní trip porážkou 1:2 na ledě Nashvillu.
     
    Na ledě se potkají nejlepší čeští zástupci ve slavné soutěži. Jakub Voráček je se 40 body (13+27) nejlepším Čechem v NHL, zatímco David Pastrňák na něj po ztrátě střelecké formy ztrácí devět bodů, ale má o šest zápasů méně.

    Do hry pochopitelně zasáhne také David Krejčí, jemuž patří se 27 body čtvrtá pozice za Radimem Vrbatou. Ve hře bude také jedenáctý Radko Gudas (2+9) a do branky Flyers se může postavit Michal Neuvirth.
     
    Oba týmy spolu odehrají druhé utkání aktuální sezony. V tom prvním se utkali 30. listopadu na ledě Philadelphie. Domácí ztratili vedení 2:0, a když Jakub Voráček vzápětí neproměnil trestné střílení, musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější Letci.

    Čeští hokejisté už tehdy hráli důležitou roli a věřme, že to bude platit i pro dnešní utkání. Jakub Voráček tehdy neproměnil zmíněné trestné střílení, ale předtím si připsal asistenci u druhého gólu a v nájezdech se trefil jako první. Na 1:2 snižoval pro změnu David Krejčí, který ale stejně jako David Pastrňák v nájezdové loterii neskóroval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, K. Miller, Liles – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Vatrano – Riley Nash, Spooner, Schaller – Czarnik, D. Moore, Blidh.

    Philadelphia Flyers: Neuvirth (S. Mason) – Gudas, Manning, Streit, Del Zotto, Provorov, MacDonald – Konecny, Giroux, Raffl – Voráček, Couturier, Cousins – Simmonds, B. Schenn, Weise – Ljubimov, Bellemare, VandeVelde.

    Rozhodčí: Kozari, Rehman – Barton, Sericolo.
     
    Právě dozněla hymna USA z úst místního pěvce. Vše je tedy připraveno na úvodní vhazování dnešního utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    David Krejčí prohrál úvodní vhazování a u puku jsou jako první hokejisté Flyers. Ti zatím kombinují za brankou Neuvirtha.
     
    00:23
    První střela mířila na branku Tuukky Raska z levé strany. Před ním byl ale kotouč ztečován a nakonec skončil v ochranné síti.
     
    01:02
    Jeden z bránících hráčů Philadelphie zachytil kotouč, ale následně jej špatně trefil. Jeho spoluhráči musí pro černou gumu do středu ledové plochy.
     
    01:41
    Austin Czarnik zachytil rozehrávku hostujícího celku, ale následně nedokázal společně se svými spoluhráči nějak lépe zakombinovat.
     
    02:05
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A přichází tak branka hostů! PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE naprosto geniálně tečoval střelecký pokus od modré čáry. Těsně před Raskem jeho teč změnila směr dráhy střely a skončila tak v pravé šibenici branky finského gólmana! Asistence: Ivan Provorov a Chris VandeVelde.
    02:05 Pierre-Édouard BELLEMARE - 0:1
     
    02:38
    Rychle mohlo být vyrovnáno. Frank Vatrano se dostal po pěkné přihrávce ke střele, z levého kruhu ovšem pálil jen do tyčky Neuvirthovi branky!
     
    03:10
    Následně se kvůli ofsajdu přerušovala hra. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíž brance českého brankáře.
     
    03:38
    Následoval ofsajd i na straně druhé. Vhazovat se tedy bude opět ve středu ledové plochy.
     
    04:38
    Flyers se pokoušeli opět nějakým způsobem kombinovat, což se jim sice dařilo, ale střelecký pokus z toho nebyl. I tak Rask raději kotouč ukryl v lapačce.
     
    05:05
    I po vhazování vidíme aktivní hru hostujícího celku. Uvidíme, zda se jim povede vymyslet nějakou druhou gólovou akci.
     
    05:22
    A málem to tak bylo. Od modré čáry pálil hodně nebezpečně Michael Del Zotto. Jeho rána ale skončila jen na betonech Tuukky Raska.
     
    05:48
    Další střelecký pokus na branku finského mága byl zblokován. Střela skončila v ochranné síti, a tak se bude pokračovat vhazováním.
     
    06:17
    Domácí se už dostávali do útoku, ale nakonec z něj sešlo. Bránící hráč přebruslil domácího forvarda a zachránil tak situaci.
     
    06:33
    Poprvé v utkání se bude vylučovat. Na lavici hanby míří český útočník David Pastrňák. Ten je potrestán za podražení.
     
    06:53
    Bostonu se ovšem povedlo rychle poslat kotouč mimo obranné pásmo. Flyers tak nyní nabruslili do pásma znovu.
     
    07:12
    Domácí si následně vypracovali velkou šanci. Riley Nash dostal puk zpoza branky mezi kruhy, odkud ale nepřekonal pozorného Neuvirtha!
     
    07:48
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhá šance Bostonu v oslabení končí vyrovnávací brankou! BRAD MARCHAND obral na modré čáře bránícího Couturiera a hnal se do útoku. Těsně před brankou jej sice fauloval jeden z hráčů, puk ale i tak skončil za zády Michala Neuvirtha! Bez asistence.
    07:48 Brad MARCHAND - 1:1
     
    08:33
    Domácí v plném počtu.
     
    08:52
    Pierre-Édouard Bellemare to již po skončení přesilovky zkoušel z levého kruhu. Jeho pokus byl ovšem ztečován do ochranné sítě za brankou.
     
    09:09
    Opět byl střelecky aktivní Pierre-Édouard Bellemare. Ten z otočky zakončoval z mezikruží, trefit branku se mu ovšem již nepovedlo.
     
    09:52
    Sean Couturier mohl napravit svou chybu a vrátit svému celku vedení. Před brankou se dostal k puku, ale ten do branky poslat nedokázal.
     
    10:28
    Boston klidní po zmatcích v obraně hru. Žlutočerní kombinují ve vlastní třetině, ale směrem dopředu se nijak neženou.
     
    10:47
    Domácí ze dostali až do útoku, kde se jim povedlo vybojovat vhazování. To proběhne po pravici českého brankáře.
     
    11:21
    Nebezpečný pokus, jenž měl nejspíše sloužit jako nabídka pro teč, skončil v držení Raska. Ten neotálel a hned rozjel další akci.
     
    11:42
    Tim Schaller měl nyní na hokejce druhou trefu domácích! Šikovný útočník dostal puk před branku, kde svým pokusem napálil jen levou tyčku.
     
    12:18
    U puku je Ivan Provorov, který čeká na prostřídání svých spoluhráčů. Zároveň klidní hru, jeho celek měl nyní velké štěstí.
     
    12:44
    Bostonu se následně povedlo opět nahnat puk do brankoviště Michala Neuvirtha. Pokračovat se tak bude vhazováním.
     
    13:09
    Vylučovat se bude poprvé také proti Philadelphii. Brandon Manning naprosto zbytečně krosčekoval Austina Czarnika za brankou.
     
    13:41
    Domácí hodně nebezpečně kombinují a své akce zakončují střelami od modré čáry. Český brankář ve službách Letců ovšem drží svůj celek ve vyrovnaném stavu.
     
    14:05
    Následně se ale Philadelphii povedlo dvakrát vyhodit kotouč až k Raskovi. Přesilovkový tlak Bostonu byl tak utnut.
     
    15:01
    David Pastrňák hledal přihrávkou od modré čáry na levý kruh jednoho ze svých spoluhráčů. Ten ale jeho nabídku nezachytil.
     
    15:09
    Hosté v plném počtu.
     
    15:40
    Hosté ztratili puk v útoku a rýsoval se nebezpečný útok Medvědů. Ten byl ale nakonec zbržděn nepřesnou přihrávku dopředu.
     
    16:12
    Hru nyní ukončil Claude Giroux. Ten vyzkoušel pozornost Raska střelou od modré čáry, finský brankář ale jeho ránu viděl a také jí zneškodnil. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    16:29
    Nahazovaný pokus se dostal před branku Neuvirtha, kde mohl zakončovat Pastrňák. Jeho hokejka byla ovšem zablokována Del Zottem, který inkasuje trest za držení. Český útočník inkasuje zase dvouminutový trest za simulaci.
     
    17:06
    Ve hře čtyř proti čtyřem zakončoval od levého mantinelu jeden z hostů. Jeho pokus ale skončil jen na betonech Raska.
     
    17:37
    Hraje se spíše vyrovnaně a nevidíme moc šancí v této okleštěné hře. Ani jeden celek se dopředu moc nehrne.
     
    18:04
    Ryan Spooner nyní nabral neskutečnou rychlost na pravém křídle a s pukem se dostal až do brankoviště. V rychlosti se mu ale nepovedlo umístit kotouč do branky.
     
    18:29
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    18:56
    Chris VandeVelde následně ujel po levé straně až před branku, kde zakončoval do šibenice. Jeho střela zpoza obránce ale skončila nad brankou.
     
    19:17
    Hodně tvrdě pálil na druhé straně Zdeno Chára. Dělovka od modré čáry letěla do pravé šibenice, kde se ale zjevila lapačka Michala Neuvirtha.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce! Hosté vstoupili do utkání lépe a po tečovaném pokusu Pierra-Édouarda Bellemareho vedli 1:0. Vedení jim bylo sebráno v jejich vlastní přesilovce, kdy ujel Brad Marchand. Následovaly šance na obou stranách, ale ani jeden celek druhou branku nepřidal. Michal Neuvirth může děkovat své brance, Bostonští totiž dvakrát trefili tyčku.

    Střely na branku: 10:10
     
    Druhá třetina se blíží. Za pár sekund bude vhozena buly a prostřední část bude zahájena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:47
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Claude Giroux – 2 min., sekání).
     
    22:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí celek přesilovku hodně rychle využívá! DAVID KREJČÍ dostal od Austin Czarnika puk na levou stranu, najel si až ke kruhu a krásnou střelou zápěstím překonal Neuvirtha! Asistence: Austin Czarnik.
    22:00 David KREJČÍ - 2:1
     
    22:49
    Do dobré šance se dostával David Pastrňák, jenž byl volný před brankou. Tam se mu ale nepovedlo zakončit tak, aby přidal třetí branku.
     
    23:38
    Michal Neuvirth musel být opět pozorný proti pokusu domácích hokejistů. Ti jsou nyní mnohem aktivnějším celkem.
     
    24:51
    Nick Cousins se zjevil v ofsajdové pozici, a tak je akce Flyers přerušena. Vhazovat se bude ve středu ledové plochy.
     
    25:27
    Mark Streit dostal na levou stranu těžký puk, který se mu nakonec v dobré akci nepovedlo zachytit. Uvidíme tedy protiakci Bruins.
     
    26:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Naprosto luxusní kombinace domácího celku končí třetí brankou! David Pastrňák posunul puk na Brada Marchanda, který našel před brankou volného TOREYHO KRUGA. Ten jen nastavil hokejku a puk skončil v brance! Asistence: Brad Marchand a David Pastrňák.
    26:00 Torey KRUG - 3:1
     
    26:38
    Domácí hokejisté tlačí svého soupeře i nadále. Medvědi vstoupili do třetiny opravdu skvěle.
     
    27:05
    Mohlo být sníženo! Sean Couturier dostal ideální přihrávku do jízdy a objevil se sám před Raskem. Toho ale překonat nedokázal!
     
    27:17
    Hned po vhazování to zkoušel český obránce Radko Gudas. Jeho rána od modré čáry ovšem nebyla nebezpečná.
     
    28:11
    Bude se vylučovat pošesté v dnešním utkání. Brandon Carlo je potrestán za držení jednoho z hostujících hráčů.
     
    28:16
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Pět sekund stačilo hostům k využití přesilové hry! Po střele od modré čáry vložil hokejku do dráhy puku BRAYDEN SCHENN, jehož teč skončila až za zády Tuukky Raska! Asistence: Mark Streit a Claude Giroux.
    28:16 Brayden SCHENN - 3:2
     
    28:28
    Následovala hned akce hostů. Jakub Voráček za brankou zádami hitoval Kevana Millera. Domácí obránce byl přišpendlen na mantinel hodně tvrdě. Český snajpr inkasuje pětiminutový trest!
     
    28:45
    David Krejčí našel před brankou Davida Backese, jenž se v brankovišti otočil s pukem a zakončoval. Michal Neuvirth ovšem nebyl překonán!
     
    29:06
    Kombinační hra Bruins byla zakončena bombou Davida Krejčího z levého kruhu. Střelec druhé branky Bostonu ovšem napálil jen bránícího hráče.
     
    29:38
    Letcům se následně povedlo vyhodit kotouč až do útočné třetiny. Hosté tak budou moci vystřídat a uklidnit hru.
     
    30:14
    Torey Krug následně nabil Patricemu Bergeronovi mezi kruhy. Kanadský reprezentant ovšem nepřekonal roztáhnutého českého brankáře!
     
    30:47
    Flyers se zatím dokáží nějakým způsobem bránit. Již několik kotoučů letělo pryč z obranné třetiny až k Raskovi.
     
    31:38
    Pierre-Édouard Bellemare unikl po levé straně do zakončení a na hokejce měl vyrovnání. Z levého kruhu ale Raska nepřekonal!
     
    32:13
    Lajna i s Davidem Pastrňákem se dostala až do brankoviště, ale Michal Neuvirth a jeho spoluhráči nepustili nikoho v černém do zakončení.
     
    33:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    V poslední minutě dlouhé přesilovky se domácí přecijen prosazují! PATRICE BERGERON napřáhl na pravém kruhu a svou dělovkou trefil hokejku obránce MacDonalda. Od ní se puk dostal nad rameno naprosto bezmocného Neuvirtha! Asistence: Brad Marchand a Torey Krug.
    33:04 Patrice BERGERON - 4:2
     
    33:28
    Hosté v plném počtu.
     
    33:38
    Po pokusu od modré čáry se dostával k dorážce Michael Raffl. Ten ale Raskovi píchl do betonů a strhla se menší mela. Nakonec vše bude bez trestů, pokračovat se bude po pauze.
     
    34:00
    Tim Schaller se dostal po levé straně až do zakončení. Jeho pokus ale mířil jen do lapačky připraveného českého brankáře.
     
    34:09
    Zpoza branky se dostal kotouč mezi kruhy, odkud zakončoval David Krejčí. Český souboj nyní vyzněl lépe pro brankáře Neuvirtha.
     
    34:44
    Domácí jsou hodně aktivní a na branku Flyers letěl další pokus. Z pravé strany ale jeden z hráčů zakončoval jen vedle levé tyčky.
     
    35:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Pátý puk v brance Michala Neuvirtha! Překonal jej nyní ZDENO CHÁRA, jenž dostal přihrávku na pravý kruh, odkud tvrdou ránou překonal českého brankáře. Ten byl proti tomuto pokusu naprosto bez šance. Asistence: David Pastrňák a Brad Marchand.
    35:18 Zdeno CHÁRA - 5:2
     
    35:48
    Flyers se snaží tlačit, ale prostřední část jim hrubě nevychází. Dostali již čtyři branky a utkání nejspíše ztratili.
     
    37:11
    Obrana Flyers opět propadla. Travis Konecny přišel o puk a Dominic Moore se dostal do zakončení, Neuvirth byl ale nyní pozorný.
     
    37:24
    Nebezpečně nahazoval od levého mantinelu Frank Vatrano. Michal Neuvirth musel zasahovat proti jeho pokusu hokejkou.
     
    38:10
    Brad Marchand hledal před brankou najíždějícího Davida Pastrňáka. K tomu se ale dostal puk, jenž jej trefil do brusle.
     
    38:25
    Český útočník následně putuje potřetí na trestnou lavici. Nyní inkasuje dvě minuty za držení pronikajícího Simmondse.
     
    38:53
    Hosté se dostali do zakončení z levého kruhu, ale střelecký pokus neskončil za zády Raska. Finský brankář nemusel ani zasahovat.
     
    39:37
    Flyers se dostali do dobré kombinace, která sice nebyla zakončena gólem, ale Zdeno Chára následně vyhodil puk mimo ledovou plochu. Hosté budou hrát dvojnásobnou přesilovku!
     
    39:56
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využita! Jakub Voráček dostal přihrávku na pravý kruh, kterou ale nezpracoval ideálně. Český forvard následně z otočky poslal puk před branku, kde se prosadil WAYNE SIMMONDS! Asistence: Jakub Voráček.
    39:56 Wayne SIMMONDS - 5:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Hodně divoká druhá třetina je u konce! Domácí se dostali do dvoubrankového vedení díky Davidu Krejčímu a Toreymu Krugovi. Flyers sice díky teči Braydena Schenna povedlo snížit, ale přišly další dvě branky domácího celku. Nyní se prosadili Patrice Bergeron a dokonce i Zdeno Chára. Současný stav pak nastavil čtyři sekundy před koncem třetiny Wayne Simmonds.

    Střely na branku: 26:19
    David Krejčí zaznamenal premiérový pětistý bod v NHL

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    David Krejčí ujel po levé straně až do zakončení, kde se mu ale hostujícího brankáře překonat nepovedlo. Stále trvá přesilovka Flyers.
     
    40:57
    Hostům se ale nedaří potrestat vyloučení Zdena Cháry. Kombinují spíše ve vlastní třetině a do pásma se ještě neprodrali.
     
    41:37
    Domácí v plném počtu.
     
    41:38
    V momentě, kdy skončilo oslabení se hosté dostali do zakončení. Tuukka Rask ovšem pokus z pravé strany dokázal zlikvidovat.
     
    42:10
    Bostonští se hnali po pravé straně do zakončení. Ryan Spooner vzal vše na sebe, ale nakonec nedokázal překonat padajícího obránce.
     
    42:57
    Jakub Voráček našel v luxusní pozici Seana Couturiera. Ten měl před sebou prázdnou branku, ale nepochopitelně nezakončoval.
     
    43:16
    Následně domácí hokejisté puk raději vyhodili až za branku Michala Neuvirtha. Vhazovat se tak bude před Raskem.
     
    43:41
    Mark Streit se po kombinační hře dostal ke střele, která prošla až k Raskovi. Finský brankář pokus vyrazil a nejspíše ani nevěděl jak.
     
    44:16
    Hosté zatím hrají ve třetí třetině hodně aktivně a pokud se jim povede dostávat se i nadále do šancí, mohu se dočkat i vyrovnání.
     
    44:22
    Nyní se ovšem píská zakázané uvolnění. Letci se kombinačně směrem dopředu moc nedohodli, a tak se bude hrát před Neuvirthem.
     
    44:56
    Po levé straně projel do útoku Travis Konecny. Ten následně přihrál na modrou čáru, odkud bránící hráč mířil jen vedle branky.
     
    45:29
    Hosté se řítili do další zajímavé akce, ale jejich snažení bylo ukončeno odpískáním ofsajdové pozice. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    45:44
    Aktivní Tim Schaller najel po pravé straně až před branku, kde zakončoval jednou rukou. Michal Neuvirth slabou střelu ovšem pokryl.
     
    46:39
    Hosté špatně rozehráli a David Pastrňák se zmocnil kotouče. Ten následně posunul na Patriceho Bergerona, jenž z pravého kruhu nepřekonal českého brankáře!
     
    47:25
    Hra se trochu uklidnila a hraje se vyrovnaně na obě strany. To spíše vyhovuje domácímu celku, který vede o dvě branky.
     
    47:49
    Před první komerční přestávkou třetiny to zkoušel od modré čáry Adam McQuaid. Michal Neuvirth ovšem střelu viděl a pohodově jí zneškodnil.
     
    48:20
    Andrew MacDonald zakončoval od modré čáry, ale jeho pokus byl zblokován. Dále se k dorážce hosté nedostali.
     
    48:46
    Nahození Zdena Cháry bylo před brankou zajímavě tečováno. Puk ale skončil jen mimo tři tyče českého brankáře.
     
    48:55
    Radko Gudas v souboji Čechů podrazil pronikajícího Davida Pastrňáka a půjde si sednou na dvě minuty. Aspoň v to doufá.
     
    49:11
    Domácí se po dělovce Kruga, která mířila vedle, dostali do střední třetiny. Všichni hráči se teď musí vrátit z útočné poloviny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:31
    David Pastrňák byl opět podražen a sám tedy vybojoval druhé vyloučení. Na trestnou lavici míří Sean Couturier.
     
    49:52
    Po kombinační hře to zkoušel od modré čáry David Krejčí, kterému se ale nepovedlo prostřelit obětavého obránce.
     
    50:31
    Brad Marchand našel svou přihrávkou Davida Pastrňáka, který zakončoval z levého kruhu. Michal Neuvirth ale jeho pokus vyrazil!
     
    50:55
    Radko Gudas je na ledě a Flyers hrají ve čtyřech.
     
    51:31
    Hosté v plném počtu.
     
    51:44
    Michal Neuvirth přežil dvojnásobnou přesilovku a nyní si chvilku odpočine. Nahozený kotouč ukryl v lapačce, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    51:49
    Hned po vhazování to domácí hokejisté zkoušeli. Střela od modré čáry ovšem skončila jen na chráničích bránícího hráče.
     
    52:38
    Brad Marchand se nyní prodral po pravé straně až před branku, kde se ale bekhendovým pokusem neprosadil. Boston ale zůstává u puku i nadále.
     
    53:28
    Po kombinační hře to od modré čáry zkoušel jeden z hostujících hráčů, kterému se ale nepovedlo trefit branku. Flyers musí zabrat co nejdříve.
     
    53:41
    Následně hokejisté domácího celku poslali kotouč až za branku Neuvirtha, a to jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:02
    Opět se hra po pěti sekundách přerušila. Nyní kvůli opuštění puku mimo ledovou plochu. Následovat bude komerční přestávka.
     
    54:22
    Jakub Voráček nahozením od levého mantinelu hledal před brankou Cousinse. Puk nakonec skončil na betonech pozorného Raska!
     
    55:00
    Hra se přerušila přesně pět minut před koncem třetí třetiny. Vhazovat se bude po pravici Raska kvůli zakázanému uvolnění.
     
    55:24
    Claude Giroux našel hůl Michaela Raffla. Ten hned zakončoval, ale střela z voleje skončila jen vedle branky Tuukky Raska.
     
    55:48
    A nyní se znovu přerušuje. Hosté vyhodili na zakázané uvolnění. Třetí třetina je již v menším tempu.
     
    56:25
    Letcům se pomalu a jistě krátí čas na vyrovnání. Hosté jsou navíc méně aktivnějším celkem, pozor si musí dávat na rychlé útoky.
     
    56:43
    To, co třeba nyní předvedl Tim Schaller. Mladý útočník obkroužil branku, ale na přední tyčce nepřekonal pozorného rodáka z Ústí nad Labem.
     
    57:28
    Philadelphia by se měla dostat do útoku, ale vidíme jejich kombinaci ve vlastní třetině. Směrem dopředu jsou Letci marní.
     
    58:10
    Boston aktivně napadá a Letci se nemohou dostat do útoku. Uvidíme, zda se jim to povede následně.
     
    58:23
    Michal Neuvirth opustil své brankoviště a branka je tedy prázdná! Hosté mají ale hodně málo času na vyrovnání nynějšího stavu!
     
    58:40
    Nahozený kotouč se pokoušel dojet David Pastrňák, aby jej následně poslal do prázdné branky. Nestihl to ovšem a píská se icing.
     
    58:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRAD MARCHAND kompletuje pátý bod v tomto utkání a rozhoduje o vítězi střetnutí! Jakub Voráček udělal ve vlastní třetině školáckou chybu, když se pokoušel kličkou obejít právě Marchanda. Ten mu kotouč vypíchl a dojel s ním až do branky. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Boston vítězí i díky výborné druhé třetině 6:3 nad Philadelphií. Pět bodů v utkání zaznamenal Brad Marchand!

    Začalo to pomaleji. Pierre-Édouard Bellemare dostal hosty do vedení již ve třetí minutě. Poté ale přišly tři branky domácího celku. Na 1:1 vyrovnával v oslabení Brad Marchand, za tohoto stavu se šlo do kabin.

    Poté, co se hokejisté vrátili podruhé na ledovou plochu, viděli jsme šestigólovou třetinu. Domácí vstřelili přesně za šest minut dvě branky, a to po trefách Davida Krejčího a Toreyho Kruga.

    Následně sice přišlo snížení po teči Braydena Schenna, ale domácí opět odpověděli dvougólově – nyní na konci akcí Patrice Bergeron a Zdeno Chára. Čtyři vteřiny před koncem druhé části ještě snížil Wayne Simmonds.

    Třetí třetina se poté hrála v poklidném tempu pro domácí. Ti svou výhru potvrdili v poslední minutě, kdy Jakuba Voráčka obral Brad Marchand. Domácí rebel následně trefil odkrytou branku.

    Střely na branku: 39:24 (10:10, 16:9, 13:5)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Marchand (BOS) 2+3
    2. David Krejčí (BOS) 1+0
    3. Patrice Bergeron (BOS) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) 1+0, 4 střely, čas na ledě 17:45
    David Pastrňák (BOS) 0+2, 6 střel, čas na ledě 18:48

    Zdeno Chára (BOS) 1+0, 3 střely, čas na ledě 24:11
    Michal Neuvirth (PHI)59 minut, 33 zákroků, 5 gólů, 86,8%
    Jakub Voráček (PHI) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:33
    Radko Gudas (PHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:50
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a někdy u NHL zase nashledanou. (22:01:58)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Marchand, 22. Krejčí (Czarnik), 26. Krug (Marchand, Pastrňák), 34. Bergeron (Marchand, Krug), 36. Chára (Pastrňák, Marchand), 60. Marchand – 3. Bellemare (Provorov, VandeVelde), 29. B. Schenn (Streit, Giroux), 40. Simmonds (Voráček)


    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, K. Miller, Liles – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Vatrano – Riley Nash, Spooner, Schaller – Czarnik, D. Moore, Blidh.
    Philadelphia Flyers: Neuvirth (S. Mason) – Gudas, Manning, Streit, Del Zotto, Provorov, MacDonald – Konecny, Giroux, Raffl – Voráček, Couturier, Cousins – Simmonds, B. Schenn, Weise – Ljubimov, Bellemare, VandeVelde.

    Rozhodčí: Kozari, Rehman – Barton, Sericolo
    bahis siteleri