Montreal – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Carolina – NY Islanders 7:4 (kon.)
Florida – Columbus 4:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:4 (kon.) | Arizona – Anaheim 0:3 (kon.)
Dallas – Minnesota 4:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:1 (2:0 po s.n.) | Los Angeles – Winnipeg 3:2 (po pr.)
San Jose – St. Louis 0:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:0 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
5:4 (0:1, 2:2, 3:1)
New York Rangers
Neděle 15.01.2017, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Montreal vede Atlantickou divizi a po debaklu 7:1 si v neděli bude chtít v domácím Bell Centre napravit reputaci proti New Yorku Rangers, který má o pouhý bod méně a v případě vítězství v normální hrací době ho může ve Východní konferenci přeskočit. Zatímco Canadiens jsou s 58 body v konferenci třetí, Rangers s 57 body pátí a v Metropolitní divizi čtvrtí. Oba celky úspěšně bojují o playoff, ve kterém by neměly chybět, a v letošní sezóně NHL se střetnou poprvé.
     
    Montreal Canadiens:

    Montreal trápí během posledních dnů rozsáhlá marodka, do sestavy Canadiens se ovšem proti New Yorku Rangers vrácí dvojice útočníků Alex Galchenyuk a Andrew Shaw. Galchenyuk nehrál od 5. prosince kvůli zranění pravého kolena. Canadiens se vrací domů z dvouzápasového venkovního tripu, který zakončili ostudnou porážkou 7:1 s Wild poté, co předtím zvítězili 7:4 na ledě Jets. Montreal bez Alexe Galchenyuka vyhrál polovinu z 18 zápasů. Andrew Shaw chyběl Canadiens 14 utkání kvůli otřesu mozku.
     
    New York Rangers:

    New York Rangers v posledním zápase podlehl 4:2 Torontu Maple Leafs, během posledních sedmi utkání ovšem hned pětkrát vyhrál a nachází se v dobré formě. Rangers mají venku nejlepší bilanci ze všech týmů NHL, když vyhráli 15 z 21 zápasů a získali 57 bodů, tedy stejně jako Pittsburgh Penguins, se kterým v Metropolitní divizi svádí boj o třetí místo. Útočníci Chris Kreider, J.T. Miller, Kevin Hayes, Derek Stepan a Mats Zuccarello během letošní sezóny zaznamenali shodně 31 kanadských bodů. Zuccarello sice v posledních 11 zápasech vyšel gólově naprázdno, zaznamenal ovšem během nich jedenáct asistencí.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóně 2015/16:

    27.03.16 Montreal – New York Rangers 2:5
    26.11.15 New York Rangers – Montreal 1:5
    16.10.15 Montreal – New York Rangers 3:0
     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 6+14, +/- +7
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Jemelin, S. Weber (A), Beaulieu, Petry, Barberio, Redmond – Pacioretty (C), Galchenyuk, Radulov – Lehkonen, Plekanec (A), Andrighetto – Byron, Danault, A. Shaw – Flynn, T. Mitchell, McCarron. Hlavní trenér: Michel Therrien.

    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – McDonagh (C), Skjei, Holden, Girardi (A), Clendening, Klein – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Lindberg, Rick Nash – Bučněvič, Pirri, Fast. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Chris Rooney. Čároví: Michel Cormier, Matt MacPherson.
    Nick Holden (22) během rozhovoru s Jesperem Fastem (19).

     
    Utkání v Bell Centre mezi Montrealem a New Yorkem Rangers začne za pár okamžiků a v akci budeme sledovat jednoho českého útočníka, kterým bude na straně Montrealu Canadiens Tomáš Plekanec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    V Bell Centre dopadl puk na led a utkání mezi Montrealem a New Yorkem Rangers bylo právě zahájeno.
     
    01:21
    Andrew Shaw se ocitl na pravém křídle ve slibné šanci a jeho krásná střela zápěstím mířila k bližší tyči, Antti Raanta ji ale levým betonem skvěle vyrazil!
     
    03:08
    Mats Zuccarello z vrcholu mezikruží napřáhl ke krásné prudké střele, která těsně nad ledem mířila k levé tyči, Carey Price ji ale pravým betonem vykopl mimo a připsal si dobrý zákrok!
     
    04:00
    Před bránou New Yorku Rangers vznikl obrovský závar, který vyvolal Andrew Shaw, Antti Raanta ale dokázal fantastický zasáhnout a vzápětí se dostal ke dvěma dorážkám Phillip Danault, jehož první pokus skončil na brusli jednoho z hráčů Rangers a druhý z bekhendu pod horní tyčí. Gól Canadiens ovšem nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáře!
     
    05:24
    Canadiens vypálili od modré čáry, Antti Raanta měl ale skvělý výhled a puk ukryl ve své lapačce.
     
    06:24
    Brady Skjei dostal menší trest za podražení a Montreal Canadiens si zahraje první přesilovou hru.
     
    07:24
    Canadiens na levém křídle vypálili z ostrého úhlu, Antti Raanta byl ale připraven a jejich pokus vyrazil mimo.
     
    08:24
    Vyloučený Brady Skjei se vrátil zpět na led a Rangers úspěšně přečkali přesilovou hru Montrealu Canadiens.
     
    11:22
    Rangers na pravém křídle napřáhli k nebezpečné střele, která Careyho Price nepříjemně štípla, hrudí ji ale i přes velice stížený výhled dokázal vyrazit!
     
    12:03
    Hosté vzápětí zkusili štěstí z levého křídla, jejich nahození od mantinelu ale skončilo v náručí Careyho Price, po jehož zákroku následuje krátká reklamní přestávka.
     
    12:20
    Andrew Shaw dostal menší trest za nedovolené bránění, když to v levém rohu útočného pásma přehnal s důrazem, a také Rangers si zahrají první přesilovou hru.
     
    12:24
    Rangers právě vstřelili branku!
    Derek Stepan vyhrál vhazování a Ryan McDonagh roztáhl hru od modré čáry doprava, kde BRANDON PIRRI na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím a vymetl přesně vzdálenější levý horní roh brány. Rangers po pouhých čtyřech sekundách využili přesilovou hru a vedou 1:0! Asistence: Ryan McDonagh a Derek Stepan.
    12:24 Brandon PIRRI - 0:1
     
    13:03
    Tomáš Plekanec na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, Antti Raanta ale jeho pokus vyrazil mimo!
     
    13:46
    Canadiens na levém křídle zaváželi puk do útočného pásma, jejich akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    14:34
    Rangers napřáhli na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke střele, která byla přizvednuta a skončil v ochranné síti. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    15:48
    Shea Weber na pravém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele, která zamířila těsně nad ledem vedle vzdálenější levé tyče a Antti Raanta zasahovat nemusel.
     
    16:17
    Nyní už brankář Rangers měl práci, s nahozením Canadiens si ale bez problému poradil.
     
    16:56
    J.T. Miller se vžil do role Zora mstitele a pustil se do pěstního souboje s Andrewem Shawem. Oba hráči dostali pět minut za bitku. Tresty ale určitě přibudou!
     
    16:56
    Andrew Shaw vzápětí dostal ještě pět minut za nedovolené bránění a deset minut za nesportovní chování, což znamená, že Rangers budou mít k dispozici dlouhou přesilovou hru, která potrvá pět minut!
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Canadiens po čtyřech minutách vytvořili před bránou Anttiho Raanty závar a Phillip Danault se dokázal na druhý pokus prosadit, jenže jeho gól nebyl kvůli nedovolenému bránění brankáře uznán a na opačné straně po pouhých čtyřech sekundách využil bleskově přesilovou hru krásnou střelou zápěstím Brandon Pirri. Aby toho nebylo málo, v závěru třetiny dostal Andrew Shaw pět minut za nedovolené bránění a deset minut za nesportovní chování. Skóre po první třetině: Montreal Canadiens 0 New York Rangers 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:14.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-11; Zablokované střely: 7-8; Vhazování: 41%-59%; Hity: 6-10; Přesilové hry: 0/1-1/2; Trestné minuty: 22-7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu New York Rangers: ze hřiště odchází Antti Raanta, přichází Henrik Lundqvist.
     
    20:01
    V Bell Centre začala prostřední část utkání, do které Rangers vstupují s jednobrankovým vedením a navíc v jejím úvodu dohrávají pětiminutovou přesilovou hru.
     
    21:08
    Rangers na pravém křídle z ostrého úhlu napřáhli během pár okamžiků ke dvěma střelám, Carey Price si ale s oběma dokázal poradit a po druhé přerušil hru.
     
    21:56
    Pětiminutový trest Andrewa Shawa je pryč a New York Rangers stále vede nad Montrealem těsně 1:0.
     
    23:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    Mark Barberio od modré čáry nahodil puk na bránu, před níž ho skvěle tečoval ve vzduchu zády k bráně ALEX GALCHENYUK a kotouč vedle lapačky Henrika Lundqvista zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. New York Rangers pyká za nevyužitou pětiminutovou přesilovou hru a stav utkání v Bell Centre je 1:1! Asistence: Mark Barberio a Max Pacioretty.
    23:08 Alex GALCHENYUK - 1:1
     
    25:22
    J. T. Miller se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci a jeho následná střela se zřejmě od horní tyče odrazila nad!
     
    26:20
    Rangers právě vstřelili branku!
    Kevin Hayes se po krásném sjetí před bránu z pravého křídla u levé tyče neprosadil, RICK NASH už ale ano, když puk bekhendem poslal do prázdné brány. Gól Rangers byl sice zkoumám kvůli nedovolenému bránění brankáře, ale platil! Asistence: Kevin Hayes a Pavel Bučněvič.
    26:20 Rick NASH - 1:2
     
    27:00
    Rozhodčí v první třetině uznali gól Montrealu kvůli nedovolenému bránění brankáře, stejný moment nyní nastal na opačné straně, gól Rangers byl ovšem uznán!
     
    27:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    BRIAN FLYNN se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže z blízkosti ležícího brankáře Anttiho Raantu třikrát v řadě nedokázal překonat, jeho čtvrtá dorážka už se ale ujala, když puk pod jeho levým betonem protlačil do brány – 2:2! Asistence: Phillip Danault a Jeff Petry.
    27:58 Brian FLYNN - 2:2
     
    30:30
    Nick Holden dostal dvě minuty za sekání a Montreal má k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    31:07
    Rangers právě vstřelili branku!
    J. T. MILLER si najel před bránu na krásnou přihrávku Kevina Hayse z levého křídla a po zpracování puku zamířil z blízkosti do levého horního rohu brány. Rangers skórovali v oslabení a znovu vedou! Asistence: Kevin Hayes.
    31:07 J. T. Miller - 2:3
     
    32:30
    Nick Holden je zpět na ledě a nejen, že Canadiens přesilovou hru nevyužili, navíc ale během ní inkasovali gól!
     
    34:03
    Canadiens po levém křídle vyrazili do rychlého protiútoku, následná střela z ostrého úhlu ale zamířila mimo.
     
    34:48
    Alexandr Radulov se na levém křídle ocitl v postavení mimo hru a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
     
    35:59
    Tomáš Plekanec rychle zavezl puk do útočného pásma a od modré čáry napřáhl k nádherné táhlé střele, která mířila do pravého horního rohu brány Henrik Lundqvist, ji ale po skvělém zákroku ukryl v lapačce!
     
    37:57
    Torrey Mitchell vzápětí zkoušel štěstí z pravého kruhu pro vhazování a pěknou střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, střídající brankář Rangers byl ale opět připraven a puk ukryl v lapačce!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:19
    Sven Andrighetto se řítil do samostatného úniku, jenže mezi betony Henrika Lundqvista překonat nedokázal!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Alex Galchenyuk v úvodu druhé třetiny vyrovnal na 1:1, jenže vzápětí se prosadil po pěkné akci Jimmyho Hayese z dorážky v blízkosti levé tyče Rick Nash, který rozpoutal obrovské peklo. Brian Flynn na domácí straně skóroval a Canadiens opět vyrovnali, jenže v polovině utkání se po krásné střele prosadil J.T. Miller, který skóroval v oslabení a Rangers jeho zásluhou budou vstupovat do závěrečné třetiny s jednobrankovým vedením. Skóre po druhé třetině: Montreal Canadiens 2 New York Rangers 3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:12.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 22-25; Zablokované střely: 14-14; Vhazování: 52%-48%; Hity: 9-18; Přesilové hry: 0/2-1/2; Trestné minuty: 22-9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Canadiens dnes dvakrát dokázali zareagovat na jednobrankové vedení Rangers, hosté se ale nenechali rozhodit a zásluhou J.T. Millera vstupují do třetí třetiny s vedením 3:2.
     
    42:53
    Tomáš Plekanec nádhernou střelou z pravého křídla mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, skvělý Henrik Lundqvist ale jeho pokus vyrážečkou vyrazil!
     
    44:12
    Rangers na pravém křídle od mantinelu napřáhli k nádherné ráně, která letěla několik čísel nad ledem a od vzdálenější levé tyče se odrazila zpět do hry!
     
    46:28
    Mark Barberio na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, jeho pokus byl ale zablokován stejně jako ty předchozí na straně Canadiens.
     
    47:18
    Útok Montrealu na levém křídle zastavilo postavení mimo hru, po kterém si diváci mohou oddechnout během krátké reklamní přestávka. Sledujeme neskutečné utkání.
     
    48:33
    Michael Grabner na pravém křídle z ostrého úhlu vypálil směrem na přední tyč, Carey Price byl ale připraven a jeho nebezpečný pokus nadvakrát zastavil.
     
    50:28
    Montreal touží po vyrovnání, to je evidentní, jenže zatím se marně snaží potřetí v zápase prosadit a Rangers před krátkou komerční přestávkou vedou 3:2.
     
    50:49
    Rangers se nepodařilo rozehrát a po nepřesné přihrávce vyhodili puk na zakázané uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    ALEXEJ JEMELIN na levém křídle po vyhraném vhazování v podání Phillipa Danaulta napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad pravým ramenem Henrika Lundqvista zamířila do bližšího horního rohu brány. V Bell Centre je vyrovnáno 4:4! Asistence: Paul Byron, Phillip Danault.
    50:53 Alexej JEMELIN - 3:3
     
    51:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    MAX PACIORETTY unikl po nepřesné přihrávce New Yorku Rangers dvojici jeho hráčů a samostatný únik zakončil střelou zápěstím, která po ledě zamířila k levé tyči. Canadiens skórují znovu a otáčí zápas během pár sekund na svou stranu! Asistence: Zach Redmond.
    51:29 Max PACIORETTY - 4:3
     
    51:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    PAUL BYRON se dostal před bránou po obrovském závaru k dorážce a doslova přeloboval bezmocného brankáře Henrika Lundqvista. Canadiens během dvou minut a dvou sekund vstřelili tři góly a míří za vítězstvím! Neskutečné utkání vrcholí! Asistence: Phillip Danault a Alexej Jemelin.
    51:55 Paul BYRON - 5:3
     
    52:12
    Sven Andrighetto dostal menší trest za sekání a Rangers mají šanci vrátit se zpět do utkání.
     
    54:12
    Vyloučený útočník Montrealu je zpět na ledě a Rangers přesilovou hru v důležitém okamžiku nevyužili.
     
    54:53
    Rangers právě vstřelili branku!
    DEREK STEPAN před bránou skvěle tečoval nahození Matse Zuccarella a puk nad pravým betonem Careyho Price zapadl k levé tyči. O hru vysokou holí se nejednalo, což potvrdilo video, a Rangers se dostali na dostřel jedné branky! Asistence: Mats Zuccarello a Nick Holden.
    54:53 Derek STEPAN - 5:4
     
    55:25
    Michael Grabner nabral na levém křídle obrovskou rychlost a krásnou střelou mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Carey Price předvedl úžasný semafor, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
     
    56:36
    Rangers nahazovali puk do útočného pásma a kotouč se v levém rohu odrazil do ochranné sítě.
     
    57:14
    Michael Grabner na levém křídle vypálil od mantinelu, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde ho Carey Price ukryl v náručí a zakroutil hlavou, což jen potvrzuje, jak moc je dnešní utkání výjimečné.
     
    58:17
    Henrik Lundqvist opustil svou bránu a Rangers to v závěru zkouší ve hře bez brankáře!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:12
    Tomáš Plekanec nedokázal na útočné modré čáře zkrotit neposedný puk a nepodařilo se mu rozhodnout.
     
    59:30
    Tomáš Plekanec vyhodil puk do zóny Rangers, kteří se marně snaží získat ztracený zápas zpět.
     
    59:56
    Mats Zuccarello se společně s dalšími spoluhráči snažil v blízkosti levé tyče propasírovat puk do brány, jenže ani jeden z hráčů Rangers fantastického Careyho Price nepřekonal!
     
    Konec zápasu.
     
    Další fantastické utkání dnešního programu NHL je za námi! Montreal k radosti fanoušků v Bell Centre ve třetí třetině během dvou minut a dvou sekund otočil utkání třemi góly v řadě na svou stranu a i přes snížení v podání Rangers už si vítězství po úžasném obratu utéct nenechal. Vítězný gól Montrealu Canadiens vstřelil v čase 51:55 útočník Paul Byron. Konečný výsledek: Montreal Canadiens 5 New York Rangers 4.
    Montreal během třetí třetiny předvedl senzační obrat v zápase!

     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-33; Zablokované střely: 19-18; Vhazování: 61%-39%; Hity: 13-24; Přesilové hry: 0/2-1/3; Trestné minuty: 24-9.
    Rozhovor s Lundqvistem, který nastoupil do druhé třetiny.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Max Pacioretty (MTL) 1+1
    2. Phillip Danault (MTL) 0+3
    3. Derek Stepan (NYR) 1+1
     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:24 (06:32:59)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 24. Galchenyuk (Barberio, Pacioretty), 28. Flynn (Danault, Petry), 51. Jemelin (Byron, Danault), 52. Pacioretty (Redmond), 52. Byron (Danault, Jemelin) – 13. Pirri (McDonagh, Stepan), 27. Rick Nash (K. Hayes, Bučněvič), 32. J. T. Miller (K. Hayes), 55. Stepan (Zuccarello, Holden)


    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Jemelin, S. Weber (A), Beaulieu, Petry, Barberio, Redmond – Pacioretty (C), Galchenyuk, Radulov – Lehkonen, Plekanec (A), Andrighetto – Byron, Danault, A. Shaw – Flynn, T. Mitchell, McCarron. Hlavní trenér: Michel Therrien.
    New York Rangers: Raanta (21. Lundqvist) – McDonagh (C), Skjei, Holden, Girardi (A), Clendening, Klein – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Vesey, Lindberg, Rick Nash – Bučněvič, Pirri, Fast. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Chris Rooney. Čároví: Michel Cormier, Matt MacPherson

    Diváci: 21288
    bahis siteleri