Montreal – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Carolina – NY Islanders 7:4 (kon.)
Florida – Columbus 4:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:4 (kon.) | Arizona – Anaheim 0:3 (kon.)
Dallas – Minnesota 4:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:1 (2:0 po s.n.) | Los Angeles – Winnipeg 3:2 (po pr.)
San Jose – St. Louis 0:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:0 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
St. Louis Blues
Neděle 15.01.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Carter Hutton (STL) (23 zásahů)
    Colton Parayko (STL) (1 + 1)
    Alexander Steen (STL) (1 + 0) (07:13:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 11:47)
     
    Utkání sledovalo 17 562 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 23

    St. Louis Blues: 26
     
    Je konec, St. Louis Blues dnes v San Jose vítězí poměrně jednoznačným rozdílem 4:0. A po zápasech, kdy inkasovali jednu branku za druhou, udrželi čisté konto. Velkou zásluhu na tom pochopitelně má Carter Hutton, který likvidoval střelecké pokusy Sharks. Moc často se nestává, aby Žraloci doma neskórovali, dnes ale od poloviny zápasu neměli k dispozici Thorntona, jenž byl vyloučen za bodnutí špičkou hole. Blues tedy berou dva body a domácí jsou bez zisku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Hra přerušena po ofsajdu ve středním pásmu, poté proběhla krátká roztržka u mantinelu. Bude se tedy ještě vylučovat. Tresty za hrubost dostávají Ryan Reaves a Micheal Haley.
     
    59:02
    Běží poslední minuta utkání, na hokejkách mají kotouč hráči St. Louis Blues. Chvíli ještě pobývali v útočné třetině, následně se stáhli dozadu.
     
    58:30
    Brent Burns dobře získal útočné pásmo pro domácí. Když pak ale vybídl k šanci útočníky, nikdo z nich se neměl k rychlé střele a úniku.
     
    57:45
    Sharks ještě hledají skulinky ve středním pásmu, aby fanouškům spravili náladu aspoň jedním gólem. Ale zatím to pro ně nevypadá moc dobře, stále se nedostávají ke střelám.
     
    57:08
    Bluesmani poslali do hry čerstvou pětici, která má očividně za úkol uhlídat čisté konto pro Cartera Huttona, o vítězi zápasu už asi těžko můžeme pochybovat.
     
    56:35
    Žraloci na chvíli získali útočné pásmo, opět obranu Blues zlobil ve třetí třetině aktivní Couture. Ani on ale nedokázal přesně vypálit.
     
    56:16
    Schlemko rozehrál zpoza klece, ale příliš nepřesně, odpískáno je zakázané uvolnění San Jose Sharks.
     
    56:05
    Puk končí sražený za mantinelem, vhazování proběhne za pár okamžiků ve středním pásmu.
    54:37 Alexander STEEN - 0:4
     
    54:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    San Jose zariskovalo při hře bez brankáře, ale velice rychle se to domácím vymstilo. Sotva stihl Martin Jones odjet na střídačku, končí puk počtvrté v domácím zařízení. Poslal jej tam celkem s klidem na duši ALEXANDER STEEN, který tak pojišťuje vítězství St. Louis. Teď už by Sharks museli předvést zázračný závěr, aby s výsledkem něco udělali. Asistence: Jaden Schwartz, Kevin Shattenkirk.
     
    54:08
    Vhazování po levé ruce Huttona vyhráli domácí, Logan Couture okamžitě opět střílel. Brankář St. Louis ale jeho střelu dobře viděl.
     
    54:08
    Joe Pavelski si vykličkoval šanci, našel ale pouze lapačku Huttona. Následuje komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat.
     
    53:35
    Ryan Reaves a jeho dobrá práce proti dvěma hráčům v tyrkysovém trikotu. I on dobře tuší, že St. Louis potřebuje šetřit vteřinky.
     
    53:05
    San Jose přesto nehází flintu do žita. Logan Couture důrazně u mantinelu v útočném pásmu odstavil soupeře od puku. Ale také on následně o puk přišel.
     
    52:30
    A další vyhození po mantinelu až za domácí klec. Nedá se očekávat, že by Blues za současného stavu a času do konce měnili taktiku.
     
    51:57
    Bouwmeester střílel z dálky a před Jonesem čekal na dorážku či teč Tarasenko. K té ale nedošlo, obrana San Jose řeší situaci vyhozením.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:40
    Melker Karlsson odrazem vyhodil na střídačku St. Louis, i když už si dělal zálusk na únik po levé straně. Za pár okamžiků pokračujeme vhazováním ve středním pásmu.
     
    50:01
    San Jose zpátky v útočné třetině, třetí útočná formace Sharks ale nedokázala vypálit, pouze si poslala dvě nahrávky po mantinelu.
    49:16 Jori LEHTERÄ - 0:3
     
    49:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Komplikace San Jose pokračují a začíná se zdát, že St. Louis bude moci třetí třetinu dohrát s ještě větším klidem. Žraloci potřetí inkasují, trefuje se za Bluesmany JORI LEHTERÄ. Ten si nenápadně počkal před brankovištěm, aby tečoval za záda Martina Jonese nahození Alexe Pietrangela z dálky. Domácí parta tedy ztrácí už tři branky a jestli chce ještě vyrovnat, musí hodně rychle začít jednat, do konce základní hrací doby příliš času nezbývá. Asistence: Alex Pietrangelo, Vladimir Tarasenko.
     
    48:48
    Hosté si v klidu počkali, až jim dostřídá kompletně celá formace, až teprve zamířili dopředu. Ale ani v tomto případě se nedostali dále než k modré útočné čáře.
     
    48:20
    Už se znovu hraje a obrázek hry vypadá velmi podobně jako doposud. San Jose zkouší pálit z jakékoli pozice, zatím však bez úspěchu.
     
    48:02
    Brankář Bluesmanů přidržel puk a má ho pod kontrolou. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, jen co skončí krátká reklamní přestávka.
     
    47:55
    Až další formace Sharks za klecí Huttona, toho ale dnes něco jen tak nepřekvapí.
     
    47:15
    Couture chtěl založil útočný výpad Kaliforňanů, jenže nikdo jej v tomto nápadu nepodpořil. A tak San Jose zůstává pouze ve střední části kluziště.
     
    46:48
    Domácí musejí opět začít až z vlastního pásma, čas jim pomalu začíná ubíhat a stále ztrácejí dva góly. Naproti tomu St. Louis se vůbec nikam nežene.
     
    45:58
    Veliká možnost Labanca na brankovišti, ale Carter Hutton i v tomto případě úspěšný, dokázal proti domácímu útočníkovi zavčas vytáhnout zákrok betonem.
     
    45:46
    Puk je vytečovaný v ochranné síti, vhazovat by se mělo po levé ruce Cartera Huttona.
     
    45:27
    Jakupov si všiml volného Tarasenka, hned mu nabízel puk do jízdy. Ale snajpr St. Louis Blues byl zastaven ještě za modrou čarou, ani on se nedostane do šance.
     
    44:48
    Stále ještě Sharks v útočném pásmu, konkrétně Joe Pavelski zpoza zařízení hledal Burnse. Ale obránce domácích nevypálil následně vůbec přesně.
     
    44:10
    Bouwmeester dobře ubránil dvojici útočníků před svým brankářem, a tak San Jose ani nedostalo moc příležitostí na případnou dorážku.
     
    43:46
    San Jose se sice snaží být aktivní a hrát směrem do útoku, ale zatím to není domácím nic platné, protože nevysílají tak nebezpečná zakončení.
     
    43:15
    Pavelski chvíli mohl unikat do šance, poté mu puk odskočil z hokejky, tudíž bylo po příležitosti.
     
    42:48
    Boedker vracel od pravého mantinelu v útočném pásmu zpátky na obránce Schlemka. Ten však nevyslal moc tvrdou ránu, spíše nepovedeně nahodil kotouč směrem k Huttonovi.
     
    42:20
    Zatím se stále hraje bez přerušení a je jasné, že takový styl bude vyhovovat hlavně St. Louis.
     
    41:54
    Žraloci ale budou potřebovat začít šlapat dopředu, pokud chtějí s výsledkem něco udělat. Nahození Justina Brauna z dálky trefilo jen zadní mantinel.
     
    41:28
    Paul Martin za brankou společně s Tierneym zařídili, aby Jones nemusel řešit další problémy.
     
    40:57
    Teď se dokonce trojice útočníků St. Louis vydala na kombinaci k Jonesově kleci, leč nakonec moc dobře nedopadla.
     
    40:33
    Pietrangelo měl problémy na obranné modré čáře hned se dvěma hokejisty San Jose, ale nakonec situaci s přehledem zvládl a vyhodil puk.
     
    40:10
    Jako první se na puk ve třetí části dostali Blues, ale střelu na branku vyprodukovat nedokázali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. San Jose má dvacet minut na to, aby poslalo zápas minimálně do prodloužení.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 18

    St. Louis Blues: 23
     
    Jsme na konci druhé části. V prostřední třetině zápasu už branky padaly, obě daly St. Louis Blues, kteří tak mohou vyjet do třetí periody s daleko větším klidem. Navíc rozhodčí udělovali ve druhé třetině i řadu trestů, přičemž největší inkasoval Joe Thornton za bodnutí špičkou hole. Uvidíme, zda ještě Sharks dokážou vyrovnat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    A znovu zakázané uvolnění San Jose. Závěr druhého dějství se nám hodně natahuje.
     
    39:18
    Edmundsonova střela z dálky rozezvučela zadní mantinel. Pak je hostům odpískána přihrávka rukou, takže nemohli pokračovat v útočné akci.
     
    39:03
    Začala poslední minuta druhé třetiny, Brent Burns vyhazuje puk na zakázané uvolnění.
     
    38:28
    Martin Jones pouze sledoval dráhu kotouče, který letěl za jeho branku. Zasahovat však nemusel, obrana Sharks měla situaci pod kontrolou.
     
    38:15
    Střela Coutureho Huttona nezaskočila. Ještě jedna komerční pauza v této třetině.
     
    37:57
    Hutton vyjel z branky a musel dávat dobrý pozor, aby při rozehrávce o kotouč nepřišel.
     
    37:30
    Vypadá to, že St. Louis bude chtít dohrát třetinu za tohoto stavu. Když se hosté dostanou na kotouč ve středním pásmu, spíše jej pro jistotu odhazují dopředu.
     
    37:04
    Schlemkovo nahození nedokázal nikdo z dorážky dopravit do klece, takže hra pokračuje bez přerušení.
     
    36:20
    Směrem ke kleci hostů se vydal na útočný výlet Melker Karlsson, avšak poté prohrál souboj o kotouč u mantinelu a bylo po domácí šanci.
     
    36:15
    Bortuzzova střela skončila jen na zadním mantinelu, to už je San Jose kompletní.
     
    36:01
    Znovu připravený Martin Jones, pro změnu lapačkou. Za devět vteřin budou Sharks kompletní, takže mají šanci znovu pomýšlet na hru směrem dopředu.
     
    35:35
    Už jen něco málo přes půl minuty z domácího oslabení. Blues se navíc dostali na modré čáře do postavení mimo hru.
     
    35:08
    Puk je za klecí Cartera Huttona, takže domácí mají dostatek času na to, aby na led poslali čerstvé síly.
     
    34:37
    Výborný zákrok Martina Jonese, který v důležitém okamžiku podržel Sharks betonem. Kdyby nyní inkasoval, San Jose bude ve velkých potížích.
     
    34:10
    Fabbri je zpátky na ledě, teď ještě celá dvě minuty přesilovky St. Louis. Okamžitě pálil z levé strany Steen, zkoušel dorážet Tarasenko.
     
    33:52
    Paul Stastny našel nahozením na domácí klec pouze lapačku Martin Jonese.
     
    33:30
    Teď se bude zhruba půl minuty hrát ve čtyřech na obou stranách, pak pro změnu pokračuje početní výhoda hostující party.
     
    33:11
    Blues až nyní vyhazují přes všechny čáry, za pár vteřin skončí jejich oslabení.
     
    32:52
    Znovu kapitán San Jose v šanci, ale teď napálil pouze levou tyčku Huttonovy klece!
     
    32:40
    Pavelski se napřahoval za pravým kruhem, ale trefil pouze obránce Parayka.
     
    32:04
    Hosté si pětiminutového trestu Thorntona moc neužijí. Teď budou dokonce hrát oslabení, protože hráli v šesti. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě míří pykat za celý celek Robby Fabbri.
     
    31:48
    Bouwmeester hledal cestu do útočného pásma, ale místo toho našel pouze hokejku soupeře. Pak to na druhou stranu rychle sám zkusil Pavelski.
     
    31:24
    Počet hráčů na ledě se na dvě minuty srovná. Kevin Shattenkirk je odeslán na trestnou lavici kvůli hákování soupeře. Začínají se nám tedy na ledě dít zajímavé věci.
     
    31:09
    Tak pozor, není to technický přestupek. Na trestnou lavici musel odejít Joe Thornton, který dostává pětiminutový trest za bodnutí špičkou hole. A k tomu vyfasoval také osobní trest do konce utkání, takže hned zamířil do kabiny. Hodně nepříjemná situace pro San Jose.
     
    31:09
    Hra zase velmi rychle přerušena, pravděpodobně pro nějaký technický přestupek.
     
    31:00
    Po komerční pauze se bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
    30:01 David PERRON - 0:2
     
    30:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To nejsou dobré zprávy pro Žraloky. Nic nenasvědčovalo, že by se nyní měli hosté prosadit. Jenže Sharks si vybrali pořádnou porci smůly. Colton Parayko od modré čáry nahodil puk před zařízení San Jose Sharks, kde stál bránící hokejista domácích. Od toho se puk odrazil před brankoviště, tam byl na dorážku připravený DAVID PERRON. Ten nezaváhal a překonal ochránce kalifornské klece. Je to tedy o dvě branky pro St. Louis a domácí budou muset zabrat. Asistence: Colton Parayko, Robby Fabbri.
     
    29:45
    Jsme zhruba v polovině základní hrací doby a zdá se, že se nám tempo na ledě začíná stupňovat. Aktivnější jsou o něco více Blues, od modré čáry pálil Parayko.
     
    29:20
    Brankář celku z Centrální divize situaci zvládl a za chvíli se bude vhazovat před jeho zraky.
     
    29:15
    Braun udržel puk v útočném pásmu pro San Jose, následně nahazoval na branku Vlasic a Hutton měl problémy, aby udržel puk pod kontrolou.
     
    28:40
    Hosté moc nikam nespěchají a snaží se využívat spíše větších okýnek v domácí obraně. Jedno našli zrovna nyní, Martin Jones musel vytahovat zákrok betonem.
     
    28:18
    Blues si nedali pozor při přechodu přes modrou čáru, je jim odpískán ofsajd.
     
    28:05
    Opět pokračujeme ve hře, San Jose se snaží najít odpověď a vyrovnat. Mohl tak učinit Brent Burns, jenže od pravého mantinelu netrefil přesně branku.
     
    27:42
    Pokus Ryana Revase vytečován do ochranné sítě. Pokračovat budeme po skončení komerční přestávky.
     
    27:16
    Cestu do útočného pásma hledal po levém mantinelu Mikkel Boedker. Ale neměl komu nahrávat, sám mohl přes dva bránící hráče těžko projít.
     
    26:40
    První gól očividně Bluesmanům dodal sebevědomí. Martin Jones musel řešit další těžkou situaci, jen těsně stačil dát betony k sobě a zakročit.
     
    26:27
    Zakázané uvolnění St. Louis Blues.
     
    26:08
    Meier a Tierney se zkusili vytočit kolem tyčky, druhý jmenovaný zakončoval bez přípravy. Hutton však v pohodě vyrazil puk před sebe a uklidnil situaci.
     
    25:50
    Už se z novu hraje a zatím Sharks nemohou najít cestu do útočného pásma. Po delší době sledujeme hokej v pěti proti pěti.
    25:27 Colton PARAYKO - 0:1
     
    25:27
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Sotva se rozběhla zkrácená početní výhoda St. Louis Blues, už se hosté radují s rukama nad hlavou. Nešlo o nijak speciálně vykombinovanou akci. COLTON PARAYKO vycítil na pravém kruhu v útočném pásmu možnost, tak prostě zamířil a tvrdě vystřelil. To se mu vyplatilo, Martin Jones nestihl zareagovat, načež kotouč skončil za jeho zády. Trenéři San Jose si ještě vyžádali kontrolu na videu, zda před dosažením branky nebyli Blues v ofsajdu. Ale rozhodčí to nepotvrdil, takže gól platí a Žraloci musejí dohánět těsnou ztrátu. Navíc přicházejí o oddechový čas. Pro Parayka se jedná o druhý zásah sezóny. Asistence: Paul Stastny, Kevin Shattenkirk.
     
    24:58
    Vlasicův pokus po vhazování pouze rozezvučel mantinel za brankou, to už se hraje ve čtyřech a za pár okamžiků začne zkrácená přesilovka St. Louis.
     
    24:35
    Už jen dvacet vteřin budou hrát hosté oslabení, pak se počet hráčů na ledě srovná. Brent Burns mezitím zkusil zaskočit Huttona, ale netrefil branku.
     
    24:18
    V první třetině se vůbec nevylučovalo, teď ale jak na horské dráze. Do boxu za nedovolené bránění odchází kapitán Sharks Joe Pavelski. San Jose tedy bude hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    23:48
    Už ale domácí znovu kombinují kolem klece Huttona a snaží se vymyslet co nejlepší situaci, ze které by mohli zakončovat pohodově za brankáře soupeře.
     
    23:26
    Sharks se sami připravili o puk vlastní chybou, Blues mohli vyhodit v klidu přes všechny čáry.
     
    23:03
    Ale pozor, hned vzápětí je tu další vyloučení z hostující strany, a to opět za sekání, takže následuje domácí početní výhoda pět na tři! Veliká šance pro San Jose. Pykat jde Pietrangelo.
     
    22:52
    Vůbec poprvé v utkání sledujeme vyloučení, přesilovou hru si zahrají San Jose Sharks. Alex Steen dostává od rozhodčího dvě minuty za sekání, takže si bude muset odpykat dvě minuty za katrem.
     
    22:29
    Na začátku druhé třetiny sledujeme hodně kouskovanou hru. Znovu se přerušuje, protože hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    22:19
    Teď daleko větší práce pro Huttona, na pravé straně byl u tyčky připraven dorážet Meier, jen tak tak, že se mu nepodařilo dostat puk do sítě.
     
    21:57
    Hutton musel odrážet nahození z dálky, ale šlo pouze o snadný kotouč, takže s ním neměl problémy. Pak si hostující gólman zahrál s pukem za brankou.
     
    21:28
    Blues tentokrát po vyhraném buly útočnou třetinu neudrželi, takže musejí pokračovat novou rozehrávkou v neutrální zóně.
     
    21:21
    Gólman kalifornského celku znovu přidržel puk, protože viděl, že je kolem něj až příliš rušno.
     
    21:07
    Postavení mimo hru St. Louis, vhazování ve středním pásmu.
     
    20:56
    Už zakončoval Fabbri, a to z prostoru těsně před brankovištěm. Martin Jones ale znovu připraven zasahovat, na střelu navíc dobře viděl, neměl s ní problém.
     
    20:35
    Jones znovu sledoval kotouč, jako kolem něj letí na levém mantinelu. Avšak jako první u něj byli obránci San Jose Sharks.
     
    20:08
    Do útočného pásma se hned po buly zkoušeli dostat hosté, ale moc se jim to nepovedlo, takže to na druhou stranu mohl zkusil Boedker.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek prostřední třetiny. Dočkáme se v ní první branky a také první přesilové hry? Zatím fanoušci v SAP Center moc důvodů zvedat se ze sedadel neměli.
     
    Zajímavost

    San Jose má ještě větší motivaci dnes proti St. Louis uspět, jelikož jeho divizní rival z Anaheimu zvítězil a nyní je od Žraloků na prvním místě vzdálen o slušné čtyři body. Jakou odpověď nachystá San Jose?
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 7

    St. Louis Blues: 9
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Sharks a Blues. Rozhodně nelze tvrdit, že bychom sledovali třetinu plnou šancí a vzrušení. Týmy se spíše rozehřívaly, ani gólmani příliš zasahovat nemuseli. Navíc nepadl ani jeden trest, takže se nadále hraje v pěti proti pěti. Uvidíme, jestli prostřední dějství přinese změnu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Puk skončil na domácí střídačce, takže ještě jedno vhazování ve středním pásmu proběhne.
     
    19:34
    Tierney zkusil nahodit puk za branku soupeře, tam ale nejel nikdo z jeho spoluhráčů. Vypadá to, že gólu se v úvodním dějství nedočkáme.
     
    19:03
    Běží poslední minuta první třetiny, s pukem na hokejkách ji začali St. Louis Blues. Ti poslali puk do náruče Martina Jones, konkrétně tak učinil Edmundson.
     
    18:48
    Hra se po delší časové odmlce přesune před Cartera Huttona, brankář St. Louis v posledních minutách nemá příliš práce. A když už ano, není moc těžká.
     
    18:36
    Dillon a Schlemko předvedli zodpovědnou obrannou práci, v souboj dvou proti dvěma si nemohli dovolit chybovat.
     
    18:04
    Martin Jones vyjel za branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Obránci San Jose se poté docela dlouho za svou klecí zdrželi, než se odhodlali k výjezdu kupředu.
     
    17:28
    Hned po buly v útočném pásmu hosté pálil jeden z útočníků St. Louis, ale nepodařilo se mu propasovat kotouč až na branku.
     
    17:17
    Ještě jedna krátká pauza v první třetině, poté budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    17:15
    Stastny také neměl příliš výhodnou pozici na střelu, ale potřeboval pro Bluesmany získat útočné pásmo. Takže jen nastřelil puk do Jonesovy náruče.
     
    16:36
    Logan Couture neměl moc přehled o tom, kudy by mohl zakončit. Tak zkusil aspoň náhodnou střelu z otočky. Trefil ale pouze prvního hráče před sebou.
     
    16:05
    První útočná formace kalifornského týmu opět prohání obranu soupeře. Pavelski kličkoval tak dlouho, až našel volného Marleaua. Druhý jmenovaný těsně minul klec.
     
    15:35
    Blues jsou na konci úvodní části mnohem aktivnější než na samotném začátku utkání. Ale zatím mají veliký problém, kterým je horší střelba.
     
    15:21
    Znovu stejná situace. Nyní sice daleko těsnější icing, ale i tak Žraloci musejí zpátky před svého brankáře.
     
    15:03
    Teď navíc domácí přechod přes modrou čáru uspěchali, provinili se vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    14:40
    San Jose mělo dostatek času na to, aby rozehrálo puk zpoza vlastní branky. Nakonec to učinilo docela přesně, ale další střela na zařízení z toho zatím nebude.
     
    14:16
    Tommy Wingels si najel k pravému mantinelu v útočné třetině, kde převzal nahrávku od Karlssona. Víc toho ale nestihl, měl totiž na zádech přilepené dva soky.
     
    13:54
    Někdo z hráčů na ledě zahrál kotouč vysokou hokejkou, proto je nyní přerušena hra.
     
    13:24
    Blues ještě podrželi puk dostatečně daleko od své branky, Tarasenko vyzkoušel překvapení z otočky. Na brankáře Sharks si ale nepřišel, ten totiž měl přilepený beton u tyčky.
     
    13:05
    Znovu se pokračuje, Stastny zkusil zakončovat, přestože proti sobě měl hned dva hráče domácího mužstva. Také že přestřelil, Jones vůbec nemusel zasahovat.
     
    12:52
    Sledovali jsme dlouhou pasáž bez přerušení. Další nahození od modré čáry ale Hutton kryje do lapačky, přerušuje hru a my uvidíme krátkou reklamní přestávku.
     
    12:20
    Až nyní Brent Burns a jeho rána z dálky od modré čáry. Také on však trefil jen prostor za brankou Cartera Huttona, kde už nikdo v tyrkysovém převleku nečekal.
     
    11:49
    Už delší dobu čekáme na nějakou lepší šanci. Ani Sharks se poslední okamžiky nedostávají ke střeleckým možnostem.
     
    11:24
    Dillon pouze nahodil do útočného pásma, jelikož jeho formace pobývala dlouho na ledě a potřebovala vystřídat.
     
    10:57
    Obrana San Jose odvádí prozatím práci na výbornou. Dobře teď zavřela prostor proti dvěma útočícím hokejistům St. Louis, kteří si dělali zálusk na šanci.
     
    10:20
    Hosté mají poměrně problém se zakládáním akcí ze středního pásma. Přechod přes modrou čáru si komplikují a zbytečně kombinují navíc.
     
    09:50
    Fabbri podruhé v krátkém čase zkusil vypálit z pozice za levým kruhem, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Na druhé straně Hutton pro jistotu přerušuje hru.
     
    09:35
    Jeden takový vyslali St. Louis Blues, proto jim je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    09:24
    Hraje se poměrně svižný hokej. Už jsme skoro v polovině první třetiny, kotouče hodně létají ze strany na stranu.
     
    08:48
    Reaves s Jaškinem zahrozili před klecí Sharks, kde se oba zkusili dorazit puk do sítě z brankoviště. Ale také nyní Jones pohotový.
     
    08:18
    Oba celky už si připsaly čtyři střely na branku, ale je jasné, že v případě domácího gólmana šlo spíše o symbolické zákroky.
     
    07:45
    Melker Karlsson to chtěl zkusit sám, proti dvěma hráčům v bílém dresu byl dokonce málem úspěšný. Už mu ale nevyšlo zakončení, neměl na něj dostatečnou rychlost.
     
    07:10
    Labanc hledal místo, kudy by dostal puk na Boedkera. To se mu nakonec povedlo a druhý jmenovaný bekhendem málem dostal puk až do sítě.
     
    06:38
    Pietrangelo zkoušel gólmana Sharks zaskočit nahozením od modré čáry, leč marně. Jones dobře viděl, takže neměl problém puk zkrotit.
     
    06:15
    Buly před Jonesovými zraky ovládl Pavelski, ten posunul na Marleaua. Ale první útočná formace San Jose tentokrát zůstala jen ve středním pásmu.
     
    06:09
    Následuje první komerční přestávka, hned po jejím konci pokračujeme.
     
    05:58
    Pavelski a Thornton dvakrát po sobě donutili brankáře St. Louis k zákroku. Zatím jednoznačně nejvíce nebezpečná formace domácích v první třetině.
     
    05:45
    Na druhou stranu to rychle zkusil protiútokem Stastny, ale obrana San Jose si s ním velice rychle poradila.
     
    05:20
    Martin a Burns si na modré čáře vyměnili nahrávku, druhý jmenovaný zkusil překvapit klasickou střelou jedovkou. Nikdo na brankovišti ale v tu chvíli netečoval.
     
    04:56
    Hutton po nahození soupeře od modré čáry přerušuje hru, po dlouhé době se bude odehrávat situace před jeho zraky.
     
    04:30
    Fabbriho nahození z dálky netrefilo vůbec klec, navíc nepřišla ani dorážka. St. Louis má zatím problémy dostat se blíže k zařízení Sharks.
     
    04:02
    Braun našel mezi kruhy Labanca, jenže tomu se svezl touš po hokejce, takže těžko mohl pomýšlet na nějaké další počínání směrem k brance soupeře.
     
    03:35
    Vhazování také nyní v blízkosti Jonese, moc těžké práce však zatím nemá.
     
    03:27
    Dmitrij Jaškin získal na okamžik puk u pravého mantinelu v útočném pásmu, jenže se zakončením to tak slavné nebylo.
     
    03:08
    Reaves už neměl komu nahrávat, tudíž mu nezbylo, než poslat kotouč nahozením k zadnímu mantinelu.
     
    02:33
    Další obrovská příležitost San Jose Sharks! Tierney unikal skoro sám na branku, jenže bekhendovým zakončením trefil pouze tyčku Huttonova zařízení.
     
    02:16
    Martin Jones raději podržel puk, poté jeho branka vypadla ze správného postavení, takže se bude vhazovat v obranné třetině Žraloků.
     
    01:46
    Boedker a Couture si to namířili dva na jednoho do pásma, avšak ani oni nezakončili přesně. Ze začátku první třetiny nás nejspíš čeká rozehřívání.
     
    01:05
    Joe Thornton a jeho druhý výlet do útočné třetiny. Sám se protáhl až před Huttona, zkoušel mu puk zasunout mezi nohy. Avšak gólman St. Louis zatím jistý.
     
    00:35
    Thornton našel na levém křídle Pavelskiho, jenže kapitán San Jose nedokázal přesně zpracovat kotouč. Takže Sharks ještě na první zakončení čekají.
     
    00:17
    Martin Jones si poprvé sáhl na kotouč, ale nebyla to pro něj vůbec složitá práce.
     
    00:08
    Jako první hrají s kotoučem hostující Blues, ale budou muset přesněji střílet na branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Slavnostní buly máme za sebou, teď už bude následovat to klasické.
     
    Prvnímu buly ještě předchází krátký zahajovací ceremoniál, se spouštějícím se vojákem od střechy haly. Takže si ještě budeme muset pár okamžiků počkat.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu vhazování, pojďme se na něj připravit!
     
    Hokejisté se pomalu sjíždějí na ledovou plochu. Ještě si vyslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o pár minutek později.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Couture, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Haley, Wingels.

    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Pietrangelo, Parayko, Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Steen – Jakupov, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Berglund, Perron – Jaškin, Brodziak, Reaves.

    Rozhodčí: Skilliter, Leggo – Rody, Grandt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hocke League. Budeme sledovat souboj dvou celků ze Západní konference, každý však pochází z jiné divize. San Jose Sharks v SAP Center přivítají St. Louis Blues.
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (STL) (1 + 8)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy na sebe už v této sezóně jednou narazily. Hrálo se na ledě St. Louis Blues, kteří porazili San Jose Sharks těsně 3:2. Konkrétně zhruba v polovině listopadu.
     
    SAN JOSE SHARKS

    V San Jose musí panovat velmi dobrá nálada, ještě aby ne. Účastník jarního finále Stanley Cupu zápolí o nejvyšší stupínek Pacifické divize. Nyní vlastní o dva bodíky méně než první Anaheim Ducks, avšak Žraloci mají o dvě utkání k dobru. Z následujících pěti utkání je navíc čekají hned čtyři doma, to se přímo vybízí k nasbírání co největšího zisku do tabulky. V minulém klání ale parta kouče DeBoera neuspěla. Zajížděla na led Calgary Flames, kde padla rozdílem jednoho jediného gólu, přesněji 2:3. Ještě o mač dříve porazilo San Jose Edmonton Oilers 5:3. V jednom ohledu jsou Sharks stále nejlepší v divizi, a to docela jednoznačně – čítají nejpozitivnější rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými brankami (+ 16). Vyrovnají Žraloci znovu na prvním divizním stupínku Anaheim Ducks, nebo si budou muset na návrat na vrcholek ještě nějakou chvíli počkat?

    Statistiky týmu v tuto chvíli vede obránce Brent Burns (17 + 27), podporovaný útočníky Joe Pavelskim (15 + 24) a Loganem Couturem (14 + 13). Blízko návratu na do hry je možná také Tomáš Hertl, jenž se nedávno vrátil po opětovném zranění kolene k tréninku. Jeho přesný nástup ale znám není.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Hokejisté St. Louis zažívají velice proměnlivé období. Z posledních třech zápasů dvakrát prohráli, vyzráli na ně jak Los Angeles Kings poměrem 5:1, tak ještě o střetnutí dříve Boston Bruins 5:3. Bluesmanům náleží třetí příčka Centrální divize, ale v klidu rozhodně zůstat nemohou. Zaprvé se jim na úctyhodných deset bodů vzdálila druhá Minnesota, zadruhé se ze spodnějších pater pořadníku tlačí Dallas Stars a Nashville Predators. Druhý jmenovaný klub potom na Blues ztrácí jen dva body, takže o dosavadní umístění může mančaft s notou na dres velmi rychle přijít. V těžké situaci je brankář St. Louis Jake Allen, jemuž se aktuálně vůbec nedaří a potřebuje impuls, kterým by se dostal zpátky do pohody. Povede se Blues na kalifornském ledě odvrátit hrozbu třetí porážky za sebou?

    Produktivitu St. Louis ovládá ruský kanonýr Vladimir Tarasenko (20 + 23), kromě něj se daří i Robbymu Fabbrimu (11 + 15) či Kevinu Shattenkirkovi (8 + 18). Ti všichni chtějí prolomit nynější herní nepohodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 26. Parayko (Stastny, Shattenkirk), 31. Perron (Parayko, Fabbri), 50. Lehterä (Pietrangelo, Tarasenko), 55. Steen (Schwartz, Shattenkirk)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Couture, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Haley, Wingels.
    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Pietrangelo, Parayko, Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Steen – Jakupov, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Berglund, Perron – Jaškin, Brodziak, Reaves.

    Rozhodčí: Skilliter, Leggo – Rody, Grandt

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri