Pobř. slonoviny – Togo 0:0 (kon.) | DR Kongo – Maroko 1:0 (kon.)
konec
Pobřeží slonoviny
0:0 (0:0)
Togo
Pondělí 16.01.2017, 17:00 • Stade d'Oyem, Oyem (kapacita: 20 500 diváků) • Africký pohár národů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (18:58:11)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a oba celky se musí smířit se ziskem jednoho bodu. Favorizované Pobřeží Slonoviny si za celých devadesát minut nedokázalo vypracovat trvalejší převahu a obrana Toga soupeři dovolila jen minimum šancí. Nejblíže ke gólu byl v 88. minutě Aurier, avšak jeho hlavička šla těsně vedle tyče Agassovy brány. Skupina C tedy začíná bezgólovou remízou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru se ještě o centr z levé strany pokusil aktivní Max Gradel, avšak ten po podklouznutí neodkázal najít nikoho ze spoluhráčů.
     
    90+2
    Nepřesnost na pravé straně. Ani reprezentační výběr Toga se ale nedostal blíže k soupeřově bráně.
     
    90+1
    Pobřeží Slonoviny soupeř v závěru přehrává a tlačí se do nadějnější střelecké pozice. Další akce ale byla ubráněna a míč jde až k půlící čáře.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90
    Velmi dlouhý míč dopadl přesně k nohám Gradela, který z prvního doteku odcentroval. Míč byl ale sražen k Agassovi.
     
    89
    Střídání v týmu Togo: ze hřiště odchází Emmanuel Adebayor, přichází Razak Boukari.
     
    88
    Teď bylo Pobřeží Slonoviny velmi blízko! Nalevo se skvěle uvolnil Gradel, který centrem našel hlavu Sergea Auriera. Ten prudce trkl do míče, ale bránu netrefil!
     
    88
    Střídání v týmu Togo: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Komlan Agbégniadan.
     
    86
    V závěru má více ze hry Pobřeží Slonoviny, pro které by byla bodová ztráta velmi nečekaná. Přeci jenom jsou "Sloni" velkým favoritem celého turnaje.
     
    85
    Do dalšího útoku Pobřeží Slonoviny se zapojil i Serge Aurier. Ani obránce Paris Saint-Germain ale také nedokázal vyzrát na precizně bránící defenzívu Toga.
     
    83
    Pomalu se blíží poslední pětiminutovka řádné hrací doby. Nepřesnost v útoku nyní předvedlo Pobřeží Slonoviny, ale Togo míč znovu velmi rychle ztrácí.
     
    82
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Jonathan Kodjia, přichází Max-Alain Gradel.
     
    82
    Střídání v týmu Togo: ze hřiště odchází Kodjo Fo-Doh Laba, přichází Serge Akakpo.
    80. Dossevi nedokázal odcentrovat před bránu
     
    80
    Zakončení z místa předchozího přestupku letělo jen do zdi. Togo hru následně rychle přeneslo do blízkosti protější brány, ale Dossevi odcentroval pouze nad břevno.
     
    79
    Na druhé straně byl Wilfried Bony zastaven na hranici pokutového území. Sudí ale razantně ukazuje, že se bude rozehrávat ještě před šestnáctkou.
     
    78
    Na druhé straně jsme byli svědky rychlého brejku, který vyústil v hlavičku Fo-Doh Laby. V záklonu však nadějný pokus vylétl vysoko nad.
     
    78
    Po ubráněné standardní situaci se Pobřeží Slonoviny vydalo dopředu. Chvíli byli "Sloni" v početní převaze, ale stoperská dvojice Toga vše ustála.
     
    76
    Dosseviho prúnik byl zastaven velmi důrazným Traorém. Obránce Pobřeží Slonoviny se však dopustil šlapáku a následuje volný kop Toga.
     
    75
    Wilfried Bony se sice okamžitě po odpískání otočil na sudího a naznačoval, že v ofsajdu nebyl, avšak opakované záběry ukázaly něco jiného.
     
    74
    Další ofenzíva Pobřeží Slonoviny končí útočný faulem. Pohled na kouče Michela Dussuyera nyní naznačuje zmar, avšak ani Claude Le Roy ne a ne vymyslet nějakou nebezpečnější taktiku.
     
    72
    A teď už se pro změnu kombinuje na polovině Toga. I v tomto případě je však míč hodně daleko od brány soupeře, který pozorně brání.
     
    71
    Ve hře nyní pokračuje Togo, které se postupným útokem prodírá blíže k Gbohouově bráně. Defenzíva Pobřeží Slonoviny však nenabízí moc mezer.
     
    70
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Wilfried Zaha, přichází Wilfried Bony.
     
    68
    Pobřeží Slonoviny bleskově rozehrálo volný kop od půlící čáry a zničehonic bylo k vidění přečíslení. Wilfried Zaha se ale zachoval trochu sobecky a jeho střelu levou nohou zablokoval bránící hráč Toga.
     
    67
    Cheick Doukouré se na hřišti uvedl nejistým zákrokem, po kterém Togo zahrává rohový kop. Uvidíme, jak s ním Adebayorovi spoluhráči naloží.
     
    66
    Následný rohový kop Pobřeží Slonoviny nepřinesl nic nebezpečného. Míč se rychle vrací k půlící čáře, kde ale znovu hrají fotbalisté vedeni jako domácí.
     
    66
    Střídání v týmu Pobřeží slonoviny: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Cheick Doukouré.
     
    65
    Také Pobřeží Slonoviny si při své další akci vybojovalo možnost rozehrání rohového kopu. Ještě předtím se ale bude střídat.
     
    63
    Bleskový výpad reprezentantů Toga znamenal zisk rohového kopu. Následný centr byl ale v pohodě odvrácen do zámezí.
     
    62
    Podle očekávání to vzal na sebe Salomon Kalou, avšak ten levačkou zakončil příliš vysoko. Tohle se moc nepovedlo.
     
    61
    Nyní ale přichází zajímavá šance. Kessié si zpracoval míč na hruď a poté byl v souboji se dvěma soky povalen. Velmi zajímavá standardka!
     
    60
    Pořád se týmy ne a ne dostávat do nějakých větší šancí. V posledních minutách se více snaží Pobřeží Slonoviny, nicméně Agassa už několik minut nemusel zasahovat.
     
    58
    Nakrátko rozehraný rohový kop doputoval k Zahovi, který se bleskově uvolnil a pravou střelou pěkně vypálil. Míč však letěl nad břevno.
     
    57
    Oba celky předvedly rychlý přechod na útočnou polovinu. Dossevi ale odcentroval jen do Gbohouových rukavic a Zaha na druhé straně získal jen roh.
    55. Kodjia byl v ofsajdu a v šanci navíc zakončoval mimo
     
    55
    Až nyní se do šance dostal Kodija, který si naběhl na prudký centr z pravé strany. Hlavičku ale nezvládl a navíc zakončoval z jednoznačného ofsajdu.
     
    54
    Fotbalisté Pobřeží Slonoviny si v posledních minutách vůbec neví rady. Na útočné polovině jejich akce vyústila opět jen ve faul.
     
    53
    Nadýchaný centr z pravé strany letěl na zadní tyč. Emmanuel Adebayor se ale k míči nedostal a celá akce skončila Dosseviho rukou.
     
    52
    Togo nakonec zvolilo rozehrávku na pravou stranu, kde byl ale faulován Serge Gakpé. Nutno říci, že Gakpé dostal kopačkou do tváře.
     
    51
    Jeden z hráčů Pobřeží Slonoviny se navíc záhy poté dopustil nedovoleného zákroku. Togo bude zahrávat velmi slibnou standardní situaci a rozhodně je to šance na přímé ohrožení brány.
     
    50
    Utkání stále postrádá více klidu a přesnosti. Další akce podíl postranní čáry dospěla pouze k přihrávce mířící přesně do Agassovy náruče.
     
    48
    Na obou stranách jsme zaregistrovali nepřesnosti v ofenzivní fázi akce. Hra se tak znovu přesouvá spíše do středu hřiště.
     
    47
    Rohový kop z levé strany byl fotbalisty Toga v pohodě odvrácen. Faul si následně vybojoval Emmanuel Adebayor a hrát bude právě Togo.
     
    46
    Pobřeží Slonoviny začalo velmi aktivně a okamžitě se rychle nastěhovalo na útočnou polovinu. Traoré nalevo neměl moc prostoru, ale získal aspoň rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Trochu více ze hry sice měli hráči Pobřeží Slonoviny, kteří se navíc v 10. minutě dostali do první šance, avšak gól vstřelit přesto nedokázali. Stejně si počínali i hráči Toga, kteří mohli slavit po Dosseviho akci z 29. minuty. Brankář Sylvain Gbohouo byl ale pozorný. Na branku si tak musíme počkat do druhého poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru nastaveného času přilétl do pokutového území Pobřeží Slonoviny jedovatý centr, který se odrazil od Traorého ruky! Tady se mohla pískat penalta.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    44
    Jedna z posledních akcí Pobřeží Slonoviny v tomto poločase skončila neúspěchem. Přihrávka si to totiž namířila pouze za brankovou čáru mimo prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    43
    A třetí standardní situace Toga už přinesla pouze útočný faul Emmanuela Adebayora. Ten se sice diví, ale v souboji před bránou si pomohl rukama.
     
    42
    Hned dva rohové kopy Toga teď odvrátila defenzíva bránící Gbohouovu bránu. V obou případech šel míč opět jen za brankovou čáru a následuje proto třetí rohový kop.
     
    41
    Togo mohlo využít chyby v rozehrávce soupeře a rychlou akcí zahrozit. Těsně před Dossevim však míč na rohový kop odvrátil Dié.
     
    40
    Centr od rohového praporku byl defenzívou Toga v pohodě odvrácen. Nedovoleným zákrokem se následně navíc prezentoval Kessié.
     
    39
    Velmi hezky to na levé straně pokutového území udělal Kalou, nicméně následně se odhodlal pro přihrávku pravou nohou a to nebyla dobrá volba. Je z toho jen zisk rohového kopu.
     
    38
    Až nyní se pokračuje ve hře. Hrají ale fotbalisté vedeni jako domácí, tudíž reprezentanti Pobřeží Slonoviny.
     
    36
    Po souboji ve středovém kruhu se na trávníku zjevil jeden z fotbalistů Toga. Nevypadalo to moc vážně, ale přesto jsou přivoláni zdravotníci.
     
    35
    Následný rohový kop už si Kossi Agassa pohlídal s o poznání větší jistotou. Na půlící čáře se ale faulem provinil Adebayor a hrát bude znovu Pobřeží Slonoviny.
     
    34
    Rychlá akce na pravé straně skončila střílenou přízemní přihrávkou mířící před Agassu. Brankář reprezentace Toga míč dokázal srazit a o zbytek se postarala obrana.
     
    33
    Gólmani si nyní zahráli takovou malou překopávanou. Útočníci na obou stranách totiž neměli šanci na to, aby se dostali k míči.
     
    32
    Togo si po rychlém protiútoku vypracovalo rohový kop. Ten byl rozehrán přesně doprostřed pokutového území, ale v oněch místech byli jen "Sloni".
     
    31
    Nakonec bylo všechno jinak a přímou střelu na bránu vyprodukoval Serge Aurier. Jena z největších hvězd Pobřeží Slonoviny ale střílela přesně k Agassovi.
     
    30
    Alaixys Romao se opět nepočínal zrovna ideálně. Pobřeží Slonoviny tak získalo standardní situaci, kterou bude rozehrávat Seri.
     
    29
    Rohový kop Pobřeží Slonoviny přinesl jen bleskový protiútok soupeře. V obrovská šanci se zjevil Dossevi, který dostal výbornou přihrávku před Gbohoua, ale toho zblízka nedokázal překonat.
     
    28
    Rychlou akci Pobřeží Slonoviny hasil Alaixys Romao, který však nezahrál zrovna nejjistěji. Svěřenci Michela Dussuyera budou zahrávat rohový kop.
     
    27
    Na začátku 27. minuty se Adebayor pokusil překvapit Gbohoua, jenž byl trochu dál z brány. Prudkou střelou z prvního doteku ale poměrně dost přestřelil.
     
    26
    Salomon Kalou šel při rohovém kopu do vzdušného souboje s Agassou a ač to nevypadalo na faul, hlavní rozhodčí přesto píská.
     
    25
    Togo rozjelo další zajímavou akci. Centrovaný míč z pravé strany však našel jen v ofsajdu postaveného Ayitého. Defenzíva Pobřeží Slonoviny si tak mohla oddechnout.
     
    24
    Zničehonic se do dobré šance dostali fotbalisté Toga. Adebayor patičkou oslovil Ayitého, od kterého míč doputoval k Fo-Doh Labaovi. Ten však v pádu nezakončil přesně.
     
    24
    Příliš vysoký centr do pokutového území Toga proletěl nad hlavami všech hráčů a stal se chuťovkou pro Kossiho Agassu. Ten hru přenáší dále od své brány.
     
    22
    A nyní se balón dostal dokonce až k Gbohouovi, který volí vysoký nákop na jednoho z útočníků. Vstřelená branka by jistě přinesla impuls pro zlepšení hry.
     
    21
    Stále se míč pohybuje především v blízkosti půlící čáry. Více ze hry sice mají hráči Pobřeží Slonoviny, ale do šancí se kromě možnosti z desáté minuty vůbec nedostávají.
     
    20
    Serge Aurier míč ze středu hřiště přenesl na levou stranu, avšak tam byl Salomon Kalou dobře ubráněn. Togo se ale posléze nedostalo dále než k polovině.
     
    18
    Rohový kop Pobřeží Slonoviny už nic moc zajímavého nepřinesl. Spoluhráči českým fanouškům známého Wilfrieda Bonyho tak zaznamenali jen ztrátu míče.
     
    17
    Nadýchaný centr byl odvrácen vysokým Emmanuelem Adebayorem. Bývalý útočník londýnského Arsenalu však míč odehrál jen na roh.
     
    16
    Wilfried Zaha si na druhé straně šikovným manévrem vynutil faul Floyda Ayitého. Tato standardní situace nevypadá vůbec špatně, ale na přímou střelu to asi není.
     
    15
    K exekuci volného kopu se postavil Mathieu Dossevi, nicméně jeho centr si to namířil pouze do prostoru, který ve vzduchu opanoval Gbohouo.
     
    14
    Togo bude zahrávat standardní situaci. Poměrně slibná příležitost na odcentrování do šestnáctky soupeře.
     
    13
    Na levé straně si to dopředu namířil Kodija, nicméně ten byl zastaven asistentem na pomezí. Nutno však říci, že o ofsajd se zřejmě nejednalo.
     
    12
    Další ofenzivní choutky Pobřeží Slonoviny přinesly jen nedovolený zákrok jednoho z domácích. Ofenzíva Toga ale zatím nemůže najít cestu přes střed hřiště.
     
    11
    Míč se vrátil až na polovinu Pobřeží Slonoviny. Kombinují ale právě svěřenci kouče Michela Dussuyera, kteří utkání zatím kontrolují.
     
    10
    Obrovská šance Pobřeží Slonoviny! Kalou se šikovně uvolnil a poté vysunul Kodjiu, jenž se pohyboval na hranici ofsajdu. Útočník "Slonů" byl ale před zakončením rozhozen a poté už trefil pouze Agassaovu nohu.
     
    9
    Po autovém vhazování sice Pobřeží Slonoviny dokázalo odcentrovat do pokutového území, ale výsledkem byl jen nedovolený zákrok Zahy.
     
    9
    Poněkud rychlejší výpad Toga byl včas zastaven. Dopředu naopak nyní postupují "Sloni", kteří se snaží najít Salomona Kaloua.
     
    8
    Na útočné polovině se pokusil uvolnit Salomon Kalou. Jeden z obránců Toga ho ale dobře pohlídal a následuje daleký odkop na Adebayora.
     
    7
    První zajímavější šanci teď na levé straně rozjel Ihlas Bebou, který se prokličkoval až k hranici pokutového území. Zakončení jsme se ale nedočkali.
     
    6
    Zatím se hraje především ve střed hřiště. Ani jeden z celků nemá převahu a jedná se o jakousi vyčkávanou.
     
    5
    Jenže po rozehrání volného kopu se proti pravidlům provinili opět i hráči Pobřeží Slonoviny. Přesto se však záhy dostávají zpátky k míči.
     
    4
    Důrazný souboje ve středovém kruhu vyústil ve faul na Wilfrieda Zahu. Útočník či ofenzivní záložník Crystal Palace by měl být jednou z největších zbraní Pobřeží Slonoviny.
     
    3
    Ofenzíva Toga byla zastavena u rohového praporku, ale tým vedený jako hostující bude pokračovat vhazováním v blízkosti středové čáry.
     
    3
    Tentokrát si faulem pomohl Jonathan Kodjia, na kterého mířil vysoký nákop od poloviny hřiště. Togo se může dostat k postupnému útoku.
     
    2
    Fotbalisté Pobřeží Slonoviny se zatím nedostává přes půlící čáru. Togo pozorně brání půlící čáru, avšak míč po zisku okamžitě vrací soupeři.
     
    1
    Emmanuel Adebayor si v útoku dělal prostor příliš důrazně a nakonec bylo jeho počínání shledáno nedovoleným. Volný kop ve prospěch Pobřeží Slonoviny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Základní jedenáctky obou reprezentací jsou připraveny na hrací ploše. Následuje státní hymna Pobřeží Slonoviny a poté samozřejmě i hymna Toga.
     
    Úvodní sestavy:

    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – Aurier, Bailly, Kanon, Ad. Traoré – Seri, Kessié, Dié – Kalou, Kodjia, Zaha.
    Náhradníci: Mandé, Sangaré – Pépé, N'Guessan, L. Koné, Angban, Bony, Gradel, Deli, Bagayoko, Sio, Doukouré.

    Togo: Agassa – Dakonam, Ouro-Akoriko, Romao, Dossevi – Ayité, Bebou, Atakora, Gakpé – Adebayor, Fo-Doh Laba.
    Náhradníci: C. Mensah, Tchagouni – Atchou, Ouro-Sama, Akakpo, Mamah, Agbégniadan, Bossou, Kouloum, Boukari, Segbefia, Eninful.

    Rozhodčí: E. O. Castane (GAB).
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    22.1.2013 Pobřeží Slonoviny – Togo 2:1
    11.4.2010 Pobřeží Slonoviny – Togo 4:0
    28.3.2010 Togo – Pobřeží Slonoviny 1:2
     
    TOGO

    Ani reprezentace Toga neměla zrovna jednoduchý postup přes kvalifikaci. Ve skupině A totiž narazila na Tunisko, Libérii a Džibutsko a především první dva zmíněné celky Togu hodně zavařily. O postupu z druhého místa nakonec dnešní soupeř "Slonů" rozhodl až v posledním kole, kdy těžil z prohry Libérie a ze svého vítězství nad slabým Džibutskem. Oproti Pobřeží Slonoviny však Togo poslední přípravné utkání odehrálo až v listopadu a těžko říct, jakou formu si přivezlo.

    Poslední přípravná utkání

    15.11.2016 Maroko – Togo 2:1
    11.11.2016 Togo – Komory 2:2
    9.10.2016 Togo – Mosambik 2:0
    4.10.2016 Togo – Uganda 1:0

    NOMINACE TOGA

    Brankáři: Baba Tchagouni, Cedric Mensah, Kossi Agassa

    Obránci: Abdoul Mamah, Vincent Bossou, Djene Dakonam, Hakim Ouro-Sama, Maklibé Kouloum, Sadate Ouro-Akoriko, Serge Akakpo

    Záložníci: Henritse Eninful, Lalawele Atakora, Ihlas Bebou, Alaixys Romao, Franco Atchou, Mathieu Dossevi, Prince Segbefia

    Útočníci: Emmanuel Adebayor, Floyd Ayité, Kodjo Fo-Doh Laba, Komlan Agbégniadan, Razak Boukari, Serge Gakpé

    Trenér: Claude Le Roy (FRA)
     
    POBŘEŽÍ SLONOVINY

    Celek, jenž je dnes vedený jako domácí bude jednoznačným favoritem utkání. Svěřenci francouzského trenéra Michela Dussuyera jsou jedněmi z největších favoritů celého turnaje, avšak ve kvalifikaci zrovna nezazářili. Ve skupině I Pobřeží Slonoviny narazilo na Sierru Leone a Súdán, a ač neprohrálo, zaznamenalo pouze jedno vítězství. Porážku nicméně "Sloni" nezapsal ani v přípravě a to naznačuje velmi dobrou formu.

    Poslední přípravná utkání

    11.1.2017 Pobřeží Slonoviny – Uganda 3:0
    8.1.2017 Švédsko – Pobřeží Slonoviny 1:2
    26.12.2016 Pobřeží Slonoviny – Zimbabwe 0:0
    15.11.2016 Francie – Pobřeží Slonoviny 0:0

    NOMINACE POBŘEŽÍ SLONOVINY

    Brankáři: Badra Ali Sangaré, Guelassiognon Sylvain Gbohouo, Sayouba Mandé

    Obránci: Adama Traoré, Mamadou Bagayoko, Eric Bailly, Lamina Koné, Serge Aurier, Wilfried Kanon, Simon Deli

    Záložníci: Victorien Angban, Cheick Doukouré, Serey Dia, Franck Kessié, Jean Seri, Serge N'guessan

    Útočníci: Wilfried Zaha, Giovanni Sio, Jonathan Kodija, Max Gradel, Nicolas Pépé, Salomon Kalou, Wilfried Bony

    Trenér: Michel Dussuyer (FRA)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky:


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 27:21.
    Pobřeží slonoviny: Gbohouo – Aurier, Bailly, Kanon, Ad. Traoré – Seri (66. Doukouré), Kessié, Dié (C) – Kalou, Kodjia (82. Gradel), Zaha (70. Bony).
    Náhradníci: Mandé, Sangaré – Pépé, N'Guessan, L. Koné, Angban, Bony, Gradel, Deli, Bagayoko, Sio, Doukouré.

    Togo: Agassa – Dakonam, Ouro-Akoriko, Romao, Dossevi (88. Agbégniadan) – Ayité, Bebou, Atakora, Gakpé – Adebayor (C) (89. Boukari), Fo-Doh Laba (82. Akakpo).
    Náhradníci: C. Mensah, Tchagouni – Atchou, Ouro-Sama, Akakpo, Mamah, Agbégniadan, Bossou, Kouloum, Boukari, Segbefia, Eninful.

    Rozhodčí: E. O. Castane (GAB)
    bahis siteleri