Montreal – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – Arizona 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (2:1 po s.n.)
Edmonton – Florida 4:3 (po pr.) | Los Angeles – San Jose 2:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Detroit Red Wings
6:5 (1:4, 3:1, 1:0 - 0:0)
Boston Bruins
Čtvrtek 19.01.2017, 02:00 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zámořská NHL i po Vánocích a Novém roce nadále naděluje velké dárky a její příznivci se mohou těšit ve čtvrtek na velký zápas Originální šestky, v němž Detroit Red Wings v Joe Louis Areně vyzve Boston Bruins! Domácí si nedávno vyšlápli na Tučňáky a nyní by rádi zkrotili i Medvědy. Podaří se jim to nebo doma padnou? Odpověď se dozvíme po skončení duelu.
     
    Detroit Red Wings:

    Hlavní trenér Jeff Blashill před zápasem proti Bostonu prohlásil, že nechce měnit herní systém, který dobře funguje. Chemie v týmu je skvělá, a tak útočné i obranné formace nastoupí ve stejném složení, jako v zápase proti Pittsburghu, který Red Wings v domácí Joe Louis Areně po nádherném a dramatickém zápase porazili 6:3. Poslední zápas Detroitu už tak dramatický nebyl, přesto v něm po nejtěsnějším možném výsledku 1:0 slavil výhru. Dvě výhry v řadě posunuly hokejisty domácího týmu na sedmé místo Atlantické divize a na třetí Toronto ztrácí nyní šest bodů, což je smazatelná ztráta. Nováček Jared Coreau nastoupí v bráně Detroitu potřetí v řadě a během posledních dvou utkání podal fantastický výkon, proti Pittsburghu předvedl 28 zákroků, zatímco proti Montrealu 18 a vychytal v letošní sezóně NHL svůj druhý shutout.
     
    Boston Bruins:

    Boston se bude snažit v Detroitu odčinit pondělní porážku s New Yorkem Rangers, proti kterému se nedokázal střelecky ani jednou prosadit a prohrál 4:0. Bruins mají na svém kontě 51 bodů a v Atlantické divizi jim patří druhé místo, Toronto a Ottawa ovšem zůstávají pozadu pouze o jeden bod. Hlavní trenér Claude Julien dal svým svěřencům před odletem do Detroitu volno, aby před důležitým zápasem Originální šestky a zároveň Atlantické divize byli odpočatí. V sestavě by neměl chybět člen první útočné formace David Pastrňák, který od 15. prosince neskóroval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    30.10.16 Detroit Red Wings – Boston Bruins 0:1
    VIDEO: Podívejte se na záběry z ranního rozbruslení Detroitu.

    Morning skate at JLA. | #lgrw

    Video zveřejněné uživatelem Detroit Red Wings Hockey Club (@detroitredwings),


     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (DET) 9+10, +/- -7
    Petr Mrázek (DET) 25 zápasů, 674 zákroků, 72 gólů, průměrná procentuální úspěšnost zákroků 89,3%
    David Pastrňák (BOS) 19+14, +/- +13
    David Krejčí (BOS) 10+18, +/- -9
    Zdeno Chára (BOS) 3+8, +/- +9
    Krejčí dosáhl zajímavého milníku. Boduje znovu v Detroitu?

    Congrats to David Krejci for picking up his 500th NHL point with a power-play goal against the Flyers on Saturday!

    Fotka zveřejněná uživatelem Boston Bruins (@nhlbruins),


     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Coreau (Mrázek) – DeKeyser, Green, Ericsson, Marčenko, Ouellet, Jensen – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, Nielsen, Vanek – Tatar, Sheahan, D. Larkin – D. Miller, Glendening, Abdelkader (A). Hlavní trenér: Jeff Blashill.

    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, Morrow, Liles – Marchand, Bergeron (A), Vatrano – Schaller, Krejčí, Pastrňák – Spooner, Backes (A), Czarnik – Blidh, D. Moore, Riley Nash. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Steve Kozari. Čároví: Scott Cherrey, Derek Amell.
    Pohled do zaplňující se Joe Louis Areny před velkým zápasem!

     
    Pojďme se rychle podívat na sestavy obou týmů. V bráně Detroitu začne brankář Jared Coreau, který během posledních dvou utkání chytal fantastický a proti Montrealu vychytal svůj druhý shutout v letošní sezóně NHL. Záda mu bude krýt náhradník Petr Mrázek. Ve třetí útočné formaci se představí slovenský útočník Tomáš Tatar. K mírným úpravám došlo ve složení elitních formací Bruins, David Pastrňák nakonec nenastoupí v první útočné formaci, ale ve druhé po boku svého krajana Davida krejčího, za což jsou oba určitě rádi. Nechybí samozřejmě ani slovenský kapitán a základní stavební kámen obrany Zdeno Chára.
    Souboji dvou rivalů z Originální šestky a Atlantické divize bude předcházet slavností ceremoniál, během něhož bude oceněn tým, který v roce 1998 vyhrál Stanley Cup! Výjimečná noc.

     
    Všichni diváci, kteří dnes zavítali do Joe Louis Areny si odnesou domů upomínku na rok 1998, ve kterým tým Detroitu Red Wings vyhrál slavný Stanley Cup a před dnešním utkání byl během slavnostního ceremoniálu oceněn! Dnes nás čeká speciální noc, snad i bohatá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Puk dopadl na led a v Joe Louis Areně začal ostrý souboj dvou týmů Originální šestky, v němž Detroit hostí Boston!
     
    00:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins v úvodu utkání zasypali bránu Jareda Coreaua sprchou střel a po zablokované střele Adama McQuaida z pravého křídla se dostal před bránou k dorážce FRANK VATRANO, který napoprvé sice ještě neuspěl, napodruhé už ale puk poslal do odkryté pravé strany brány. Bruins se ujali po 44 sekundách vedení a nic na tom nezměnila ani Coach Challenge domácího týmu kvůli postavení mimo hru! Asistence: Adam McQuaid a Patrice Bergeron.
    00:44 Frank VATRANO - 0:1
     
    01:30
    Dylan Larkin na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, Tuukka Rask si ale s jeho pokusem bez větších potíží poradil a připsal si první zákrok v dnešním utkání.
     
    01:51
    Bruins se na opačné straně dostali ke střele na levém křídle, která Jaredovi Coreauovi nezpůsobila příliš potíží a také brankář Detroitu si připsal snadný zákrok.
     
    02:00
    Anton Blidh a Dominic Moore se snažili před bránou dostat k dorážce, přičemž druhý jmenovaný dostal dvě minuty za krosček a Detroit si zahraje první přesilovou hru.
     
    02:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRANDON CARLO v pravém kruhu pro vhazování napřáhl po zpětné přihrávce Brada Marchanda bez přípravy k nádherné střele s příklepem, která zamířila nad lapačkou Jareda Coreaua do bližšího horního rohu brány. Boston skóroval v oslabení a vede 2:0! V Joe Louis Areně je ticho jako v kostele. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
    02:27 Brandon CARLO - 0:2
     
    04:00
    Vyloučený Dominic Moore naskočil z trestné lavice zpět na led a má několik důvodů k radosti a úsměvu.
     
    04:20
    Thomas Vanek na pravém křídle dvakrát vypálil z úhlu, zatímco první střela byla zablokována, druhá zamířila na bránu, Tuukka Rask ji ale po dobrém zákroku ukryl v náručí.
     
    05:09
    Red Wings se vzápětí vraceli do útočného pásma, puk ale po nepřesné přihrávce zamířil na zakázané uvolnění.
     
    05:47
    Boston se na levém křídle ke střele nedostal, jeho tlak měl ale za následek to, že Red Wings během pár sekund podruhé vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    06:00
    Ve středním pásmu byla pískána přihrávka rukou a hra byla znovu přerušena. Nyní je zápas hodně kouskován.
     
    06:20
    Útok Bruins zastavilo postavení mimo hru a v zamlknuté Joe Louis Areně dostala prostor reklamní přestávka.
     
    07:13
    Danny DeKeyser dostal dvě minuty za podražení a také Boston si v úvodní třetině zahraje přesilovou hru.
     
    07:18
    Patrice Bergeron na pravém křídle vyhrál vhazování a Austin Czarnik přenesl hru doleva, kde David Pastrňák na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem a po ledě dobře mířil mezi betony Jareda Coreau, brankáře Red Wings ale dokázal jeho pokus zastavit a připsal si skvělý zákrok!
     
    08:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    FRANK VATRANO si mezi kruhy pro vhazování po nádherné výměně puku mezi Davidem Krejčím a Ryanem Spoonerem bez přípravy srovnal puk na hůl a nad vyrážečkou Jareda Coreaua zamířil k levé tyči. Frank Vatrano využil přesilovou hru a svým druhým gólem v utkání poslal Bruins do tříbrankového vedení! Asistence: David Krejčí a Ryan Spooner.
    08:50 Frank VATRANO - 0:3
     
    08:50
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Jared Coreau, přichází Petr Mrázek.
     
    10:00
    Jared Coreau během pár okamžiků inkasoval tři góly, navíc jeden v oslabení, a do jeho brány nastoupil k naší radosti český brankář Petr Mrázek, snad ho nečeká něco podobného!
     
    10:37
    Brandon Carlo na levém křídle dobře vypálil a Petr Mrázek jeho pokus hrudí vyrazil. První úspěšný zákrok českého brankáře.
     
    12:20
    Kapitán Detroitu Henrik Zetterberg na pravém křídle napřáhl k pěkné střele, která těsně nad ledem od mantinelu mířila k přední tyči, Tuukka Rask ji ale levým betonem vyrazil!
     
    13:07
    Frank Vatrano mohl zkompletovat čistý hattrick, jeho následná střela z levého kruhu pro vhazování ale skončila na horní tyči, od níž se puk odrazil zpět do hry!
     
    13:49
    Tim Schaller na pravém křídle napřáhl k nebezpečné střele, kterou Petr Mrázek vyrazil a vzápětí si poradil i s dorážkou!
     
    14:19
    David Pastrňák se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné střelecké pozici, svého krajana ale v bráně Red Wings nepřekonal! Petr Mrázek si připsal další dobrý zákrok a zatím po vystřídání Jareda Coreaua neinkasoval.
     
    14:37
    Brandon Carlo mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke střele, kterou Petr Mrázek bez problému vyrazil.
     
    14:46
    Alexej Marčenko na pravém křídle od modré čáry nahodil puk před bránu, kde ji jeden z jeho spoluhráčů tečoval, kotouč ovšem ztratil rychlost a Tuukka Rask ho zastavil!
     
    15:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    Petr Mrázek dvěma zákroky podržel Detroit nad vodou a DYLAN LARKIN krásnou diagonální přihrávkou z obraného pásma našel na pravém křídle rozjetého Tomáše Tatara, který prudce zabrzdil a počkal, až mu najede ze druhé vlny. Následovala prudká Larkinova střela, která nad vyrážečkou Tuukka Raska zamířila do levého horního rohu brány – 1:3! Asistence: Tomáš Tatar a Riley Sheahan.
    15:32 Dylan LARKIN - 1:3
     
    17:00
    Anton Blidh na levém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele, která letěla těsně nad ledem a po dvou tečích mířila ke vzdálenější pravé tyči, Petr Mrázek ji ale skvěle vyrazil levým betonem! Fantastický reflex v podání českého brankáře.
     
    17:45
    Český brankář po příchodu mezi tři tyče chytá fantasticky a Red Wings se vzápětí hodně zvedli, což potvrzuje gól.
     
    18:24
    Xavier Ouellet dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Boston má k dispozici další přesilovou hru, přičemž první využít dokázal po nádherné souhře.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    PATRICE BERGERON v blízkosti pravé tyče skvěle tečoval střelu Toreyho Kruga od modré čáry a puk nad levým betonem střídajícího Petra Mrázka zamířil do sítě. Bruins využili obě dvě přesilové hry a vedou v Detroitu opět o tři branky! Asistence: Torey Krug a Brad Marchand.
    19:01 Patrice BERGERON - 1:4
     
    19:17
    Bruins se nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    19:59
    Danny DeKeyser v poslední sekundě první třetiny napřáhl z vrcholu mezikruží k nebezpečné střele, která po ledě mířila mezi betony Tuukka Raska, brankář Bruins ji ale zastavil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Souboj dvou týmů z Originální šestky začal pořádně zostra, když se po pouhých 44 sekundách prosadil Frank Vatrano, který vzápětí skóroval podruhé během přesilové hry a vyhnal z brány Jareda Coreaua, kterého nahradil český brankář Petr Mrázek. Ještě předtím ale při vlastním oslabení skóroval nádhernou střelou s příklepem do horního rohu brány Brandon Carlo a v Joe Louis Areně zavládlo hromové ticho. Red Wings sice po příchodu Petra Mrázka, který předvedl několik skvělých zákroků, snížili zásluhou Dylana Larkina, jenže těsně před přestávkou vrátil Bruins, kteří využili v první části obě přesilové hry, tříbrankové vedení Patrice Bergeron. Skóre po první třetině: Detroit Red Wings 1 Boston Bruins 4.
    Hráči Detroitu se museli sklonit před nástupem Bostonu!

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:12.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-19; Zablokované střely: 5-0; Vhazování: 46%-54%; Hity: 6-5; Přesilové hry: 0/1-2/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V Joe Louis Areně začala prostřední část utkání, do které Bruins po skvělém vstupu do utkání nastoupili s tříbrankovým vedením 4:1. Red Wings dnes čeká zřejmě mnohem náročnější zápas, než proti obhájcům Stanley Cupu z Pittsburghu.
     
    21:29
    Utkání mezi Detroitem a Pittsburghem nabídlo celkem devět branek, dnes jsme se během první třetiny dočkali hned pěti!
     
    22:02
    David Backes na pravém křídle nabral rychlost a vypálil, jeho střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    22:33
    John-Michael Liles na pravém křídle napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem a jeho pokus byl zablokován.
     
    23:08
    Petr Mrázek vyrazil střelu Bruins z levého křídla a na opačné straně ledové plochy musel zasahovat Tuukka Rask, který střelu Red Wingsm pro změnu z levé strany, ukryl v lapačce.
     
    23:24
    Danny DeKeyser napřáhl v levém kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která se od spojnice horní a bližší levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    24:21
    Detroit právě vstřelil branku!
    XAVIER OUELLET se dostal na vrcholu levého kruhu pro vhazování a bez přípravy napřáhl k nádherné střele s příklepem, která nad lapačkou bezmocného Tuukka Raska, který měl zacloněný výhled, zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány – 2:4!
    24:21 Xavier OUELLET - 2:4
     
    25:25
    Bruins se vydali na steč, jejich následnou akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    26:33
    David Pastrňák z pravého křídla a ostrého úhlu nahazoval puk před bránu, kde ho zablokoval Alexej Marčenko.
     
    27:12
    Zdeno Chára napřáhl na pravém křídle od modré čáry ke své typické dělové ráně, jeho prudký pokus s příklepem byl ale těsně před Petrem Mrázkem zablokován.
     
    27:35
    Torey Krug podél útočné modré čáry přenesl hru z pravého křídla doleva na Adama McQuaida, který bez přípravy napřáhl ke tvrdé s příklepem a jeho pokus několik čísel nad ledem zamířil vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    28:46
    V prostřední části utkání se zatím hraje čistě. Rozhodčí po přestávce ani jednou nevylučovali.
     
    29:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Thomas Vanek nádhernou bekhendovou přihrávku zpoza brány našel najíždějícího ANDREASE ATHANASIOUA, který bez přípravy v blízkosti pravé tyče zamířil nad přesouvajícího se Tuukka Raska. Detroit skóroval potřetí v zápase a prohrává pouze o gól! Asistence: Thomas Vanek a Mike Green.
    29:54 Andreas ATHANASIOU - 3:4
     
    30:25
    Torey Krug na levém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele, kterou těsně před bránou tečoval Patrice Bergeron, puk se od něj ale odrazil vedle vzdálenější pravé tyč.
     
    31:24
    Henrik Zetterberg na levé straně útočného pásma vypálil do mantinelu a jeho prudký pokus zamířil mimo.
     
    31:37
    Tim Schaller vystihl rozehrávku Red Wings na modré čáře a řítil se do samostatného úniku, který zakončil krásným bekhendovým blafákem, jeho pokus ale zamířil těsně vedle pravé tyče! Bruins nevyužilo obrovskou možnost.
     
    32:53
    Bruins se nepodařilo rozehrát a puk zamířil podél střídaček nakonec na zakázané uvolnění.
     
    33:15
    Boston z levého křídla nahodil puk směrem na bránu a Petr Mrázek ho bez problému lapil do své lapačky.
     
    34:36
    Detroit právě vstřelil branku!
    Brandon Carlo před střídačkami v klíčovém okamžiku podklouzl a TOMÁŠ TATAR si z levého křídla krásně sjel před bránu, kde si puk hodil z forhendu na bekhend a po ledě zamířil mezi betony Tuukka Raska, od něhož se nakonec kotouč odrazil pod horní tyč. Joe Louis Arena je na nohou! Detroit smazal tříbrankové manko a vyrovnal v závěru druhé třetině na 4:4!
    34:36 Tomáš TATAR - 4:4
     
    34:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    ADAM MCQUAID od modré čáry zápěstím nahodil puk směrem na bránu a po teči jednoho z domácích hráčů zamířil mezi betony Petra Mrázka. Bruins po pouhých 21 sekundách získali vedení zpět a bleskově odpověděli na vyrovnávací gól Tomáše Tatara! Asistence: David Krejčí.
    34:57 Adam MCQUAID - 4:5
     
    35:19
    Frans Nielsen na levém křídle vypálil z ostrého úhlu a Tuukka Rask jeho pokus ukryl ve svém náručí. Následuje další krátká reklamní přestávka.
     
    36:01
    Mike Green na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a od mantinelu nahazoval puk na přední tyč, kde Tuukka Rask rychle přiložil lapačku k ledu a kotouč ukryl v ní.
     
    36:07
    Ihned po vhazování napřáhl od modré čáry ke střele zápěstím na pravém křídle Xavier Ouellet, Tuukka Rask ale jeho pokus zastavil v náručí a Justin Abdelkader se snažil dostat k dorážce v blízkosti pravé tyče marně. Dobrý zákrok brankáře Bruins!
     
    36:44
    John-Michael Liles krásnou diagonální přihrávkou z pravého křídla doleva a Riley Nash bez přípravy v kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která mířila do bližšího horního rohu brány, Petr Mrázek ji ale po fantastickým přesunu dokázal vyrazit mimo!
     
    38:33
    Tim Schaller z levého křídla nahodil puk před bránu, kde se ho snažil tečovat David Krejčí, Petr Mrázek ale puk zastavil a poté svého krajana nepustil k dorážce!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Boston vstupoval do druhé části s tříbrankovým vedením, což Detroit nenechal jen tak být a třemi góly v řadě dokázal jejich náskok smazat, když postupně Joe Louis Arenu rozradostnili Xavier Oullet, Andreas Athanasiou a Tomáš Tatar, na jehož gól po pouhých 21 sekund odpověděl Adam McQuaid. Fantastické utkání nebere konce a netrpělivě čekáme, čeho se ještě dočkáme. Skóre po druhé třetině: Detroit Red Wings 4 Boston Bruins 5.
    Andreas Athanasiou dnes pokračuje ve své fantastické sérii!

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:08.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 15-23; Zablokované střely: 9-5; Vhazování: 46%-54%; Hity: 17-10; Přesilové hry: 0/1-2/2; Trestné min.: 4-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Red Wings vstoupili do prostřední části pořádně zostra a Tomáš Tatar se na pravém křídle dostal ke tvrdé střele, kterou Tuukka Rask vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    41:14
    David Pastrňák si z levého křídla sjel mezi kruhy pro vhazování, kde už si chystal puk na střelu, Justin Abdelkader k němu ale rychle přijel a tvrdým čistým hitem ho sroloval k ledu!
     
    42:03
    Český útočník se po tvrdém hitu rychle zvedl na nohy a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    42:36
    Adam McQuaid od modré čáry stejně jako v závěru druhé třetiny nahazoval puk směrem na bránu, jeho pokus byl ale tentokrát mezi kruhy pro vhazování zablokován.
     
    43:02
    Red Wings se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hra se přesunula zpět před Petra Mrázka.
     
    43:22
    Petr Mrázek vyrazil nahození Johna-Michaela Lilese z pravého křídla pouze před sebe a Patrice Bergeron se dostal k dorážce, český brankář ale proti jeho střele vystavil krásně svůj pravý beton a vyrazil puk mimo!
     
    44:00
    David Pastrňák na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k velmi nebezpečné střele, která letěla těsně nad ledem a mířila ke vzdálenější pravé tyči, Petr Mrázek ji ale levým betonem fantasticky vykopl!
     
    44:59
    Bruins zasypali bránu Red Wings sprchou střel a pokusili se jim ustřihnout křídla, šestý a pojišťující gól se jim ale vstřelit zatím nepodařilo. Detroit stále zůstává ve hře.
     
    46:07
    Puk po nepřesné rozehrávce Bruins mířil na zakázané uvolnění, byla tam ale teč, takže hra se nepřerušovala a Red Wings museli v blízkosti své brány hrát.
     
    47:18
    Anthony Mantha nevypustil forčeking v útočném pásmu a odměnou mu byl samostatný únik, útočník Red Wings se ale ocitl v blízkosti levé tyče z ideálního střeleckého úhlu a Tuukka Rask jeho pokus hrudí nebo břichem vyrazil!
     
    47:26
    David Backer zkoušel štěstí z pravého křídla, jeho střela ale mířila pouze doprostřed brány, kde ji Petr Mrázek zastavil, a přestože mu puk vypadl, žádný z hráčů Bostonu k němu neměl blízko.
     
    47:59
    Thomas Vanek na pravé křídle vypálil z ostrého úhlu a Tuukka Rask jeho pokus levým betonem vyrazil!
     
    48:08
    Austin Czarnik jednoho z hráčů Detroitu ve středním pásmu zastavil u mantinelu a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Red Wings mají k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    48:16
    Henrik Zetterberg na levém křídle napřáhl k prudké střele s příklepem a jeho pokus mířil těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Tuukka Rask ale po úžasném rozštěpu předvedl ještě krásnější zákrok, když puk lapačkou vytěsnil mimo! To byl zákrok noci.
     
    49:32
    Danny DeKeyser se dostal ke střele na vrcholu mezikruží a Tuukka Rask jeho prudkou ránu ukryl v náručí.
     
    50:08
    Red Wings sehráli přesilovou hru dobře a vytvořili si během ní šance, využít ji ale nedokázali a Austin Czarnik je zpět na ledě.
     
    51:10
    Zajímavost:

    Oba týmy si během dnešního utkání zahrály dvě přesilové hry, přičemž Detroit nedokázal využít ani jednu, zatímco Boston na opačné straně ledové plochy obě dvě.
     
    51:50
    Tuukka Rask si poradil se střelou Red Wings z ostrého úhlu a na druhé straně mohl udeřit David Pastrňák, jeho střela z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ale byla přizvedna a skončila v ochranné síti.
     
    52:04
    David Pastrňák vyrazil po pravé straně do protiútoku a po zamíchání s pukem bekhendovou přihrávkou přihrával do jízdy ze druhé vlny najíždějícímu Davidovi Krejčímu, jeho krajan ovšem nedokázal přihrávku ideálně zpracovat a jeho bekhendové zakončení zamířilo mimo!
     
    53:12
    David Krejčí už si dnes připsal jeden kanadský bod po asistenci na zatím vítězný gól Adama McQuaida. David Pastrňák zatím i přes řadu šancí nebodoval.
     
    54:14
    Red Wings vyhodili puk na zakázané uvolnění po příliš prudké a dlouhé přihrávce. Hra se vrací před Petra Mrázka.
     
    54:21
    David Pastrňák bojoval po vhazování na levém křídle o puk, Riley Sheahan mu ho ale nakonec vypíchl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    54:55
    Torey Krug zaváhal v blízkosti levé tyče brány a Henrik Zetterberg okamžitě vystřelil bekhendem, jeho pokus letící těsně nad ledem ale skončil na pravým betonu Tuukka Raska.
     
    55:19
    Jonathan Ericsson od modré čáry napřáhl na levém křídle k nádherné střele s příklepem, která pár čísel nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Tuukka Rask ale předvedl další senzační rozštěp, po kterém puk vyrazil hranou lapačky nebo levého betonu mimo!
     
    56:27
    Joe Louis Arena začala bučet poté, co na jednoho z domácích hokejistů nebyl odpískán faul.
     
    56:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dylan Larkin se na levém křídle neukvapil se střelou a poslal před bránu krásnou přihrávku, do které vložil hůl GUSTAV NYQUIST a bekhendem puk usměrnil vedle pravého betonu bezmocného Tuukka Raska, který byl mimo a už se nestačil včas vrátit. V Joe Louis Areně je skóre znovu vyrovnané, tentokrát 5:5! Asistence: Dylan Larkin a Tomáš Tatar.
    56:56 Gustav NYQUIST - 5:5
     
    57:20
    David Pastrňák na pravém křídle od mantinelu napřáhl ke střele zápěstím, která mířila na přední tyči mezi betony Petra Mrázka, jenže nebyla příliš prudká a český brankář s ní věděl rady.
     
    57:20
    David Pastrňák dostal dvě minuty za hrubost. Český útočník se nechal zbytečně vyloučit a Detroit má obrovskou šanci rozhodnout ještě před koncem třetí třetiny.
     
    57:58
    Zdeno Chára odvedl v obranném pásmu dobrou práci a podél střídaček puk vyhodil za bránu Petra Mrázka.
     
    58:38
    Red Wings krásně rozkmitali puk a v levém kruhu pro vhazování se na chvíli otevřel prostor před Henrikem Zetterbergem, jehož střela zápěstím skončila v náruči Tuukka Raska.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:13
    Adam McQuaid za bránou zalehl na chvíli puk a ušetřil cenné sekundy. Bruins se vzápětí podařilo vyhodit.
     
    59:20
    David Pastrňák je zpět na ledové ploše a Bruins hrají 40 sekund před koncem třetí třetiny v plném počtu.
     
    59:34
    Torey Krug vypálil od modré čáry a Petr Mrázek jeho pokus ukryl po rychlém zakleknutí v náručí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Petr Mrázek nastoupil po třech inkasovaných gólech Red Wings v první třetině do brány z pozice náhradníka místo Jareda Coreaua a přispěl k velkému comebacku svého týmu, který během druhé třetiny smazal tříbrankové manko a vyrovnal na 4:4. Bruins sice po 21 sekundách získali vedení zpět, ve třetí třetině se ale prosadil po kombinační akci Gustav Nyquist a poslal utkání do prodloužení. Skóre po třetí třetině. Detroit Red Wings 5 Boston Bruins 5.
    FOTO: Obrovská radost Gustava Nyquista po vyrovnání na 5:5.

    #LGRW

    Fotka zveřejněná uživatelem Detroit Red Wings Hockey Club (@detroitredwings),


     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:37
    Detroit propadl na útočné modré čáře a Brad Marchand se řítil do samostatného úniku, který zakončil bekhendovým blafákem, jeho následná střela ale zamířila vedle pravé tyče!
     
    61:27
    Tomáš Tatar na levém křídle vyrazil do přečíslení 2 na 1 a prudkou přihrávkou našel před bránou najíždějícího Dylana Larkina, který v rychlosti pálil bekhendem mimo!
    61:27 Larkin pálil po přihrávce Tatara ve velké rychlosti mimo.
     
    61:57
    David Pastrňák se po nádherné stahovačce ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, Petr Mrázek ale dokázal jeho střelu po fantastickém zákroku lapit do lapačky a vzápětí ještě rychle rozehrát! Neuvěřitelné momenty.
    61:57 Krásná akce Pastrňáka a vzápětí skvělý zákrok Mrázka!
     
    63:00
    Boston dvakrát vypálil tvrdě od modré čáry, konkrétně Torey Krug, jeho pokusy ale zamířily vedle pravé tyče brány.
     
    63:37
    Frans Nielsen na levém křídle nabral rychlost a vypálil, jeho pokus ale zamířil nad.
     
    63:58
    Tuukka Rask si poradil se střelou Red Wings z pravého kruhu pro vhazování a přerušil hru.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    64:48
    Frank Vatrano dnes vstřelil dva góly a hattrick nezkompletuje, protože nyní dostal dvě minuty za držení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení i přes řadu obrovských šancí na obou stranách rozhodnutí nepřineslo a o osudu souboje dvou rivalů z Atlantické divize a Originální šestky budou muset rozhodnout samostatné nájezdy. Skóre po prodloužení: Detroit Red Wings 5 Boston Bruins 5.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Andreas Athanasiou v těsné blízkosti brány vystřelil a trefil pravý beton Tuukka Raska.
     
    1. série
    0:0
    Ryan Spooner si sjel před bránu z pravého křídla a Petr Mrázek jeho pokus mířící těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči vyrazil vyrážečkou mimo!
     
    2. série
    1:0
    Thomas Vanek zvedl hlavu a krásnou střelou zápěstím nad lapačkou Tuukka Raska vymetl pravý horní roh brány!
     
    2. série
    1:1
    Brad Marchand prokázal při samostatném nájezdu obrovskou zkušenost a po ledě zamířil mezi betony Petra Mrázka do sítě!
     
    3. série
    2:1
    Frans Nielsen si v mezikruží hodil puk z forhendu na bekhend a krásnou střelou puk poslal pod horní tyč! Ležící Tuukka Rask neměl šanci zasáhnout.
     
    3. série
    2:1
    Frank Vatrano před bránou hodně zpomalil a poté rychle vypálil zápěstím, jeho svižná střela ale zamířila těsně vedle levé tyče. Red Wings vítězí po samostatných nájezdech a Petr Mrázek má obrovskou radost!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Autorem vítězné branky je FRANS NIELSEN.
    Frans NIELSEN - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání Originální šestky vždy slibuje velký souboj, ten dnešní mezi Detroitem a Bostonem ale určitě již tak velká očekávání předčil. Boston vstupoval do druhé třetiny zásluhou gólu ve hře 5 na 5, v oslabení a dvou branek v přesilové hře s vedení 4:1, jenže Red Wings po přestávce vylétli z propastného dna a třemi góly v řadě dokázali vyrovnat. Po pouhých 21 sekundách ovšem přišel na straně hostů pátý gól z hokejky Adama McQuaida a Bruins mířili za vítězstvím, o to je ale v závěru utkání připravil Gustav Nyquist, který vyrovnal na 5:5 a poslal utkání do prodloužení. V něm měly oba týmy několik obrovských šancí, žádná ale využila nebyla a ve samostatných nájezdech proměnil rozhodující nájezd Frans Nielsen. Petr Mrázek nastoupil do brány po úvodních třech brankách a pomohl Detroitu fantastickým výkonem dokonat další famózní a neopakovatelný obrat. Konečný výsledek. Detroit Red Wings 6 Boston Bruins 5 po nájezdech.
    VIDEO: Red Wings společně s fanoušky slaví velkou výhru!

    #REDWINGS WIN!!! | #lgrw #believe

    Video zveřejněné uživatelem Detroit Red Wings Hockey Club (@detroitredwings),


     
    Statistiky: Střely na bránu: 25-33; Zablokované střely: 12-7; Vhazování: 58%-42%; Hity: 25-17; Přesilové hry: 0/4-2/2; Trestné minuty: 4-8.
    Ryan Spooner dnes zaznamenal v NHL svůj jubilejní 100. bod!

    Congrats to Ryan Spooner on notching his 100th NHL point! ????

    Fotka zveřejněná uživatelem Boston Bruins (@nhlbruins),


     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Dylan Larkin (DET) 1+1
    2. Tomáš Tatar (DET) 1+2
    3. Patrice Bergeron (BOS) 1+2
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (DET) 1+2, 2 střely, čas na ledě 18:29
    Petr Mrázek (DET) 23 zák., 2 góly, 92,0%
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 6 střel, čas na ledě 22:16
    David Krejčí (BOS) 0+1, 5 střel, čas na ledě 21:58
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 24:48 (05:38:24)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. D. Larkin (Tatar, Sheahan), 25. Ouellet, 30. Athanasiou (Vanek, Green), 35. Tatar, 57. Nyquist (D. Larkin, Tatar), rozh. náj. Nielsen – 1. Vatrano (McQuaid, Bergeron), 3. Carlo (Marchand, Bergeron), 9. Vatrano (Krejčí, Spooner), 20. Bergeron (Krug, Marchand), 35. McQuaid (Krejčí)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Andreas Athanasiou (DET)
    0:0   Ryan Spooner (BOS)
    2. série:
    1:0   Thomas Vanek (DET)
    1:1   Brad Marchand (BOS)
    3. série:
    2:1   Frans Nielsen (DET)
    2:1   Frank Vatrano (BOS)


    Detroit Red Wings: Coreau (9. Mrázek) – DeKeyser, Green, Ericsson, Marčenko, Ouellet, Jensen – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, Nielsen, Vanek – Tatar, Sheahan, D. Larkin – D. Miller, Glendening, Abdelkader (A). Hlavní trenér: Jeff Blashill.
    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, Morrow, Liles – Marchand, Bergeron (A), Vatrano – Schaller, Krejčí, Pastrňák – Spooner, Backes (A), Czarnik – Blidh, D. Moore, Riley Nash. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Steve Kozari. Čároví: Scott Cherrey, Derek Amell

    Diváci: 20027
    bahis siteleri