Chabarovsk – Vladivostok 0:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 4:2 (kon.)
Čeljabinsk – Kunlun 1:3 (kon.) | Čerepovec – Záhřeb 0:3 (kon.) | Nižněkamsk – HC Slovan 2:3 (kon.)
N.Novgorod – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Minsk – Riga 1:3 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:5 (kon.)
Soči – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Dinamo Riga
Čtvrtek 19.01.2017, 17:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (19:56:30)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Jakub Sedláček (RIG) 14 zákroků, 1 gól, úsp. 93,3 %
     
    Je hotovo! Dinamo Minsk překvapivě nestačilo na Rigu, která je v Západní konferenci jednoznačně poslední. Na úvodní trefu Galvinše sice dokázal odpovědět Andrej Stěpanov, domácí ale po celý zápas srážela velká nedisciplinovanost, kterou lotyšský celek v závěru potrestal dvěma přesilovkamými trefami.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Hosté vyhazují puk do útočného pásma, zdá se, že hokejisté Minsku už nic nestihnou.
     
    58:26
    Domácí si ještě vybrali oddechový čas, po kterém už Lalande zůstal na stříadčce!
     
    57:44
    Pískot z tribun postupně začíná nabírat na decibelech, poslední tým Západní konference už je velmi blízko překvapivému tříbodovému zisku.
     
    56:58
    Domácí sice mají na vyrovnání ještě zhruba tři minuty čistého času, jenže minským hokejistům se nedaří ani kloudně rozehrát, a tak se zdá, že je rozhodnuto.
     
    56:07
    Závěr zápasu dochytá Kevin Lalande, naprosto frustrovaný Scrivens míří z bojiště!
    56:03 Filipp TOLUZAKOV - 1:3
     
    56:03
    Riga právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly! FILIPP TOLUZAKOV to vzal po přesné přihrávce Sestita z rohu kluziště na sebe a ranou z pravého kruhu překonal Scrivense, který měl zakrytý výhled a naštváním poté rozštípal na kousky svou hokejku! Asistence: Tim Sestito.
     
    55:41
    Komplikace domácích pokračují, Andrej Stas (MIN) usedne na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.
    55:06 Miks INDRAŠIS - 1:2
     
    55:06
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to jsem zakřikl. Lauris Darzinš ujel po pravém křídle a poté naservíroval parádní přihrávku do předbrankového prostoru, kam si sjel MIKS INDRAŠIS, jenž z bezprostřední blízkosti bez potíží překonal Scrivense! Asistence: Lauris Darzinš.
     
    54:12
    Minští hokejisté se zatím bez problémů brání, svěřenci Normundse Sejejse jsou směrem do útoku bezradní i ve dvojnásobné početní převaze.
     
    53:46
    Bičevskis se s bolestivou grimasou chytl za obličej a z tribun se ozval bouřlivý pískot, sudí ale nakonec přeci jen vylučovat budou. Minsk jde do tří, za vysokou hůl putuje za katr Marc-Andre Gragnani (MIN)!
     
    53:16
    Domácí hokejisté se dokázali osvobodit, to už je téměř minuta z rižské přesilovky u konce.
     
    52:23
    Po dlouhé poradě nakonec Drozd (MIN) skutečně putuje na trestnou lavici, a to na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl.
     
    52:23
    Viníkem byl nakonec Sergej Drozd, těžko říct, jestli se sudí rozhodnou vylučovat. Všichni čtyři muži v pruhovaném se momentálně radí u trestných lavic.
     
    52:23
    Uvis Balinškis to pořádně schytal hokejkou do obličeje od jednoho z hráčů domácího Dinama, hra je přerušena a Balinškis s krvavým šrámem na obličeji míří na střídačku.
     
    51:29
    Domácí jsou nadále aktivnějším týmem, ale chybí jim střelba, Jakub Sedláček v posledních minutách příliš práce nemá.
     
    50:15
    Zápas se přehoupl do své závěrečné desetiminutovky, nechme se překvapit, zdali se dočkáme rozhodnutí ještě v základní hrací době.
     
    49:22
    Nepovedená rozehrávka Minsku doletěla zakázané uvolnění, po delší době je hra přerušena a vhazovat se bude před Benem Scrivensem.
     
    48:29
    Dlouhý tlak Minsku je u konce, Miks Indrašis se zmocnil odraženého kotouče a uklidňuje hru, hosté mohou konečně vystřídat.
     
    47:38
    Andrej Stas se pokusil tečovat ránu Šinkeviče od modré, což se mu ale nakonec nepodařilo a Sedláček si připsal vcelku snadný zákrok.
     
    46:46
    Po vyrovnávacím gólu tribuny minské arény najednou ožily a v běloruské metropoli panuje skvělá atmosféra, která žene domácí kupředu.
     
    45:50
    Před námi je komerční přestávka, po níž se bude vhazovat ve středním pásmu. Stěpanov před chvilkou nádhernou střelou vykřesal domácím naději na výhru, závěr bude ještě hodně zajímavý!
    44:57 Andrej STĚPANOV - 1:1
     
    44:57
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak jsem to asi zakřikl, protože domácím se podařilo vyrovnat! ANDREJ STĚPANOV si od levého mantinelu nabruslil až na vrchol kruhů, kde dostal spoustu prostoru k zakončení a přesnou střelou nedal Sedláčkovi šanci! Asistence: Roman Graborenko a Artur Gavrus.
     
    44:36
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím vyhovuje spíše hostům, kteří využívají většího prostoru na ledě k poklidné kombinaci a střádání dalších cenných sekund ve vedení.
     
    43:46
    Přesilovka Minsku ale neměla dlouhého trvání, Palushaj (MIN) se totiž provinil naprosto zbytečným podražením, kterým poslal svůj tým do čtyř!
     
    43:35
    Ralfs Freibergs (RIG) zahákoval před Sedláčkem clonícího Kosticyna, domácí tak budou mít možnost vyrovnat v početní výhodě.
     
    43:06
    Ani ta ale k ohrožení Sedláčkovy branky nevedla, hosté se opět dokázali bez sebemenších problémů osvobodit. Riga už se pouze brání...
     
    42:27
    Nepovedená rozehrávka Rižských skončila u Gotovce, který čeká na dostřídávající spoluhráče a v poklidu rozehrává další akci Minsku.
     
    41:40
    Ani v úvodu třetí třetiny se ani jeden tým nikam nežene, v derby dvou Dinam nadále dominují defenzívy obou soupeřů.
     
    40:55
    Guntis Galvinš nedokázal rozehrát podle svých představ, domácí toho ale nedokázali vyzžít a kotouč nakonec doletěl až do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Co nabídne třetí třetina? To začneme zjišťovat v 19:13.
     
    Ve druhé třetině branka nepadla, do kabin se tak jde za stavu 1:0 ve prospěch Rigy. Hosté mohli svůj náskok navýšit v dlouhé početní výhodě, která trvala sedm minut čistého času prakticky nepřetržitě. Nutno ale říct, že Scrivens se v tomto časovém úseku příliš nezapotil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:54
    Minutu před koncem druhé třetiny se domácí dokázali osvobodit a Guntis Galvinš musí zakládat další akci z hloubi vlastního pásma.
     
    38:02
    V závěru druhé periody si Riga zahraje přesilovku, Sestito byl totiž zasažen vysokou holí Kirilla Gotovce (MIN).
     
    37:29
    Proti pokusu zkušeného Stase z vrcholu kruhů neměl Sedláček sebemenší problémy, hra je opět přerušena a tentokrát bude následovat buly v útočném pásmu Minsku.
     
    36:44
    Ben Scrivens přerušil hru po nahození z pravého kruhu, vhazovat se tak bude po nějaké době nedaleko bývalého brankáře Los Angeles či Edmontonu.
     
    35:48
    Jakub Sedláček vypomohl svým kolegům s rozehrávkou, ta ale za moc nestála a kotouč nakonec vyletěl mimo hrací plochu, vhazovat se tak bude v útočném pásmu Minsku.
     
    35:04
    Colton Gillies dojel své vlastní nahození do útočného pásma, Gotovec si ale s rozehrávkou poradil a už pomalu zakládá protiakci běloruského celku.
     
    34:20
    Minští chybovali v rozehrávce, hosté toho ale nedokázali využít a zmohli se jen na nepovedenou střelu Pavlovse z prakticky nulového úhlu.
     
    33:38
    Nevysoký Fredrik Pettersson nabral rychlost ve středním pásmu a od modré čáry poté vypálil, Sedláček ale bez potíží zasáhl a přerušil hru.
     
    32:52
    V plném počtu hrající domácí tým se stále nemůže vymanit z pokračujícího tlaku Rigy, svěřenci Normundse Sejejse nadále drží puk v útočném pásmu.
     
    32:06
    Miks Indrašis se šikovně prokličkoval až do útočného pásma, hosté ale o kotouč rychle přišli a hráči v modrých dresech ho vyhodili až k Sedláčkovi.
     
    31:23
    Filipp Toluzakov už stál po kombinaci hostů na jeden dotek zcela osamocen na levém kruhu, jeho následná dělovka z první ale postrádala přesnost a domácí se osvobodili.
     
    30:35
    Tak se sice stalo, nicméně Riga si zahraje další přesilovku, jelikož Alexandr Pavlovič (MIN) se nechal vyloučit za vysokou hůl.
     
    30:15
    Černá pryž opět letí až k Sedláčkovi, vše nasvědčuje tomu, že Dinamo Minsk už toto oslabení přečká bez ztráty kytičky.
     
    29:21
    Andrej Stas po nepovedené střele Jekabse Redlihse od modré vyhodil puk přes všechny čáry, domácí hokejisté se brání opravdu skvěle.
     
    28:30
    Hokejisté rižského Dinama jsou v této početní výhodě zatím zcela bezmocní, stále však mají k dispozici ještě zhruba dvě minuty z Matěruchinova trestu.
     
    27:42
    Roman Graborenko vybojoval kotouč v rohu kluziště a nyní společně s Kosticynem sbírá cenné vteřinky v útočném pásmu.
     
    26:57
    To už neplatí, domácí dokázali vyhodit kotouč do bezpečí, přesto je v tomto oslabení ještě čeká pořádně dlouhá šichta.
     
    26:11
    Z vrcholu levého kruhu to zkusil Lauris Darzinš, nicméně Scrivens si s jeho střelou dokázal poradit. Tlak Rigy ale stále přetrvává.
     
    25:33
    Komplikace pro Dinamo, Alexandr Matěruchin (MIN) nehezky sekl Zileho a za svůj zákrok vyfasoval trest na 5 minut a do konce utkání!
     
    25:12
    Jevgenij Lisovec napřáhl od modré, ale Sedláček si poradil a přerušil hru, to už hraje lotyšský celek v plném počtu.
     
    24:43
    Domácí sice tlačí, ale zoufale jim chybí střelba. A když už se někdo v modrém dresu odhodlá k zakončení, Rižští pokus obětavě zblokují.
     
    23:53
    Jakub Sedláček se dostal do problémů, hráči v bílých dresech ale nakonec odpálili neposedně poskakující kotouč do bezpečí.
     
    23:14
    Gints Meija (RIG) vyfasoval dvouminutový trest za hákování, Minští si tak zahrají přesilovou hru.
     
    22:45
    Marc-Andre Gragnani už byl ve skvělé pozici, ale netroufl si vypálit. Tlak minského Dinama přesto pokračuje, hosté ne a ne dostat puk do bezpečí.
     
    21:49
    Teď měl Sedláček pořádné štěstí, dělovka Petterssona z vrcholu kruhů totiž rozezvonila levou tyč jeho svatyně!
     
    20:55
    Druhá třetina začala v poněkud ležérním tempu, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí a o něco spokojenější zatím mohou být rižští hokejisté, poslední celek Západní konference totiž vede v Minsku díky trefě Guntise Galvinše 1:0. Také domácí si dokázali vypracovat pár příležitostí, Jakub Sedláček je ale stále bezchybný. Změní se to ve druhé periodě? To začneme zjišťovat v 18:23.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Tim Sestito s Kasparsem Saulietisem nastřádali další cenné vteřinky v útočném pásmu, to už se nám rozběhla poslední minuta úvodní dvacetiminutovky.
     
    18:20
    Skvěle to teď udělal Drozd, který pláchl po levém křídle a dostal se k nebezpečné střele z kruhu, kterou Sedláček jen tak tak vyrazil!
     
    17:27
    Jevgenij Lisovec byl u vyhozeného kotouče jako první, hostům tak bylo odpískáno zakázané uvolnění a hra se přestěhuje před Sedláčka.
     
    16:38
    Rižští hokejisté nadále dokazují, že jsou ve velmi slušné formě, Ralfs Freibergs si teď dokonce dovolil riskantní kličku ve středním pásmu.
     
    15:29
    Zkušený Sergej Kosticyn si nedokázal zpracovat prudkou přihrávku z hloubi vlastní třetiny, načež se lotyšskému celku podařilo vybojovat buly před Scrivensem.
     
    14:37
    Matt Ellison zavezl puk zpět do třetiny rižského Dinama, ale hráči v modrých dresech o něj opět přišli a z tribun se začíná chvílemi ozývat pískot.
     
    13:40
    Minští hokejisté jsou po inkasovaném gólu aktivnějším týmem, Kirill Gotovec ale nyní nedokázal udržet kotouč v útočném pásmu.
    Guntis GALVINŠ - 0:1
     
    12:17
    Riga právě vstřelila branku!
    Tuto přesilovou hru už hostující celek využívá. Přesně se trefil GUNTIS GALVINŠ. Asistence: FILIPP TOLUZAKOV.
     
    11:23
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Andrej Stěpanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:49
    Hosté v plném počtu.
     
    08:58
    Domácí v plném počtu.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Georgs Golovkovs – 2 min., podražení).
     
    06:58
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Kirill Gotovec – 2 min., faul kolenem).
     
    06:21
    První velká šance! Minsk uzavřel soupeře v obranném pásmu a Petterson dorážel nadvakrát nebezpečně před Sedláčkem, ale puk za jeho záda nedostal.
     
    04:45
    Petersson se tlačil před bránu, nicméně v poslední možné chvíli o kotouč přišel.
     
    03:22
    Momentálně se hraje ve středu hrací plochy bez náznaků větších příležitostí.
     
    02:13
    Gillies se dostal ke střele. Z hranice pravého kruhu napřáhl a po teči se přerušuje. Vhazovat se bude před bránou Minsku.
     
    01:16
    Minsk se vrhl do útoku, jenže nahození Matěruchina byla ztečována za mantinel. Bude se vhazovat ve středu hřiště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Šinkevič, Gragnani, Gotovec, Graborenko, Chenkel, Lisovec – Pettersson, Ellison, Palushaj – Matěruchin, S. Kosticyn, Drozd – Pavlovič, Stas, Gavrus – An. Stěpanov, A. Volkov, Kitarov.

    Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Cibulskis, Balinškis, Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Zile, J. Redlihs – Pavlovs, Indrašis, Bičevskis – Darzinš, Gillies, Tim Sestito – Toluzakov, Skvorcovs, Meija – Saulietis, Lipsbergs, Golovkovs – Jelisejevs..
    Jakub Sedláček má v letošní sezoně úspěšnost zákroků 90,1%

    Jakub Sedláček z @dinamorigaofficial ???????????????? #CCMGoalie #MadeOfHockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    DINAMO RIGA

    To rižské Dinamo je na tom o poznání hůře, lotyšský celek v posledních letech patří k otloukánkům Kontinentální ligy a nejinak tomu je i v letošní sezóně. Riga je v Západní konferenci jednoznačně poslední a ztratila už veškerou naději na postup do play-off. Červenobílí už nemají co ztratit a podle toho vypadají jejich výkony, z posledních tří zápasů dokázalo uvolněné Dinamo dvakrát zvítězit.
     
    HC DINAMO MINSK

    Minští hokejisté mají vcelku jistě nakročeno do play-off, jistotu postupu ale ještě nemají. Dinamu momentálně patří šestá příčka Západní konference s osmibodovým náskokem na nepostupové pozice, z náročného tripu po Dálném východě si navíc přivezli výhry nad Kunlunem a Vladivostokem a v příštích čtyřech zápasech budou mít výhodu domácího prostředí.
     
    Hezký podvečer! Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z bělorusko-lotyšského měření sil v rámci Kontinentální hokejové ligy, v němž budeme svědky duelu mezi HC Dinamem Minsk a Dinamem Riga. Tak si to od 18:30 nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 45. An. Stěpanov (Graborenko, Gavrus) – 13. Galvinš (Toluzakov), 56. Indrašis (Darzinš), 57. Toluzakov (Tim Sestito)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (57. Lalande) – Šinkevič, Gragnani, Gotovec, Graborenko, Chenkel, Lisovec – Pettersson, Ellison, Palushaj – Matěruchin, S. Kosticyn, Drozd – Pavlovič, Stas, Gavrus – An. Stěpanov, A. Volkov, Kitarov.
    Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Cibulskis, Balinškis, Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, Zile, J. Redlihs – Pavlovs, Indrašis, Bičevskis – Darzinš, Gillies, Tim Sestito – Toluzakov, Skvorcovs, Meija – Saulietis, Lipsbergs, Golovkovs – Jelisejevs.
    bahis siteleri